Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 28 May 2013

hujan dihati ini,,,,

selamat pagi cantik manis...seminggu mencari kekuatan sebelum menulis n kembali bercerita..maaf sngt2 klau ade yg ternanti2...rasa sngt2 bertuah n hepy bila rakan2 diblog sngt2 mengambil berat...terima kasih n terharu sangt...

sambungan dari entry sebelum ni..

sebelum tdo yg ternmpk bnyk dah darah dari tgh hari tu...terus ckp kat en suami yg ade darah...dua2 xtau nk wat ape..mama n ayah dah tdo...xnk susahkan n terus je siap2 p klinik dulu...

sampai klinik...doktor ckp mlm2 die xde wat scan...

oooo mcm tu pulak ek???mesin scan tu boleh 12 jam je ke???bukan 24hours ke???tekan je suis on...huhhh...geram sbnrnya...tp nk wat mcm ne...doktor kat klinik bg surat terus direct emergency HKL...

terus je g HKL yg kat wad bersalin tu...

cerita ape yg patut n doktor terus check...scan atas xnmpk then scan dari bawah...masa ni xtau nk gmbarkan perasaan...rasa bnda yg dilalui masa tu sngt2 perit...

sedih....

sedih sngt...

masih teringt doktor ckp masa tu yg semua akan okay...n masa tu nmpk elok je kantung bby...alhamdulillah....blik n berehat...

2 hari lepas tu darah keluar ngan lebih bnyk..dari pkai pntyliner terus kena pkai pad...huhhhh...tp mmg xde sakit pape pun...xde pun sakit macam nk period tu...just sihat je mcm biasa...tp darah still keluar...

11 hari selepas tu baru darah berhnti...g lagi HKL...

sbb nk konfermkan bby ade ke x...

doktor tu ckp nape dtg klau darah dah berhenti????

snng ckp...die ingt darah tu kuar sikit...ni dekat 4 5 6 7 mug tau...hahhhhhhh...sakit hati....

then masa tu dpt pulak doktor yg malas...siap menguap lagi masa scan tu...pastu siap ckp...ha ni dah xde dah...rasa xsmpai 15saat pun die scan dari bwah tu....adoi...geram pulak...

xpelah..masa blik tu mmg sngt2 down ngn linangan airmata lagi..hujan dihati ni xsama dengan hujan airmata...

en suami sngt2 tabah n sentiasa memujuk...setiap kali tgok en suami rasa teramat bersalah...

then 3 hari lepas tu darah kuar lagi...kali ni ngan lebih bnyk...16 hari darah kuar...

YA ALLAH...

terlalu hebat dugaan mu...smpaikan airmata sudah tidak mampu menitis lagi..hanya hujan dihati...n kemaafan terus dipinta pada en suami...rasa bersalah sentiasa menghantui...

pernah sekali tu tnya en suami....

"abg....darah syg ni kuar makin bnyk...syg boleh mati x klau darah ni kuar bnyk..."soalan yg dah tau jwpn dari en suami...

"insyaAllah xde apa2...smua ni ujian untuk kita..mana tau nnti masa akan dtg ALLAH nk bg kita ank kembar..."

tersenyum setiap kali menangis teringtkan masalah ini..en suami suka ckp mcm tu...

TERIMA KASIH YA ALLAH 
atas pemberian insan bernama SUAMI...

then hmpir 23 hari...tetiba je sakit perut menyerang n darah kuar lagi...tp kali ni bila tgok n rasa yakin ni adalah darah period...sngt yakin...mengikut kiraan hari juga menguatkan keyakinan...

sekali lagi di uji...

puan mah nekad...selepas darah ni berhenti nk g terus jumpa pakar....masalah ni perlu ade jawapan...apa pun jawapan dari pakar akan diterima dengan hati yg redha seredhanya...insyaAllah....


