Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 31 October 2014

Promosi Kertas Kraft

Selamat pagi..

Ni adalah sticky post pulak untuk bulan oktober ye,..

Alhamdulillah penjualan kertas kraft sngt baik n syukur sngt..so..tgok tu..promosi kertas kraft sempena bulan cintaku..

Bulan 10 ni bulan yg cik mah memula kenal en suami...n masa kenal2 ni juga bulan kelahiran en suami..19/10/2014 ni genap dah 8 tahun bercinta cintun ngan en suami..alhamdulillah..

Diberikan peluang untuk merasai kasih syg..rasa rindu n cinta..n pling2 bersyukur adanya anugerah Allah iaitu nur azwa safrina..



Cepat2 ye..PROMOSI TERBAIK sepanjang bulan oktober ni..boleh whatsapp cik mah 0176626152..xpun email rahmah2287@yahoo.com..cuma email tu kdng lmbt sikit reply ye..nk cepat mesej n whatsapp je ye..

TQ

PUAN MAH..

Puree : Avocado

selamat pagi...meh2 mommy2 nk share lagi puree lagi..layankan je lah ek..utk ingatan diri sendiri masa2 depan juga ni..t senng..kot2 ummi lupa..

kali ni paling senng..senng betul tau...xpayah ada blender pun...kali ni cik mah beli avocado utk azwa..serius ckp..sendiri pun xpernah merasa avocada..ada azwa ni ha br rasa..sedap juga ek...

kat gmbr tu ada panduan pemilihan avocado ye yg mana sesuai...jgn terlalu masak..sedang2 okey dah..dlm bekas ni ada 3 biji..so le makan 4 hari..potong pastu lenyek sikit..masukkan dlm puting tu..

ni mmg senng..azwa pun le makan sendiri je..bgus2...



hari ketiga cik mah campurkan lagi avocado ngan carrot kegemaran azwa..belnd..untuk carrot tu kukus dululah..bg lembut ye..campur air sikit n blend..siap..terus je bagi mkn..klau wat lebih masuklah chiller ye..

yg jenis ni besar sikit..payah sikit anak ummi nk masuk mulut..tp tetap berjaya...horay..azwa semakin bijak..duduk pun tegap dah..dari 5 bulan lebih nk amsuk 6 bulan azwa pandai dah tutup..mula2 ngan sengeng pastu berjaya..hebatlah kamu sayang...

klau travel pun sesuai beli avocado ni..mudah n cepat..tp maybe payah sikitlah kot nk dapatkan..better beli siap2..dlm kereta pun le bg..snng n jimat masa...

nk campur kan ngan susu pun boleh juga..
ingt ye..xpayah nk letak gula ke..garam ke..

selamat mencuba ye aunty2..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 30 October 2014

Sampul Ariani...

Selamat pagi cantik manis...pada yg berminat nk beli kertas Kraft...cepat2 stok makin susut ni..

Kali ni nk share kisah kisah ibu abi n azwa...nk cerita yg azwa xpernah lupa ibu n abinya walaupun lama xjumpe..

Kdng tu azwa ni klau xjumpe mak tok n tok ayahnya beberapa hari pun die xnk dah...ni kan klau dah xjumpe minggu2...mmg mcm ni perangai bby 8 bulan kan...

Tp alhamdulillah..walaupun lama xjumpe ibu n abinya..azwa still ingt...syg betul die kat abi n ibunya...


Ni jumpa masa kat shah Alan..cik mah beli jubah kat RUCCIMODISH n ibu azwa beli tudung kat ariani..yg bestnya..masa kat ariani..pekerja ariani tegur azwa comel lah.utih me lepak lah..last2 pling xtahan..eh2 mata dia coklat..mata le cari makan ni..hahaha...last2 pekerja tu bg azwa Sampul ariani...Sampul raya haji..hehe...eh2 raya haji xde duit raya ek...

Pastu Ada juga yg tegur rambut azwa perang...aaa..rambut azwa mmg perang...menurun Dari siapa pun ummi xtau..hehe...kenan agaknya ibu suka tgok citer Korea..xpun sbb ummi suka tgok the voice Cristina aguliera rambut perang ketak2...

Ada juga yg kata azwa muka dah iras2 ibunya..eh2 mestilah..kami BFF kot...hehe..


Tgok tu...azwa ngan abinya..ish2...mcm2 lah kamu ni syg..moga2 ikatan kasih syg ni berpanjangan...
Terima kasih buat ibu n abi juga sbb sm2 bg azwa kasih syg...azwa membesar dengan bijak...baik Dan solehah ye syg...

Kami semua syg azwa..

TQ

PUAN MAH


Wednesday, 29 October 2014

Puree:mangga yg yummy

Selamat pagi lagi.nk share lagi boleh x.suapaya nnti xlupa utk adik2 azwa.ops.hehe.Kali ni cik mah wat puree manga.

Yummy.manga ni beli dlm 5 biji.2untuk azwa.3 lagi utk ummi n abahnya.beli yg dah masak.mmg manis2 gtu.sedap.




Utk puree manga ni xperlu nk kukus2 ke ape.just kupas kulit je..amik isi..hiris2 halus..pastu campur air sikit then blend je.blend seperti biasa guna baby bullet.mmg puas hati ngan hasilnya.

