Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 30 July 2012

Contest by sepetgurl.blogspot : Design Pelamin yg diidamkan tetapi idea Gila/xkn ada org wat/pelik/ntah pe2 ntah

Masuk contest lagi!!!!!

ish2...contest yg ade pun xtermampu nk bg menang..ye lakan tu contest like2...dah like ke???blum???
tq cantik2 manis...


gmbar ni sbgai hint sebelum bermula..

seperti yg dah diketahui...nama cik mah...oo..kn name pnuh ek..siti rahmah binti othman...n bakal disatukan bersama dgn..khairul affandi bin mohd zainan...
insyaAllah...panjang jodoh disatukan pada 010213 nnti...

sibuk nk letak ticker...hehehhe

Design Pelamin yg diidamkan tetapi idea Gila/xkn ada org wat/pelik/ntah pe2 ntah..

marilah kita mulakan...insyaAllah ade rezeki boleh la menang...
untuk memikirkan idea gila ni xla payah kot kan..maksudnyer..cik mah memang suker merepek2 n pk benda2 yg pelik2...hahhaha...tp yg susahnya biler untuk pelamin..alamak...!!!!ok...cik mah cb ye..

Cik mah n en tunang idamkan pelamin di dalam LAUT....
hehehe....sure2 mak x kasi n orng pk pelik..sbbnya berenang pun xreti nk jg la ek dlm LAUT..
ini kerana en tunang sgt2 sukerkan ikan..smpaikan cik mah yg xpernah terpikir untuk jatuh cinta ngan ikan..akhirnya...pelamin dlm laut jadi angan2...

1) nk bersanding bersama ngan ikan2 warna warni...smping tu ade pengapit tmbahan kan...kot2 ade ikan duyung ke...hahaha...sweetnyer pengapitkan...then pelamin tu kan...

2) tempat duduknya atau untuk mengantikan kerusi adelah kerang yg besar tu...yg mcm citer dongeng tu ade mutiara dalm mulut kerang tu...ha..kat ctulah cik mah duduk tau...comelkan...

3) backdrop plak dpt x bygkan...backdrop boleh gerak2..maksudnyer..ikan kecik n ikan bsar....sotong kurita n sebagainya akan berenang2 di belakang as backdrop...

4) hiasan ditepi of course lah rumpai2 laut yg sememangnya sgt2 cntik kan... skali ngan kuda laut sebagai hiasan tepi pelamin...sukernyer....

5)untuk gntikan pomander...cik mah nk letak ikan buntal kat hiasan depan pelamin...huarrrghh..mcm takut je..tp kelainan kot...ikan buntal yg jinak..eh ade ke???


Jeng2!!!!itu die yg diangankan...tp xseksi mcm tu tau..byangkan ikan duyung muslimah..hahahhaa...
 sngt2 fantasi...warna warni gitu...
 
 6)lepas tu..nnti...bunga telur @ bunga pahar tu..yg letak kat pelamin tu..cik mah nk gnti ngan bunga2an dlm laut...untuk gnti telur plak bg ikan comel2..amik ikan gapi mama cik mah pun boleh jg..sudah bnyak didalam aquarium kat rumah tu..hehehe...

7) yg lebih best adelah mane nk cr lampu ek???gelap plak t nk bersanding...ape lg...bersanding haruslah di pagi hari...so gn cahaya matahari je...sangat2 mesra alam kan...

8)agak2 dapat byngkan x klau cik mah nk gntikan bntal2 yg slalu jadi hiasan yg pelamin tu ngan kura2 n penyu...hahahhaa...bulat2 gtu..ok kan..sukernyer...dah jadi pecinta laut plak tb2...mesti comel..en tunang mesti bertambah suker..sbb ade penyu...ganu kite....hehehhe...

9) Ape lg????oh ye....carpet ek???mane le ade..habis basah lencun lah nnti...tp xpe...sumber asli kan dah ade..iaitu lumut2 dlm laut tu...yg melekat pd batu2...hijau  biru...cntiknya....lame dah idamkan..

