Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 31 October 2012

Ikutkan saja...


selamat pagi...bz sikit 2 3 hari ni...cmpur ngan raya haji lagilah..sbbnya raya dikampung en tunang...nk menguruskan beberapa perkara disana...tgok tjuk entry pun mcm tau2 je kan...bunyi macam reda je...itulah ...mmg pun...ade yg baik n ade yg xberapa baik..kn juga hadapi...

cik mah share2 bnyak bnda...tp 1 1 dululah ek...first ni tentang tema bertandang nnti....seperti disebalh kanan blog tu..tgok theme adalah ini...

HIJAU


tapi kan...yg sngt menyedihkan adalah baju songket yg hijau cik mah n en tunang nk sudah tiada..yg ade hanyalah baju songket hijau untuk perempuan sahaja....yg lelaki punya sudah hilang kata tuan punya kedai...huhhuhuhu...

sangatlah sedih...xdpatlah nk pkai bj songket hijau...adoi2...

gara2 itu...warna tema bertandang perlu ditukar..padahnya...sudah nk sama dah ngan tema nikah cik mah...tu lah...sedih sngt...mcm xde warna lain kan..ntahlah..xpelah..ikutkan saja...

PURPLE KELADI



mungkin inilah temanya...purple juga sebenarnya...tp bukan purple pekatlah ek...mcm purple keladi kot...itulah sebenarnya...hahahha...dah jumpe istilah yg tepat....

bnyak je lagi sebenarnya warna untuk songket...tp mostly mcm bunga songket tu kecik2 n ade sngt bnyak labuci + manik2 bgai..cik mah nk yg sngt simple...n mmg nk songket bunga tbur yg besar..xmo yg kecik...

sempatlah mencuba pkai...dengan malasnya sarung je...bj sngt bsar...hahhaa...tp suka ngan warnanya..okeylah ni...cumanya mak cik tu kata tudung xde provide...just veil n aksesori je...

okay itu sudah cukup..memandangkan mmg ade plan dah nk beli tudung sendri je..hehhe..kasut pun sama juga..pkai yg belah resepsi punya..cuma2...xpk pun lagi kasut mcm ne..hahahha....


kasi letak kecik je..xle bsar2..hehhe...t hari kejadian bru le tgok bsar2 punyer...inilah baju n warna yg cik mah maksudnya...okey x???



ade bnyak lagi design2...cumanya kami dah aim nk pkai songket je masa bertandang nnti...ni antara yg lace2..cntik2...suka juga..


tadaa....ade gaun tau..kain kembang punya..mmg sangatlah cantik....ngan pkai cardigan lagi...cutelah sngt2..putih lagi bersei...yg penting long sleeve tau....en tunang offer nk ke pkai?nk kita sewa lah...

hahhaha...xmo lah...cukuplah 1 je..t takut xsempat pulak nk tukar2 bj...nk melayan tetamu lagi..nk berkenalan ngan family en tunang lagi...xsempat2 nnti...


ni juga antara koleksinya....mmg cantik..bg mereka yg nk...kak mah pengantin ni di besut..dekat sngt ngan rumah en tunnang..harga yg sngt memuaskan hati...

seperti yg cik mah g tau sebelum ni..songket ade bnyak...cumanyadesign songket tu kurang berkenan...hehhe...bnyak songeh je...

then...kak mah pengantin aka owner ckp..xmo ke amik bj lain...sbb dalam pakej tu bj sepatutnya 3...amik ha....3 pasang tau...xkot...ceh ngan gedik2 ckp xnk...xla..mmg xnk..cukuplah..sbb dalam hati ni mmg nk sngt ngn songket..so rugilah klau pkai kejap je..hahaha...


last2...oleh kerana cik mah xnk bj lain tu..harga dikurangkan lagi...wow...itu yg mahu tu..hahhaha...yg pling menggembirakan hati ni adalah apabila...kak mah pengantin tu...yg juga kawan baik mama en tunang...memberikan kami hadiah...sepasang bj pengantin tau....horay2.....xsangka...en tunang dapat pkai kott....wow...bergayalah nnti...cik mah????cuba teka antara bj2 yg dalam gmbar diataslah baju cik mah...yg mana 1 ek agak2????

