Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 31 January 2013

Helaian cinta...

selamat pagi cantik manis....kurang dari 24 jam lagi cik mah bakal bertukar status....mood sekarang ni sngtlah berdebar...eh sempat lagi pulak nk update ek..hahahha....bukan apa...nnti 5 6 hari xtentu lagi sempat x nk update....hahahha...konferm bz ngan rumah baru...ngan persiapan last minute..ngan mcm2 lagi...pasti akan rindukan cantik manis...

hari ni...enjoy habis ngan mood B2B.....dah ade rasa dah di layan bgaikan ratu...cewahhh....xdpt nk cerita bnyak...untuk helaian cinta cik mah just share gmbar2 pre wedding cik mah as B2B.....


En Tunang yg sngt2 sihat n mmmm mcm makin hensemlah...ops...nsib en tunang xde masa nk bc blog cik mah...


ni pulak...cik mah lah....ni pun makin mok2....ish2...konon2 nk maintain mcm ni...kita tgok nnti mcm ne...hahahha



mmg amik mood B2B n G2B....lepas ni kena tukar lah ek props...




klaka tgok muka en tunang....susah tol nk senyum..hahhaha...


ni bila disuruh untuk freestyle...eh2 pndailah pulak en tunang ...suka gmbar ni...


bang!!!! part2 berlakon ni mmg no 1....hahhaha....dataran merdeka yg sngt2 seronok berpre wedding..sempoi je...n wat2 je muka xmalu amik gmbar...mmg ramailah yg berhenti tgok kami ni bergmbar....pastu dieorng pun sengih2...hahahha...



terima kasih atas sokongan semua n doakan majlis cik mah berjalan lancar ye....jemput tau dtg sbtu ni...

TQ

CIK MAH

Wednesday, 30 January 2013

menghitung hari....

selamat pagi.....tersangatlah berdebar2....beberapa hari je lagi......hepy sngt2.....semua kerja dipermudahkan..terima kasih pada yg mendoakan....



hehehhe...sj nk letak gmbar ni..bg cantik2 manis yg bc ni tersenyum n tergelak..hahaha...
xtau dah nk post n wat muka mcm ne...so inilah jadinya...

 

ini pulak en tunang...so ketandusan post...so..ini pun jadilah kan...


hehehe...hari ni kasi gmbar lebih sikit...n hari ni dah menghitung hari je..cewahh....mcm menghitung hari nk dapat bby je kan..tu insyaAllah nnti....xsabar nk tunggu hari bahagia...doakan kami ye...buat kawan2 cntik manis yg akan melalui hari bahagia..selamat pengantin baru ye...semoga semua berjalan lancar....amin....

TQ

CIK MAH

Tuesday, 29 January 2013

Keriangan menanti...


selamat tgh hari cantik manis...alhmadulillah...menanti jumaat ni dengan penuh debar...so..hari ni nk update cerita tentang mjlis cik mah jumaat nnti...seperti yg dah pernah tgok kat entry ni , ini , ini dan ini.tb2 bnyak pulak entry yg berkaitan ek....akhirnya cik mah berjaya wat untuk balang-balang cik mah ni...just simple one..

dengan selamba pkai ribbon gold..hahaha..sbbnya,..malas + kedekut nk p beli riben warna pink...ala...xkisah pun kan gold...okay je..(sedapkan hati sndiri..)

xbnyk sngt pun ade kat candy buffet nnti...sbb biasa2 je...xla grand..nama pun wat sndiri..so kekangan masa + bdget...cantik manis kena dtg awallah ye...


ini slah satunya...bau pun dah sedap...cik mah deko yg biasa2 je...


jeng...jeng...jeng...serangga2..hehehe..siap dah masuk bekas...


yg lollipop ni bru tmbah je..



yg riben ni pulak untuk lekat je nnti dekat yg tertera kat gmbarlah ye..  :)

tb2 nk attachkan ni yg cik mah dah siap edit...klau berkenan silalah...



TQ

CIK MAH

3 kata 3 hari .....

selamat pagi semua cantik2 manis....selalu je kan 3 kata akan dikaitkan dengan I LOVE U....so..bersempena itu...cik mah countdown lagi...3 hari untuk 3 kata keramat itu....untuk itu...terkenang kembali..saat2 perkenalan bersama tunang tersayang..beberapa hari lagi je akan betukar status...xsabar n teruja...tp makin berdebar2...saat perkenalan...semasa study lagi...di UITM pulau pinang..uitm dihatiku..cewahh....berkenalan bukan dalan kelas atau course yg sama...kami berkenalan semasa sama2 menyertai sukarelawan polis..rasenyer hampir setahun jugaklah br nk berkenalan...tersenyum sendiri bila teringat cara en tunang mengorat....ade sedikit gentle disitu...tp sekarang...xde dah nk mcm dulu..malu lah tu..hahahha...so....inilah 3 hari terakhir bergelar tunang pada en tunang.....


