Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 29 August 2013

macam ni ke????

selamat pagi...tetiba hari ni ingt nk review...xbape ingt dah pernah citer ke blum lagi...jp nk scroll cari jap ek...

okey2..scroll jumpa...tp yg belum review adalah album kawin...yg dah review barang2 lain..ewahh...

bila tgok tajuk je..mesti dah dapat agakkan..ade je yg xkena...mmg..mmg pun..huhhh..lame pendam nk cerita..hahaha...

xingt bila ntah dapat albumnyer...seminggu atau 2 minggu lepas dapat yg lain2 tu...lepas dapat..masa tu tgok dekat rumah pakcik..xla belek2 sangt pun..bg pakcik yg tgok dulu..sebenarnya xde yg perasan pun..

blik umah..belek2 album..eh bnyk yg xkena..huhhh....k cerita 1 1 dulu ek...

boleh pulak sama ye???
(amik ha..kasi large sbb geram...hahahha)

 masa belek2 2 3 kali...terperasan yg ini..



sama kan????mmg pun sebijik lah sama...huhh...sabar n terus mesej OP tu...

OP:eh mana ade lah rahmah sama....kan 1 tu gmbar rahmah senyum..yg 1 lagi tu xsenyum sngt..

cik mah: (dlm hati dok kata...eh klau betul pun..boleh pulak letak gmbar yg xsenyum...cacatlah album mahal sy....hampeh..)
mana adelah...ni mmg sebijik sama...yg cik mah tgok kat website OP tu gmbar lain..tp ni page 2 n 6 sama sebijik...

OP: ooo yeker...boleh sent x kat fb gmbar yg sama tu...ni salah kedai tu lah ni...

cik mah: (ala..masa2 ni nk salahkan kedai..konfirm2 ko g amik kat kedai x tgok ape2 terus bg customer...keje nk cepat je...huhhh..geram)
ok..jp nk sent...

bila dah sent tu die kata t die amik blik gmbar tu n kasi betul..katanya kedai tu boleh betulkan...fine...

2 3 minggu juga nk tunggu dpt blik...

bila dapat blik...masalah lain lagi...

masa cik mah pulangkan skali kotak..masa ni bulan puasa..sekali dpt xde kotaknya..

adoi...angin lagi...ape yg die jawab

OP:eh...masa hari tu pulangkan ade kotak ek????

fine...servis hampeh..nmpk sngt wat keje sambil lewa lewang..hahahha...

sampai ke hari ni xdpt2 lagi kotaknya..malas r nk mesej2 ko lagi OP...pndai2lah...

cik mah xbyar lagi baki deposit RM300...semua orng xpuas hati...mmg rasenya xdptlah OP tu RM300...

ape kebenda sekerat2 ni ha???

agaknya apa yg cantik2 manis nmpk kat gmbar bawah ni...


mana perginya muka hensem en suamiku ha???????
berapi je tgok k...

bila mesej tnyer lagi..sikit2 nk mesej kan..eh mestilah..hak kita kot..nk sngt tau alasan die...

masuk gmbar gtu2 je...ntah2 main grab je masukkan..pastu x tgok ngan details...

jawapan dari OP

OP: oooo..yg gmbar tu...sy xberniat pun nk cut kepala tu..tujuan saya nk tunjukkan yg just married tu je..

FINE!!!!!

xle nk pk agaknya..klau gmbar ko mcm tu suka?????

huhhhh..sakitnyalah hati...suka2 je ko xde niat..sbnarnya lewa lewang kan!!!!!

bukan sekali okey!!!!!