tu tunggu hari kejadian jugalah ek...hahhaha...mmg sngt seronok...dpt free je bj tmbahan....tq pada kak mah...selain tu..kami juga amik pelamin + set bilik tidur...warna..sama mcm bju...
+ tmbahan warna krim putih macam tu lah....tu lain kali cik mah cerita...

mood sangt hepy..walaupun tema terpksa tukar tp hepy sbb dah setel bj bertandang + pelamin + bilik tidur + dapat bj untuk outdoorlah kot ek nnti dangn percuma sbgai hadiah...

pada cantik2 manis semua..nk minta jasa baik..pada yg belum like...klik ni ek n tolong like gmbar cik mah ek..cik mah masuk contest lagi..doakan cik mah ye..tq so much...

TQ

CIK MAH

Tuesday, 30 October 2012

Ramai tak tahu...



selamat petang...cantik2 manis...sekejap je dah terasa nk smpai ke penghujung tahun...sngt2 sekejp...tahun ni sebagai seorang pekerja..sngt lain...kehidupan yg sngt2 berbeza dgn masa belajar dulu...mmg seronok ade duit sendiri kan...tp itu perlulah dikongsikan bersama keluarga yg telah bnyak mmbantu masa kita belajar dulu kan..inilah masanya nk berjasa...baru rasa perit bekerja n mcm mana nk uruskan duit..itu baru untuk diri sendiri...

sekarang ngan status tunangan orng..kn lah lebih menjaga tingkah laku..ye lah kan..xkan nk over2 kot..t ade bisik2 yg ckp bakal isteri sapelah ni xsenonoh..hehehe

so kali ni..sambil2 lah kita kongsi DIY n hal2 berkaitan persiapan perkahwinan...cik mah nk kongsikan juga persiapan untuk mnjadi seorang isteri dan untuk bakal2 ibu nnti...bukan ape...baca n lafazkan mmg semua tahu kan.siap mmg hafallah.dari kecil lg dah diajar untuk mnghafal..setiap kali solat ini juga yg kita bc dan doakan...tp maknanya...boleh dibilang berapa orang yg tau kan....so...hari ni...marilah sama2 kita luangkan masa untuk mengetahui apa yg kita lafazkan dipagi hari subuh...



semoga dapat menambah sedikit ilmu n pengetahuan kita hari ni...luangkan masa baca ini juga ye...
moga2 cik mah n cantik2 manis semua akan lebih memahami dan diberkati untuk terus menjadi muslimah n isteri yg solehah masa ini dan masa2 akan datang...tq pada google..

TQ

CIK MAH




Monday, 29 October 2012

3 serangkai...



selamat petang..lewat petang br sempat nk usik2 PC....dah masuk keje dah hari ni.masuk keje je teruslah bz...xde cuti2 lebih..memandangkan xde cuti pun..yg ade pun tinggal half day..MC ade 2 hari...huhuhu...giler bosan..setahun 8 hari je cuti..xmasuk akal pulak rasanya...nk cuti sebulan skali pun xboleh...adoi...huhuhu....sorry2..luahan perasaan...cantik2 manis mcm ne?cuti ade lagi?ke masih ade yg bercuti hari ni...seronoknyer...

hari ni memandangkan xberapa nk cerita..just share teaser sikit je..hehhe...sbbnya ni dah lame tersimpan dah dlm folder blog yg xsempat2 nk masuk entry..hehhe...so...bg teaser dululah..then insyaAllah by next week boleh dah citerkan ape kah teaser ni...






tgok tarikh tu..dah sekian lame dah..hahaha....mesti cantik manis dah tau kan ape ni...cik mah belikan juga untuk mama n kakak cik mah.ade seorang je kakak..so xla bdget sngt nk beli..adik pulak lelaki..xsesuai ngan ini..bagi clue sikit..nk guna untuk majlis nikah nanti...cantik manis tau x yg mane cik mah punyer..hehhe...ini mmg sangat menepati tema untuk majlis nikah cik mah...tp cik mah guna untuk majlis lain..teka2 siapa boleh teka....

