Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 29 March 2013

Terharu....


entry petang hari sbbnya aktiviti ni pun petang2....hamboih...sekarng ni ikut masa...sj je...bg kelainan lah konon....alhamdulillah mjlis mmg berjalan lncar ngan cuaca yg sngt2 baik....mmg bertuah n bersyukur sngt2,....


dlm pukul 4.30 mcm tu dah start kemas dah...pukul 5.30 kot macam tu pengantin cabut p outdoor...so xsempat tolong kemas2...alasan nk lari..hahahha...

so..ade beberapa gmbar dari sepupu yg wat rasa terharu sngt bila tgok..terus rasa nk wat entry penghargaan....

seperti biasalah kan..lepas mjlis mesti ada smpah2...so kenalah bersihkan jalan raya yg dah guna tu....


serius suka ngan gmbar ni....nmpak klcc tu...ngan khemah2 ade scallop lagi..mmg suka tgok scallop..ntah kenapa xtaulah....mmg kemas sngt khemah ni...scallop xdelah smpai terjuntai2..menggangu nk jalan kat tepi ke ape..mmg hebat n bgus...



ni pulak khemah kecil yg kat dlm untuk candy buffet tu,...tgok entry ni ek klau2 nk tgok lah..hehehhe...xdelah scallop ye..jgn nk melampau teruja ngan scallop ...hehehe


ni lah yg wat terharu ni...ni adalah sepupu puan mah..mak pada pengapit cilik tu...mak amani...

tgok2..lebh terharu...mmg sngt2 ikut tema okay...biru pink....suka btul ngan bj kak iza ni....terima kasih kerana membersihkan kawasan khemah n halaman....



tgok2...itu pulak pakteh berganding bahu membersihkan bersama2....alhamdulillah semua sngt2 ringan tulang tolong  mengemas...blik2 je tgok semua dah bersih n tunggu pengantin bersiap2 untuk sesi buka hadiah je...ini dah diceritakan ye..kat sini n sini..yg xde dlm gmbar jgn sedih2 ye sepupu2 n sedara2...sbbnya ni je kameraman/sepupu amik gmbar..hehehhe..so ni jelah yg boleh letak...tp tau...semua mmg sngt2 mmbantu....

alhamdulillah...impian nk tgok khemah scallop2 tu tercapai n dihasilkan ngan jayanya oleh 

TQ

PUAN MAH

mengalu-alukan....


selamat pagi cantik manis...alhamdulillah hari ni sihat....semoga cantik manis pun sihat2 ye...ramai dah bertukar status dah kan...tahniah2..samalah2 kita..hehehhe...

hari ni nk cerita tentang mjlis cukur jambul anak kedua kakak....wat selepas mjlis nikah puan mah...kira lepas sembahyang jumaat lah...

bukan lah besar besaran pun...tp adelah mjlis mengalu-alukan kedatangan si bambam ini...hehehhe...

masa cukur jambul zafran genap  bulan dah....

untuk marhaban ni semua mama yg setelkan..amik kumpulan marhaban kampung baru je...semua berbaju biru sama...comellah...


ni masa dah start nk mencukur jmabul zafran...tgok2..makngah mestilah in terframe ye...harus...


zafran sngt baik masa ni....diam je dlm dukungan ibu die...comel sngt....suka dengar makcik2 dtg marhaban n doa2 untuk die agaknya..kadang2 tiba2 je zafran tersengih,,hehehe


masa ni mmg rambut zafran pnjng btull...maklumlah lahir je rambut dah sebeban...dah 3 bulan lagilah..bestlah mencukur n menguntingnya...


zafran pkai bj yg dibelikan oleh atoknya...atok belah ayahnya...jubah dari mekah....


seronok ye zafran..pndai die pegang duit kuat2..hahaha...
ha...itu puan mah...bj ni dari along..pinjam je baj along..hehehe...tudung dari makteh...xmenyempat dah nk cari tudung masa tu..hahhaha...




ni adelah pemberian untuk marhaban...puan mah n mama yg setelkan..ade lapik sejadah kecil tu maklong bg..then kami beli beg kecil2...xde pulak gmbarnya..beli dekat syg you tu...pastu bunga telur...n kek mama....


ni lah puan mah bersama bunga dari mila n pelamin cantik ni...bila ntah nk review pelamin..nk gmbar dari OP lah baru review..boleh ke ek???hehehhe

np lah muka nmpak sngt tembam ni..hahhaha....ops...

ni pulak zafran setelah nk dekat 5 bulan dah....rambut pun dah tumbuh blik...cuma lambat sikit..hehhee....zafran melayan makngah yg nk snap gmbar smbil ke mengaga die untuk gelak...hehehhe....comel!!!!

