Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 30 June 2014

MID YEAR SALE!!!

Last day promotion...

selamat pagi cantik manis..eh2..asyik cerita kisah azwa je kan..ummi nk cerita tentang bisnes ummi pulaklah ek..

buat cantik manis yg menang GA..tasbih in progress dah..hrp2..by end june le siapkan..maaf ye lambat..terkejar2 betull skrng ni...

ni sempat kejap je..ish2..



pada yg berminat..kot2 nk bg masa raya ke..bulan puasa ke.promo sampai hujung jun ye...boleh whatsapp 0176626152..email cik mah..rahmah2287@yahoo.com ye...

warna riben n tasbih le pilih..klau nk campur2 pun boleh juga...xkisah..ikut citrasa customer...

TQ

PUAN MAH


Sunday, 29 June 2014

Review:set berpantang

Selamat pagi cantik manis..teiba lah kan..tetiba je ...dh lebih 100 hari pun..terlebih2 pun..azwa dah 4 bulan lebih..xlm dah 5 bulan..ish2 lewatnyer review..

Seperti yg pernah cik mah cerita..cik mah eli set berpantang nawal herbal beauty..

Memula cerita mandian herba..start hr ketiga br pakai..mama yg watkan...mmg le pkai bnyk kali..sedap baunya..suka...n mmg herbalah semuanya...rasa lebih segar badan ni...melekat2 bau harum kat badan..

Yg kedua pulak tungku..start bertungku masa hari kelima xsilap...mama juga yg sediakan..mama pnskan atas dapur je...pastu amma juga yg tungkukan..okey mmg bestlah..sbb habis angin rasa keluar..asal mama tekan je..angin kuar beriya2...sedap rasa...

Oh ye..lpa nk gtau..mama letakkan juga dau mengkudu kat dlm sarung herba tu...itu yg bertambah sedap tu...

Yg last skali bengkung..beli bengkung pnjng...sedap sngtlah pkai...rasa fit badan..kdng2 bosan2 kat rumah skrng pun pkai...seronok...dari perut smpailah lutut...selesa sngt...then sebelum tu sapu krim syifa..best juga tau..oh ye bengkung ni hari ke 12 ke 14 rasanya baru pkai..sbb bg luka elok betul2..sebab rasa ketat kat bontot..ops...so pkai yg bengkung zappp je..ni suruh en suami belikan je..siap tunjuk gmbr kat google..rm30 beli yg V-asia punya...best pkai..mudah..zapp je terus...slalu masa keluar pun pkai juga..smpailah sekrng...best...bengkung zapp ni best sngt!!!


ni masa hari ke empat berpantang...kawan2 dari uitm dtg melawat bby azwa...seronok sngt...

ni kena duduk sengit2 sbb luka jahitan belum ok lagi..huhh..lama juga dok sengit2 ni..apa2 pun enjoy sangat rasa berpantang..en suami jaga selama5 hari ngan terbaik skali...syukur sngt dikurniaakan suami yg memahami...

untuk yg set dalaman tu cik mah makan gamat zaniplus..baca sini ek..sehari cik mah makan 4 sudu..pagi 2 sudu n mlm 2 sudu..alhamdulillah luka jahitan elok je n cepat kering...hari ke 10 dah le p beli brng2 perabot rumah sbb nk masuk rumah sewa baru masa tu...

TQ

PUAN MAH

Saturday, 28 June 2014

Lebih kemas n teratur..

Selamat tg hari..lmbt sikit hari ni up entry...mengemas rumah skit...hari ni nk share susun atur sikit..semenjak2 join group susun atur kat fb..teruslah excited nk susun atur brng2 kat rumah...terus terkeluar mcm2 lah idea...seronok tgok mcm2 idea nk cantikkan rumah...walaupun cik mah just rumah sewa..tp deko2 kat barng xde masalah kan.,barang kita..so mmg excited..nk bg mata lagi sedap memandang..

Ni semunya sebb pk mcm ne nk bg elok toto2 yg mama kasi ni ..nk bg kemas terletak..jenuh pk..slalu guna bila ada tetamu dtg rumah...sbbnya..bilik tetamu tu mmg xde katil...

Last2..lepas tgok sepupu cik mah susun totonya teruslah tanya beli kat ne...sepupu cik mah beli dekat cosway..berdesup lepas blik tu terus p cosway...

Rm9.90 klau ahli..klau bukan ahli xsure pulak..

Sebelum



Selepas








Tadaa...rasa puas hati..xdelah serabai2 dah kan...elok n xkotor.ah toto2 n selimut dlm tu..