TQ

CIK MAH

Thursday, 25 October 2012

kira mengira..

































selamat pagi cantik2 manis...hari ni xde ape sngt nk citer..memandangkan dah start countdown ..hehhe...so.keje2 DIY n sebagainya sedang giat dijalankan..nk update blog pun kurang memberangsangkan..tp cik mah cuba ek demi cantik2 mnis..wawawa....xlama lagi ade beberapa orang cantik2 bakal menjadi isteri...tahniah in advance ye....jgn luper share ngan kami2 ni nnti ek..ade yg dah blik kg ke???cik mah keje lagi...sape keje lagi???cian kat kita kan..hehhe

tb2 masa sedang berblog beberapa hari lepas..jeng2 terperasankan ini...




jeng2...sudah ade nombor yg best tau

seronok sngt...sbbnya dalam masa 10 bulan menjadi blogger yg dulu2 kononnyer xreti nk wat bloglah..akhirnya terhasil juga B2B blog ni...

menjadi sngt best rupanya bila ade blog....lebih2 lagi B2B blog..ade cantik2 mnis yg sngt2 baik n selalu memberikan dorongan antara satu sama lain...

dari dunia blog juga cik mah dapat idea2 baru..dapat wat DIY n macam2 lagi..

n ade lagi yg best...bestnyer adalah bila B2B n ex-B2B selalu wat GA n wat Contest..

cik mah antaranya yg suka join GA n Contest ni...cik mah dapat macam2 hingga hari ni tau....suka sangat...dapat photobook,dapat button badge,dapat juga lampu tdo...ade platform untuk hantaran n ade kain bulu2 untuk hantaran juga...

mmg melengkapi majlis cik mah nnti...terima kasih pada yg sudi memberikan hadiah2 itu semua...

untuk cantik2 manis yg sudi menjadikan nombor itu cantik..jutaan terima kasih sbb sudi menjengah blog cik mah...harap2 kita semua dapat kongsi sesuatu n memanfaatkan sesuatu...

oo...esok raya dah kan..."selamat hari raya aidiladha" untuk semua..


Wednesday, 24 October 2012

satu kosong kosong hari lagi.....

selamat pagi...semakin hari semakin berdebar-debar....bnyak bnda masih perlu difikirkan...selagi x fitting baju untuk bersanding nnti..selgi tu hati ini xtenang...mcm ne lah ek jadinya...semoga semuanya berjalan lancar....tentang katering n khemah2 semua dah berjalan lancar..amin2...booking pun sudah...bersyukur sngt2....

SATU KOSONG KOSONG HARI LAGI....


perasaan bercampur baur...gembira,teruja n takut juga...heheh...




tadaa....inilah kami semasa berpre wedding bersama my bff n husbandnya..ade yg berminat nk wat pre wedding juga....???

ni semasa kami berpre wedding di taman tasik perdana....hepy sngt....

untuk yg berkenan ngan props cik mah pun le je nk sewa...harga istimewa untuk B2B...

untuk persiapan kawin...yg terbaru adalah...veil nikah sudah siap....horay2...akhirnya berjaya ngan jayanya..t cik mah review..eh ade ke yg nk baca..heheh..perasan tol.cumanya untuk tudung atau shawl masih xnmpak bayang2..hehhe...tu akan difikirkan nnti ye...

doakan semoga semua berjalan lancar....

TQ

CIK MAH

Tuesday, 23 October 2012

Sangat lambat


selamat pagi cantik2 manis....xsabar nk raya haji...sbbnya nk blik kg en tunang...nk cari bj untuk belah en tunang pulak...ade dah tempat cuma nk konfermkan je...harap2 ade persetujuan n selesai nnti...doakan cik mah ye...

sblm ape2...cantik manis dah like x?...tolong like kan ek gmbar cik mah kat sini...tq2 so much....jasamu dikenang..klau ade rezeki nnti...cik mah kongsikan hadiah ngan cantik manis ek..   :)

berbalik pada tajuk entry...sangat lambat...pertama skali dalam sejarah p kawan2 kawin cik mah sngt lambat...sbbnya kena keje sabtu..tp nk juga p kawanku ni kawin..bukan dekat tau...bandar sri jempol...tmbah2 ngan xtau tempat..plus xde hp canggih untuk gps.n pertama kali ke negeri 9..hehhe.hehehhe...so...sngt lambatlah smpai...sampai2 je tgok majlis mmg sedia mklum dah habislah..kerusi meja dah kemas....tp pelamin ade lg tau...then nasib baik boleh masuk lagi..hahahha....pengantin dah tukar bj..so xdelah gmbar ngan pengantin...hehehehe...lauk2 masih ade lagi...huhh..perjalanan jauh...so berselera lah kami makan..cik mah g ngan en tunang,ngan kawan cik mah plus bakal tunangnya raja haji ni..hehehhe...