belon yg sepatutnya ada 5 tinggal dua je..yg dua lagi xde gas dah...ade tp xmo naik dah..ni pun nyawa2 ikan je..sedikit kecewa disitu..huhuhu.... apa2 pun..hasilnya adalah 3 hari shaja lagi...


 sempat lagi photographer aka my bff punya husband mengingatkan zaman2 kami berkawad..hahahha....


melihat gmbar sendiri smbil mengenang detik2 perkenalan...sudah 6 thun lebih kami bersama mengharungi suka duka.....semoga jodoh kami akan kekal selamanya....


TQ

CIK MAH...

Monday, 28 January 2013

Penebuk lubang....

selamat pagi....alhamdulillah....jumaat ni bakal tibanya hari yg dinanti2...

kali ni cik mah nk share tentang doorgift masa nikah cik mah ye...dari entry sebelum2 ni iaitu...
kiss kiss sikittunggu masa je ni...



nebes sbb minggu depan amik bj dah...huhhhh...mood nebes adalah hari2..oleh kerana...mama & ayah dah beli set bilik tidur...tq to mama & ayah...cantik n sperti idaman..biasa je..cik mah just suka yg simple je...n penting nk almari tarik2 tu..mcm sliding tu..hahaha...bilik kecil sngt sesuai...

dah2..melalut je kemana,.....tu lain kali story ek...ni nk story doorgift nikah..yg cik mah jnji dulu nk wat 60 beg...so nilah 60 nya....senng je...stiker ni dari teaser ini & ini..siap dah tmpal masa nk p kenduri kawan..dlm kereta dok DIY lagi...hahahha..masa itu berharga sngt...


 yg ni CD n kotak tasbih cinta yg ade tasbih cinta dari cik mah lah ye....siap dengan stiker yg mcm2 design...layankan je lah...hahahha...nk siapkan ni xla rumit pun..sbb 60 je pun..yg jadi rumitnya...sbb berapa kali ntah asyik tertinggal penebuk lubang..dah bawa blik tinggl juga kat rumah padahal nk wat kat rumah BFF...masalah btul....



selain tu ade juga potpuri dlm ni...yg ade tunjuk dulu tu....xjdi letak yg purple sbb beg kecik..so tukar ngan tunang...hoyah....xla mmbazir...

bila tgok2 blik..baru perasan..mmg jimat n superjimatlah doogift ni,..temanya adalah kertas...dari beg ke kotak..ke casing cd...yeah....berjaya DIY menggunakan kertas je...tetiba bngga ngan diri sendiri..hahahha

atas kesungguhan en tunang tersayang + MY BFF yg suami isteri tu...jadi cik mah dapat menyiapkan ini...syukur sngt...


inilah ribbon polkadot pink purple yg dah beli lama dah..cumanya..asyik berkali2 tertinggal penebuk lubang...so...asyik postpone..tp kan...ni sbnarnyer tertinggal juga...tp en tunang p beli penebuk lubang..klau x...ntah bila nk siap..heheh...gara2 penebuk lubang...2 3 kali kerja ni tertangguh...ish2....

                         

masa ukur2 riben n gunting2...laaaa...xcukup rupanya...hahhaha....untuk 2 gulung just dapat dlam 24 beg je...so...tekad..nk kuar p jalan tar jap lagi ngan MY BFF + en tunang...


tp cari2 xjumpa pulak yg sama sebijik warna...xpelah xkisah sngt..janjinya polkadot & pink purple..horay....masa ni cik mah siapkan sendiri kol 11 mlm ahad...amboi...sibuk je nk gtau juga kan...



kerja xla susah sngt...sbb suami BFF dah tolong tebukkan lubng dekat paper bag....tinggal nk ukur riben n ikat je...

bnyk tu......ala sbnarnya 60 tu xla bnyak mane kan..hehehe...



tadaaa...sudah siap....n sudah siap packing dlm kotak..tunggu masa nk bawa blik kampung baru je...habislah rumah pakusu penuh nnti..hehehe..

sngt2 hepy sbb dah berjaya siapkan...ade beberapa lagi DIY menunggu giliran...

