Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 30 April 2015

Pantai port dickson


Selamat pagi kesayangan...

Terima kasih masih sudi bc cerita kat blog cik mah...meh2 nk story..kira ni penutup kot story jln2 Melaka masa sambut anniversary tu.

Lepas kitaorang minum coconut Shake tu..kitaorang gerak terus ke port dickson...ikut GPS Je..jln ape ntah..hahaha...nk habis bateri dibuat yer..alhamdulillah smpai ngan selamat..

Oh Ye...mmg dah plan nnti nk singgah PD sebelum blik KL...sj nk bg Azwa kenal2 pasir..hahaha..

So..ummi mestilah yg terlebih excitednyer...abah Azwa slalu Je geleng2 kepala...TP turutkan juga kehendak ummi..TP t ending nya...mesti abah akn bangga ngan segala usaha ummi..hahaha...tgok tu..ummi dah mmg slalu Je perasan lebih...hahaha...

Cik mah mmg semangat nk cr mainan untk main kat pantai ni..yg ada pengorek lah..baldi kecilan..tempat siramlah..so MLM sebelum g tu...ajak abah Azwa g giant...pastu jumpa..wahhh...amik ha..rambang mata nk pilih...TP last2 pilih yg menyaksikan ciri2 selamat untuk baby...

Rata2 hrga lebih kurang Je...then brng pun lebih kurang..cuma yg kena tgok elok2 adalah kualiti n keselamatan brng utk bby...yg penggorek tu ada yg agak tajam bg cik mah..MCM xsesuailah utk baby..so bahaya...last2 pilih yg paling selamat bg cik mah lah...pastu bw bola die sikit yg beli dekat DIY Je..

Amboi..pnjng ha intro..hehe..


Masa sampai tu panas lah juga..abah Azwa rehat jp..oh Ye..topi tu beli kat kedai kat menara taming sari..RM10 Je..okey sngt berbaloi Ye..sampai skrng masih guna lagi...xtukar pun bj die..main2 gitu Je..

Memula tu Azwa geli2 juga nk pegang pasir tu..pastu die tgok abah die wat itu ini..mula lah die nk sibuk..last2 lupa diri terus..hahaha..

Alhamdulillah..bw Azwa sngt snng nk g mana2...die mmg snng nk Handle..syukur alhamdulillah..

Mommy2 semua...ada ke bby yg geli2 nk main pasir???

Setakat ni Azwa geli ngan mainan semut..yg ant kat iPad tu..hahaha..TP bila lama2 die main..die okey Je...mcm2 lah kan keletah bby2 ni...seronok sngt...meh2 share cerita korang Pulak..

Oh lupa...ending nya...abah Azwa banggaLah SBB ummi berjaya buat Azwa seronok n pndai Handle bnda2 mainan die..horay2..misi ummi berjaya lagi...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 29 April 2015

Kad kahwin kraft dengan doily..


Selamat pagi...

Bnyk lagi sebenarnya yg penting tau..xsempat nk share kat blog..hasil DIY dr customer cik mah...

Ni antaranya..intan DIY kad kahwin nya...die beli kertas kraft dari cik mah..1 paket 50pcs..

Pastu die design sendiri n then tambahkan diolah paper kat bucu tu..pastu ada tali comel tu Pulak bentuk kan jadi riben...wahhh...kreatif sngt kan..


Sampel sngt design tu..TP bg cik mah sngt cantik...dimple tu yg wat lagi cantikkan...ni saiz A4 bahagi 3..tahniah dari cik mah..

Seronok sngtlah dpt tgok hasil DIY kad kahwin dr kertas kraft..

Pada yg nk dptkan kertas kraft..le pm cik mah kat page FB TASBIH CINTAKU..atau whatsapp 0176626152 Ye..

Oh Ye..cik mah mmg dah start wat kad kahwin dr kertas kraft ni start Mac 2015..