lepas makan tunggu pengantin lelaki kuar jap hantar family untuk pulang ke kampung...cik mah sempatlah conteng2 guestbook..mari lihat hasilya...



suka ngan guestbook ni...sbbnya ade tempat nk lekat gmbar.seronok amik2 gmbar guna palaroid kamera tu..siap amik dua keping..hahahha..+ ade soalan untuk tetamu jawab,...maklumlah kadang2 tu ucapan semua sama je selamat pengantin baru..hehhehe...so...adenya soalan2 ni mmg seronoklah...lebih2 lagi jauh kami merantau..cewahh..mcm pengembara pulak...ini adalh hasil karangan cik mah...+ en tunang yg setoet kat bawah tu..ish2...


then ni adalah pelamin pengantin..dua2 pengantin ni kawan cik mah n en tunang semasa di UITM dulu...cantikkan..warna hijau n putih..cantiknya hijau ni....sweet sngt....eh terpkai pulak bj sama...bj raya..mklumlah bdget xde nk beli bj2 baru ni...kumpul duit nk kawin..hahaha..kedekut sebenarnya..


tadaaa....pengantin yg sangat cantik n berseri2...cantik sngt bj pengantin perempuan aka dyla...pengantin lelaki pun smart....kemas je pengantin perempuan punya tudung..jatuh cinta tgok...sweetnya...ops...maaf ye dyla n yen..curi gmbar ni di FB korang...maklumlah xde gmbar ngan pengantin..hahahha....puan dyla..eh2 dah puan lah...heheh...lupa nk bg cik mah doorgift..xpe2..kami dapat makan pun dah cukup bertuah...heheh..yelah sngt lmbat ke kenduri kawin puan dyla..

sudahnya dekat pukul 6 lebih baru kami blik..hahahha...long2 journey..tp enjoy ngan en tunang n nisa + bakal tunangnya....

so...akhir karangan...selamat pengantin baru...selamat melayari bahtera merdeka perkahwinan...hehhe...nnti majlis cik mah jemputlah datang..eh2..awal pulak menjemputnya..hahah..mcm nk kawin minggu depa je..hehhe...

TQ

CIK MAH

Saturday, 20 October 2012

sarang burung.....

selamat pagi semua.....wawawawa.......seronoknyer...ape ntah yg seronok hari sabtu....yg seronoknyer esok n kejap lagi...semua orang kat rumah berehat2 ni cik mah keje..hhahaha...keje pun seronok dapat cari rezeki kan untuk kumpul duit kawin juga kan....kl ni nak citer progress ketika cinta bertasbih lagi....memandangkan ramai yg bertanya n support cik mah...cik mah teruskan kembara...


horay2....menggunakan barang2 recycle dari tunang hari tu yg xhbs2 lagi..beli terlebih..last2 xguna..sekarang ni..idea kembali menghantui...hehehe...dari ini kepada ini..sebabnya ada lebihan tau...

ini doorgift untuk kanak2...


yg cik mah maksudkan lebihan adalah kertas putih koyak2 tu...hehehhe...meh tgok guna untuk apa pulak...ni cik mah panggil sarang burung...ok x nmnya...hehhe..oklah kan...bnyak warna tau....murah je...




inilah dia...guna untuk tasbih cinta pulak....walaupun macam comot2 gtu..cik mah suka...eh terletak yg pink pulak...mesti MY BFF teruja ni..hehhe....dah request siap2 nk warna pink...ok kan????

then...mama kata kotak ni putih je ke....alahai mamaku...xkanla nk bg putih je kan..so...cik mah wat2 konon2 pndai design..amik idea sana  cn sikit..combine2...n jadilah ini...penat tol cari attachment...berbaloi2...sampai xtau nk pilih yg mana...comel2 + cute...so...berbekalkan stiker yg beli kat low yat hari tu...nk elakkan pembaziran...ele elak pembaziran ke cik mah kedekut ni????