10) dan yg terkahir skali...disebabkan tema laut...pengantin xle pkai dress tau.sbbnya nnti ikan berenang dlm dress..hehhehe...akan di modenkan ke baju renang pengantin edisi cik mah...n semua tetamu akan dapat doorgift..iaitu dari hasil kraf laut...wowwww...alangkah indah kalau dapat direalitikan...

selesai sudah berangan2 n merapu..dah citer kat mama...memamg mama kata idea merapu n xle terima..sape plak nk p cik mah kawin t dlm laut tu ha..hahahahhaa....so ade harapan x nk menang???

Pilihan hadiah plak ek...

yg plaing2 menarik n cik mah nk sgt2 n suker sgt adelah HADIAH D..


sebelum2 ni ade terbaca entry suria yg ni...sgt2 membari inspirasi..
yg mana ade terpikir nk wat jg...sbbnya sgt2 kemas n ade tempat khusus untuk hntaran nnti masa hari pernikahan...so..hantaran yg sgt2 payah nk cari barang2nya n setelah siap dihias yg akan diDIY tu...so..dihargai sgt2 biler ade platform ni..semua yg hadir pun akan lebih teruja nk amik gmbar hantaran...jgn luper gmbar pengantin plak t ek...


(Hadiah D) Sewaan FREE Platform hantaran kayu selama SEMINGGU (ada 4 platform.weee)



ni sumber dari blog suria ye...

untuk pilih hadiah kedua selain yg pertma adalah...HADIAH B..
nk wat sendiri mcm xberapa nk pndai...wat design dekat 10 kali asyik tukar...xde pendirian..so klaulah suria yg watkan sure cantik n meletop2 punyer...suria sgt kreatif...suker sgt...
ade 5o tau..bnyak tu..sgt2 mencukupi...


 (Hadiah B) Button Badge siap design yg diingini sebanyak 50 PCS
ni lah hasil yg suria wat...

Tentang blog suria...

cik mah masa blog walking terjumpe blog suria...baca2 yg DIY tu terus jatuh cinta...idea2 baru yg akan memberi cik mah idea baru...then suria dari gombak jg...wooowwww...tu yg best..1 kampung ngan cik mah...eh...boleh lah kan kampung tau kat gombak tu kan suria...2 bnda yg cik mah tersenyum smpai sekarang adalah kerana...suria n cik mah wat entry yg sma...iaitu tentang hadiah untuk pengantin...sehati sejiwa tol orang gombak ni..hehehe...then...suria wat contest ni sbb sempena anniversary couple suria n tunangnya...serius..dlm lubuk hati cik mah ni pun nk wat contest t sempena anniversary cik mah n en tunang yg ke 6 pada bulan september nnti...sgt2 kebetulan ngan idea suria...
apa2 pun suria akan jadi ratu sehari september nnti...semoga segala berjalan lncar n suria akan cntik berseri2 nnti....

alhamdulillah..siap sudah menyiapkan entry ni untuk join contest suria.daripda xde idea..terus berjela..smpai xde brek n stopkan...semoga rezeki ada untuk cik mah..tq suria wat contest ni....semoga suria terus sukses...amin....


TQ

CIK MAH

Saturday, 28 July 2012

next pre wedding???

selamat pagi....lame xupdate blog...bukan xbuka..buka je n bc entry kawan2 lain..cmnya xsempat nk update blog sendiri...bz menjalankan tugas LIKE2...hehehe....alhamdulillah semakin ramai kawan2 kat blog...sukernyer....

tgok dari tajuk pun dah tau kan...next pre wedding????

bnyak sngt ke nk wat pre wedding ni???hehehhe...xla...hari tu pre wedding yg my BFF wat...sj disamping jalan2 kan....so...kali ni rentetan dari entry ni... rasenyer semua dah tau kan...hehhee...malu plak...

alhamdulillah ade rezeki disitu....so..hadiahnya adelah...shoot untuk pre wedding....

sekarang ni cik mah nk minta pendapat kawan2 semua n lebih2 lg pada yg berpengalaman...