Snng je ni..lepas tu masukkan dlm bekas2 biasa tu..ngan penutup skali...then 2 masuk freezer 2 lagi masuk chiller...sedia utk di makan...

Azwa seperti biasalah.mood nk mkn.laju je.klau mood xberapa Ada.lmbt lah.kena lah pksa ngan umminya.

Huhh.mmg mencabar nk bg anak makan..lagi2 klau ank Ada agenda lain nk wat..hehee.t next cik mah share tips nk bg anak makan juga walaupun anak xnk.hehee.

Alhamdulillah..setakat ni azwa xde allergic lagi ngan buah2 atau sayur2.syukur.



TQ

PUAN MAH

Tuesday, 28 October 2014

Model Tudung baby

Selamat pagi....alhamdulillah hari ni nk share tudung baby...seperti biasalah..azwa adalah model tudung baby utk cik long ya..

TdAaaa...




Pada yg berminat nk dptkan tudung bby comel ni le dapat kan kat my baby & kids online shop ye.

Hrga RM10 utk 1 tudung...saiz ni cik mah rasa sesuai utk bby smpai setahun kot...

Mmg selesa sngt..sbb azwa xde marah2 pun masa pkai..elok je..slalu juga cik mah g pejabat pos pkaikan azwa tudung...tudung ni pun xla labuh sngt...sedang elok je lah utk bby..

Payah benar nk amik gmbr azwa ni tau..setengah jam jugalah cik mah berusaha memujuk..siap pasang astro oasis lagi nk bg azwa duduk diam..

Alhamdulillah...skrng ni azwa dah pndai bila dngr ayat al-Quran ke..atau azan..die mesti mean dah tgn mcm berdoa tu..kejap2..sbb xpndai lagi agaknya nk tabah tgn lama2...

Syukur...moga2 azwa jadi ank solehah..amin2...

Alamak..ter update dua entry pulak tdi..hehe...sbnrnya schedule salah..hahaha...yg kucing tu simpan bliklah ek..bulan depan br baca blik..hehe...

TQ

PUAN MAH

Monday, 27 October 2014

Along & angah

Selamat pagi...lama ni cerita...tp br sj nk share..tgok2 gmbr dlm hp tetiba jumpa..along & angah...

Abang long...cik long n kak long...abang long tu ank kakak cik mah...cik long gelaran azwa panggil kakak cik mah..n kak long adalah azwa...insyaallah plan nk bg azwa adik2..moga2 diberikan rezeki..

Angah pulak abang ngah n mak ngah...abang ngah tu zafran anak kakak cik mah...sbb kakak plan nk tambah sorang lagi anak..,nk gegirl kan..hehe..insyaallah..then mak ngah tu cik mah..gelaran utk anak kakak panggil cik mah...


Klau xsilap masa ni sambut anniversary mama n ayah..azwa br 4 bulan lebih masa ni..tembam lagi..skrng ni susu sikit sbb aktif masuk bawah meja..atas meja..tepi meja..segalanya...hehehe...

Azwa pling syg kat abg long tu..suka benar die klau jumpa...abg ngah bz wat Hal sendiri sbb abg ngah alim...hehe..abg ngah slalu suka smyg n bc Yassin je kerjanya..xpun main iPad sensorang...ada2 masa je br nk main2...

Cucu mak tok dh 3 orng dah..semoga ikatan kasih syg ni semakin bercambah..abg long n abg ngah kena jaga kak long tau..hehe..

TQ

PUAN MAH..



Saturday, 25 October 2014

1st Giveaway By Cik Puan Jelita

selamat pagi..hari ni join GA pulak lah...meh2 tgok...



(ni cik mah copy dari cik puan jelita ye...)
SYARAT-SYARAT

1. FOLLOW Blog Cik Puan Jelita aka cikjelita.blogspot.com
 (keputusan pemenang bertuah akan di umum dalam blog!) 
SUDAH

2. Copy PICTURE di atas ni dan link kan ke 
(Link kan ke entri "1st Giveaway By Cik Puan Jelita")
SUDAH

3. Sila letak TITLE entri dengan "1st Giveaway By Cik Puan Jelita" ye.
SUDAH

4. Sila TAG kan seberapa ramai kawan2 anda untuk join giveaway ni ye!
(minimum 3 orang!)

5. Sila TINGGALKAN LINK anda tentang "1st Giveaway By Cik Puan Jelita" di ruangan komen entri ini 
(Kalau takde tinggalkan link entri, penyertaan tidak di kira)
SUDAH JUGA

Giveaway ni bermula pada hari ini! 

( 20 Oktober -19 November 2014 )

HADIAH??

Haa.. seperti banner picture di atas la. 5 hadiah berupa :

 1. 2x set beads(really tak tahu nama betulnya tapi dia beads, susun-susun jadi bentuk cupcakes etc then iron-boleh buat keychain etc) Milikinya zaman kreatif dan rajin dulu, sekarang dah meluntur kekreatifan itu. Best jugak buat ni, ralit je, stress pun hilang. Rindu pulaks zaman dulu rajin tu. Sekarang tak boleh dah dok sibuk layan anak.

2. 2x 5pcs kain felt saiz A4
3. 2pcs Decorating Sticker

Senang! Update dan tag kawan!
Yeahh! Apa tunggu lagi kan? 