hahahhaa.....berjimat2...kata B2B bdgtkan...jeng2... printkan hanya dirumah berbekalkan printer en tunang n sesi pisau memisau....ade ek istilah ni..bolehlah...then lekat melekatkan pada kotak....kedekut nk beli riben...riben ade tp mlas pulak nk gunting2....konon2 nk bg feeling2 lain sikit..hehhe......


cik mah terpikir nk cari sesuatu yg berwarna pink n jalur2...then jumpe ni...edit bgai...jadilah begini....sape tau mcm ne seterusnya??



then design tag yg tgh...dah design baru perasan eh xde tulis terima kasih lah...ala...maaflah..luper..ade name je..hehhehe..okaylah tu kan...gmbar burung ni lame dah simpan dalam simpanan folder kawin..hehehhe..pilih punya pilih..akhirnya ni juga comel...eh comel ke??mestilah kan...
 

then yg jalur2 tadi knlah potongkan..pinjam lapik potong sayur mama je...nk cari cermin bgai mlm2 malas pulak...so okaylah ni kan...hehehhe....ni semua atas kertas stiker td...so gam tidak diperlukan...kerja jadi sangt pantas..n bersih..cewahh...xla comot bgai ngan gam2...



ade warna putih n warna krim....


Sebelum & selepas...

okay x???

jeng2....kiranya semuanya guna yg ade je kat umah..yg dah berabad tersimpan...koret2 jumpe n diguna pkai...tasbih je DIY n beli bhn2...so....sape yg inginkan kelainan tp kena ade kerajinan tau...marilah berDIY tasbih cinta ini....tutorial akan cik mah usahakan ek...maaf klau lmbat sikit..lately bz sikit wat mcm2...


TQ

CIK MAH



Friday, 19 October 2012

we are getting married!!!


selamat pagi.....hari ni anniversary cik mah bersama en tunang....hepy anniversary...hehehe.sngt2 bersyukur...di pnjngkan lagi dan diberi peluang untuk kami terus mencintai dan menyayangi kerana Allah...hepy sngt2....sudah 6 thun lamenyer...tap terasa sekejap sgt...mcm2 dah lalui...

buat en tunang dan mulai hr ni nk tukarkan panggilan en tunang pada bakal suami cik mah aka bakal suamiku...hehheh....

kisahnyer...dah dekat setahun lebih dah.....en tunang dtg rumah...so cik mah xperlulah kiranya belek2 hp..ye lah en tunang depan mata kan...hehheh bila tb masa en tunang nk balik...cik mah kn lah tgok hp semula...tunggu en tunang mesej yg die dah sampai..

tb2 je hp berbunyi...then yg keluar dari hp adalah...


"bakal suamiku"

masih blur...dari siapa ni...eh....berdebar2 plak..xpernah pulak tulis nama en tunang mcm tu...eh2....sngt pelik..tp still buka mesej n tb2 tgok...

~dah smpai...dari bakal suamiku...~

hehhehhe....tersenyum sorang2...rupanya en tunang yg savekan nama bakal suamiku di hp.....

klaka n sweet juga en tunang ni..sngt2 xsangka...

sejak dari itu...nama di hp ini adalah bakal suamiku....

buat en tunang..terima kasih kerana selalu ada di kala senang dan susah....

terima kasih kerana menerima diri cik mah ni seadanya...buat semua kawan2 n cantik2 manis diluar sana...doakan kebahagian cik mah ye....


so...we are getting married next year...!!!!


tadaa..........en tunang practice nk senyum2 dari sekarang...so t atas pelamin n masa kawin dah boleh senyum simpul..hehehhe


terkenang...19102006..

en tunang melamar cik mah..konon2 nk jadi girlfriend...tp dalam hati cik mah...cik mah terima en tunang bukan untuk main2...tp untuk masa depan..amin...niat yg baik pasti dapat gnjaran yg baik....sorry mood jiwang2 pulak hari ni...hepy sngt....hehhehe....masih xberkesempatan nk wat GA untuk kawan2 yg telah bnyak menyokong cik mah..maaf.terima kasih pada follower yg semakin bertambah2.....tp nntikan ye..  :)


TQ

CIK MAH...