Soalan 1
nk wat pre wedding kat mane ek???
prefer k.l n selangor je...

Soalan 2
nk wat tema ape ek???
serius cik mah xtau nk wat ape...kalau korang tgok yg sebelum ni..simple je...ala2 sntai gtu..n ade kimono...hehhee...kat cn....

tpkan..cik mah xnk pre wedding yg back to school tu..sbbnya..kami bukan disekolah yg sama..tp kami sama U....hehhe..sama2 masuk sukarelawan polis...

Soalan3
Nk pkai bj ape ek yg sesuai ngan tema pre wedding tu nnti??

harap2 korang ade cdngan untuk cik mah ni..mmg blur n xsempat nk pk...cadang2nya lepas raya t nk wat dah pre wedding....

tolong ek...please.....

TQ

CIK MAH

Friday, 20 July 2012

refresh...

selamat pagi comel2 cntik2 manis semua..

alhamdulillah kita bakal mengerjakan ibadat puasa esok kan....rase seronok bakal berjumpe dengan ramadhan lagi...sesuatu yg kurang baik berlaku dekat cik mah semalam...kereta cik mah kena langgar ngan bas...bas yg ade train skali tu..malas r nk sebut..sakit hati...dah la jalan tu sempit tp nk jg sgt2 jalan..cik mah ngah cb2 nk gerakkan kereta ke tepi n kedepan sikit..kiri kanan ade kereta lain parking...adoi...then bas tu jalan jg smpai pintu tagh dah terberhenti...pastu cik mah try r adjust...bas tu terus je jalan jg n menyeret kereta cik mah....haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!!

ape lg..habislah pintu belakang sikit n ke belakang...dgn selambar jalan je...xde perasan n ihsan langsung...agak2 r tau la die bas...xde nk hormat orang lain..bukan duit yg cik mah nk...cuma perangai tu bialah berhemah..mcm ni ke pemandu bas..cik mah nekad nk wat aduan..no plat dah dpat....bia die blaja sikit n dpt pengajaran....jangan esok2 die wat dekat orang lain lg...kecewa sgt...geram sgt2....tunggu je la ek bas tu....LPKP cik mah adu...

okey2..sori wat luahan rase plak kan....xmo pk dah..jumaat ni kn senyum2....seronok n hepy bkl berpuasa...so...cik jumpe dekat facebook n nk kongsi ngan semua...



credit untuk facebook quran tu ye....sgt2 membantu cik mah refresh tentang niat..mklumlah setahun sekali je puasa bulan ramadhan....

dah berpuasa kn lah berbuka nntikan..so cik mah sertakan jg doa berbuka puasa ye...semoga rezeki kita bertambah n kita sihat untuk berpuasa...

selain berpuasa jg...samalah kita mencari n mengumpul pahala yg tidak dapat dimana2 bulan...marilah kita bersolat terawih...


bersendirian...menjadi imam atau menjadi makmum...semua cik mah sertakan niat..untuk peringatan cik mah jg..semoga dapat membantu semua diluar sana...

hehehe..jgn nakal2 mcm upin n ipin ek...ni budak kecik..yg bc ni dah bsar pnjang dah,...

xlengkap kan klau x wat witir...semoga kita dapat mengerjakan ibadat dngn lebih sempurna...selamat berpuasa semua...



eh2 ade gmbar rayer plak...kalau nk raya..kn puasa ngan niat yg betul ye...t le dapat bj rayer...

gmbar2 semua kredit to google ye...  :)
TQ

CIK MAH

Thursday, 19 July 2012

half moon...

selamat pagi.terima kasih pada follower baru.tajuk xde kena mengena pun ngan entry sbnarnya...hehhe...half je ade..moon xde ek...hehehe...sj je...okey,....setelah beberapa lame menyepi ngan DIY...so cik mah proceed n dengan sgt gigihnya menjalankan DIY bunga telur...tekad nk siapkan 100 batang sblm puasa....so...lg 8 je mlm ni untuk cukupkan 100 itu...senang hati..walaupun bila tgok baki nk wat lg 100...hahahha...rase nk guling2 je...