TQ

PUAN MAH

Thursday, 23 May 2013

berbaloi ke???


selamat pagi cantik manis...yeah esok en suami cuti..seronoknyer....hehehe...semua pun cuti kan...sebenarnya esok katanya nk g amik album kawin...hahh..tgok ticker dah berapa bulan..hampeh pulak rase..xpe..tu nanti puan mah cerita ek...bila btul2 dah dapat...

bercerita tentang berbaloi x???

ni semua kerana dengan nekad n selambanya berhenti kerja...kisah yg dah lama jnji nk cerita tapi tertangguh2 berbulan2 ni..hehehe...

okay..mulakan...mula2 sj2 je cari pasal ngan boss...sbbnya dah xde mood keje situ..sbb???

adalah kerana..bosan ngan kerja engineer yg mcm kerani je..just uruskan filling n data2 je...site???adelah sekali sebulan...boss???mmglah sngt xbest...negro..opss...boss marah klau panggil die negro..i'm british okay..hahahahhaha...engineer sepatutnya bz..ni x...puan mah hari2 berblog n berfb kat opis...xpun edit gmbar xpun mcm2 lagi ....hahhh..menyampah...

opss...tp hasil duit kerja setahun tu jugaklah yg gunakan untuk kawin..heheheh....

then bila wat hal 2 hari xdtg kerja lepas kawin..ngan sengaja je xmo gtau boss..hahahha...

bila naik kerja boss panggil masuk bilik...agak dah pun...boss kata sepatutnya puan mah dah kena berhenti...

ewahh...ngan berlagak n poyonya..mentang2 dah ade en suami yg le jaga...terus je cakap...okay...so i will resign....hahahhaha

boss terbeliak mata....terus ckp i need to do something to u...(ele...berhentikan je lah...)

last2 setelah itu ini...siap lah lagi boss ckp yg puan mah kan baru kawin..mesti nk guna bnyk duit...so die kira dah bqerhenti puan mah pada hari isnin 18/2...tp dlm masa yg sama amik blik keje ngan appoiment letter yg baru...eleeee..menyampah...

skali baca je appoiment letter...eh gaji dinaikkan...ele...dah kenapa ngan boss ni...adoi....bila tnyer en suami...okaylah keje je lah dulu sementara nk dpt kerja baru..hehehhe...

sekian....kerja je lah mcm biasa....xsemena mena...engineer jaga projek 1 lagi nk berhenti...laaa...tau dah mngsa yg akan jaga projek yg bz sngt tu...muka ni lah nnti...tekaan sngt tepat...mmg pun...so masa tu hepy sbnarnya sbb ade site n bz...xla dok melangut je tunggu pukul 5.30 je kan...hahahhaa...hepy sngt2 n enjoy dah keje....

then tarikh 25/3 tetiba nk semyang zohor kat site....p toilet dulu,,,masa tu dah tau dah pregnant...tp terbeliak mata...eh ni darah ke????sedikit yg amat pun...sedikit tp cukup wat hati ni resah gundah n macam2 lagi...masa ni hanya ALLAH yg tau mcm ne perasaan.....kebetulan masa tu lepas je solat zohor sbb xkonferm pun tu darah ke ape....terus masuk skite n rasa nk pitam...kaki rasa lenguh n longlai sngt2...dengan panas terik...minum air bnyk2...smpai rasa bdan sngt lemah...ckp kat abg2 opis lain yg nk g rehat jap n duduk....terus p duduk ntah kat mana...asalkan selamat...huhhh...lega...tp still sngt2 letih masa tu....masa ni xde pun pk pape....pk letih je sbb meeting 3 jam...+ berjlan kaki dari site p tempat makan....

masa mndi petang okay je...darah tu dah xde..syukur...tp sebelum tdo sakit pinggang...terus p toilet..tergamam...hahhhh....DARAH!!!!!!!!!

ermmmmmmm....saat tulis entry ni walaupun dah lebih 2 bulan tp still menitiskan air mata yg turun mcm air terjun.....YA ALLAH...besarkan dugaanmu YA ALLAH......

hnya mampu berdiam diri bila masuk bilik....xtau nk ckp mcm ne ngan en suami yg dah ready pun nk tdo.....


xmmpu dah nk taip cerita lagi....sedih bila teringat kembali...

insyaAllah puan mah akan smbung lagi nnti ye..maaf sngt2....tergantung cerita...hati ini minta dipujuk....


credit to google...

TQ

PUAN MAH...