T tunggu adik puan mah kawin pulak lah le wat cukur jmbul ank sendiri...eh adik kawin lmbat lagi kot kan...hahaha...tunggu adik tunanglah...hahahha...cepat sikit...adik silalah tunang hujung atau awal thun depan ye..hahhaha...ops..bg hint sikit...

alhamdulillah

TQ

PUAN MAH

Thursday, 28 March 2013

Di kena kan...


selamat malam cantik manis...sbbnya majlis buka hadiah malam..so entry pun kenalah malam ye...hahhaha...gedik btul kan...

so mari nk bercerita kisah buka hadiah...ni hadiah luar dari jngkaan ye...mari2...

kisah buka hadiah sebelum ni dekat sini ye...

mmg awal2 dah adik dah ckp die nk wat surprise...alamak..kenalah berwaspada..nasib xde yg bertepung2..hehehhe



ni yg pertama ye...mmg kenal sngt nk bekas pembakar roti tu..bekas tu puan mah isi kain net untuk bunga telur..hahhahaa...kanoi dah...hahaha...semua dah excited bila puan mah kata mcm kenal je bekas tu..hahahha


buka2....tgok2 ade apa ek dlm tu...

ade centerpiece puan mah lah..hahahha...tgok2..mmg sngja je mereka ni..ni plan adik...n dua lagi sepupu...tgok muka adik kat sebelah yg excited tu..hahahha


korek2 lagi cari ade ape..ops...bunga tgn puan mah pun ade dlm tu..hampeh betul dieorang ni....hehhehe



then tgok..bekas centerpiece jadi..dlm tu ade duit syiling..kira mcm duit permulaan rumah tgga..ewah..xingt ade berapa...dlm RM2.05 kot...



yg ni yg kedua pulak ye...bekas ni pun mmg kenal sngt..puan mah yg beli mangkuk tingkat tu..kantoi lagi..nk tipu xpndai ek...hahhaha


dlm tu ade earphone sapa nah yg kena amik..hahahha.....



mak ai..ade lesung batu yg entah dari mana ntah budak2 ni amik..siap berlubang dah lesung batunya..hampeh lah....then ade juga tin centerpiece lagi..dlm tu ade RM4.05 lagi..seronok rebut2 kira ngan en suami..hehehe



ni yg terakhir..nasiblah ade 3 je..hahhaha....ni pun kenal sngt..bekas bateri kereta puan mah p tukar..ingt sngt sbb puan mah guna letak bunga2 fabrik untuk hntaran..hahahha...kantoi lagi...dlm tu ade ke patut ade tiub motor..hahaha..nasib bukan tiub mto en suami...sekarang pkai tiubless ye..hahahhaha...pengantin suka sngt pulak dapat hadiah tu..hehehe


pape pun..mmg terima kasih kat adik n 2 lagi sepupuku yg mmg excited nk kenakan pengantin ni..hehhehehe....mmg mmeriahkan suasana...alhamdulillah..terima kasih...ops...bukak hadiah pun kat pelamin ye....

TQ

PUAN MAH


mari-mari interview....


selamat pagi lagi.....pagi yg semakin bz2....tp best sebb le blik awal sikit...xla awal sngt..awal sikit je ye...tp penat juga dok kat site..walaupun dok n kadang2 p usha2 pun penat..mklumlah gurlz ye..hahahhaha....

okay...sebleum p site...nk coret2 sikitlah kat sini...

ni adalah dari sebb xsbar nk tu nggu video dari OP...bukan sibuk nk tgok diri sendiri..tp xsbar nk tgok ucapan dari kawan..fmily n tetamu2....

xsbarnya!!!!!!

sbnrnya terperasan yg ade sesi interview ni sbb masa tu nk melayan tetamu..turun dari pelamin kejap..usha2 guestbook tgok eh..mereka semua sedang di interview kat photobooth puan mah wat tu....xsia2 ye wat....sbb cantik sngt!!!!

ops terperasan lagi....



ni adalah kawan2 baik semasa di UITM dulu..yg dtg dari jauh sngt tu...




ade juga ucapan dari owner  candol corner....wawa...siap ngan puan mah punya sign tu..terharunya lah puan mah...xsbar nk tau apakah ucapan nya..hehehhe

nk tau tentang cendol corner kat sini ye,..ade gmbar2 baru update ek kat cendol corner punya entry...silalah...



ala2...cian mama panas...ayah maintain je...comel snt mama n ayah pkai bj pink....suka sngt!!!! tq mama n ayah n semua skali...terharu sngt...xsbar nk tgok video...nk dengr ucapan sepnjng hayat bersama en suami...hehehhehhe


insyaAllah xlama lagi video akan siap..t puan mah akan share kan ye...sbar ye...