semalam cik mah gunting2 kain net untuk jadikan tempat ikat telur dekat bunga telur...


ni adalah kain net yg sgtlah pnjang..xingat berapa ntah pnjangnyer..sbnarnyer dapat murah ngan aunty kedai..sbb selalu tempek muka kat kedai die...xde2 keje p sibuk2 n cari idea sebnarnya...aunty tu suka sharing2..tu yg best...

 dari panjang2 lebar ni...lipat2 ikut saiz yg muat nk letak telur ek...then gunting..nk cepat..lipat bnyak sikit n gunting....biasa la u klau xberapa nk tepat..sbb malas r nk pkai2 pembaris...


 ni gmbaran untuk sekeping2nya....kena potong 200 keping ye...lenguhlah tgn...sejam jugak la menggunting sorang...smbil tu layan dejavu di kinabalu...tu yg lmbat tu..heheh


 tadaa...kotak xde..so amik kotak letak pembakar roti je..hehhee...siap sudah menggunting 200 keping...ade lebih 5 helai aunty tu bg kot..tq aunty...


 ni contohnyer kain net yg cik mah gunting....nk ikat mcm ni la..


masa tengah wat bunga telur malam kelmarin..smbil2 tu..buka email...ops...bakal kameraman cik mah email...ape katanya...kameraman tnyer biler nk jumpe n discuss..hehehhe...hari tu kameraman bz..so set bulan 7..nk dekat dah ni...terharu rase ngan kameraman ni..sgt berdedikasi n cik mah tau akan memberikan hasil yg memuaskan...tq bakal kameraman ...nnti kita set time ek jumpe....boleh baca dekat cn citer tntang kameraman cik mah...

TQ

CIK MAH.

Wednesday, 18 July 2012

rezeki hari khamis...

selamat pagi..walaupun xberapa nk pagi sgt...hehehe....knp tjuk rezeki hari khamis..hari ni kan baru rabu...bukan cik mah silap tarikh...tp ni cerita minggu lepas....minggu lepas g konference software baru...atau lebih tepat pelancaran software baru..lebih mudah n best dari software sekarang autocad..hehhe

masa awal2 daftar nama...kn bg name card company...so cik mah n kawan cik mah pun bg la..then die kata untuk cbutan bertuah..ooo...cik mah pun sibuk2 lah tnya...dapat ape ek untuk cabutan bertuah tu???

agak2 korang ape???


jeng2..sape yg bertuah akan dapat IPAD ok....selain tu..ade gak hadiah lain yg ditaja oleh dell..akan dpt harddisk 500GB and speaker..

setelah setengah hari dengan xmakan tgh harinya..huhu..ingatkan ade sediakan makanan..rupanya xde..jadi yg hilangkan lapar adelah..

kebulur la masa minum petang...hahhaa...lepas minum petang smbung lg...dlm pukul 4.30pg..habis dah..ade sesi soal jawab..memandangkan xde soalan proceed pada cbutan bertuah je...

mulakan ngan dell...untuk harddisk n speaker xde rezeki..huhuhu..klau boleh nk harddisk..sbbnya harddisk sekarang rosak..

then tb masa yg dinantikan..IPAD...yg wat cbutan tu marketing manager perempuan cina...lepas tu..okay..di amik 1 kad...

mulalah episodnya..

manager:sape yg name kad die warna2 selain putih..boleh blik...sbb ni kad warna putih...

(sempat lg manager tu wat lawak..)

Manager:okay2..sape yg nama mula huruf M??
then adelah sorang guy angkat tgn...

Manger :ooo...nmpaknya u pun dah boleh blik..sbbnya...pemenang bertuah bukan huruf M..

