Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 29 April 2013

Like & share & win...

selamat pagi cantik manis...

alhamdulillah...semakin ramai yg sudi like page puan mah TASBIH CINTAKU...

sempena nk memperkenalkan page puan mah...puan mah nk memberi sesuatu....mestilah tasbih cintaku kan...

senang sngt2 nk join...

like & share & win..

pemenang akan di pilih pada 30 april ni...

Nk join..klik  je gmbar bawah ni ye....

hadiah yg bakal cantik manis dapat...

MENANG 10 pcs 33 biji TASBIH CINTAKU 

atau 

5 pcs 99 biji TASBIH CINTAKU dgn mudah !!


TQ

PUAN MAH...

Thursday, 25 April 2013

mula-mula tak nak...


selamat pagi lagi cantik manis...tgh wat ape tu???

bz ke???xpe2...semoga semua urusan hari ni berjalan lncar..alhamdulillah kita masih di beri kesempatan meneruskan hidup dngn lebih bahagia...

terus lagi smbung review...amik dah 2 bulan lebih kawin pun xhbis2 review...bnyk sngt nk share...

hari ni nk fokus pada bj en suami tersayang...

pernah diceritakan disini...

so mmg sngt berkecailah kan jawabnya...

jadinya.mula2 xnk...ingt nk beli je bj yg dah siap tp bersyukur sbb mmg dah booking pelamin skali ngan bj...

rezeki bila booking pakej tu n add just RM1 dapat sewa bj nikah custom made baru...

wahhhh...itulah rezeki...tp design kak zetty yg akn tentukan..jgn bnyk songeh mengeh ek,,

ops...

alhamdulillah mmg xde masalah lngsung punlah...seperti pernah cerita..kat sini kisah bj nikah puan mah...

ni kisah bj nikah en suami..



tadaa...en suami sebelum naik keatas rumah...ewah....nk senyum pun mcm terpaksa..debarlah tu kan...


ewahhh...suka btul ek...

itulah bjunya...baju melayu putih kain satin...cantik n en suami sngt suka...

sampin pinjam adik punya...eh ayah punya..konfius jap..sape punya ntahlah..

yg agak sedih..xde sape yg siapkan en suami..tgoklah sampin...xkemas n gulung2 je...cian en suami...hhuhuhu...


tadaa....ni selepas kami dah sah suami isteri...alhamdulillah....bj mmg xkotor langsung n kemas je..kain pun mmg lembut n elok sngt..mmg sngt2 puas hati...

rasenyer kak zetty ngah wat promo lagi skrng..pada yg berminat silalah klik cn ek.

walaupun bj nikah ni kena pulangkan semula...tp hati mmg sngt2 puas sbb dapat pkai bj yg sngt cantik n kali pertama kita yg pkaikan...hepy sngt2 hari tu...n xsangka bj itu sngtlah cantik..syukur sngt....

ade ke ek review lagi lepas ni???

hahahha..rasenyer ade lagilah..

tunggu ye..jgn bosan tau...

TQ

PUAN MAH

Friday, 19 April 2013

merahmoon mari...


selamat pagi cantik manis....bz ke tu???puan mah...mestilah...dngn bisnes baru kan..ewah,,,
doa2kan lah ye....

tiba2 nk citer kisah lame bulan madu...hahha...mood yg ngah sedih2 tukar sikitlah kasi hepy2...

so dari cameron puan mah blik rumah dulu...duduk dirumah sehari kemas2 rumah ...ops bukan rumah..kemas2 bilik..hehhee...pastu en suami ajak p melaka pulak...g balik hari je pun....yeah...g melaka lagi...suka sngt p melaka...dah 3 4 kali g xjemu2...kali ni mestilah lagi special...g melaka dengan en suami...cewahhh honeymoon blik hari...ade ke gtu...bolehlah...nk p honeymoon negara orng xmmpu pulak...so habiskan dlm negara sendiri je dulu..hahahah

seperti biasa...honeymoon di melaka xplan pun...redah je ngan hp baru en suami...ewahhhh....nasib ade GPS...seronok..xlah kami sesat...