Friday, 10 May 2013

Percuma tasbih panjang..


selamat pagi lagi...sekejap je dah hari jumaat kan...seronok dok rumah..ops xcerita lagi..kisah berhenti kerja...hehehe...okay bersempena ngan hari ibu & hari guru bulan 5 ni...cik mah buat promo lagi..mane tau ade yg tercari2 nk bg hadiah istimewa untuk cikgu2 atau ibu2...

tempah 20pcs tasbih cintaku n percuma 1pcs tasbih panjang..

au ibu2...promo cik mah sampai 19 mei 2013 ni ye...meh2 jemput2 ye tempah..





ni gmbar tasbih  untuk pemenang like & share & win dari page cik mah.. TASBIH CINTAKU...

nk order boleh pm di pm atau email ye...rahmah2287@yahoo.com

TQ

PUAN MAH


Wednesday, 8 May 2013

memberi harapan...


selamat pagi cantik manis semua...maaf atas kesunyian blog ni sekian lama juga....selepas check up 25 april hari tu...xsempat lagi nk share ngan cantik manis ape yg jadi...

patutnya appoiment ngan klinik kol 8pagi..tp lupa..heehe...g kol 9...last2 ramai orng...adoi..penat nk tunggu...mentang2 dah sihat n xde dah darah kuar...sambil tunggu nm panggil tu..p pejabat pos...untuk pos barang yg ditempah..hehhehe..sempat lagi..

pergi klinik mmg hati yg tenang..g sorang2 je..xpyh lah nk bertemankan en suami..bukan xle jln sendiri n bukan perut kedepan yg nk kena semua bg laluan..hehhe...

dengan hati yg redha n pasrah nk cerita dekat doktor semua yg jadi...tp ala nk kena juga amik darah..okey ikutkan je prosedur...hehe...nurse ckp darah bgus...mestilah..cik mah sihat kot..hahahha...alhamdulillah...

then jumpa nurse n cerita2 dulu sebelum jumpa doktor...pastu nurse check2 perut tekan2 sikit...

cerita kat nurse ckp ade rase nyilu sikit kat perut ni kadang2...nurse just take note n die kata mybe berkenaan bby..

"bby dah xde...mcm ne ade rase nyilu pulak..eleh ntah2 sebab lapar"
(xmampu pun luahkan...ckp dlm hati je..hehehe)

then jumpa doktor...doktor yg sama ngan dulu yg masa scan xnmpk pape tu...
doktor tanya mcm ne ngan darah yg keluar hari tu....cerita dari A sampailah ke A blik..hehehe...

okay..xpe...doktor kata scan tgok mcm ne...

dalam hati masa ni..alah doktor..xpayahlah nk scan n bg harapan kat cik mah...br je rase kurang 2 minggu lepas scan xnmpk pape...nk scan lagi...bp bnyk nk scan...

tp turutkan juga arahan doktor...

baring n senyum2..hahhaha...dah kenapa ngan cik mah pun xtau...redha lagi...

okey...doktor sapu gel tu n amik scan tu...then doktor gerak2kan...

cik mah???

xpndang pun skrin scan tu..sbb mmg dah redha kan..so xmolah rase kecewa ke..sedih ke..mengharap ke...huhhh...

tetiba je...

eh ni ade ni kantung bby awak...
(kata doktor yg cantik tu)

eh...sepantas kilat toleh ke kanan nk tgok skrin tu..mane doktor????

ni ..sambil tu tunjuk kat skrin tu...

ngan terpinga2...betul ke x doktor ni???

betullah kot..hari tu kan xnmpk..ni dah nmpk..betul..betul..betul...ipin n upin tetiba je ade..hahaha...

tp ni bukan 2 bulan..ni kurang dari 2 bulan..mybe 5-6 weeks..

eh..adoi..ape dah jadi pun xtaulah...doktor gerak2 kan lagi scan tu...ni pun...eh mcm ade 2 je...

eh lagilah cik mah jadinya...jelas kali ni nmpk..tp masih xnmpk jantung lagi...

so doktor kata tgok lagi sebulan mcm ne...doktor kata jgn lupa mkn vitamin n minum susu dua kali sehari ye...

so..melangkah kuar dari klinik tu ngan terpinga2 lagi..btul ke x ni...???

tp dlm hati masih redha...xnk mengharap ape2...mampu berdoa n bertawakal je...moga semuanya nnti yg terbaik buat kami...

mohon doa cantik manis semua ye..n terima kasih atas nasihat n sokongan selama ini..syang cantwik manis semua...maaf tau lama menyepi...

amik dari google ye..  :)

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...