TQ

PUAN MAH


Wednesday, 27 March 2013

kesuntukan masa


selamat pagi....

hari ni masih lagi menreview walaupun bnda kecik je pun..tp sibuk juga nk review...xnk bg blog ni bersarat semut....eh alamat..sedap lah pulak sarang semut ek...xsbar nk raya..hahahha..tetiba je kan...

okaylah...bnda ni mmg lama dah pun ingt...tp sbb masa tu xmengizinkan...dok DIY yg lain2 smpaikan hari khmis nk blik kg en suami pun xsmpat lagi nk DIY....so...knlah juga beli je...g nsk selayang sbb nk beli bunga telur juga...

bunga telur ingt wat 200 untuk bertandang skali..sekali mak ai..laku kot bunga telur..hahahha...hbis...jadinya kenalah beli je...yg klaka..xde warna yg sesuai...ade tp xcantik...yg cantik lain warna..ahhh..hentam je lah...jnji cantik..warna belakang kira....

xamik yg full review..ni je yg ade..boleh ek...


lepas tu..cari2 riben untuk ikat kat kereta...xmo nnti semua sedara2 tersesat...hhahaha...sbnarnya xkan sesat..sbb dari homestay ke rumah en suami dekat sngt...xsmpai pun 10 minit....

xpe..nk beli juga!!!!

pilih2..nk warna pink..alhamdulillah ade....nk 10 sebnarnya..tp xcukup..ade 8 je...so boleh lah tu kan...terus suruh adik kat kedai tu wat kan riben...tgok2....pemalas kan...hahahha...

ala dah alang2 pekasam...




tadaaa...inilah die....comel pulak...yg kat kereta ni okay ikat sendiri n bg2 je kat sedara2...


okay nmpak x?semua kereta ade..kereta pengantin je xde..sbb pengantin nak kereta pengapit n kameraman..hahahaha....



tetiba nk tempek juga gmbar pengantin...giler glamour kan puan mah ni..hahahahha....ni lah kereta pengantin...eh silap..kereta yg pengantin naik....

alhamdulillah smpai ke hari ni sedara2 xbuka pun lagi riben kereta tu..katanya bia terbuka sendiri..ops,...smpai puan mah ade bby ke bru nk terbuka ek????hahahhaa....ops....

pada cantik manis yg ade bnyk masa lagi...n rajin...boleh lah try wat ni ek..menarik..sedara2 mara pun akan lebih excited bila ade ni..konon2 mcm konvoilah gtu..hehehe...

seronok bila dapat tgok semua hepy...

TQ

PUAN MAH


Tuesday, 26 March 2013

Bukan cantik je....

selamat tgh hari..okay entry kali ni kenalah tgh hari sbb t cantik manis terliur pulak klau pagi kan...ewahhh...sj je kan...okay...selepas dah review tentang katering majlis resepsi..hari ni rewang majlis bertandang pulak ye...

mjlis di besut secara gotong royong..pagi2 sabtu tu dah tumbangkan lembu sekor..lembu nnek en suami..snng ha..jimat....mmg simpan untuk cucu kesayangan ni ha...hahaha

smpai2 je terus masuk ke rumah untuk amik2 gmbar dulu...kira yg amik gmbar first round punyer ye...then Tiba masa untuk makan2 time....kali ni mmg xformal puner..xde nk bersudu2 bagai..mmg pkai tgn je makan..nk feeling kg lebih....nyum2 tgok je pun dah berselera....



Fmily2 puan mah konfermlah lagi kan..mmg semua lpa....bertambah2...xde nk segan2 punyer....

Semua lauk mmg sedap2 sngtlah....








hehe..sorry gmbar terbalik...


En suami n pengapitnya berlawan lawan tmbah nasi...hahaha...berketul2 ayam mereka berdua habiskan....hahahahha....