giler semngt nk p melaka kan...kol 6 dah bngn dah..bj dari mlm sebelum tu dah gosok..ewahhhh...kol 7 lebih sikit dah gerak dari rumah...bestnyer..pagi2...sbb xmo jem kat jalan pahang tu..orng nk p keje..kita ni sibuk nk p honeymoon..hhehehe..

berhenti kat RNR seremban...sarapan...xsedap pun..tp okeylah alas perut kan...rezeki semua tu...then en suami nk tdo jp ngantok...puan mah main game..hhahahaha...setengah jam bertolak ke melaka...dlm 9.30 mcm tu dah smpai...horay...cari parking pusing2...okey jumpa...RM2 je okay...yes..murah....!!!!

destinasi pertama

Tempat tinggalan sejarah yg mcm kubu tu...amik2 gmbar jap je kat ctu..pastu jalan lagi...

destinasi kedua

g muzium samudera tu..dah 3 kali masuk...tp masuk lagi..dah jadi mcm pemandu pelancong pada en suami..hehehe...bayar rm3 le masuk 3 muzium ye..murah tu...seronok....mcm ngah lawatan sambil belajar je....

destinasi ketiga

habis je melawat2 muzium tu..nk mcm hujan sbnarnya..tp doa2..dimakbulkan..xjadi hujan..heheh...terus p kat taming sari..yg menara tu...ha yg ni mmg xpernah naik..terujalah jadinya...RM28....eh betul ke..lebih kuranglah..xpun RM18...


tadaaaa....bg gmbar dari instagram je..malulah nk letak gmbar bnyak2...hahahha...semenjak bila pulak malu ni  :P

destinasi keempat...

sakit perut sngt2....g mahkota prade cari mkn..makan kat food court je..perut makin sakit sangt...haaaahhhh....

stresss...p toilet...dlm toilet nangis sikit..sikit je...btul xtipu...huhuhu

keluar toilet dok kat meja ngan en suami..pastu diam...sedih n nangis lagi sikit...

bila en suami tnyer..nangis bnyk sikit...perut tmbah2 sakit...adoi...sakit perut pun nangis ke????
hahhhh

cakap kat en suami...

"syg period...huhuhuhuuuuu...sedihnya"

"dah2...xpe je lah...baru je pun kita kawin..dah2 jgn sedih..mkn dulu pastu kita p cari pampers syg."

(ek!!!!! pampers syg?????semenjak bila ni???? okay...xjadi sedih dah....hahahha...kesian kat en suami..smngt nk honeymoon n jalan2...so puan mah pun cool je..baru je pun 2 minggu kawin..hahahha...)

sudah2...tetiba cerita period yg lebih...itulah title tajuk entry hari ni merahmood mari..huhuhu...


destinasi kelima

luper nk cakap..sebelum g mahkota prade tadi ade beli tiket nak naik duck tour....ni mahal..tp best giler....RM38 untuk lebih 45 minit..ala yg masuk selat melaka tu n jalan2 atas darat tu...mmg best...perut sakit dtg balik...hishhhh...thn2....melayan angin laut...ilanglah kejap skit...

destinasi keenam...

turun dari duck tour serius xlarat dah..terduduk depan 7eleven....en suami p cari panadol...terpaksalah makan..sbb xle nk gerak langsung,...masa2 ni jugalah sakit teruk..sbelum2 ni xpulak...dugaan2..nk menguji en suami agaknya...ewahhh

destinasi ke tujuh...

shopping time.... +  beca time...


tu lain kalilah ek puan mah sambung citer boleh...hhehe..janji2 akan sambung secepat mungkin..jgn marah ek..(perasan je mcm ade yg tertunggu2,,,heheh)


apa2 pun..melaka mmg sngt2 bestlah..seronok...rase nk kena p lagi ni nnti...bnyka lagi tempat xsempat nk g...sebelum ni pernah dah g..cuma xpernah g ngan en suami..hahha..alasan je kan nk jalan2...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 17 April 2013

Pada saat ini..


selamat pagi cantik manis...pada saat post ini ditaip...xtau bila nk published...dengan titisan air mata yg sama2 laju dengan jari2 yg menaip...

demi perkongsian...ditabahkan hati untuk terus berkongsi dengan cantik manis..

berat mata memandang..berat lagi bahu memikul....

itu yg dirasakan saat ini...

hari2 buka fb...cari kata2 semngt...buka google je...search  "pendarahan ketika awal kehamilan..."

rasanya dah beratus2 cerita bca...beratus2 blog diterjah....hati masih lagi sebak n terus menahan air mata...

saat rasanya menulis diari kehamilan buat kali terakhir...yg akan hanya terhenti tika minggu ke8...