Suka sngt..so cik mah ada beli 3 lebih lagi..haha..sbb t nk simpan brng2 lain juga senng..bj2 azwa yg xmuat nk simpan untuk bakal2 adik azwa..ops..hehehe..

So..cantik manis..yg ada masalah macam cik mah..cik mah harap dpt bantu selesaikan maslah cantik manis juga..

Tu almari keje ummi..ummi makeover...

TQ

PUAN MAH


Friday, 27 June 2014

Tasbih + kotak + riben

Selamat pagi..alhamdulillah...sempat juga nk share sebelum tibanya bulan julai..ni tempahan dari kawan sekelas masa zaman2 uitm dulu...alhamdulillah..mla order just 250pcs..pastu tambah jadi 300pcs semuanya..warna semua kawan cik mah xkisah..cik mah le tentukan..cuma die nk setiap 50pcs warna berbeza...

Ni pakej yg tgh ada promo..mid year sale..

Tasbih + kotak transparent + tq tag..


Warna bagi setiap 1 yg ada 50 pcs setiap 1...


Biru..mmg feveret..ni juga antara warna feveret customer cik mah..


Hijau pun juga..nmpk lembut n tenang je ngan tasbih warna hijau ni..


Bg peminat oren mesti suka..tasbihnya gabungan peach putih oren..pada yg suka stricking sikit..ni mesti menawan hati kan..


Yg ni pink..riben pink..tapi tasbih coklat..sbb pink habis stok warna pulak.


Ni pink pekat..tasbih warna hitam putih kelabu..cantik juga..antara feveret juga ni tau..


Yg paling menjadi kesukaan customer cik mah adalah warna purple 3 tone..ngan riben purple skali..mmg menawan hati..

Pada cantik manis yg berminat..bolehlah pm kami di page tasbih cintaku atau whatsapp 0176626152..

Diskaun 10% untuk tempahan hr ni ye..bg cik mah kod ni klau nk tempah supaya cikmmah ingt nk bg diskaun 12214..

Untuk aunty2 blogger..ummi azwa akn bg free tasbih pnjng untuk setiap 50pcs tempahan...

TQ

PUAN MAH


Thursday, 26 June 2014

Jangan burukkan pesaing...

Selamat pagi..dah nk dekat penghujung bulan 6 dah kan..kejap je setengah tahun nk berlalu...alhamdulillah tutup akaun tasbih cintaku masa bulan 4 hari tu...sbb cukupkan setahun..cik mah mula wat tasbih cintaku bulan 4 tahun lepas...secara kecil-kecilan je...alhamdulillah rezeki Allah bg...

Walaupun berhenti kerja sbb fokus pada kandungan n morning afternoon n night sickenss..hehhe...allah tetap memberikan rezeki ...berusaha n terus berusaha...

Seronok sngt..dari rezeki buat tasbihlah dpt beli semua kelengkapan azwa...dari duit tasbih juga dapat bantu hubby beli peraabot sikit2 untuk rumah sewa sekarang..dari duit tasbih dapat beli baju raya ummi n abah tahun lepas..n tahun ni juga...

Dari duit tasbih juga dapat belikan mcmc2 untuk mak,mama n ayah...dapat bw g mkn2 slalu..alhamdulillah...

K..baca ni dulu ye..


Ni sepupu cik mah yg share..sbb die mmg slalu g kursus yg DR azizan anjurkan..insyaallah ada rezeki nnti nk g juga..seronok dgr die cerita...dari pekerja kilang biasa..selama lebih 15 tahun...then sepupu cik mah nekad berhenti...n kebetulan mini mart yg kat kilang die tu tutup..xde sape nk buka...so die mohon n die dapat...sekarang alhamdulillah..dr mini mart kecil tu..xsampai 2 minggu dapat byr duit kereta..duit rumah..alhamdulillah...usaha n tawakal..allah sentiasa mendengar...jgn sekali burukkan pesaing2 kita..ini adalah sngt benar...

Cerita kedua tentang kakak cik mah...kan kakak ada bisnes brng bby..Ya Allah..xsangka ramai yg busuk hati..mcm2 email n mesej kakak dapat..kn marah sebbnya kakak jual murah sngt...jual murah pun salah ke????klau jual mhl t kn kutuk pulak..amik untung berganda2...smpai siap wat report lg kat ssm tu...pleaselah ye...kakak dah dftr..ssm pulak xsiasat betu2..le anta notis kat kakak...kn lah blik ngan kakak...