TQ

CIK MAH

Saturday, 26 January 2013

sempatkan juga...

sempatkan juga pagi2 ni update.ni gara2 nana B2B yg share tuto..so nk juga wat....adoi..jeles ngan cantik manis yg bercuti..lagi jeles ngan en tunang yg cuti...adoi.....sbar2...keje ngan penuh dedikasi ye..hehhe

jap lagi...kejap...kejap je lagi...nk p final fitting baju...n terus amik bj bwa blik rumah....horayyyy...

sekarng ni perkara yg nk disempatkan juga adalah untuk si kecil yg comel itu nnti..ade seorang je pun si kecil yg comel....yg 4 lagi yg besar2 ye...ceritanya dekat ni..cerita sikecil dah beli bj gaun..skali ngan cekak skali..kelas amani...

lebihan dari yg wat ni....so...gunakan sebaiknya..wat 1 je..untuk amani je..hehehe...


main agak2 je saiznya...jadilah juga tu kan...


ngantok2 gunting juga....kol 11.30 mlm dah masa ni..adik dtg bilik ckp.."xhabis2 lagi ke??asyik wat je..xreti dok diam"

hahahha...sehingga belum masanya..selagi tu xnak dok diam...



ni templatenya..hahahha..template budak malas + ngantok...then...hasilnya..kena tunggu lah dulu..tgh giat menyiapkan ni...

TQ

CIK MAH



Friday, 25 January 2013

Doily paper cik mah...

salam jumaat yg indah....genap sudah..seminggu lagi...berdebar2 tp wat2 maintain cool depan semua...cewahhh...padahal berombak bgai dlm hati ni...

hari ni smbil2 berangan2 n senyum2 moment jumaat depan..hahahha...nk share sikit tentang teaser beberapa hari lepas...

disinilah teaser itu ye...

mencarikelainan tu sbb cik mah malas nk p beli doily..sbb ade ke ek klau jual sikit je..jual dlm 15 keping je???

xde kot kan...so...kena pk kan idea lain lah...




cik mah dapat idea bila tgok ade 1 gmbar tu kat google...tp xsave pulak...terus save dlm kepala je..ewah2..memory kepala mcmlah besar sngt.....cik mah cari template doily dekat google then print kan oleh adik...pastu gunting n tekap je kat kertas yg dah printkan ngan gmbar bunga2 yg amik kat google jg...



 chaakkkk!

cik mah suka ngan hasilnya..walaupun biasa2 je..tp cik mah puas hati sbb ade gmbar bunga2...xdelah minah bunga pun..cuma sekali sekala tu cantik juga kan...(xhabis2 ngan perasan...)




zoom kasi dekat sikit...suka lagi...ade 3 saiz yg cik mah wat....big medium small...total ade 15 semuanya...ade lebih lagi manila kad pink...klau rajin le tmbah..itupun KALAU...hahahha..

xsabarnya nk deko dekat photobooth...cantik manis t jemput dtg n amik tau gmbar kat photobooth nnti...xmo malu2 ye...

TQ

CIK MAH
 

Bunga-bunga cinta

Selamat pagi..bersyukur hari ni tinggal seminggu je lagi sbelum bergelar isteri....setelah bnyak dugaan dilalui bersama..inilah masa untuk melalui segalanya bersama di bwah mahligai yg diredai...insyaAllah....semoga segala yg dirancang berjalan lancar..



Dude Feat Asmirandah – Bunga-bunga Cinta

Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji

Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji

Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

Memboncah di hati
Harapan dan suci
Dalam mihrab cinta


main teropong2 jap..hehehe...en tunang teropong cik mah ek..hehehhe....sseminggu yg penuh ngan aktiviti...xsbar nk start cuti kawin....yeah...xdapat pun nk cuti juga..bakal suami kata xpe..bia boss potong gaji.. cuti tetap kn cuti..hahahha


seronok lagi..berjaya wat bakal suami tersenyum...bukan senng tau..susah payah bakal suami cik mah ni nk senyum2..hehehhe..


doakan yg terbaik untuk cik mah ye..untuk bakal2 pengantin juga....semoga segalanya berjalan lancar ye....


TQ

CIK MAH....

Thursday, 24 January 2013

Susun huruf...


selamat pagi...salam maulidur rasul...ape plan hari ni cantik manis...cik mah???

p jalan2 ngan mama n en tunang...prepare mana yg xsiap lagi...sbb dah dekat sngt dah kan ngan mjlis...

so..ni ade teaser sikit...tgh dlm proses siapkan..t lepas mjlislah review boleh???ala biasa2 je...



wat dengan word...edit2 sikit..then print..letak atas kertas keras dan gam...gunting2..siap....tunggu ye....pada yg nk p shopping juga tu..hati2 ye..selamat bershopping...

lagi satulah yg berkaitan ngan huruf2...  :)



TQ

CIK MAH

Wednesday, 23 January 2013

instagram....