Nk tempah boleh contact cik mah Ye..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 28 April 2015

Kolam renang baby Azwa

Selamat pagi...

Alhamdulillah...HR ni masih lagi sempat nk share2 cerita ngan cantik manis semua...meh2 nk story....

Cik mah lama sebenar yer berfikir nk beli kolam renang utk bby....kelas ha nama..xla..kolam kecik Je sebenarnya...TP muatLah juga ummi n abah giler2 masuk ajar Azwa...

Cik mah dah tetapkan misi...yg blik kg raya Cina yg lepas..Azwa mesti kena berani main air...hehehe...so..tekad juga beli kolam renang utk die skali neck float tu...

Walaupun salah warna...terbalik sebenarnya...nk kolam pink n Neck float biru...TP xpelah...okey Je...xkisah...cik mah beli dari mommylovekids...boleh cari di ig Ye...

Misi hari pertama..Azwa takut2 lagi.lxde bj mandi pun masa ni..lelap ada die dlm tu..hahaha...gilir2 ngan abah Azwa ajar die bg berani...pastu masukkan skali ball n mainan itik2 die tu bg die ralit...

Misi hari kedua..semakin berani...xpyh teman dah masa ni...so ummi g cari bj mandi utk die...alhamdulillah jumpa pink color...hahaha...comel Je...ajar die pagi n petang masa tu kat kg...

Misi hari ketiga.,.die sendiri nk masuk dlm tu....horay2..".die phm nk masuk dlm tu kena pkai Neck float..alhamdulillah...berani dah die terapung kan badan die sendiri..ewah2 siap pegang ibu jari kaki gelak2...

Alhamdulillah..Azwa mmg sngt2 mudah nk Handle die...xbnyk ragam...yg penting bg die kenyang n selesa...air jgn terlalu sejuk Pulak...pastu no problem..rendamkan ada die..hehe...

Misi hari keempat..die sngt enjoy mandi dlm kolam tu...wahhh..ummi tersenyum simpul sebb misi berjaya...abah bangga ngan ummi tau SBB sungguh2 nk pastikan Azwa berani n enjoy...horay2....





So..ape lagi mommy2...g beli cepat n wat misi MCM cik mah..insyaallah...snng nnti nk g mana2 ada pool n laut....t story lagi ek g pulau...le follow ig cik mah Ye..rahmah2287..

TQ

PUAN MAH

Monday, 27 April 2015

Zafran dekat taska...


Selamat pagi cantik manis semua...

Lama dah x cerita tentang bag zafran...rindu kat die,,,kdng2 Je dpt jumpa tau...

Ni gmbr yg cikgu taska bg kat kakak cik mah...

Zafran jenis yg suka main sendiri2 Je...die paling suka klau bab2 agama...klau dok belajar alif BA taa Je...cepat aja die sampai..klau ABC xmo..hahaha...die suka main ball...



Baru2 ni Je kakak CKP cikgu gtau yg zafran dh mula join main2 ngan budak2 lain n join buat aktiviti...tgok tu muka tersenyum happy dah...wahhh..terbayang t turn Azwa Pulak...

Abang zafran blaja rajin2 tau..t boleh ajar Azwa...zafran dah pndai kira juga...paling die suka klau asma ul husna..die dh hafal dah ...comel Je dengar....ABC pun die dah pndai...zafran tahun ni masuk 3 tahun...alhamdulillah..pndai dah die..MAKNGAH syg zafran tau...

Oh Ye..skrng kan dah maju...lebih selamat bila tgok cikgu whatsapp gmbr anak2 kat taska...lebih bgus create group..ada mommy2 lain skali..so semua boleh keje ngan tenang hati kan...

TQ

PUAN MAH

Friday, 24 April 2015

ABC tanjung enterprise


Selamat pagi cantik manis..wahhh...hari ni nk share sikit lagi cerita g Melaka yg lepas...

Mmg niat yer nk lah rasa air coconut Shake klebang yg original tu kan...TP..huhu..xde rezeki...so...teruskan Je perjalanan g melawat muzium kapal selam...