Janganlah burukkan pesaing..sbbnya nmpk kita ni xle terima klau ada pesaing...allah dh tetapkan rezeki...jnji allah itu pasti...

Janglah ada hasad dengki dlm berniaga ni..mcm ne kita at orng..kita juga akn merasa nnti..

Renungang hari ni..sama2 kita muhasabah diri..insyaallah..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 25 June 2014

Ibubapa & guru..

Selamat pagi cantik manis..sihat???
moga semuanya sihat hendaknya..ewahh..gaya ummi mcm menulis surat je..hehe..

nk share yg cik mah bc dari fb ibubapa cemerlang..


sngt setuju..klau sebagai pendidik..yg cik mah rasa..pling penting xle garang...ada dengar prof muhaya punya ceramah..yg sbnarnya xperlu diwujudkan guru disiplin pun...sbb ni bg persepsi negatif je pada ank murid...

yg ayat kedua pulak..mestilah setuju juga..selain hntar anak ke sekolah..ibu bpa pun harus mainkan peranan sebagai guru..ingtlah tugas didik anak bukan bulat2 serah kat cikgu kat sekolah ye...ibuayah lebih phm anak...so sm2 lah kita berusaha menjadi guru..pling best klau kita menjadi idola ank kita sendiri.selain idola kita yg utama ialah rasulullah....insyaallah...


yg last tu..mmg masyarakatlah yg melihat anak2 kita nnti...moga anak2 kita nnti menjadi seorang yg soleh n solehah n berbakti pada agama..n ibu8bapa..insyaallah..amin2...

ada x yg cantik manis nk tmbah lagi???jom2 share ilmu...

TQ

PUAN MAH


Tuesday, 24 June 2014

Tersurprisekan diri sendiri...

selamat pagi..excitednyer hari ni...tetiba nk buka nuffnang...

tetiba surperise sendiri...
jutaan teriuma kasih nuffnang...wah..bersyukur..bnyk yg on going..rezeki anak ummi ni..syukur sngt2..alhamdulillah...


jutaan terima kasih juga yg sudi klik2 iklan kat blog cik mah..tabung kecil anak ummi ni..mmg excited sngt...

so..nmpknya..kenalah rajin2 ummi up entry bulan ni..wah...moga disempatkan..terima kasih nuffnang..terima kasih reader...

TQ


PUAN MAH

Monday, 23 June 2014

headband..lepas ni??

..sblm pape nk gtau..entry melampau gmbar ank ummi je....je..je..hehe.hari ni nk share tentang headband azwa...bila dah ada bby girl..surelah xlepas ngan aksesorinya kan..kan..kan..hehe...lebih2 lagi ank ummi ni lambat sikit tumbuh rambutnya...so..headband ni mmg memainkan peraranan yg besarlah...

yg dekat ohbabygirlboutique ni cik mah beli 7 headband tau..mmg bnyklah...bg cik mah mmg cantik..kualitinya kemas...n murah dari lain2..

 ni fbnya Ohbabygirlboutique

ni instagramnya  ohbabygirlheadband

mmg bnyk kerenah cik mah masa nk pilih..nk itu ini..tp alhamdulillah rajin sis ni melayan..syukur sngt2...yg pling best customade baru yg warna purple..wah..suka2...cantik sngt...



klau azwa pkai bj selain pink..n klau ummi xpkaikan headband masa keluar..mesti ada yg tnya boy ke ek??ish2...cian ank ummi..so..ummi berpikir2 tmbh koleksi headbandlah...



ni pun suka juga..ada dua juga..polkadot2 ni mmg minat umminya...azwa pkai je lah ek..yg lagi 1 warna pink hijau polkadot..


yg ni masa baru blik dari rumah maktoknya..oh bunganya xnmpk sngt..tp ummi suka yg ni..comel je..setompok kat situ..ummi beli besar sikit..so ummi jahit kecilkan dulu...t bila dah muat ummi longgarkan..ha nmpk ummi saving kat situ..hehe

t koleksi yg lain tunggu ummi share gmbar azwa ek..

next pulak..yg ni koleksi pertama ummi masa beli headband..ummi suka yg knotted tu..lama dah usha instagramnya..tp asyik habis stok je tau..alahai...tetiba ada backout buyer...wahhh..zasss...berdeup ummi whatsapp..alhamdulillah rezeki azwa..alang2 tu ummi beli skali yg bunga2 pink n biru ni..