Cabutan bertuah akan di lakukan oleh kite sendiri =)

MOGA2 ADALAH REZEKI UNTUK CIK MAH...klau boleh nk hadiah yg first tu lah..mcm menarik je..hehehe..menang pun xlagi..tetiba nk hadiah...jomlah kawan2 join..support mommy jelita..


TQ

PUAN MAH

Friday, 24 October 2014

Paling manis???

Selamat pagi...Salam jumaat...lama rasanya x bertazkirah kan..sm2 nk share n fokus utama nk ingtkan diri sendiri ni supaya xmudah lupa...

Senyuman paling manis...???


Moga2 kita sentiasa Redha n tersenyum lah dlm menghadapi ujian..insyaAllah dugaan yg ditakdirkan sudah di tetapkan n insya Allah kita bakal menghadapinya dengan baik..

Dugaan berBisnes ni bnyk juga..xla selalu pun..cuma tetap Ada..tp syukur dpt menghadapinya dengan baik..terima kasih Allah atas dugaan n hikmahnya..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 23 October 2014

Mainan 4 bulan terawal..

Selamat pagi..hr tu dah jnji kan nk share mainan azwa...hehe...entah bila punya hari tu ntah cik mah ni...entry mana ntah yg jnji tu..hehe..maaflah...xmenyempat...terlupa sbnrnya..so bila dah ingt..cepat2..draft dulu kat blog...

4 bulan pertama nur azwa safrina...sebulan pertama tu..azwa xdelah tau main pun kan...pegang2 pun belum lagi...sbb pkai sarung tgn lagi...so untuk meransang azwa..bg perkembangn cepat...cik mah pilih mainan yg berbunyi...

Zirafah..yg ni dah lama dah beli..masa pregnant lagi tau..sbb tertarik sngt tgok kakak jual..tmbh2 pink..n cik mah suka zirafah..xtau np suka zirafah..hahaha...pelik juga sbnrnya...yg ni ada bunyi2...melodi yg menenangkan bby...



Lps tu..ha..ni selit skalilah...cik long azwa hadiahkan mainan musik untuk bby coat nur azwa...ni azwa pling suka..sampai sekarang masih suka...bila putarkan je..azwa seronok dengr...kadang tu..azwa gelak2 skali..terhibur agaknya tu...


Next pulak...cik long juga hadiahkan..ummi nk byr..tp cik long xkasi pun..huhu...bnyk hadiah dari cik long tau...gajah ni best...sbbnya ada yg mcm plastik tu..bila bby pegang ada bunyi..baby mmg suka kan bunyi2 plastik ni kan...yg bola2 tu pun ada bunyi juga...gelung merah kuning tu azwa pndai tarik2...kdng tu..masuk mulut skali...yg tu mcm ulat comel tu..1 tu cik long bg..n 1 lagi dr affan anak cik long punya..ummi basuh2...simpan dlm kereta 1...ni pun best juga..ada musik..ada yg bunyi plastik tu..pit pit...gling2...eh..lebih kurang lah tu...azwa suka...



Yg ni cik mah smngt cari tau...alhamdulillah ada pun..sbb yg version terbaru yg keras2...nasib jumpa kat manjaku wangsa maju...murah je..azwa suka gigit2 masuk mulut...Nmpk perkembangan azwa semakin pndai pegang...



Yg best juga..gelung gajah ni...ada bunyi n kain gajah ni lembut...azwa suka pegang..masa awal2 tu xboleh lagi pegang..skrng dah pndai sngt..pling comel..sbb die gerakkan pergelangan tgn je..alahai anak..geram ummi tgok tau...



Smnjk2 5 bulan ni..dah xsuka duduk atas rocker..nk start explore...so duduk atas rocker kadang2 ni...yg ni antara minat azwa klau duduk atas rocker..tarik2 buku..ehhe..bukan baca...tp kan..slalu gak tgok azwa belek2 buku tu...pndai dah..n slalu gak bc kan buku comel ni untuk die...smbil wat gaya hug2 n kiss2 tu...



Azwa start pndai pegang moo moo die..kwn en suami bg...lembut sngt..skali ngan selimut...dr main ni azwa start pndai pegang...ada bunyi juga ni..kling2...gtulah lebih kurangnya...

So tu adalah antara mainan azwa untuk 4 bulan pertama..misi untuk make sure azwa pandai pegang..tarik2...gigit2 n hisap2..belek2..n golek2 nk amik mainan..kiranya deri rasa azwa dah berjaya ummi ransangkan..bunyi2 pun pndai dah tau kat mana...berjaya..alhamdulillah..next misi untuk meransang mata n ingatan azwa pulak..target..smpai azwa setahun...nest entry t cik mah share ye...

Oh ye..semua2 mainan tu cik mah dpt dari kakak cik mah...shop online kakak..my baby & kids online shop...kecuali gajah biru n gelung gigit2 tu..n moo moo pink..

Mommy2 yg hot pulak ransang bby mcm ne??? 
jom share2...le tukar2 idea...

TQ

PUAN MAH..