Tetiba tersuka ngan bebola ikan...sedplah pulak..berkali2 minta kat en suami...

Lepas dah kenyang..n elok pulak panas...ade pulak koktail..mmg berseleralah sngt...nyum2...sedap juga ni...minta tambah lagi...hahhahha...l





cantikkan bunga dekat meja makan beradab....mmg berseri2 meja..n berseleralah pengantin makan..hehhe




teetttt...kantoi..pengantin makan cover2...takut kena lipstik..maklumlah xbiasa pkai lipstik ni..hehhee




en suami sedang kusyuk makan....berapa kali tmbah dah tu ye???



pengantin xhiraukan kameraman...sedang menikmati makanan....ke kameraman curi2 gmbar pengantin...hahahha...


mmg best sngt kenduri dekat kg en suami..alamak..tetiba rindu nk blik kg..bila nk balik kg ni..dekat 2 bulan dah xblik.rindunya....

t blik kg nk shopping2lah...hahhaha..murah2 betul brng2 kat kg en suami..tu yg en suami takut blik kg.isterinya yg tersayang ni suka sngt beli bj..hahaha

sedang berusaha menyudahkan review..sebb lepas ni ade bnda lain nk kena fokus dah...xsbarnya.....tunggu tau..doakan juga..


TQ

PUAN MAH


Last minute lagi...


     Selamat pagi cantik manis....masih xhbis lagi ngan review...xtaulah ade yg sudi baca ke x...tp tetap juga nk share ye....smngt nk berblog menghantui diri...hahhahaha...

Hari ni kisah yg selalu cantik manis ceritakan yg dah pun berkahwin....ramai yg review ni dulu...tp puan mah..lembab tol..hahahha...bukan ape...nk kumpul2 gmbar dulu....dari OP belum lagi...so dari bff n sepupu je yg ade....

Seperti biasa..ini bukanlah yg dirancang ye..rancangnya nk pkai inai kat hujung jari je....inai tu pun mama yg akan wat je..memandangkan pokok inai ade di kg baru..tetiba...hari sebelum nikah..sehari lagi...perang dah..kol 4 mcm tu...mama mana inai..????

T mama ngah carilah inai..pokok dah xde dh...adoi....mcm ne ni..xknlah pengntin xpkai inai...huhhh....

Sedih sikit..mama tepon..maklong..maklang...makteh..segala mak2 di ton...ade tp semua dtg mlm...sudahnya..t sempat ke nk pkai...pengantin bnyk lagi ni nk kena uruskan.

Teringt yg online slalu kat fb...tp ipad tersyang xde internet...nasiblah paklang ade mini ipad...hehehe...adelah internet..smpatlah nk cari contact number....then teruslah call...n nasib baik dapat call kak nisa n nasib juga kak nisa dekat area2 gombak..tnyer2 pastu deal nk juga....kak nisa kata boleh tp kena ade yg tunjuk jalan ke kg baru....then adik puan mah yg tolong p tunjuk jalan dari gombak ke kg baru...kak nisa selamat smpai dlm pukul 9...terus siap2 nk pkai inai...2 jam boleh dah..okeylah tu...xle lama2 pengantin banyak keje...terus pilih2 nk design yg macam ne...






Hahaha..yg pling best mama sponsor lagi tau...horay....best2 .....

Dah pilih design teruslah mulakan....alhamdulillah inai cantik...kak nisa pun baik sngt...sempat borak2 n bergmbar2....





Ni antara gmbar yg nmpk inai puan mah...lupa nk snap part inai je...hahhahah....tp mmg cantik n merah je...

N kak nisa juga yg inaikan as yg dulunya b2b juga tau...


 ni no kak nisa...  0199332513

Thnlah seminggu lebih2 ...masa kat besut just tmbah sikit2 je....yg inai kat kuku..mmg smpai hari ni ade tau..



ewah2...anak kawan puan mah..comel...dah besar dah....
auni namanya...


Walaupun last minute..syukur ALLAH permudahkan urusan puan mah...klau x..ade yg pengantin xberinai...hehhehe....




update latest..gmbar dai OP...

Cantik manis jgn gundah gulana ye...apjgn simpan sorang2..share ngan someone....bialah bnda tu xle selesaikan masa cerita tu..at least kurang beban nk pk je sepanjang masa....

TQ

PUAN MAH



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...