ni fbnya Arissa Headband Resources

instagramnya ARISSA_HEADBAND


abaikan ummi yg comot tu..azwa je maintain...


ops..bunga2 ni pun still polkadot juga...wahhh..ummi ni overlah...

ni yg knotted..ada 3 cik mah beli..mmg bestlah..untuk beli knotted ni sebb boleh laras..azwa kecil lagi..so terlebihlah..klau dah besar nnti..xdelah lebih2 gtu..hehe..ummi yg excited xdan nk tunggu besar..


yg ni pun knotted juga..suka sngt2..


ni pling best,...kainnya lembut n selesa...mmg selesa klau azwa pkai masa umminya kuar g mkn mlm atau g beli barang...amboi..tdo pun ummi pkikan headband...heh..ala action je tu...

terima kasih untuk dua2 aunty yg wat headband cantik sngt2 untuk azwa..ada rezeki nnti ummi belikan lagi ye...

oh ye..lupa..ada juga yg bila jumpa..ckp headband azwa ummi yg wat..ye lah kan..umminya suka sngt DIY..maaflah syg..ummi xsempat sngt..1 pun xterhasil lagi untuk anak ummi syg ni..hehe...inysaallah...

t dah ada rambut..kita le tukar style pulak..pkai clip rambut yg comel2 n getah rambut ye..wahhh..ummi excitednya...

minta maaf ye aunty2..azwa melebih2 beraksi hari ni..hehe...

pada yg tercari2 le r usha2 link yg cik mah bg..gerenti puas hati..insyaAllah...

TQ

PUAN MAH


Friday, 20 June 2014

bulat-bulat ummi...

selamat pagi cantik manis..

chak!!!

hari ni ummi bz siapkan stok2 kertas kraft ummi...huhh...terkejar2 betul...ni menyempat jap buka blog...rehat2 sambil saraapan..eh2 kol bp ummi sarapan ni..ish2...

tadaaaaa..


si bulat-bulat ummi ni...

ni sebenarnya secara xsengaja pun...cik mah mmg dah beli bj azwa ni dalam paket2 kat GM..skali tgok ada polkadot biru..eh mestilah amik..lagi 1 ada warna merah..

pastu hari tu g kaison kat festival..mmg mencari sarung bantal untuk bantal besar kat rumah..skali jumpa pulak yg polkadot..mestilah terus grab..grab pulak mestilah biru..warna feveret kan...pastu masa tu nk p mkn kat luar..ni hari lain..siap2 kan azwa..sekali nk letak kat luar..eh ternmpk bj azwa sm ngan sarung bantal ummi..hahahha...

kebetulan ke???

ummi love polkadot...

hehe..k lah ummi nk p sambung keje sementara ank ummi ni beradu..tata...

TQ

PUAN MAH


Wednesday, 18 June 2014

tamar cocoa

selamat pagi cantik manis...

hari ni cik mah nk share ape yg cik mah dah pernah minum n cik mah nmpk hasilnya...so rasa nk sngt share ngan cantik manis n mommy2 semua..

ni dah lama mak cik cik mah perkenalkan...sebbelum ni minum masa preddy...ni dah melahirkan azwa..n minum masa susukan azwa..slalunya cik mah akan minum pagi..lepas pam susu...walaupun surirumah je..cik mah tetap akan pam susu untuk wat stok juga...ye lah kadang tu tingglkan azwa ngan maktok..cik mah nk p pos barang...

lepas je pam..n sarapan ngan tamar cocOa...azwa mesti bgn dlm pukul 9 mcm tu nk menyusu...dulu adalah juga dalam 10-15 minit juga anak ummi ni menyusu smbil main2...

tp bila cik mah minum tamar cocoa ni..alhamdulillah..5 minit je..azwa dah kenyang...susu pun pekat dari sebelum pam..azwa cepat kenyang semenjak cik mah minum tamar cocoa ni..susu juga sentisa ada..n cepat je penuh walaupun azwa dah menyusu..alhamdulillah...so..cik mah mmg nk sngt share ngan cantik manis..

selain ibu yg menyusukan bby sesuai..yg preggy pun sesuai...untuk perkembangan otak baby...maklumlahkan..tamar..yg lebih dikenali ngan kurma mmg bnyk mnfaatnya...


Ni sachet kecilnya..dlm 1 paket ada 20 sachet..



ni cantik manis le tgok sendiri apa yg manfaat akan dapat dari minum tamar cocoa ni...antara kehebatan cocoa adalah melambatkan proses penuaan...so..boleh nmpk awet muda slalu...

bg cik mah mmg sedap n xmanis..cik mah buat dlm 1 mug biasa tu...wat suam2 lagi sedap..klau panas kang susah pulak nk minum..hehe...