Then kawan cik mah pun ckp...nk la IPAD tu..cik mah ckp..if ade rezeki ade lah..

Dalam hati cik mah tb2 berkata...kalau cik mah dapat..mungkin ade sbbnya..n klau xdpt pun mungkin ade sbb...sbbnya..xpernah lg menang2 cbtn bertuah ni..heheh

Manager:pemenang ni ialah orang yg i dah pernah ckp masa awal2 td...
(ops...kami sling berpandangan..manager tu mmg ade ckp ngan kami..tp ade jgk ngan orang lain..masih lg cik mah tersenyum menanti..)

Manager:sebut nama companylah...dari company PRESS...

mak ai..masa tu mmg terkejutlah...dari PRESS means cik mah n kawan cik mah je...dlm hati myb kawan cik mah lah sbb die dah kena interview td..

Manager:oooo....not a MR okay...the lucky person is a MISS...

nk tergolek dari kerusi masa dengar tu..mane xnk..kawan cik mah lelaki.then kami berdua je tau..so MISS tu adelah cik mah..

Manager:where is MISS siti rahmah???

semua orng pun pndang memandang...terkejut punyer pasal smpai rasa melekat dekat kerusi ni...

Syukur alhamdulillah..cik mahlah orang yg sgt bertuah khamis lepas...sgt xsangka.ade hikmah sebalik ini...

cik mah bgn n sambil tersenyum..melangkah ke pentas utama....wow.....

cik mah masih xpercaya...hehehhe...

tadaa...


IPAD bersama cik mah sekarang....excited citer kat en tunang..n die pun sgtlah terkejut..terus excited nk jumpe..hehehe



sebagai bukti..cewahh..ngade2 je
 

ni plak casing IPAD yg en tunang belikan..ade gmbar perempuan n lelaki..en tunang belikan perempuan..sma ngan cermin mata cik mah...hehehhe...alhadulillah...

ade lg berita gembira di pagi ni...bertuah lagi ke???nntikan ye...

TQ

CIK MAH

Tuesday, 17 July 2012

pemberian ikhlas...

selamat pagi..sory semlm xsempat nk update..bukan ape..bz wat bnda lain..selain tu cr bhn nk wat entry ni...cewahh...mcm research thesis plak kan...okey2....kali ni just nk share je ngan semua..n klau korang semua ade idea jg...jom r kita share2...so lain kali boleh lah kita terus terjah je kedai kan...

pemberian ikhlas kali ni berkenaan ngan knduri kawin2...mesti bila kita nk g kenduri kawin..terpikir nk bg hadiah ape ek???bdget berapa n mcm2 lain..klau yg bz n xsempat nk kesana sini cr hadiah..selalunya ..ini akan diberi...
duit...of course lah..sbgai tnda terima kasih kita dijemput ke kenduri.....duit slalunya ikut kemampuan...
rasenyer ramai yg akan bg duit kan...alhamdulillah...dpt jg meringan kan beban keluarga pengantin nnti..

teruskan pengenbaraan...sebelum tu..gmbar2 kredit pd google ek...cik mah amik kat google je...save gtu2 je..nk cepat kan..hehehe...

Ni kira kategori barang2 dapur lah ek...ni ade bnyak pun xpe kot kan..at least le tukar...sbbnya mesti ramai nk dtg rumah pengantin nnti...xpun pengantin nk wat open house ke kan..ka senng dah ade semua pinggan mangkuk ni..

SET PINGGAN MANGKUK



 


selain tu jg..boleh kasi set kuali periuk belanga..hehhe...okay kan..kiranya pengantin kn rajin2 masak memasak lah...at least kita dpt bntu pengantin..xramaikan akan kasi bnda2 mcm ni..nmpak remeh je kan...tp sebnarnya xde yg terpikir sgt pun nk beli ni..

SET PERIUK BELANGA
 

  BEKAS GULA GARAM

untuk g bdget kecik mcm cik mah masa study2 dulu..ramai jg member yg kawin..so cik mah bg hadiah ni..hehehe...comel je rase..tp ni pun 1 bnda yg penting jg untuk pengantin baru kan...mungkin ini akan digunakan smpai pengantin baru dpt anak 3..hahahha....