Thursday, 18 October 2012

nano piko...

selamat hari khamis cantik manis...tgh wt ape tu??? bz ke??? amboi2 rajinnyer keje...bgus2...kerja dengan ikhlas tau...pahala menanti...   :)

disebabkan xsempat nk wat tuto untuk tasbih cinta yg cik mah wat hari tu...so..cik mah dahulukan ngan bahan2 dululah ek...kot2 ade yg berkenan nk wat mcm cik mah..xpun yg seangkatannya..bnyk je jenis2 bahan2 yg le guna...ikut kreativiti cantik manis..

entry ini tujukan khas untuk sarah kawan klas cik mah...untuk rujukan sarah nk survey2 bhn2 ni ye...insyaAllah ade rezeki kita le wat 1000 tasbih cinta...wawawawa....bnyaknyer....hepi sngt klau dapat memberikan sedikit sumbngan untuk kawan di uitm..maklumlah lame juga xjumpe kan....

so...inilah bhan2nya...tutorial akan cik mah usahakan ye..maaf sngt...


ni tali tangsi...eh termasuk skali jam mama...hehehe....ni cik mah beli 1 ikat ke ek..ke ape nm...mcm tu lah....sbb borong ngan bhan2 lain dapatlah RM18....serius ni mmg bnyak tau..ni boleh guna berzaman2..hahahha



yg diatas ni di panggil divider....ade bnyak jenis....ni pun beli sepekat je...xhabis pun..tgok bnyak lagi kan...jimat btul....


ini pulak kira mcm hiasan tambahan..nk kasi menarik...ni beli dua paket...1 dah habis pkai..yg ni ade lagi...still ade lebih....


okey...ni mmg xde dah..beli cukup2 je..luper lah nk beli lebih...nmpak x yg pemegang kristal tu....itu namanya clipper....ni mahla sikitlah..sikit je...klau kira2 1 clipper dalam 20 ke 30 sen kot...xingatlah...maaf ek...


yg ni pulak stopper..mmg halus sangt2lah....kegunaan xmo bg pearl2 tu gerak 2....so...stopper ni beli sepekat je..melambak2 ade...tu tgok lebih pun berjuta-juta lemon...hahahha...tipu2...


n last skali cik mah pilih kristal instead of rambu ramba...kristal ni ade 70 biji...xsampai 10sen pun sebiji ni ha...mmg save tau....cik mah pilih yg transparent..sennang match kan ngan semua pearl2 yg warna warni....


cik mah bg gmbar besar punyer supaya senng n dapat bntu cantik2 manis yg nk DIY tasbih cinta ni....

insyaAllah sape2 nk cik mah wat kan pun boleh...tempahan dibuka...xkisah nk beli sendiri ke bahan2 atau nk cik mah beli...hope kli ni dapat mmbantu semua diluar sana....

bnyk lagi divider,clipper n pearl2 n kristal diluar sana...so bermacam2 design boleh jadi kan...gud luck untuk yg nk mencuba...

sekarang cik mah dalam usaha menyiapkan kotak untuk tasbih cinta cik mah...kerja sedang giat dilakukan...xmenang tgn...

bunga telur, veil, tasbih cinta, potpuri, doorgift nikah, tq tag doorgift, kad jemputan lah...n segala mcm lagilah...hehehhe....semoga segalanya dapat berjalan lancar...amin2....makin berdebar2...sekarang ni lunch xsempat...sebab nk wat designlah konon n siapkan veil....hehhee...agak2 le kurus x????

pesanan cik mah....untuk tasbih cinta ni yg segalanya nano piko bgai ni..hehhe..mcmlah kecik sngt an...kesabaran kena ada tau..jgn tension2 wat...wat ngan enjoy..konferm berjaya ngan jayanya...hehe

okay2...xlarat dah..nk siapkan veil sepenuhnya hari ni...tq cantik2 manis...