YA Allah...dugaanmu terlalu besar dan berat untuk hambamu ini harungi....

jauh disudut hati...masih lagi mengharapkan keajaiban untuk 25 april ni....rasanya...itu mungkin hari penentu...walaupun...mungkin sudah jelas ape keputusannya...berharap dan terus berharap...

masuk minggu ni...dah 5 kali scan untuk tgok bby dalam rahim ini...tp..setiap kali itu xnmpk ape2...pernah sekali je nmpk...tp selepas itu..segalanya tiada apa2...

berat hati nk menerima...andai bby telah pergi...YA ALLAH....

pendarah telah berhenti setelah 11 hari..kemudian 2 hari kemudian dtg semula sehingga hari ini....semakin bnyk dan bnyk...diri sudah semakin lemah...lemah dan lemah..tetap menguatkan smngt...

rasanya diri ni pura2 je hepy depan semua orang..pura2 mengatakan... "adik kuat..insyaALLAH...dugaan untuk mereka yg boleh hadapinya.."

sebenarnya..jauh dlm hati...hanya ALLAH yg tau...

kali terakhir jumpa doktor 13 april...scan lagi...lagi dan lagi...masih xnmpk...8 minggu dah...mana pergi????

terima dngn hati terbuka...mungkin bukan rezeki...

tp untuk tnda keguguran..xde pun kecuali darah yg turun ni...sakit...cramp n lain2 semua xde..

muhasabah diri dan ingt akan semua ini adalah takdir dan ujian...disebalik semua ini ade hikmah yg telah dicatitkan...insyaAllah...

TQ

PUAN MAH


Tasbih cintaku


ni adalah sticky post ye cantik manis..untuk post terbaru..silalah skroll ke bawah...

salam cantik manis....alhamdulillah puan mah sudah semakin sihat...tp status untuk diri sendiri masih belum lagi dapat kepastian....moga2 semuanya akn baik2 je....

sekarang ni puan mah wat bisnes kecil-kecilan....maklumlah sudah berhenti kerja...hehehhe...bahagianya jadi suri rumah..hahahhaa.....

janji nk cerita ape jadi kat opis pun xcerita2 pun lagi..adoihai...xmenyempat...

baru bermula je ngan lebih serius bulan ni...

nk cantik2 manis tolong like page puan mah ye....nk share pun lagi bgus...sngt2 lah dihargai...

TASBIH CINTAKU...

itulah nama untuk page puan mah...bersempena ngan permulaan pertama puan mah start wat tasbih untuk majlis nikah puan mah sendiri....



antara perkhidmatan yg puan mah sediakan adalah:

1) Tempahan tasbih cintaku 33 biji dan 99 biji...

2) tempahan doorgift tasbih cintaku bersama uncang organza atau kotak DIY....

wat masa ni masih fokus pada dua perkhidmatan ini dulu..sambil2 tu ade juga wat bnda lain...tp tu nnti puan mah cerita ye...akan segera update secepat mungkin...

puan mah akan menyewakan beberapa barang untuk membantu cantik manis yg berminat...

oh ye...luper...ade tasbih baru yg puan mah wat..

dari kristal...untuk 33 biji...cantik n bersinar2...eh2...terpuji pulak sendiri...

slalu2lah ye tgok2 page puan mah..bulan ni ade promo untuk sapa2 yg nk tempah tasbih cintaku...

terima kasih pada semua cantik manis yg selalu bg kata2 semngt n dorongan...