Tak....TP masa otw nk g PD tu..nmpk lah kedai ABC tanjung ni tepi jln..agak ramai juga..signboard besar...n pernah baca ada blogger pun minum kat sini juga...so..cik mah pun suh abah Azwa stop...

Hehe..labah Azwa amik coklat Shake..ewah2..semenjak bila abah Azwa suka coklat ni...ummi Azwa mestilah nk coconut Shake...kali ni yg special..ada naga de coco n lain2 juga...rasa sedap...TP maybe yg xde nata lagi sedap kot..bila dah cmpur...tenggelam rasa kelapa..hehhe,..

Rasa abah Azwa punya..okey..mmg sedap...cik mah yg habiskan..hahaha..harga pun okey n berpatutan...nasiblah ada ABC TANJUNG ni...merasa juga coconut Shake ...hehe...

Selain tu bnyk lagi menu2 lain kat situ klau cantik manis nk makan...service pun okey...xla lmbt sngt...cuma masa tu kerusi bby dah rosak...so Azwa duduk atas meja Je lah..tu tempek muka die..hahaha..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 23 April 2015

Bubur : ikan salmon + bayam merah + lobak merah

Selamat pagi..

Lama sudah rasanya xshare menu Azwa kan...bnyk yg ulang2 Je...hehe..SBB kadang ummi bz xsempat nk try menu baru...

So menu beberapa kali juga ni tau...ikan salmon...bayam merah...ada bawang putih n merah sikit..minyak zaitun...pastu beras perang semestinya...



Mudah ada nk wat...le follow Je gmbr cik mah tunjuk tu Ye...sng kan..Azwa suka ikan salmon...cik mah pelbagaikan ngan lain2 jenis sayur pun die still suka..alhamdulillah..die xbnyk kerenah..mkn Je ape ummi masak..MCM abah die juga..TQ sayang..

Selamat mencuba aunty2 semua..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 22 April 2015

Kad kahwin versi buku latihan sekolah...

Selamat pagi...share cerita bisnes pulaklah...

Alhamdulillah..rezeki dari ALLAH...tahun ni semakin maju dah...syukur sngt2....paling syukur diberikan peluang sambil ber bisnes dirumah..sambil menjaga Azwa...terima kasih pada yg memberikan sokongan n doa...sngt2 dihargai...

Kali ni nk share hasil dr kertas kraft lagi...ni customer cik mah DIY utk majlisnya...

Kreatif kan..

Ni versi buku latihan sekolah kan...suka tgok...




Ni bahagian depan n belakang kad...

Yg bawah ni Pulak bahagian tgh nya...ada details utk majlis..teringat zaman2 sekolah pulakkan...



Yg ni Pulak bahagian belakang ada mah nk ke rumah pengantin...sngt jimat kan le DIY Je..




So..klau cantik manis nk dptkan kraft paper ni le whatsapp cik mah Ye..0176626152...nk cik mah design kan n skali wat kad kahwin pun boleh tau...insyaallah sngt berpatutan...min 100pcs Ye..nk tgok yg lain2 le follow ig cik mah Ye..rahmah2287 n like juga FB TASBIH CINTAKU tau....

TQ

PUAN MAH



Tuesday, 21 April 2015

kek baskin robbins

Selamat pagi...

Mari2 sambung cerita besday Azwa..hahaha...maaflah Ye..lama betullah tertangguh..Azwa dah setahun 2 bulan lebih dah..hehehe..

Dr Azwa beberapa bulan..ummi Azwa sibuk CKP t besday Azwa ummi nk kek baskin robbin tau...senyum2 Je abah die..ummi biasalah lebih excitednyer,,,hahahha..

So....minta ibu Azwa surveykan kek baskin ni MCM ne...pastu ibu amikkan template kat kedai then snap utk ummi...so..ummi n ibu setuju nk amik yg tuxedo namanya...mestilah coklat...yummy...