 

 SUDIP + SEGALA BAGAI

untuk lebih menarik..apa kata korang mix kan semua sudip2 n segala bagai..contohnyer tempat pembuka tin,tempat penyek2 cekodok tu..hehe...pisau ke senduk n lain2 lagi...crilah yg comel2 sikit ek..hahahha...mesti pengantin baru akan teruja kan...

MUG + CAWAN+GELAS

Ni pun antara yg cik mah akan selalu bg untuk hadiah kawin...sbbnya mudah kan n bnyak pilihan..skarng ni mcm2 corak..vintage..polkadot la...abstract la...semua ade...mug..xpun cwn untuk minum petang ke kan..sgt sesuai..al maklumlah..pengantin2 baru mane ade lagi bnda2 mcm ni..so sgt sesuai untuk mereka..xpyh mereka susah2 nnti nk p cr mug kan...

 


SET TUPPERWARE

Eh ade ke ek yg bg ni???xsure la..tp cik mah just terpikir je...ape salahnya kan...okey jg..kot2 nk bw bekal p opis ke..isteri masak pg2 kan...xpun untuk mereka g honeymoon nnti...nk dptkan ni mudah je jugakan...kat pasaraya bsar bnyak dah sekarang ni..kdng2 kat booth kecik pun ade dah

 


RAK KASUT

okey...ni xslalu jgk tgok pengntin baru dpt kan...kalau xde bdget lebih bg yg bawah ni..klau bdget terlebih sikit...bg yg bsar sikit n bertutp mcm gmbar bwh lg...at least kita dpt ringankan bbn pengntin baru kan...

 


 

JAM

xkiralah nk jam dinding ke...jam loceng ke...ape ke...boleh je...mcm2 skrang cik mah tgok bntuk jam2 ni kan...contoh mcm kat bwah ni...hari tu g kaison kat festival city..nah amik...mcm2 bntuk rupa ade dah jam...semakin maju...teringat mak n ayah cik mah..mereka cerita..jam yg kat dinding tu..jam mereka dpt masa hadiah kawin...wow...29 thun dah jam tu!!!!

tgok betapa pentingnya jam n hadiah2 pada pengntin baru...

CERMIN..

ni nmpk mcm susah..sbbnya takut pecah nntikan...selain cermin..boleh jadikan deco bila cermin sendiri ade mcm2 bntuk mcm jam...so...selain gn cermin dptlah pengntin deco rumah..bila p jalan2 rumah pengantin nnti..mesti tersenyumkan tgok hadiah yg kita bg pengntin pkai n gntung..hehhehe

 

SET CADAR..

ni antara keperluan penting untuk pengantin baru..maklumlah kan..sblm ni tdo katil single..so.bedsheetnya semua single2 je..mcm cik mah ade yg gmbar pooh la..bunga2 la...hahahha...
so..bila kita hadiahkan ni..sure pengntin tersenyum..sbb yeah..da ade..xyah mereka p cari2...alhamdulillah kita dapt mmbntu mereka kan..belilah yg corak bunga2 ke n yg seseuai.jgn belikan ultraman ,ben10 n boboboi...hahahhaha

 

FRAME

Frame pun sgt sesuaikan..ni bg cik mah...unuk orng islam..lebih manis klau kita hadiahkan ayat2 suci alquran untuk pengntin baru...dpt berongsi ilmu n mengindahkan rumah dengan ayat2 suci kan...

sape pernah bg kat pengntin???

 

Okay..habis dah yg kecik2..ni masuk yg barang2 elektrik plak kan...bg kawan2 rapat...ramai juga yg akan kongsi beli hadiah bsar sikit untuk kawan kita yg baru berkahwin kan...mcm cik mah lah dulu2...heheh..okay..kita mulakan ngan yg kecik dulu..