Wednesday, 22 October 2014

Tamar cocoa Pek serbuk 900g

selamat pagi..alhamdulillah...jualan Tamar cocoa sngt baik..syukur...

ni nk share..cik mah dah ada tamar cocoa yg pek bancuh tu..bukan 3 in 1 tu...

ni yg customer order

2 pek tamar cocoa serbuk 900g..



cik mah sekarng pun continue minum tamar cocoa..sedap sngt...n berkhasiat n bagi kebaikan buat cik mah yg susukan azwa...baca sini ye entry..

pada yg nak order le whtaspp cik mah 0176626152...

tp ni sebenarnya customer yg order pastu xambil2..berjuta2 alasan bg..geram pun ada ju8ga..dah order2..mesej call whatsapp semua xreply..xpelah..bia Allah je yg balas...

klau ada yg nk..ni masih ada...

TQ

PUAN MAH


Tuesday, 21 October 2014

DIY:Aksesori tasbih


selamat pagi...dah kejap je masa berlalu...dah setengah bulan 10 dah pun...terlalu cepat masa berlalu...
teringt zaman2 skolah dulu..lambat sngt masa..hahaha...skrng ni..kelip2 mata dah setengah bulan..hehehe..

kali ni nk promote kan aksesori tasbih cintaku...ni pada yg berminat nk DIY tasbih cintaku atau nk wat design sendiri...

ada juga yg wat design mcm cik mah je...cik mah sudi je bg buatkan 1 yg dah siap n cantik manis le jadikan contoh...ni antara tempahan dari customer tasbih cintaku...



ni 35string glass pearl..n aksesori lengkap utk 100pcs tasbih...n cik mah sertakan skali 1 contoh untuk rujukan...pilihan warna glass pearl customer boleh pilih,..


yg ni pulak customer just beli loose item aksesori...ada bali beads yg hiasan depan glass pearl tu...then divider bintang2...n kristal putih...


yg ni pulak tempahan 1000pcs  bali beads ngan 1000pcs divider bintang..


ni pulak utk 30pcs je...cangkuk...kristal ..dicider bulat n bali beads..


yg ni untuk 50pcs...aksesori lengkap juga...skali ngan contoh untuk rujukan...


pada yg berminat nk dapatkan aksesori ni leh ke fanpage TASBIH CINTAKU...xpun whatsapp cik mah 0176626152...


sama2 lah kita men DIY ye...jom2...cik mah sngt galakkan klau cantik manis ada masa nk wat...klau x..meh tempah ngan cik mah...

TQ

PUAN MAH


Monday, 20 October 2014

3 bulan dari nuffnang!!


selamat pagi..bila tgok ada yg post entry pasal nuffnang..eh nk jugaklah..mmg gitulah..klau xde..xdelah nk sibuk check2..hehe...

hari ni nk share..entry ni taip awal dah...sj schedule siap2...sbb t lupa..hehe...masa skrng ni xtaulah klau dah credited ke lum ke..on going lagi..xmo tgok lagi..nk surprise..hehe



tetiba mmg surprise..sbb masa 1/10...yg bulan ogos punya ngah on going lagi..wow..terkejut pulak..lama juga tu..syukur2...dok lelamalah ek kat situ..alhamdulillah rezeki...

yg bulan 9 punya..ada 2 dah credited..syukur juga..alhamdulillah..ada yg sudi klik2 iklan..terima kasih ye....n yg best..ada juga yg still on going lagi...

n RHB punya utk bulan oktober penyeri awal2 oktober..semangat tau nk berblog lagi bulan oktober sbb ada yg on going..wewittt..terus maju cik mah...jemputlah singgah2 selalu ye...

TQ

PUAN MAH

Sunday, 19 October 2014

8 tahun yg sangat bermakna

Selamat pagi...

Pertama skali..syukur alhamdulillah..hari ni 19/10 sudah genap 8 tahun perkenalan serta ikatan kasih sayang Dan cinta Dari cik mah n en suami...(ewah..ayat jiwang gtu)

Alhamdulillah tahun ni lebih bermakna dengan kelahiran cinta hati kami nur azwa safina...

8 tahun yg penuh makna ..semoga ikatan kasih sayang cinta..rindu ni kekal ke Jannah..semoga kami diberikan petunjuk menjadi Hamba yg soleh Dan solehah Dan dpt mendidik azwa menjadi sorang yg solehah Dan berguna...


Gambar ni masa raya haji hari tu...beraya di kl dulu..hr raya kedua br blik kg...tema pink gtu...bj cik mah yg jubah ni sedap pkai..beli dekat RUCCIMODISH...trylah ek usha2 ig..nursing friendly...wudhu friendly juga..

Oh ye...happy belated besday abah azwa pd 12/10 hr tu...moga2 abah azwa sihat slalu utk jg kami...moga abah bahagia didunia n akhirat...

TQ

PUAN MAH

Saturday, 18 October 2014

Mini Give Away BY Foo.Chu Collectie


SELAMAT PAGI...HARI NI NK JOIN GA DARI ANIS...LAMA DAH PERASAN TP XSEMPAT NK KARANG ENTRY..NI BR SEMPAT..BILA TARIKH TUTUP XSURE..HARAP2..ADA LAH MASA LAGI NI..(maaf tertaip huruf besar malas nk padam balik...hehe)

senng je cara2 nk join..meh lah join..mana tau ada rezeki..

ni cik mah amik dari blog anis ye..