TQ

CIK MAH



Wednesday, 17 October 2012

Tool box...


selamat pagi cantik2 manis....sihat x????cik mah harap2 semua sihat....cik mah ade bnyak bnda nk share..cuma xsempat lagi....cik mah baru sudah menDIY kad jemputan pernikahan...hahahha...gedik tol..nikah pun nk kad..ala ni testing2 version...sbbnya ingt nk DIY je kad jemputan nnti...tinggal map je xwat lagi..tunggu ayah cik mah sketchkan bngunan2 penting sbgai rujukan nnti...

so..kali ni nk cerita tentang tool box....bukan namanya tool box...tp hentam je lah kan...hahahha....mcm2 mesti ade kan dalam tool box...sbbnya ini untuk cantik2 manis yg DIY mesti kena ade...yelah....t klau merata2 letak..susah pulak bila nk start wat keje je kena cari kan....so....dengan adanya tool box ni..memudahkan kerja...cik mah punya dulu just kotak kasut..masa bertunang dulu...tp last2 mcm xsesuai je..then tukar pada bekas yg transparent...

hahhaha...bila dah transparent sngt...ni lah jadinya..nmpak berserabut...



hahaha....mmg serabut n berterabur btol..kadang2 nk cari pun x jumpa...ni pun kecik je...bnyak lagi riben2 lain tu kn simpan dalam kotak...bila nk guna br terkedek2 nk buka kotak...lagi satu...bila cari xjumpe so ingt dah habislah kot...so jadinya bila kuar je beli...sekarang ni bila kemas2 baru perasan amik ha...gam yg panas tu ade melambak2...hahahha....xpe2...sejukkan hati...t nk guna juga ni..bnyk lagi keje xsiap..hehehhe...iyelah tu...so jgn membazir dah....

cantik manis punya mcm mane???
sama x mcm cik mah punya???

tgok x kat kotak tu..en tunang tulis "bucuk"...adoi2...smpai hati ek...nama mnjalah konon2....sampaikan kdng2 ank buah cik mah pun panggil makngah die bucuk...hahhaha....

merajinkan diri semlam mengemas sedikit kotak ni..bagi mood nk bekerja keras naik..hehehhe



tgok2..dah lebih tersusun n kemas kan....hehehe....riben tu baru 1/8 tau...bnyak lagi...tu juga lebihan masa tunang punya....n pistol tembak tu ade 2...1 rosak then beli baru...guna yg baru...baru punya rosak..then yg lame punyer pulak le guna..apa daa....pelik tol...yg penting jgn rosak tau...malas tol nk beli lagi...hehhe.....rase hepy beli tgok batang lidi sudah semakin menyusut...so jadinya target nk siapkan bunga telur memang dah kelaut...sbb bnyk halangan..hahha...alasan je...tp sekarang in progress akan cuba paksa diri juga...no matter wat...hahahha...doakan cik mah ye....

hari ni cik mah cuba nk siapkan jahit veil nikah...bos besar xde kat opis..p holiday agaknya...so le r menggunakan masa sebaiknya...horay!!!!

marilah kita bekerja...hehhe...

TQ

CIK MAH


Tuesday, 16 October 2012

Romantis...


alhamdulillah..masih ade masa untuk cantik2 manis semua..masih sempat nk sembang2...so...kali ini entry penghargaan untuk zura yg sudah dengan baik hatinya wat GA untuk kawan2 blogger....

Tahniah juga pada semua cantik manis yg menang untuk GA zura ni....


tadaa...itu dia...cik mah menang lampu tidur tau...

nk baca x entry ape yg cik mah menang..hahahha...gedik tol...disini...

cik mah dah dapat hadiah dari zura...cepat tol zura pos hadiah..tq2....dapat hari isnin sebelum p lunch....excited tol nk buka...then...meh tgok...


sorry gmbar senget...hehheh....buka2 je nmpak lampu tidur warna biru...yahooo.....bestnyer...warna kesukaan cik mah....comel btol lampu ni...suka2..lepas ni tdo pkai lampu tdur lah..hehhe jadi lebih romantislah nnti tdo cik mah...test2 lampu tdo dibilik mama...jgn susah nk bgn p keje sudah..hehehhe...

ala kantoi pulak pc kat opis men fb..hahhaha...masa ni bos xde kat opis..so bolehlah kan..hehehhe...

JUTAAN TERIMA KASIH PADA ZURA....semoga dimurahkan rezeki ye...amin2...

TQ

CIK MAH



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...