TQ

PUAN MAH

Monday, 15 April 2013

Yang tercari-cari...

selamat hari isnin cantik manis...alhamdulillah like untuk tasbih cintaku sudah semakin bertambah...terima kasih semua yg memberi sokongan....

okay..hari ni lebih semngt...nk sambung review boleh???

hehhehe...lame dah terperap kat draft...xsempat nk menip..maklumlah.konon2 jadi bisneswoman kan..bz lah sikit....

en suami mencari rumah untuk family yg akan dtg masa mjlis kami...jauh tu dtg..dari besut tu...so en suami cari2 kat google n alhamdulillah jumpa kat mudah...

kira mcm homestay..mmg sngt2 puas hati..katil semua bnyk..siap aircond lagi...


dalm bilik ni mmg besar..ade katil queen n single..yg single siap le tarik bawah lagi..mmg sngt bgus kan,,,


then meja makan pulak...untuk tempat cas mmg bnyk...sngt2 mmahami tuan rumah ni..


ni bilik yg lain pulak...semuanya ade 4 bilik...


toilet pun cantik tau..dah renovate...


ni tc kat ruang tamu n ade bnyk sofa...suka sngt...


kat dapur pulak kelengkapan mmg siap ade..pinggan..tong gas...pun ade juga...


ni antara sofanya...


overall mmg kami sngt2 puas hati...rumah ni dekat ngan kolej UTAR taman melati...then dekat ngan MALI char keaw teow tu...klau dok k.l mesti tau kan,...mmg tempat makan jgn risau..senng nk cari...

mmg kami bg 5 bintanglah dari 5..hehehe...

harap2 dapat membantu cantik manis untuk cari homestay area2 taman melati n wangsa maju...

TQ

PUAN MAH

Friday, 12 April 2013

Sudah kosong...


selamat pagi cantik manis...harap2nya semua sihat2 n hepy2...alhamdulillah puan mah semakin sihat..syukur sngt2...pengalaman pertama sebagai bakal ibu...xsbar nk share ngan cantik manis...

kali ni nk share2..kot2lah ade yg berkenan ngan puan mah punya bekas hantaran...ni bekas hantaran dari belah en suami untuk puan mah..tp semua bekas2 n hantaran ni puan mah yg uruskan....

sebelum ape2..minta persetujuaan bakal mak mertua yg sekarang ni dah jadi mak mertua..sama ade mak mertua nk uruskan atau kami yg uruskan..mak mertua senang je...xcerewet pun..so kami yg setelkan..mak mertua bz...keje kadang2 syif malam...so...puad pk2 nk yg sesimple n sebdget2nya..makanya lahirlah bekas beg2 comel yg pernah puan mah cerita kan sebelum ni...

semuanya ade 7...1 beg yg besar sikit saiznya..then yg sederhana ade 5 buah beg2 comel n satu lagi adalah pasu yg sederhana besar untuk sireh...


ni lah bekas untuk sirehnya...yg dah gubah xde pulak gmbar ..t dah dapat dari OP..itupun klau ade lah..puan mah share ye...


ni lah dua saiz begnya...yg besar tu puan mah gunakan untuk letak al-quran n cd2 zikir...


ni pmdangan dari depan...so..pada cantik manis yg berkenan nk sewa dari puan mah boleh je..mmg disimpan ngan baik skali...nk sewa bolehlah email puan mah ye...rahmah2287@yahoo.com

ni bg satu gmbar hntaran yg dah siap di deko masa mjlis nikah...



harap2 dapat memberi2 serba sedikit insiprasi n idea untuk cantik manis ye...

gud luck pada yg nk mencuba...

klau nk sewa...email puan mah ye..

rahmah2287@yahoo.com

TQ

PUAN MAH

Thursday, 11 April 2013

Dua lapis..


selamat pagi cantik manis..tngh wat ape tu??? sarapan ke??? bgus2...mari2 puan mah ade lagi yg nk share n pada yg berkenan nk sewa boleh lah juga lihat2..kat cn pun ade beberapa brng yg boleh disewa...