Mini Give Away from us!!
(Foo.Chu Collectie)

Untuk semua mommies and bakal mommies,
nak tak kalau kami nak bagi FREE je BARUT BABY,
EBM STORAGE BOTTLE, EBM DISPOSABLE STORAGE BAG and 
beberapa AKSESORI BABY seperti HEADBAND dan TOPI?

Kalau nak jom join Mini Give Away kami! 

Syarat-syaratnya senang je :

1. Klik LIKE page Foo.Chu Collectie (sudah!)

2. Sila Join Group FB Barang Ibu dan Baby (sudah!)

3. Follow blog (sudah juga!)
Anis Suryanie

5. Tag SEORANG rakan BLOGGER anda (tag sheila..)

4. Tinggalkan KOMEN "SAYA JOIN" dan sertakan LINK BLOG ANDA!


Anda mungkin antara yang bertuah. 
Pemilihan adalah secara rawak.

marilah ramai2 join..memeriahkan GA ni...sama2 support mommy2..

TQ

PUAN MAH


Friday, 17 October 2014

Ada lebih lagi bagus.

Selamat pagi cantik manis...hari ni nk share...al kisah masa jadi mak buyong hari tu...

Ni kiranya perkongsian dari pengalaman cik mah lah ye..lain orng lain caranya...

Kakak cik mah awal2 lagi dah bagi lapik baby ni..cik mah pnggil ni lapik montot baby..hehe..masa ank kakak punya...tp cik mah dah awal2 pun beli...beli klau xsilap masa g sunway punya warehouse...hrga ??ampun..xingt dah..belas2 kot..pastu masa beli beg ala2 kura2 tu pun da ada jua lapik montot bby..warna merah...pastu yg hadiah beg kakak jual mama bg tu pun ada juga..warna purple...tgok..bukan 1 je..ada 4 tau..

Bg cik mahlah..ni mmg sngtlah berguna..yg kakak bg pkai kat dlm bilik...yg dah beli pkai kat ruang tamu..ahha...nmpk x ummi mls kuar masuk amik...then yg ada dlm beg tu..mmg sentiasa dlm beg...al kisahnya..masa azwa kecil2 lagi..ada jugaklah 3 4 kali anak ummi shhhyy kat ummi..yak yak pun pernah..tp atas lapiklah..lapik montot ni...alhamdulillah..selamat cadar n tilam baby azwa...klau travel pun..xde tempat nk tukar..pkai lapik ni je..mcm pernah cik mah cerita masa g tgok wayang tu..alhamdulillah..xrugi pun beli n ada lapik montot baby ni tau..mmg pada cik mah sngt berguna..selain lapik montot bby dari kena yak yak kat katill..le lapik masa nk tukar bj baby juga klau kuar jln2 ke...letak kejap atas bangku ke ape ke..MMG BERGUNA!!!

Pastu yg kedua nk share juga...tisu basah baby...masa dlm pantang mmg sngt berguna..lagi2 mlm..ye lah..baby slalu yak yak masa baru lahir...so..xkn lah pukul 3 pagi nk bw g cuci kat air paip kan..cian bby sejuk...so kenalah ada tisu basah..xlupa juga..beli spray baju tu...utk make sure montot baby bersih dicuci walaupun tisu tu dah basah...cik mah beli masa g sunway warehouse juga kot..maaf..cik mah sudah semakin tua..hahaha..pastu yg bekas ni mmg guna sampai sekrng..selalu beli yg refill je...yg refill ni tahan jugaklah sebulan setengah...so..kla ada sale..beli je lebih..xpe...nnti akan tetap guna..pastu juga..belilah juga yg tisu basah..packing kecik2 ni..supaya snng klau travel..kot terlupa bw towel ke ape ke kan...kot nnti anak makan comot ke..mak comot ke..hahaha...xrugi..confirm..MMG BERGUNA!!

Last skali klau ada lebih pun bagus adalah mainan...hahhaa..ni abah azwa punya keje..hehe..kereta abah tu dah mcm tempat simpan mainan azwa je..cik mah ckp mcm tu..sbb azwa slalunya akan ada 2 mainan..hahaha..1 yg cik mah beli..1 lagi..tetiba nnti cik long bg...cik long ni kan..tau2 je azwa suka..oh ye..xla semua mainan azwa beli sampai 2 kan..kaya sngtlah ummi ni ha...ummi beli dua klau azwa mmg suka main mainan tu..contohnya..azwa suka gigit teether die..so standby beli 2...n ketuk2 ni..bunyi pet pet..pet pet tu..cik long bagi 1 juga..pastu ulat lamaze ni..pun ciklong juga..xrugi..sbb cik mah rumah tingkat 1..ala2 townhouse ..tp bukan..xtaulah nk ckp..xpenting..hehe..so..renyah pulak nk bw turun naik mainan azwa..lagi2 klau travel berdua g umah maktok..g pejabat pos...payah..t ummi yg tua ni lupa bw..cian azwa dok terkapai2 atas car seat cari mainan..hehehe..
MMG BERGUNA!!

last skali...bantal karipap...


bagi cik mah ada 2 senang..1 basuh..1 lagi boleh guna...1 bawa dlm kereta..1 dalam rumah...murah je masa beli ni kat shopping mall..RM12 mcm tu je..azwa bukan tau pun...hehehe...bantal ni sesuai ngan baby...ada lubang sikit kat tgh..bg selesa bila baring..azwa kuat berpeluh..walaupun rambut xberapa bnyk...tp peluhnya huhh...so..umminy ni mmg rajinla membasuh bantal karipap azwa ni...so MMG BERGUNA!! sngt klau ada 2..xmembazir pun...