.tgok2...lepas masalah yg ats..jumpa lagi bnda yg sama..huhhhhh...sakitnya lagi hati ni...

gmbar cantik manis yg cik mah sayang tau jadi mcm ni....


ni ape pulak alasanya ha????

sah2 dah mmg OP x belek2...just grab gmbar mcm tu je...finelah klau berbulan2 nk siapkan...tp hasilnya bialah sama ngan masa yg lama tu....

suka2 je kan cut muka cantik manis yg bersusah payah dtg majlis cik mah....sakit hati woooooo......


yg menambah sakit hati pulak!!!

nmpk x...kat dlm entry ni penuh ngan tanda seru je..nmpk sngt darah sudah meninggi..perlu segera menamatkan entry berapi ni...huhhhh....



kepala ngan kai mana lagi penting???
kepala lah kan...kai xnmpk xpe...bukan 1 ni je..bnyk lagi...malas je nk tunjuk....


walaupun beza sikit..tp serupa je...muka mak mertuaku bukan nmpk pun..letak 1 sudahlah....
menyampah tau x...


gmbar yg lebih kurang juga..yg frame tu...skali tgok mmg nmpk sama kan..cuma besar n kecik je..n angle lain sikit...perlu ke????ulang juta2 kali...hahhahahahha...


ni pulak..haaaa...kan ilang pulak kepala kak iparku...masa amik xtgok ke????xle ke tgok???dah klau x elok..xpyh masuklah album...bnyk lagi lah gmbar lain...ratus2 kot gmbar...ni yg dipilih....huhhhh

ni ade bbrp lagi gmbar yg menambahkan sakit hati cik mah ni...walaupun sikit2..tp nmpk sngt sambil lewa lewang OP wat keje.....

alkisah video????tu nnti..bila kemarahan dah reda sikit..cik mah share okey....

oh ye...xmolah mention nama OP cik mah....pada yg dah tau oklah tu..pada yg belum...kena lah skroll2 entry tahun lepas...huhhhhhhh....



sekian saja perkongsian berapi hari ni...

TQ

PUAN MAH...

Wednesday, 28 August 2013

secara sampingan...

selamat pagi...wah..sorry2..semalam xsempat nk update cerita...bz menyiapkan tempahan yg nk kena pos dah ni...xpe2..hari ni free sikit n boleh cerita lebih sikit...sambungan dari entry yg bukan kerja-kerja sambilan...

so...secara sampingan pulak...fokus utama bisnes confirmlah kan TASBIH..yg sampingan bnyk tau...

okey..mulakan yg pertama...beading membeading....



ni adalah untuk baju tunang kakak kawan cik mah.....alhamdulillah kakak kwn cik mah suka ngan bunga pink 3d tu...

kedua pulak..aksesori tasbih...



yg ni pulak untuk memberi peluang pada cantik manis yg berminat nk DIY sendiri...cik mah mmg sngt2 menggalakkan....nk beli pearl skali pun ada juga..mcm2 warna ade..sebut je..ewahhh...

ketiga pulak...bunga tangan...


bunga tangan roses...yg ni paling bnyk sambutan...warna sebijik mcm ni mmg ramai yg minat rupanya...



bunga tangan daisy...warna pink paling bnyk sambutan...

seterusnya yg keempat pulak...corsage atau bunga penanggah...



bermula dengan percubaan mjlis sendiri..then mendapat tenpahan juga..alhamdulillah...
ade yg berminat letak skali duit rm1 n ade juga yg xmahu..terpulang pada customer...cik mah ikut je..

kelima pulak...KERTAS KRAFT....

wah...yg sampingan bnyk nmpaknyakan...



ni pun alhamdulillah...lebih dari 1000keping sudah terjual..sngt jimat untuk kad kawin..n klasik gtu...i love my kad kawin..ewahhhh...

sebelum yg terkahir..yg keenam...bekas hantaran...



untuk bekas ni hanya menerima sewaan sekita kuala lumpur n selngor je k..sbb susah nk pos2..n anta2..tp klau nk beli boleh saja...

dan...yg terakhir...

macam dah bnyk sngt cerita..pnjng dah ni..yg terakhir ni bnyk juga nk cerita..so akan up entry khas..sempena pelancaran sampingan yg terakhir ni..dah lncar pun kat fb lama dah...cuma kat FB pun x up bnyk gmbar lagi..kekangan masa betul...so nnti kan...apekah ia????

tunggu ye entry special nnti..

oh ye..pada berminat n nk tnya pun boleh saja...email pada rahamah2287@yahoo.com atau whatsup ke 0146891789...maju sikit dah boleh whatup..hehehe...