MESIN JAHIT MINI

hehehhe...comel je kan..mini pun namanya...okey kan...dptlah membantu dikala kecemasan...ade ke yg bg???xkot kan..xpernah terpikir pun..hehehhe

PEMBAKAR ROTI
ni pun okay...xberpa mahal sgt n sesuai ngan bdget kecik...selain bg pembakar roti yg biasa tu..ape kata bg yg mcm kat bawah ni..best jg kan..lain dr lain..
pembakar roti ada smile..sweet x???hahhaha


 

PERIUK NASI

ni konferm ramai yg bg kan...sesuai pun kan bg kat mereka...tp cb korang tukar sikit kelainan...bg yg cnggih sikit ke..yg mcm kukus,grill,panggang...hahahhaha...masterchef sekejap ek..

xla...ikut bdget sbnarnya...mane yg berkenan okay je..yg penting ikhlas kan...



KIPAS

sekarang ni ade lg ke yg bg kipas mcm ni???xsure la kan..rasenya makin kurang kot yg bg..tp apa salahnya kan...kot2 panas mcm melampau..kipas ni jg yg dicari..masa tu xrasa dah kipas ciling tu...hehehe


 MICROWAVE

ala2 tomeynya warna pink..mesti my BFF suker ni..tp masa dulu xjumpe plak warna pink..ops kantoi..cik mah n the geng bg ni..hehehe...

hope dpt mmberi mnfaat pd pengntin baru kan..

PEMANAS AIR 2 IN 1

kena x namanya..xtau la nk panggil ape..iye kot kan..heheh...ni pling cik mah suka...cepatkan proses nk wat air...jimat gas...tp gn elektrik..hahahha....tp ni agak mahal jg kan jawan2???




PENAPIS AIR..

mesti best klau dapat ni..hahaha..tersenyum2..awal2 kawin dah ade penapis air..sbbnya..pengntin baru mana nk pkai ni kan..slalunya duit akan digunakan untuk bnda yg sgt2 penting..


BLENDER

selain lesung batu kan...untuk mempercepatkan kerja..kita hadiahkan ni...rajin2lah t si isteri memasak ek...ni pun ade mcm2..untuk memasak..untuk wat jus la...sgt moden n menyenangkan kerja..


SHOWER

Eh shower ke???xtau la..hentam je la..korang phmkan ape mksud cik mah..maksudnya yg untuk mandi air panas tu...heheh..bgn2 pg ade air panas..bestnyer..xpayah nk sejuk2 lg..hehehhe.ni pun xramai yg bg kan..???



SETERIKA

selalu ke dpt ni???kurang dah kot..ramai dah tetamu bg bnda2 lain..ade pun myb 1 atau 2 je...okay la...1 guna..1 lagi wat spare..kot2 la rosak..kecemasan..ade dah spare kan..hehehe


PENYEDUT HAMPAGAS..

wawa...melayu betul cik mah...ala..semua pun tau kan...ade dari saiz kecik smpai lah ke bsar mcm gn kat shopping complex tu..hahahha///bg yg sederhana susah..mesti ni pling mmbntu...lg2 masa mereka pindah rumah bru kan..nk menyedut segala bgai habuk2...senang hati dpt membantu mereka..
adoi..lenguh tgn menaip...rasanya ni entry pling panjang n pling bnyak gmbar...terima kasih pada yg sudi baca...untuk wat korang tersenyum ...ni cik mah bg 1 lg gmbar...



tadaa...hehehhe....xsmpai hati nk makan kan...menarik btol la kan..sbnarnya menarik minat untuk makan...berbunga2 cinta jadinya....sape ade tempat goreng telur mcm ni?

cik mah harap info kali ni dpt mmbntu n beri idea kat semua kawan2 kat luar sgt n follower cik mah..tq pada follower br...dah smkin ramai..syukur...terima kasih..

Progress bunga telur dlm 90 btng..another 110 to go..huhhhhh...chaiyok cik mah..  :)

TQ

CIK MAH..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...