So inilah perkongsian cik mah..bg cik mah benda2 ni klau ada lebih lagi bagus..memudahkan kerja n xla membazir pun sbb mmg akan guna juga..

Pada m2b..hrp2 bg Idea nk beli belah brng bby...pada mommy2..ada lagi x nk tambah..bnda yg klau ada lebih lai bgus...meh2..sama2 kita share..

TQ

PUAN MAH..

Thursday, 16 October 2014

Girls generation..

Semoga semuanya sihat2 belaka ye..amin2...hari ni xde lah cerita sngt..

Tgok2 gmbr dlm hp..jumpa gambar ni..oklah wat entry ni lah..best juga..eh..perasan je kan..

Ni masa wat mykid azwa kat utc sentul..sambil tu wat mykad baru ummi..maktok n abah juga..cepat je..xsampai setengah jam pun tunggu...

Ni girls generation family cik mah...memandangkan anak kakak cik mah 2 2 adalah ultraman...so ni azwa adalah barbie dolls pertama dlm family..hehe...

Maktok..azwa n ummi..SELFIEEE...


Tang mana yg sama kat kami bertiga ni ek??.

Klau tgok warna kulit..mmg berbeza berbatu2 lah,..mcm iklan garnier tu..ukur kecerahan..anak ummi confirmlah yg pertama skali..semua akan ckp azwa ni putih melepak...melepak sngt..anak mat salleh ke ni???suka tgok cerita korea ek??.ke suka tgok gmbr baby2 comel masa preggy???

Tambah2 pulak ngan mata azwa yg coklat...mmg xlangsung ada kat cik mah...bab mata tu k akui yg azwa ikut abahnya..mmg suka sngt tgok mata abahnya masa preggy..

Klau ketembamam..okey..ada ikut ummin maktok..tapi azwa lagi tembam dari ummi n maktok....!!!!

Eh2 part hidung ada juga!!hahaha...

Masa g utc ni..semngt azwa berkenalan ngan aunty RELA tu..pastu tgur kiri kanan die..pastu terjunpa adlin aman ramli..sempoi je die...xdelah pulak amik gmbr..heheh,..

Azwa mmg suka SELFIEE ni..sbb die ingt cermin agaknya...amboi2..ada ciri2 suka bermakeup ni....ish2...ummi xgtu tau..hahahaha...

K lah..dari xde cerita dah tercerita n merepek2 pnjng lebar pulak...

Sambung kerjalah..lipat2 kain ke...sapu sampah ke kan..hehe..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 15 October 2014

kertas kraft & koleksi

Selamat pagi...alhamdulillah penjualan kertas kraft sngt baik..pling happy sbb dapat tolong B2B...excited sebb ramai customer cik mah nk DIY...go go go...cik mah sngt2 sokong n bg khidmat nasihat free...hehehe

So..ni kira khidmat nasihat free lagi ek kat blog pulak..slalunya yg order kertas kraft akan baca di blog...



Ni antara koleksi kertas kraft yg customer order...ada yg repeat order siap..50pcs.. 100pcs..200 pcs..500pcs..n 1000pcs pun ada...good luck pada customer baru DIY ye...oh ye..seperti biasa insyaallah cik mah bg free gift..tp kdng tu kelam kabut terlupa juga...maaflah ye..

Sekarang ni cik mah jual 2 jenis kertas..yg 126gsm...yg ni sesuai klau nk wat kad mcm cik mah..sbb nipis sikit...n sennglah klau nk lipat...klau tebal xcantik klau lipat nnti..sbb nnti ada garis2 kat tempat lipat tu.

N klau B2B nk potong kertas ni..nk wat mcm ala2 poskad ke..ala2 yg surat ke..belah 3 tu..so kena pkai yg 175gsm..lepbih keras n xla lembut je..sebb bila jadi sehelai yg kecil xsesuai klau lembut..xcantiklah nnti..

Setakat ni ramai yg amik 175gsm..sbb ramai yg belah 3 kertas A4 ni..jimat pun jimat..bgus2...

Alhamdulillah bulan ni mmg cik mah wat promosi utk kertas kraft pulak..slalu promosi tasbih je kan..hehe.pada yg berminat le lah whatsapp ke..mesej ke kat cik mah ye 0176626152 ye...like skali page TASBIH CINTAKU kat fb ye..

TQ

PUAN MAH..

Tuesday, 14 October 2014

Puree: Brokoli & labu bakar..

Share lagi..budak baru balaja kan..excitedlah kan..hahaha...cik mah lah tu kan..excitednyalah wat puree anak..puree je pun...seronok sbb wat bnda baru..

Kali ni seperti tajuk berita utama..hehe...xla..tajuk utama..puree brokoli...ummi n abahnya pun xla selalu makan brokoli pun..kdng2 je..klau terjumpa br beli..kat kedai slalu beli slalu xde..so ni beli kat pasar malam.. 1 yg besar tu dlm RM3 kot..