Hrga masa ni xsihat RM95...TP byr pkai debit kad...dapat diskaun..jadinya RM90 Je...horay2....


Cik mah beli yg tempat cucuk birthday girl ni kat kedai belon Azwa tu..t cerita pasal belon ek Pulak...RM16 xsilap...le simpan sampai adik2 kot...hahaha...


Masa tu nk beli dekat festival city Je dekat ngan rumah..skalinya dah hbis yg ni...huwaaa...sedih tau ummi..pastu ummi pun call wangsa walk punya cawangan...yeahhh ada..terus bookings CKP nk amik esok yer...dlm ni le pilih nk aiskrim ape,..masa tu ada coffee n coklat chip....mestilah amik coklat chip....sedap sngt2 tau..mmg sngt berbaloi ngan harga..puas mkn 4 5 hari x habis tau...hahaha..




Yg perkataan AZWA tu Pulak..cik mah beli dekat kaison Je..RM1.50 utk 1 huruf..lama dah juga beli...beli sikit2 SBB plan nk wat biasa2 Je birthday Azwa...



Azwa wat muka blur die..die geram ngan kek tu sebenar yer..hahaha..ummi n abah yg excited..hehehe...

Moga jadi ank yg solehah Ye Azwa...kami syg Azwa...

Oh Ye..trylah kek baskin ni tau..mmg puas hati sngt2....

TQ

PUAN MAH



Monday, 20 April 2015

Musim kapal Selam,klebang Melaka


Selamat pagi...

Cerita jalan2 Melaka xhbis lagi ni..hehe...meh2 nk story lagi...cik mah muzium kapal selam yg dekat pantai klebang tu...memula mmg plan nk minum air coconut Shake tu..skali terlepas simpan..nk patah blik..jem Pulak...sol.malas lah..hahaha...g terus muzium ni..

Bayaran masuk RM3 utk dewasa..Azwa free Je...

Kawasan sekita ni bersih Je..berangin kuat..SBB betul2 tepi pantai Je...panas tu mmg lah kan...masa cik mah ni boleh tahan orngnya...xla terlampau ramai...boleh lagi masuk ngan tenang...




Azwa pkai SSc die lah ngan abah die...seronok juga masuk dlm ni...rasa bnda baru...blaja bnda baru...tgok suasana baru...bhgian depan tu untuk peluru2"..yg belakang2 tu utk kawalan n ada bilik n dapur...


Okeylah kan utk sama2 blaja bnda baru..Azwa suka Je..xbnyk ragam...dlm ni sejuk Je..ada air cond...so xde masalah bw bby..cum nk masuk tu kena buka kasut Ye...tu Je lah kot..bhgian dlm cik mah xsnap sngt pun..nk tgok..kenalah pergi..heheh


T cik mah story entry mkn coconut Shake Ye..

TQ

PUAN MAH...

Friday, 17 April 2015

Ikhlas dan luhur..

Selamat pagi...


Salam Jumaat yg indah....utk renungan kita bersama...



TQ

PUAN MAH

Thursday, 16 April 2015

Warm up birthday girl..

Selamat pagi aunty2....

Apelah ummi ni kan...lama br nk up cerita Azwa..hahaha...

Meh2 hari ni sambung lagilah cerita..minta maaf...lewat Pulak entry anak solehah ummi ni tau...

Ummi n ibu plan buat kat taman tasik perdana Je...biasa2 Je pun...xdelah ape sngt...just sedikit sambutan dr ibu..abi n abah...

Masa ni Azwa tdo dlm kereta..bila sampai tu die dh bgn n dh okey dah..cuma blur2 sikitlah kan..so kasi warm up die dulu...


Masa ni ngah siapkan Azwa pkai tutu skirt cantik ni dr aunty Uya...cik mah suh aunty Uya wat kan..cantik sngt...