TQ 

PUAN MAH

Monday, 26 August 2013

bukan kerja-kerja sambilan...

selamat pagi cantik manis..selamat hari isnin...smngt2 jom kerja...wahhh...walaupun skrng ni mmg full time housewife...tp waktu bekerja tu kadang2nya lebih dari yg bekerja..

ni sudah bukan kerja-kerja sambilan dah ye..mmg sngt serius dengan kerja ini....hehehe...meh nk cerita dengan lebih lnjut...

seperti yg cantik manis tau...cik mah wat bisnes kecil-kecil TASBIH CINTAKU..alhamdulillah semakain maju...terima kasih yg memberikan support..terutamanya b2b yg dah jadi ex-b2b n bakal2 tu...

terabai pulak nk update kat blog ni...sbb bz ngan pages..xmenang tgn nk update hari2 kan...so..hari ni bg masa lebih untuk bloglah..sambil tu leh memperkenalkan lagi..

bekerja sendiri pun kena ade displin tau..klau x..xmenjadilah kerja...fokus2...

bermula dengan TASBIH CINTAKU 1 TONE...

yg ni harga bermula dari rm1.70... special diskaun untuk B2B....


ada yg nk skali uncang n ade yg xnk juga...terpulang atas permintaan....

then cik mah memperkenalkan TASBIH CINTAKU 3 TONE..

harga bermula dari rm1.90...

nk tgok bnyk2 lg gmbar le tgok kat pages fb tasbih cintaku ye..


seterusnya tasbih yg lebih jimat bugest...masih 3 tone..
TASBIH CINTAKU  PEARL BESAR + PEARL KECIL

Yang ni harga bermula dari RM1.50


selain dari fokus 3 TASBIH ini...ade juga tasbih kristal...tasbih pnjng...
1 atau 3 tone...berserta kotak atau x pun boleh...




alhamdulillah setakat ni xpernah putus order...bersyukur sngt2...cumanya masa bulan puasa hari tu sngt slow production..sbbnya morning sickness yg sampai ke night sickness teruk..hehehe...so skrng ni..alhamdulillah...sudah smakin sihat....fokus pada bisnes blik..kumpul duit untuk bakal anak tersayang...umi dah jnji jgn notti2..t umi belikan bj cantik2 bnyak2..hehehe...

pada yg berminat nk order boleh terus ke page cik mah TASBIH CINTAKU..
klau nk special diskaun..kenalah gtau yg cantik manis b2b dari mana n link blog skali...sure special diskaun..hehehe

esok atau lusa...tgok pada kelapangan ek...cik mah akan cerita pulak bisnes smpingan selain TASBIH CINTAKU ini...semuanya kerana DIY untuk majlis sendiri...nantikan ye...

jumpa lagi...

pada yg sama2 berbisnes juga..semoga kita semua dimurahkan rezeki..amin2..

TQ

PUAN MAH..

Friday, 23 August 2013

Abah to be.....


selamat pagi jumaat....senyum sikit...pagi2 xle masam2 tau...belajar bngun pagi menguruskan suami n ajar bby xle tdo lepas subuh..hehehe...kol 10 jap lagi ....punggg...atas katil..hahahha...ngantok xtahan..hehehe...

walaupun ni pun cerita berkurun lama dah..still nk share...sbb tatapan bakal bby umi n abah...

hari ni cerita ABAH TO BE....

secara tetiba je..ikut family kakak g cameron highland lagi..sbbnya..kakak dah booking bilik..tp kawan die xjadi g pulak..so...bawalah mama n ayah skali...g hari sabtu..ahad blik dah...tp best..bnyk juga tempat g...dah mcm pemandu pelancong pun ade juga..sbb pernah g sblm ni kan....hahaha..