Proses nk wat sm juga mcm yg sebelum2 ni...potong kecil2 n bahagian yg keras tu batang lah kiranya jgn amik ye..xsesuai bg cik mah lah..then rendam bg bersih..segala kekotoran hilang..bilas bnyk kali..kot2 celah2 tu ada kotoran degil..hehe...suhh..suhhh..

Pastu..kukuskan..jgn lama2 pulak..xsampai 10minit pun dah lembut...lepas tu..sejukkan..dah sejuk xde wap2 panas tu..le r belnd..seperti biasa..cik mah pkai baby bullet..kisaran yg memberikan kepuasan bg cik mah...tambah sedikit air nk memudahkan blend..pastu seperti biasa..2 simpan chiller..2 masuk freezer ye....

Mcm biasa juga...hari pertama n kedua cik mah bg plain je..hari ketiga cmpur susu..azwa ngan muka pelik2..kali ni ragamnya nk sendiri..nk makan sendiri..hai sayangku..mcm2...ummi layankan je lah kamu ni..masuk dlm botol tu puree....ade ke mcm ni???

Suka pulak bila masuk botol..laju je hisap botol..tp klaka sbb tersangkuk2..outlet botol kan kecil je..apelah azwa ni..nasiblah ummi ni xde keje..melayankan je lah kamu ni...


Next pulak..puree labu bakar..ni wat sbb terpengaruh ngan ibu daffa comel tu lah..tgok kat insta...daffa makan labu bakar...terus semngt pesan mak tok azwa belikan labu klau jumpa..horey2...jumpa..ape lagi..bakarlah..tudung periuk xde...so pkai je pan yg ada..belasah..asal jadi..tp lambat juga..tau sikit minyak kat pan tu masa nk bakar..okeylah puas hai walaupun tunggu lama juga..next tu seperti biasa potong halus2..eh..halus pulak..potong kecik2...ni xpaya dah kukus tau..sbb dah lembut pun labunya..

Tambah sikit air..then blend je..mudah je..selepas itu..masukkan dalam bekas kecik2 baby bullet ni..

ape yg best bekas ni???

Best sbb ada set tarikh..snng..xpyah nk tampal2 kat bekas..al maklumlah..penjagaan sama macam susu EBM..tp cik mah simpan kejap makanan azwa..untuk seminggu je.pusing2 penutup bekas tu..so setting tarikh dah...hebat kan..jakun tetiba...budak baru belajar..semua benda jakun..hehe..

Alhamdulillah..sekarang ni dah gabung2 kan juga itu ini..n dah start bubur..seronoknyer...puree xhabis cerita...dah start azwa makan bubur..cepatnya kamu besar azwa....ummi rindu....

Membesar ngan sihat ye sayang...membesar ngan solehah n riang...ummi berusaha memberikan yg terbaik buat kamu sayang...

Ada lagi x buah2 yg sesuai??.xhbis lagi ni menggoogle..tq google..tq juga super2 senior yg dah wat entry...ada yg save..xsempat baca lagi..

Tq juga hot mama gosip sbb bnyk bg tunjuk ajar...jasamu dikenang..

TQ

PUAN MAH

Monday, 13 October 2014

Puree: Buah pear

selamat pagi cantik manis...lepas dah bg azwa buah epal..pastu carrot.n pisang..so try pulak buah pear..

alhamdulillah yg buah pear ni azwa suka juga..cuma sekarang ni azwa xmakan bnyk..kadang tu mood nk makan..sebekas..kadang tu setengah bekas..klau setengah bekas..cik mah akan ulang dua kali...make sure habiskan seekas sehari utk permulaan ni..

cara2 nk buat puree buah pear ni sama juga mcm puree epal...cuma kali ni pkai baby bullet pulak..mmg betul2 halus kisarannya...


tgok gambar tu ye..mula2 cik mah guna 3 biji buah pear utk stok mkn azwa 4 hari...pastu kupas kulit tu..then potong dadu2...atau kecil2..then kukuskan...agak2 dah agak lembut..le r sejukkan sebelum blend ngan baby bullet...guna shake pun boleh je...

lepas dah blend tu masukkan dlm bekas2 asingkan utk 4 hari punya makan..2 masuk freezer..2 lagi dlm chiller je..snng...azwa suka...

utk hari pertama n kedua cik mah campur ngan air masak je...ten hari ketiga try campur ngan susu pulak..alhamdulillah..dlm payah2 tu..alhamdulillah habis juga azwa makan...

tgokllah tu sekarang ni nk suap sendiri pulak..eh2..mcm pandai je kan..ewah2...

bib tu sponsor dari cik long azwa lagi..tp yg ni kakak xjual.mana ntah die beli..tq cik long...

senng sngt nk sediakan makanan bby ni...wat ngan kasih sayang lagilah semngt nk wat..excited..kdng tu ummi tumpang skali sbb sedap..mcm jus ummi punya lah...

cik mah pun baru je blaja2 lagi ni..so wat mommy2 yg hebat2...jomlah share2 kan resepi ngan cik mah..excited nk try lagi utk azwa menu2 baru...

TQ

PUAN MAH










Friday, 10 October 2014

Walker 360 degree...