Ini budak blur2 Je lagi..ape ke bendaLah ummi wat ni...ada flower crown juga..ummi DIY Je...



Ummi suka gmbr ni syg...selalu wat ummi tersenyum bila tgok...awk lah pengubat hati ummi...syg kamu..tema confirm lah pilih warna pink...then hitam n silver...


Tadaaa..TQ abi amikkan gmbr Azwa yg ni..cute sngt..okey..masa ni die dah semangat n paham yg kami nk amik gmbr die..bg die belon tu..terus die excited...

Persalinan Azwa tu t cik mah story ek...mcm2 cerita sebenarnya..ummi blur juga masa tu nk pkaikan ape..hahahha...

TQ

PUAN MAH






Wednesday, 15 April 2015

Beca hello kitty

Selamat pagi....dah sudah isi perut ngan cendol durian...

Tibalah masanya nk bw Azwa naik beca hello kitty die dr MLM sebelum tu die dok tunjuk2...so mehlah...abah n ummi cari...nk yg ada lagi..TP dah ada orng bookings..so amik Je lah yg ada ni..




Tadaaa...kami bertiga dekat beca hello kitty..Azwa sngt melepak putihnya lagi2 masa panas...hahaha..ummi n abah makin gelap...kami naik dr bangunan merah sampailah dekat ngan mcd tu..nk berhenti situ SBB nk cari mkn area situ...naik beca ni berhenti kat kota a famosa...so le amik2 gmbr kat situ...RM25..okeylah merasa juga Azwa naik beca...

Beca ni dah menjadi salah 1 tarikan n benda wajib naik dah kat Melaka ni..hehehe..seronok tgok ada mcm2 pilihan beca...n paling best..ikut trend terkini juga pak cik2 ni...

Oh Ye..ramai juga yg muda2 dah join bw beca ni...bgus juga kan..ada jugaklah pewaris beca ni...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 14 April 2015

Pureen warehouse sale

Selamat pagi cantik manis semua...

Ni pertama kali....serius..jatuh cinta n xserik lagi....hahahahha...cik mah dpt tau ada sale ni 2 minggu before tu...mmg xde plan pun nk g...n xde plan pape masa hari kejadian...cewahhhh...kejadian siap..

Pastu ajak lah abah Azwa g...dengan kitaorang yg xmkn lagi...terus g Je..sampai situ dh dlm pukul 1.30 tgh hari...packing mmg xde..then bnyk kedai2 jual makanan kat luar tu...pastu abah Azwa suh masuk dulu...perghhhh...masa masuk tercengang jp..xtau nk wat pe..nmpk tempat sabun2 n pampers Je...

Abah Azwa cari parking...okey...memula amik bakul Je...pastu tgok...huarrhhh...ada bj..TP xtau kat ne...tanyalah kat akk2 dok bersila lipat2 baju tu...la..area belakang rupanya..so tunggu abah azwa lah...le jayakan Azwa sementara ummi shopping..hahahaha

Abah Azwa sampai..cik mah suruh beratur siap2...memandangkan pnjng nk beratur n amik masa jugaklah...so..Azwa ber SSc ngan abahnya...ummi grab bag IKEA biru tu...then terus grab2 itu ini...masa tu kat tgn ada RM400 Je...so..budget2 Je lah..takut terlebih..so amik ikut keperluan beberapa bulan akn dtg...




Tadaaa...tu hasilnya...dlm masa sejam juga abah Azwa beratur ni tau...lama juga..alhamdulillah..Azwa ank yg baik..kasi ummi shopping brng die...hehehe...siap2 dah bekalkan air masak utk die..mmg sngt2 murah n bg cik mah...mmg sngtlah berbaloi...ni pun just hala Je..RM206 total semuanya...pampers tu sj beli wat stok...cukup kot setahun..memandangkan Azwa pkai CD..just pkai pampers masa kuar Je...so...setakat 4 bulan ni..br habis 1 paket tu..bnyk dpt jimat..syukur...pastu beli bj..serius mmg murah sngt2...RM2 Je utk bj...cik mah xkisah..Rembat Je..SBB cik mah dah beli seluar Je masa kat GM Klang..murah juga...1 paket ada 5 helai...jatuh rm5.50 1 suar...murahkan...so belilah bj RM2 ni..le padankan..bj ni xnmpk buruk...mmg cantik sngt...