kali ni nk share tentang kain lapik untuk dulang hntaran...puan mah guna dua lapis...lapis lapik yg pertama adelah kain satin yg keras sikit..n 1 lagi tu pulak yg jenis jarang sikit n ade bling2 gtu ye...masa beli ni dekat kedai sayang you semua house..mmg bdget sngt nk beli..nk yg murah je...ingt nk pkai selapis je..last2 mama kata mama sponsor separuh..horay2..ni yg best ni klau p beli barang2 ngan mama...hahahha..ank mama ni mmg berkira2 sikit..so...pilih2..amiklah dua ni...harga x berapa ingt...semua ni ade 18 helai...jarang ade 9 n satin ade 9 juga...



siap gosok lagi n hangerkan tau sebelum nk letak kat dulang hantaran tu..hahahha..semngt ha..terima kasih pada adik sepupu yg rajin membantu,...

ni pulak contoh yg dah letak kat dulang hantaran...

ni pulak dari kak sepupu...yg satin ni kak sepupu beli rasanya n yg jenis jarang ni kak sepupu wat sendiri..masa tu puan mah adelah tolong2 gunting..baru2 belajar masa tu..adelah 3 tahun lepas kot...




ni ade 7 satin n 7 jarang..sngt cantik tgok bila blink2 ni...

puan mah gunakan untuk lapik dulang hantaran dari en suami...


maaf ulang tayang gmbar..hehehe...cari2 xde pulak gmbar hntaran full...so ni pun jadilah ye...

tadaaa....puas hati sngt2..sbb menepati tema...horay2...

pada cantik manis yg nk wat sendiri sngt2 diigalakkan...n pada yg nk sewa ngan puan mah pun boleh je...anytime...mmg special harga sewa untuk semua B2B...sbb kita kan b2b yg bdget2..hehhee..ewah..perasan b2b...dululah kan...



TQ

PUAN MAH


Friday, 5 April 2013

Ketahuilah....

pagi jumaat yg sangt2 indah....maaf lama menyepikan diri...puan mah sedang dalam proses penerimaan diri sendiri tentang ape yg telah terjadi..masih sedikit bingung dan tidak paham...sedang berusaha menjadikan diri ini lebih baik...bnyk bnda yg hendak dikongsi..dari yg gembira hinggalah ke saat2 ni...

xde ape dapat dikongsikan buat masa ini...mohon doa dari semua cantik manis untuk kesihatan puan mah dan anak dalam kandungan ini...masih tertanya..sihatkah anakku ini?telah pergikah anakku ini?

bulan 3 bulan yg penuh emosi...semoga diberikan ketabahan untuk hadapi semua ujian ini...

puan mah akan kembali bercerita dan berkongsi selepas semua masalah dan dugaan ini terjawab...mohon yg terbaik daripada ALLAH...



semua kata2 hikmah ini puan mah amik dari beberapa sumber di facebook dn kongsikan bersama cantik manis...dan juga utama skali untuk diri sendiri,...


sentiasa muhasabah diri...kita hanya manusia biasa yg tidak boleh melawan kehendak takdir..hanya mampu berdoa yg terbaik...



ALLAH tempat segalanya...mintalah apa sahaja yg baik2 insyaAllah pasti suatu hari nnti akan ALLAH tunaikan permintaan hambanya yg tidak pernah putus asa...



tersenyumlah walaupun ia sngt pahit..jgn terlalu bersedih..ini hanya ujian untuk melihat kekuatan iman kita...

Photo

berdoa dan terus berdoa...ALLAH memberi ujian pada kita tandanya ALLAH sangt ingt pada kita...kita yg sering terlupa akan pencipta kita....

Photo: Salam cinta hati semua...

moga2 dugaan ini menjadi titik tolak supaya puan mah lebih tabah dalam mengharungi liku2 hidup ini...



ketahuilah semuanya telah pun tertulis...jgn sesekali mengeluhkan apa yg terjadi...lebihkan pada bersyukur walaupun ia dugaan yg berat..insyaAllah kita semua akan menjadi yg terbaik...tidak perlu terbaik dimata manusia yg juga hambaNYA..jadilah terbaik dihadapan pencipta kita ALLAH...

semoga perkongisaan hari ni membuatkan puan mah lebih tabah dan semakin kuat...

TQ

PUAN MAH....