punyalah excited kali ni g nk juga g petik strawberi sendiri...alhamdulillah jumpa juga tempat...nasib baik..klau x..nangis..hahahaha...kalau x..kenalah g lagi..hahahaha..alasan je...

malam g night market jumpa kedai jual coklat..kedai melayu...coklat celup starwberi..nyum2...belilah sekotak kecil..xla besar sngt...

blik bilik...makan makan makan...tp dah mlm masa tu..xlarat n sejuk..terus tdo..

packing2 barang nk p jalan2 n terus blik...masa ni kan HARI BAPA...wahhh..bawalah ayah berjalan2....

mama seronok beli bunga..smpai hari ni berbunga lagi bunga ros mama...menjadi2 tau...

coklat pun packing juga k....hehehe..

masa otw blik...pening amat sngt dlm kereta...xtahan...mybe tudung tebal kot..tukar tudung lain pun still sm...berhenti makan..n okay sikit...

sampai rumah...bila dah kol 9 mcm tu teringt nk mkn strawberi ngan coklat..maklumlah mlm semalam xpuas makan...

g cari2 kat dapur..mama kata coklat tumpah...

APA!!!!!!!

huhhhh...masuk bilik nangis....xtau kenapa....nk sngt2 masa tu makan strawberi ngan coklat...huhuhuhuh....

en suami ajak p cari kat2 rumah...

boleh pulak pasar raya habis coklat yg hershey tu...xnk yg kena panaskan sendiri..nk yg dah siap..amik ha...cerewet...

blik umah dah dekat kol 10.30mlm...

kecewa..masuk bilik nangis2 lagi...

sampai sakit ulu hati...nk sngt2 masa tu coklat yg dah tumpah tu...huwaaaaaa.....

puaslah en suami pujuk bagai...

sekali..idea en suami nk watkan milo pekat sikit then celup coklat...

"syg nk x???"

"ngan muka terpisat2 nangis lagi...  boleh ke????"

"mestilah..abg g wat sekarang ek...jp ek isteriku syg...."

terus kesat air mata n keluar bilik tunggu en suami...tadaaaa....


hasilnya...puas hati sngt2 masa ni...sedap tau...lagi2 ngan strawberi yg comel2 tu...sedap sngt2...nasib en suami kreatif...hahahha...

rupa2nya ni adalah idaman pertama cik mah...mengidam rupanya...

pagi isnin tu...subuh2 lagi kejut en suami cakap nk wat UPT..sbb dah lewat 6 hari...

yakin sngt masa tu...insyaAllah ade rezeki....

alhamdulillah..masa check kat toilet..xkuar pun yg 2nd line tu..tunggu lama sikit..alhamdulillah....

sbnarnya terang...tp dok terdedah ngan udara dlm bilik ni sbb letak je atas meja solek tu..last2 pudar...mana xnya...dah berbulan2 baru sibuk nk amik gmbar..



TERIMA KASIH YA ALLAH...

orang kata...kalau bnda yg pertama mengidam buah..insyaAllah anak perempuan...

cik mah bukan idamkan strawberi..idamkan coklat...hhahahaha...eh...ade je alasan..hahahaha...

masa ni en suami kata..ok...SELAMAT HARI BAPA untuk abglah....

HADIAH HARI BAPA....

hehehe....comel je en suami...wish sendiri..excitedlah tu...terus ckp..ok...abh half day hari ni..bby jom sambung tdo teman abah...

hahahhaa....

excited sendiri dah bahasakan diri abah...

ABAH TO BE.....alhamdulillah...


TQ

PUAN MAH

Thursday, 22 August 2013

tak berteman pun...

selamat pagi...alhamdulillah...semakin hari semakin sihat....sekarang ni dah masuk 2nd trimester...tp yg 1st trimester baru terhegeh2 nk cerita...xpe kan...perkongsian bersama....

nk cerita kisah yg rasanya ramai yg cerita masa pengalaman masa first checkup....kat klinik kesihatan...nk wat buku yg xberapa nk merah tu....hehehhe...

pelik kan..bukan merahlah...PINK ok...hehehhe...