TQ

PUAN MAH




Monday, 16 June 2014

Stoking tangan


selamat pagi aunty2...

wah...hari ni nk share lagi cerita azwa...ish2...si comel ummi ni dah semakin pandai..enda wajib bg bby2 comel..hehe...masukkan tgn dlm mulut...kejap je masuk tgn dlm mulut..xknlah dah gatal gusi kot sayang...br 4 bulan ni ha...ish2...

so...cik mah amik lamazw ni dari kakak...kakak ada jual...murah2 je..klau mommy2 nk terjahlah MY BABY & KIDS ONLINE SHOP ye....

ada 2 untuk tgn n 2 lagi untuk kaki...kat kaki tu stoking..yg kat tgn tu lekat2 kan mcm gelang tu...tp kan..disebabkn azwa suka sngt masukkan tgn dlm mulut...so umminya tukarkan stoing kaki jadi stoking tgn...hahahha...

dengan cara ni..xlelah azwa masukkan jari jemari comel tu dlm mulut...kat depan stoking ni ada 3D tu..yg rama2 n bee tu...ada bunyi2 juga...comel...




tadaaa...belanja gmbar azwa...

erm...smbil2 umminya ambil gmbar...xsmpai pun 5 minit...tadaaa...


ummi!!!azwa dah boleh buka dah...

amboi...sekejap betul dah tertanggal stoking tgn ni...pndai betul...azwa sngt suka skarang main ngan mainan die..main sampai boring baru ingt ummi..xpun main sampai lapar baru ingt ummi juga...ish2...

T cik mah sambung ye..azwa nangis2 pulak nk tdo...ish2...tata aunty2...

TQ

PUAN MAH


Friday, 13 June 2014

Ummi & abah cemerlang...

selamat pagi..cepat2..azwa ngah tdo tu..cepat2 up entry...hehehe....amboi ha ummi...gtu skali..kejap je ni..nk p sidai kain..mkn sarapan n start wat tasbih..huhhh...wah mcm2..surirumah fulltime bz benar rasanya...nk share ni je...


amik kat fb hari tu...

renung2kan la ye wahai ibu & bapa2 sekalian..

moga2 kita sama2 dapat mendidik anak kita sebaiknya..insyaAllah...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 12 June 2014

Rezeki gelombang kedua..Mahligai kami....


selamat pagi...bersambung dari MUDAH...ramai yg bg respons...tq ye cantik manis...

oh ye....mmg nk cari rumah ni mmrlukan kesabaran...n masa juga,...nk g tgok..nk deal2 lagi...n pling susah..nk cari yg berkenan di hati...

syukur...inilah mahligai kami....sudah berjaya pindahkan barang yg dah lame en suami beli..start dari lepas tunang dah beli TV..itulah yg pertma skali kami beli.....Then ..beli mesin basuh...tq en suami..

then yg rumah sewa en suami dulu..mmg ade peti ais kecil...cukuplah untuk kami berdua..peti ais ni dulu beli dkt mama cik mah..then byr je separuh pada budak rumah en suami..sbb kongsi berdua masa tu...dapur pun dah ade..yg mama punya juga yg en suami guna masa kat rumah sewa die dulu...hepy sngt....bnyk yg dah setel...

Ni antara brng yg mmg lama dah beli..



n paling best...mama bg oven mama...yeah....bolehlah wat mcm2 lepas ni...sbb mama ade 2 kot...TQ mama....Mama bg memang mcm2 lah...melengkap apa yg xlengkap..syukur..

tb2 nk cerita pasal hadiah pulak..hahahha...

inilah die...cuci mata dululah...semua ni dpt dari hadiah masa kawin...sngt2 membantu...ada yg dpt lebih dari 1..contohnya periuk nasi..pembakar roti...n pemanas air...


ni antara hadiahnya..adik bg pemanas air...


periuk2 yg dapat semua tempatkan kat dlm bakul biru tu...bnyk juga..n bnyk juga yg xguna lagi..mmg bnyklah dapat periuk..mmg xpernah beli lagi...beli pun kuali je 1..1 lagi mama bg juga...


yg ni pun dapat juga..vacuum..makteh yg bg..tau2 je suka warna biru...