selamat hari sbtu...horay2....hari isnin ni cuti....seronoknyer....xsbar nk cuti lama2...ewah2...tb2 je kan....okay2..memandangkan hari sabtu xramai yg bekerja n bnyak urusan lain...cik mah just bg teaser yg mcm full teaser....cik mah slalu share persiapan kawin cik mah di instagram..pada yg nk follow cik mah @rahmah2287....

mari kita follow menfollow ye...

seronok ngan instagram...le edit2 ikut tone mana yg suka..ops mklumlah hp biasa2 je..nasib ade IPAD...itupun yg bertuah..tb2 terkenang....bnyk jasa IPAD..dekat setahun..ade IPAD..lebih seronok nk berblogging..dpt amik gmbar bnyak2...



untuk DIY ni nnti cik mah akan cerita hari isnin ni ye...so tunggu ye cantik manis...

TQ

CIK MAH

kiraan enam belas


selamat pagi...sesudah update checklist untuk majlis resepsi cik mah..perlulah ade untuk en tunang juga...
t en tunang tnyer senng jawab...


 Mempersembahkan....

WEDDING CHECKLIST  EN TUNANG….

Majlis bertandang... 

KAK MAH SERI PENGANTIN
    booking baju bertandang & pelamin & bilik tidur
    KAK MAH SERI PENGANTIN

    ni dah try pkai hari tu..tp mcm longgar..harap2 kak mah dah alter ek..

    Booking untuk official photag
     AYU & FAHMI (MY BFF)
    ni setiap kali jumpe je diskuss..melampau tol lah kan kami ni.hahhaha
      Makan-makan untuk majlis bertandang
       Rewang di kampung

      Tempat  bersanding
      Rumah mam en tunang, kuala besut.


      Senarai DIY majlis bertandang

      Kad jemputan perkahwinan
      sudah paskan pada mama n nenek en tunang...sedia untuk menjemput...

      doorgift
      Sudah 100% siap...amboi..en tunang punya ready dulu ek...

      guestbook corner
      biasa2 je...tp harap2 adelah...dapat guestbook dari menang contest FMS..nnti curi2 deko dari majlis cik mah je..hahhaa

      Bunga Manggar 
      xtaulah ade ke x ek kat sana..kn tnyer en tunang semula ni...kalau x angkut dari k.l lah..hahhaa


      Perlu diuruskan....

      Mencari kompang
      kena ade ke x...xtau juga....akan diupdate nnti..

      Pengapit lelaki & Pengapit perempuan
      perempuan mestilah my bff....lelaki bia en tunang pk..tp dah watkan back up..hehhe

      Mencari kasut bertandang cik mah & en tunang
      pkai kasut yg sma masa nikah..en tunang pkai kasut buaya die..hahahha

      Mencari tempat tinggal utk family cik mah
      Horay...beres sudah....


       Temujanji 

      Final fitting baju bertandang
      jumaatlah br p tgok bj mcm ne ok x...8/2...

      Final check for OP
      (mmg sudah konferm kawan baikku nnti)

      Final check for pelamin, Final check for doorgift, final check bilik pengantin
      ni kerja en tunang nnti....

      so setakat ni semuanya okey n berjalan lncar...brng2 doorgift semua en tunang dah bw blik dah kampung..horay....


      TQ

      CIK MAH

      Tuesday, 22 January 2013

      Berbagai negeri...

      selamat petang...amboi...seronok sngt nmpaknyer hari sabtu...mana ade seronok..jeles ngan en tunang yg dok tdo tu...kerja baru en tunang cuti sabtu ahad..bestnyerlah kan...

      kad2 jemputan dah pos dah jumaat lepas n semlam....seronok...hehehe....
      kawan2 dari serata negeri ada...selatan utara..pntai timur...semua ada...seronok tulis kad jemputan n alamat...lenguh2 tangan...tp semngt waja...


      mula2..dlm 30 je..then meningkat...n terus meningkat..sampul dah makin xcukup..hehehe

      nasib adik sngt2 baik hati bawa cik mah p cari sampul surat...jumpa yg murah..horay2..seronok...then dah murah dpt pulak diskaun..lagilah seronokkan...eh mestilah....



      ni sampul yg beli...untuk sampul ni RM3.60 untuk 50 keping...yeah murh..ni belum diskaun lagi tau....tb2 terbeli buku kecil tu...hahahha...sbb giler ngan recycle kraft paper dah...ish2...apelah kena...


      ni masa kena beli lagi kertas..ayah kata xcukup lagi..hehhe...


      dah selesai print2...knlah lipat2 pulak...xla sakit tgn lipat..sbb kertas ni lembut je...


      suka sngt2 dengan kad sendiri...xsangka berjaya juga DIY....

      TQ

      CIK MAH



      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...