FIRST CHECKUP FIRST PREGNANCY...

pernah g masa tu petang...masa first pregnancy dulu..kakak suruh g cepat...g2..die kata kena dtg bawa sijil nikahlah...ic suamilah...ic isterilah...amboi...berbagai2 nk..iyelah tu...

g next weeknya...mana ade minta...TIPU SAYA YE......hahhahhaa..

cik mah g sorang2 je pun..xdenya nk bertemankan en suami...

bukan ape...masa ni sngtlah sihat walafiat...+ klau scan pun xde ape yg nmpk..kantung je...lagipun boleh print kan bawa blik..hahahha....

suh je en suami keje...xpyh gedik2...hehehhe...lagipun tgok yg bertemankan suami semua yg ade ank 2 3 dah..dok dukung anak n layan anak2 lain sementara ibu checkup....

masa yg first dulu scan xnmpk pun pape...n masa tu cerita masalah yg bleeding tu...huhhh...xmo ek cerita lagi...sgt sedih...teringatkan SAKINAH CINTA....

FIRST CHECKUP SECOND PREGNANCY...

alhamdulillah rezeki peganti SAKINAH CINTA....masa ni g bgtau yg kisah pertama n buku pertama perlulah ditutp n buka buku baru...

"Nurse,sy nk maklumkan yg sy dah gugur untuk yg ni..."

"ooo...k xpe..take care ye..awak boleh simpan buku ni..."

"tapikan nurse...sy dtg ni sbb sy dah pregnant semula"

"eh....
(muka nurse tu mmg terkejut n teruja)
wahh...alhamdulilllah..cepat ek...k...kita wat buku baru...ni no.."

masa ni pun dah agak..semua mesti terkejut..selang sebulan je dari tarikh akhir bleeding tu dah pregnant semula...sbb dktr pakar tu kata cik mah xde masalah n bby kuar ngan sendiri dlm bntuk darah je...so boleh pregnant cepat2..xpayah tunggu 3 bulan ke ape...so ape lagi...hahaha..opssss..

punyalah lama menunggu..adelah jugak 2 jam...ni lah boringnya xberteman...hahhaha...tp best sbb ramai bby dtg checkup juga..dok melayan bby tu lah...hehehe...last2..untuk first check nurse kata xpayah jumpa dktr lagi n xpayah scan lagi...

mak ai..2 jam lebih ok cik mah tunggu...endingya....sedih kot....xle scan n xle jumpa dktor...huhhh...blik ngan hampa...blik makan n tdo terus...hahhahahaha...

FIRST CHECKUP SECOND PREGNANCY KAT TAWAKAL...

Ok...hari ni berkisarkan xberteman ...lepas kuar hospital cerita semalam...pastu checkup seminggu lepas tu..kali ni berteman pulak..sbbnya..ala kebetulan masa tu en suami amik half day...sbb ape xingt...tp bukan khas sbb nk teman cik mah...kebetulan je tu...hahaha...

cik mah pernah g masa yg first pregnancy dulu...

tunggu kejap je sbb dtg masa tu doktor g makan..tersmpai awal kol 1.45petang...hehehe...

borak2 jap ngan doktor...n doktor gtau yg hari tu air kecing ade kuman n kotor..tu yg sakit perut sngt...

nasihat doktor bnyk2 minum air...

masalahnya doktor..bby xsuka minum..die suka tidur je...hahahahhaha....

ok...doktor pun scanlah..masa ni 8minggulah kan...

doktor tenyeh2...xsakit pun...ok..nmpk kantung yg semakin besar...doktor cari denyutan jantung bby...tp still kecil lagi katanya...

(dlm hati sbnar nmpk sesuatu yg berkelip2 dlm katung tu...kecil sngt...tersenyum sendiri..walaupun doktor kata bby kecil sngt...n dtg lagi dua minggu...)

en suami pun masuk juga masa scan...die terpinga-pingalah masa nurse terangkan...hahahha...

blik ngan puas hati walaupun doktor kata bby kecil lagi..naluri ibu selalunya btul kan...bukan selalu..mmg betul...cik mah tau...td tu adalah heratbeat bby cik mah...