Klau bj pkai siang tu RM5 Je sepasang..pun berbaloi...kan2...ummi beli 10 pasang...hahaha...ikut hati nk amik lagi..TP eh.,takut duit xcukup..hahahha..pastu grab bj shj RM 2 tu 15 helai...ada yg lengan panjang n pendek n xde lengan n ada bj jln juga beberapa helai...cantik sngt....


Pastu..paling terkejut...kasut tu...tgok2 ada sikit Je...wahhhh RM3 Je sepasang...huhhh...mmg kn amik..so amiklah 2 pasang..1 tu ada bunyi2 pet pet tu...

SBB ummi excited..ummi beli berus gigi..utk 2 tahun..ubat gigi skali..hahaha..over kan..ada jugaklah beberapa brng utk adik Azwa..insyaallah ada rezeki nnti Azwa beradik...

Pastu botol air ada..botol susu kecik Toet...tisu basah tu..SBB Azwa mkn kat luar t sepah2...xpun guna masa dlm kereta.,.pastu sabun mandi n sabun basuh bj die..sabun basuh tu sblm ni pkai yg serbuk..ni br 2 kali beli..kali kedua xhbis lagi pun...ada lagi ni...10 bulan le tahan tau..lamanya kan..jimat disitu...heheh..

So..walaupun ramai..tapi sngtlah berbaloi2 tau...syukur diberikan rezeki n peluang utk beli barang2 Azwa..

Cantik manis klau free nnti le g ek..mmg jimat sngt...jom menabung dr sekrng...t le shopping..hehehe..

TQ

PUAN MAH

Monday, 13 April 2015

Cendol durian bangunan merah..

Selamat pagi...hari terakhir kat Melaka...lepas bgn tu siap2".then dlm pukul 10 MCM tu...dah masukkan barang2 dlm kereta...then g cari cendol...malas nk breakfast...so makan cendol dululah..

Cendol ni betul2 dekat ngan bangunan jam merah tu..mmg ramai pun kat situ..senng Je nk cari..tepi jln Je..cik mah makan cendol durian jagung,,,wahhh...ni mmg dah wajib datang n mkn ni,.,suka sngt2 tau..abah Azwa mkn cendol biasa Je..

Yg botol kecil tu ..Azwa punya..hehehe..air masak Je..




Sedapnyerlah...lagi2 musim panas..tgok gmbr sendiri taip entry..telan air liur..hahaha...

Cantik manis suka cendol ape??.

TQ

PUAN MAH

Friday, 10 April 2015

Masa hadapan..

Selamat pagi..

Muhasabah diri sendiri n smbil2 tu nk share ngan cantik manis juga..xsemestinya kita jatuh sekrng then masa hadapan pun kita tetap akan jatuh tersungkur..

Cik mah suka follow cerita yg pengasas terlajak laris tu...drpd biasa2 jadi luar biasa..insyaallah kita pun boleh..usaha doa n tawakal..insyaallah..



TQ

PUAN MAH

Thursday, 9 April 2015

Cari makan sekitar bandar melaka..

selamat pagi...teruskan nk story lagilah..

lepas dah rehat2 jp kat bilik hotel...so..laparlah jadinya..pagi tu je mkn..tgok2 dah pukul 5.30ptg..dah solat2...pastu turun tnya akk hotel makan kat ne sedap..

last2 kami decide mkn kat kedai asam pedas yg kami pernah makan masa honeymoon dulu..wahhh..rasanya masih sama..kedai tepi skali..signboard merah..nama kedai..maaf memang xingt...kedainya biasa Je..TP masakannya okey bg cik mah..boleh tahan sedaplah juga...