Alhamdulillah rumah ni dpt 31 weeks pregnantkan azwa...masa ni mmg kebetulan n mmg rezeki..masa tu en suami cuti sbb nk teman cik mah,..hari jumaat...mama...ayah..kakak sekeluarga nk bertolak ke selancar sbb sepupu cik mah nk bertunang...so masa mama br gerak kuar dr rumah...xsmpai 10minit pun..tetiba mama nmpk ada tulis trumah kosong..terus mama call suh g tnya n tgok...apa lagi..en suami terus g...15 minit lepas tu en suami blik..n gtau suruh siap2...nkp tgok rumah..katanya bg die okay je...so skrng tunggu cik mah suka ke x..

Bila tgok je terus berkenan..sbb rumah sngt bersih n cantik...rumah tuan rumah dekat je...dlm 1 kawasan je...rumah ni ada 2 bilik je...cukuplah besar ni untuk kami bertiga...rezeki wat masa ni..lama juga mencari rumah...akhir setelah setahun duduk ngan mama...syukur dpt juga...dengan kehadiran si comel azwa..memeriahkan lag rumah kecil kami..

kemas yg patut je..sbb terkejar2 ngan azwa lag..nk masak lagi..nk wat tasbih lagi..heheh...ummi ngah blaja uruskan masa lagi ni...

alhamdulillah sngt2...t ada masa cik mah story hal2 rumah ye..

Apa pun ummi sngt enjoy sbb dpt luangkan masa 24 jam bersama puteri ummi ni...Inilah yg ummi namakan rezeki baby azwa...syukur..rezeki azwa sngt2 murah...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 10 June 2014

Gendong mengendong...

selamat pagi!!!!

wah...semngt tau...walaupun selang2 hari update tp okaylah jugakan..dapatlah juga kan...

kali ni nk share azwa digendong...ye lah..sekarang ni kira mcm dah wajib ada dah kan carrier ni...

memudahkan ummi n abahnya nk kemana2...lagi2 klau tempat yg sesak2 tu...

alhadmsulillah rezeki azwa safrina..kawan2 kerja abah tnya apa yg xde lagi barang2 baby...amboi..yg ummi tetiba bangga ngan abah...abah pun tau tentang carrier ni..

mungkin sbb abah tgok cik long gendong abang affan kot kan...

abah cakap..car seat dah ada...stroller pun dah ada..ops..alamak ai...stroller azwa pun xcerita lagi kan..mak ai...lmbt lah ummi ni..ish2...bukan ape..just nk sharing2 je ngan cantik manis...insyaallah akan disegerakan ye...

so..abah kata..carrier je xde lagi...

tetiba masa azwa dekat2 3 bulan dapatlah hadiah..iap berbalut comel tau..ummi terlupa lah sayang ummi nk amik gmbar...tadaaa...yg dah buka je ada..

carrier ni le pkai dari 3.5 kg smpai 12kg...

masa timbang azwa 3 bulan tu dah 4.5 kg..ye ye ye..terus je pkai..g aeon big rasanya...wah..azwa suka..n selesa ummi tgok..seronoklah tu...

terima kasih kawan2 abah...




ni masa azwa ngan abah bergendongngan..hehe..masa ni g kenangan bw mak tok n nek tok jalan2 shopping...wahhh...sebelum2 ni ngadap muka ummi je..bila ngan abah..wah abah bg can ngadap depan..sukalah tu ye...

mmg bg cik mah sngt berguna..bila g mkn kat luar pun cik mah pkai ni..senng nk mkn..lagi2 pulak..azwa suka tdo dlm carrier...isgh2..anak ummi ni tdo je..duk car seat tdo..dok carrier pun tdo..t ummi cerita kisah stroller pulak ek...

bila g beli barang2 rumah..slalunya g aeon big pun ummi pkai carrier ni...azwa diam je elok..klau nk tdo tu..ummi zikir2 terus ank ummi tdo..alhamdulillah...azwa ank yg baik..xmeragam pun..sebelum turun kereta cik mah akan menyusukan azwa dulu..then bila dlm carrier..azwa akn tdo..sbb dah kenyangkan..lebih2 lagi..seronok berpelukan ngan ummi...ewah2...

 



ni kotaknya..oh ye jenama mothecare...

kadang tu..dlm kereta nk kemana2 pun ummi dah pkai carrer ni..sbb nk bg azwa lena sebelum turun kereta lagi..hehehe...

klau yg xnk beli car seat..cik mah rasa carrier ni pun membantu juga..cumanya xle lah pkai carrier ni smbil memandu tau..bhy ye...

TQ

PUAN MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...