FIRST CHECKUP SECOND PREGNANCY KLINIK PANEL..

ni xingt berapa hari bulan ntah g....tp bulan puasa rasenya...20 julai xsilap...hehehe...

sbbnya...biasalah...masih risau sbnarnya slagi xnmpk bby...sangt risau sbnrnya...berdasarkan kajian..hahaha...ewahhh..ayat xnak kalah okay...

sepatutnya masa ni nk masuk 10weeks dah...dah nmpk bby dah...

g klinik punyalah call sbb nk doktor perempuan..alhamdulillah dapat doktor perempuan..

borak2 n cerita ngan doktor...suka betul bercerita...pastu terus g scan...mmg minta nk scan..sbb nk sngt tau perkembangan....

skali lagi!!!!!

doktor tenyeh2 lagi...cari2...eh anak umi bersembunyi ye...hehehe...

okay jumpa dah...katung semakin besar dari yg tgok hari tu...kantung je besar...ni kes dah kenapa...hehehhe...

doktor try zoom..tp mesin xhebat sngt kot..hahahha..amboi..suka2 hati je nk komen2 ek...

tp doktor printkan juga...

masa ni skali lagi..umi nmpk sbnarnya ank umi..walaupun doktor x nmpk...umi lagi pndailah kan dari doktor...hahahha....

ok..sekarang ni sngt puas hati dah...hahahha...senyum2...

tunjuk en suami....die doklah belek2 n senyum...wahhhh....first timelah tu tgok kertas scan tu...hahahaha...kelakar muka en suami...

alhamdulillah...ni kasi tunjuk sikitlah kat mommy2 n bakal2 mommy....

doakan kami ye syg2 cik mah semua...


mesti susahkan nk tgok..xberapa nk jelas...bila amik gmbar lagilah xjelas jadinya...ni kasi jelas sikit ngan penjelasan skali..


ok...yg PINK tu...kantung..saiz kantung 40.2mm...garis HIJAU tu...doktor ukur dari hujung ke hujung,,,

pastu yg BULATAN KUNING tulah bby cik mah...

Mmg sngt2 samar nk tgok...tp hakikatnya nmpk....inilah yg wat cik mah tersenyum n xrisau2 dah...

t kita sambung lagi ek share2 cerita...

TQ

PUAN MAH...

Wednesday, 21 August 2013

2 hari 2 malam...

selamat pagi cantik manis...wah.....lame btul xpost entry...entry pun dah jadi xteratur dah...layan je lah ek..bnyk bnda nk kongsi...ni cerita dekat dua bulan dah baru nk cerita....huhhh...lama betul memeramkan...

al kisahnya...masa weeks ketujuh pregnant tu...mmg dugaan yg dikatakan morning sickness tu btul2 dengan jayanya mewujudkan dlm diri cik mah...oh ye...bukan sahaja morning....afternoon...evening...night n midnight....perghhhhh....

segala makanan mmg xboleh dimakan...apa shja xboleh...xboleh sama sekali...air???? pun sama juga...

so apekah yg boleh dimakan????

makan dengan paksaan...then bby akan segeranya memberontak...xmau...xmau...xsdp kot agaknyer...hahahhaa...terus je keluarkan blik...mcm air paip pasang laju2 tu kuar...then setiap 15 minit je muntah blik....perghhhh...smpai rasa eh...usus ni mcm nk terkeluar skali je....dari pukul 8 mlm 30/6 tu setiap 15 minit muntah ...

mmg xlarat dah nk bgn dah...so sepanjng hari tdo...smpai ke hari isnin pun masih sama juga...
kali ni skali dengan demam skali...

minta mama watkan bubur...last2 ank saudara cik mah yg mkn..hahaha...

masih lagi cuba bertahan....badan memanglah semakin2 lemah...

selasa...terus lagi cuba bertahan smpai kena marah dah ngan en suami...akhirnya akur juga g klinik...gagahkan diri yg sngt2 lemah...nk jln beberapa langkah pun xlarat dah...

sampai kat klinik pun masih lagi muntah2 masa tunggu giliran ngan perut yg berangin semacam...rasa sakit sngt2....mungkin sbb xmakan pape kot....

bila jumpa je doktor n cerita...

amik haaaa...kena marah kow kowww punyer ngan doktor...