Tuesday, 2 April 2013

D.I.Y Tasbih paling banyak....


selamat pagi cantik manis.dok di rumah hari ni...sesuatu telah terjadi pada diri puan mah smpaikan sesuatu keputusan terpaksa diambil...sedih sngt...tp bersyukur...itu nnti puan mah cerita ye...maafkan sngt2 sbb xsempat sngt nk BW blog cantik manis...ade bbrapa je yg sempat...akan di BW ye dengan segera...hehehhe....dugaan menimpa....

xpe..kali ni nak cerita tentang sesuatu yg paling bnyk puan mah wat....

meh tgok gmbar dulu...





ni masa pembikinan....masa ni dalam 100 lebih baru siap tau...bnyk lagi .....Alhamdulillah BFF puan mah sudi membantu...en suami lagilah..mmg xpyh cakap...mmg sngt2 membantu...

masa puan mah masak untuk makan malam...tau2 en suami tgh watkan tasbih....alhamdulillah...

masa ni alhamdulillah dah berjaya siapkan 600 utas tasbih tempahan dari B2B yani....terima kasih yani kerana memberi kepercayaan pada puan mah...mmg seronok sngt2 sbb dapat watkan tasbih untuk doorgift yani...


yani tempah 600 utas tasbih warna yani xkisah...so puan mah campur2 kan je...suka sngt bila tgok warna mcm2..then untuk bekas letak tasbih...puan mah letak dalam beg organza tu...nmpak jelas tasbihnya...lagilah suka....mmg geram tol tgok bila dah bnyak2....


TAHNIAH untuk diri sendiri kerana berjaya menyiapkan tasbih cinta yg sngt2 bnyk ni..paling bnyk dalam sejarah wat tau...hahhahaha...then puan mah pos ke penang khas untuk yani...alhamdulillah smpai dengan selamat....sehari je tu....

Gambar amik dari fb yg yani tag puan mah...   :)

lupa pulak...untuk tag pun puan mah wat kan..yani nk yg simple je...just letak nama n tarikh je....then puan mah siap beli tempat pemotong kertas tau sbb nk wat tag yani...wahhh...semngt tu....hehehe...

pada yg sudi nk menempah tasbih cinta dari puan mah bolehlah ye contact2....ni email puan mah

rahmah2287@yahoo.com

sekarang pun tgh menyiapkan tasbih cinta untuk B2B juga....seronok sngt2....

tahniah buat pengantin baru 

IRYANI & SUAMI...


ni lah iryani yg sngt cantik n comel masa hari bahgianya...
yani puan mah amik ye gmbar kat fb nk letak cn...   :)

semoga bahagia sehingga ke syurga n dikurniakan kesejahteraan dalam rumah tangga...
sama2 kita menjadi isteri solehah ye.....

TQ

PUAN MAH

Monday, 1 April 2013

Hint!!!

selamat pagi cantik manis...alhamdulillah terpandang ticker..sudah genap dua bulan...syukur ke hadrat illahi....hidup berumah tangga semakin bahagia....kadang2 je ade hujan lebat sikit..hehhee...sikit je..

"sedangkan lidah lagi tegigit..inikan pula suami isteri..." 
 (nanyi ikut style P.ramlee ek..hehehe)

ni xmo ckp ape2 pun...just nk bg hint je...rasenyer ramai dah tau..bila terkantoi bg hadiah kat teha...yg dah pun selamat melangsung perkahwinan..hehehe...

teha siap capture lagi..hehehe...




ni yg first skali BFF post kat FB puan mah...hehehe...nnti puan mah story2 ek..ni hint je dulu...bnyk bnda nk cerita...



ni pulak yg puan mah post kat wall BFF puan mah....


to be....
ni pulak puan mah post kat instagram n fb skali..to be apakah?????



kenapa dua????

yg ni pulak yg BFF puan mah post kat instagram n fb die.....kenapa dua?????tunggukan jawapannya ye...


then yg inilah dari teha....



atas sbb2 keselamatan puan mah padam2 sikit ye nama...

so hari ni just hint...sempena 2 bulan usia perkahwinan...alhamdulillah..esok2..puan mah full story okay...

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...