Selamat pagi lagi...sebulan dah berlalu,.terima kasih buat semua mommy2 n cantik manis yg bg cadangan n pendapat buat cik mah..alhamdulillah..cik mah belikan azwa walker sebagai hadiah 6 bulan buat azwa...syukur alhamdulillah ada rezeki ummi berbisnes belikan azwa walker...abah pun sponser juga tau..tq abah juga..

Klau mommy2 tgok blik post yg cik mah tnya tu..cik mah amik gmbr secara rambang..xle la details tgok pun..skali bila wat post ni..la baru perasan...cik mah beli yg sama lah..cuma warna je lain..warna biru semestinyalah pilihan ummi n abah...

Reaksi azwa masa nk beli walker ni...cik mah beli masa hari azwa checkup 6 bulan..kat manjaku wangsa maju...yg ummi n abah berkenan..semua try masukkan azwa..ada yg azwa xnk masuk..ada yg mcm hilang arah..xtau nk main ape..sbb mainan sikit sngt...pastu mainan xmenarik kot..masa ni ada yg less 10% and 20%...

Ada jugaklah 45 minit ummi n abah memilih yg tebaik...n harga juga antara yg diberi perhati..cik mah target mahal2 pun RM300 je...tu maksimum...n pemilihan ni juga untuk adik2 azwa..untuk masa depan..wah..perancangan..memandangkan bukanlah setahun pun azwa pkai walker ni...maybe 5-6 bulan je..



Tadaaa...suka sngt azwa ngan butterfly tu..semua die nk makan...nmpk x buku tu..tu beli dari kakak cik mah..opss..x.x..ciklong hadiahkan...ada 4 sebenarnya..1 gantung kat walker..xle main je..kena gak baca buku...hehehe....le cari kat my baby & kids online shop ..facebook tau..

Teruskan..walker ni juga le jadi rocker gtu,.n paling best..walker ni ada 3 tahap ketinggian...ni yg azwa pkai..tahap terbawah skali...

Yg pling best juga juga..masa beli ummi n abah xtau pun yg seat walker ni le pusing 360 degree tau...punya masa test2 tu kami angkat azwa depan belakang n pelik ngan tempat duduk tu..tp tetap nk beli..hahaha..dah blik tu baru perasan..yg seat tu le pusing2,.patutlah pun mainan tu keliling depan belakang..


Ada musik2 juga le pasang..nmpk x yg depan tu..tu ada bunyi2..nk main mcm piano pun boleh juga tau..n azwa suka sbb ada cermin..ala2 cermin..die suka tersenyum tgok muka die...yg bunga tu cermin lah tu..then cermin tu ada bunyi2 plastik...

Syukur alhamdulillah..azwa suka duduk dlm ni.kadang tu azwa yg dngn sendiri nk masuk dlm tu tau...terlompat2 die..syukur..

N sekarang ni alhamdulillah syukur sngt..lebih senng ummi nk masak...azwa teman ummi dari tengah2 antara dpur n ruang tamu...rumah kecik je..selangkah je dah masuk dapur..

Nk mandi pun lebih tenang sbb xla azwa merayau2 masuk bawah meja ke..berdiri nk pegang tv ke...tenang hati cik mah...

So..mmg klau ada budget lebih dari mommy2 le r belikan walker ni utk anak tersayang..sbbnya mmg sngt berguna n bg cik mah xmembazir..tq atas segala cadangan n pendapat...

TQ

PUAN MAH..


Thursday, 9 October 2014

D.I.Y:Bunga tangan daisy..

Selamat pagi...Hari ni nk cerita hasil kerja tgn cik mah yg comel..eh2 tetiba je kan..alhamdulillah kerana memepercayai cik mah untuk hari bahagia myra..

Myra tempah bunga tangan daisy saiz large...warna pulak pink + purple...cik mah pili kan pink pekat n purple pekat.....t utk net n kain satin tu warna soft pink..




Tadaa...pengantin baru...selamat pengantin baru...semoga bahagia selalu die duna n akhirat..


Ni masa selesai majlis nikah myra n pasangannya..untuk bunga tangan ni cik mah tambahkan sedikit pearl2 bg lebih menarik n shinning2 gtu...kira mcm design baru tp harga tetap sama ye...

Seronok dpt DIY lagi..puas hati rasa...ni pun dlm pembikinan bunga tgn rose pulak...cik mah lebih fokus pada tasbih..ye lah kan..nama pages pun tasbih cintaku...bunga tgn ni kira utk sambilan n lebih pada kepuasan...so jgn risau..harga insyaallah yg terbaik...postage pun siap diskaun tau..hehe...



yg ni pulak gmbar masa mjlis bertandang myra...senng n matching ngan warna ape pun...cantik je...

Klau nk b2b nk diy pun snng je..cuma kena ada kesabaran yg tinggilah n kerajinan n ketekunan...nmpk x...n yg paling penting kena ada MINAT tau..insyaallah..lahir dari hati..insyaallah memberikan yg terbaik,.sbnrnya bnyk yg cik mah dah wat...dah ada yg dapat bby pun..cumanya cik mah ni xmenyempat nk post kat blog...mohon maaf...

Pada yg berminat le pm cik mah kat fanpage TASBIH CINTAKU..atau whatsapp 0176626152 ye..maaf skali..kadang2 tu cik mah lambat reply..maklumlah bz melayan azwa.....

TQ
PUAN MAH.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...