"kenapa u tahan sakit ni...ni dah teruk dah ni sakit u...i kena refer u ke hospital malam ni juga"

mata terbeliak kena marah ngan doktor...sambil tu menjawab...

"saya xlarat n badan lemah nk bergerak doktor"

"itu bukan alasan...so sekarang u nk pergi hospital mana???pergi terus kecemasan..."

"okeylah...terus ckp tawakal specialist"

"okey...tunggu luar jp lagi i bg surat..."


keluar je ckp kat en suami yg kena g kecemasan...n doktor marah...

en suami kata...tu lah..padan muka...degil sngt xnk g klinik...huhhhh...kn lagi skali marah...

masa tunggu kat kecemasan tawakal pun dah sejam....
perut semakin n bertambah2 sakit sngt2...

setelah sejam 15 minit tunggu baru dpt turn...

doktor check2 n terus kena masuk air..n kena masuk wad...

huhhhh...pertama kali dlm hidup kena masuk wad....masa ni dah dekat pukul 11.30mlm...

okey...prosedur masuk wad kejap je...dlm 1 bilik 4 orang n sngt selesa....

bermulalah 2malam 2 hari kat wad..layanan mmg sngt2 bgus n memuaskan....

doktor ckp nama penyakit NVP....N tu xingt ape...hehhe...noise kot...V=VOMITING...during P =pregnancy....



bnyk botol masuk...sampai xkira dah...tp pling ingt ade masuk vitamin tp dlm bentuk cecair tu.,...
YA ALLAH ni sngt2 sakit...habis kebas tgn...sakitnya sngt2...smpai ckp kat en suami ni bukan sakit muntah n perut...ni sakit tgn....sampai nangis2 thn sakit...nurse pulak pujuk sapukan ubat....

pnjng entry hari ni...smngt nk cerita....layankn je lah ye...

doktor scan pagi rabu...berdebar sngt2 xpyh ckp...risau xpyh ckp dah...

masa dktr scan susah juga nk nmpk....smpaikan doktor tanyer...

are you sure u pregnant???

bia betul ni xde...sudah...xkan cik mah ade sakit lain...dekat 2 bulan dah xperiod ni....

last2 doktor senyum....this is your bby....

huhhhh...lega rasa...masa ni bby xnmpk pun lagi...kantung je...alhamdulillah...semakin sihat cuma selera makan just 20% je...

selepas blik dari hospital...masih sm xde selera 


cik mah yg sngt tembam masa ni,,,,sejuk woooo kat wad ni...nasib dah siap2 pkai bj sejuk....

t esok smbung lagi ek cerita...tiub kat tgn tu ada darah sbb buas sngt..hahha...mklumlah first time tido kat hospital ngan bnda alah tu....adoi...sngtlah berhati2 konon..last2...hampeh...

next checkup minggu selepasnya...t cik mah smbung ek cerita...tata....

TQ

PUAN MAH

Sunday, 4 August 2013

ucapan awal...



selamat pagi cantik manis...nk ke tengah hari dah ni....hehehhe....dah bersiap2 dah ni nk gerak blik kg en suami di besut...blik seminggu,...nnti ahd depan baru blik cn balik....xsempat nk wat entry pnjng...dah lmbt ni nk gerak,..maklumlah ade je yg xkena ngan cik mah...sakit perutlah...peninglah..hahahha....


doakan perjalanan cik mah n en suami selamat sampai ye...eh bersama si kecil tersayang yg bakal lahir ni....mohon maaf diucapkan atas salah silap ye....selamat hari raya ye....

TQ

PUAN MAH


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...