Lepas dh makan...kami pun jalan2 kat pasar MLM tepi2 tu..rembatan tudung sarung ni..SBB tudung yg cik mah pkai tu ada terkoyak sikit..then jadi xselesa..huarrhhh..stressnyer taip ngan tab ni..asyik die betulkan Je..jadi mengarot cerita cik mah...harap maaf Ye..

Xde beli ape pun selain tudung ni..RM10 Je..xtu nk pkai macam ne..amik ni senng..xpyh gosok2...

Lps tu smbng maghrib dekat surau ngan kawasan keretapi lama tu...gilir2 ngan abah Azwa...dah tu br g jongker walk..jln kaki Je..sambil tu Azwa sngt teruja tgok beca2 ada muzik2 n lampu2 tu...suka die..

Jonker walk biasalah penuh Cina Je..xde cari ape pun..sj nk jalan2 Je...Azwa abah die dukung...berpelukan ngan SSc die..snng...

Jumpa 1 kedai beli casing hp cik mah then beli tempered glass tu..huhh..mmg kena ada ni..Azwa semakin mengganas baling2 hp...hahahha...

Pastu2 jln2 lagi..belilah aiskrim pasu...jauh ha mencari..beli yg besar makan sorang2 RM7...

Then abah Azwa beli air coke zero RM1 sebotol..murah tu..yg kecik punya..cik mah beli air oren..strawberi n anggur..pun RM1 sebotol...


Pastu masa nk balik abah Azwa nk air kelapa ni..serius mmg suka tgok cara pak cik tu keluarkan isi kelapa ngan air kelapa tu...elok Je kuar bulat....wahhh....RM5...okeylah kan...Azwa dah siap2 bekal bawa air masak Je..hehehe..

Tu Je lah aktiviti makan2...esok yer smbung nnti ek...

TQ sudi baca..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 8 April 2015

ND hotel di melaka..

selamat pagi....

story bersambung percutian ke melaka hari tu..

sesampai je dari ayer keroh g zoo melaka tu...kitaorang cari hotel..cik mah mmg dah survey beberapa hotel..then tgok yg ni mcm okey...jauh sikit dr yg hotel lain..tp still dlm 1 kawasan...nk tenang sikit..sbb belah2 depan tu ada pasar malam..so..malas nk kecoh2 n serabut..

rate masa cik mah g DELUXE tu RM130..okey..alhamdulillah..budget pun RM150..tanya2..then ada kosong..terus amik je...

ni gmbar cik mah amik dari website ND hotel ye..cik mah xsempat nk snap2..haha..


ape yg ada gmbr kat dlm web tu..sama ngan yg cik mah tgok..sebiji..

alhamdulillah bersih..cik mah dapat bilik yg ada tingkap..

ada air panas..iron diluar..ada tempat nk iron..selesa je bg cik mah..cuma xde almari..xkisahlah sngt..sbb sehari je kan..so okey..tv ada jugak..channel biasa je..tp okey jugak..xla xle tgok..kami pun xtgok sngt...g jalan2 je lebih...so okey je..

kebersihan bilik mandi semua okey..lantai semua okey...alhamdulillah..puas hati sngt..nk parking pun senng..kami dah siap2 beli kad parking dr ayer keroh..so boleh pkai samp[ai malam tu..then beli kad parking esoknyer dr kaunter hotel..RM5 sehari dimana2 dlm kawasan melaka...

tp nk parking free pun ada pihak hotel sediakan...cuma jauh sikitlah nk jln..alang2 nk p jln2 esoknya..kami pun biakanlah parking depan hotel..

TERIMA KASIH atas service n layanan yg baik dari ND hotel..

ada rezeki kami datang lagi...

next...kami keluar makan n ke pasar malam minggu...n jonker walk...next story k..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 7 April 2015

Tali coklat ikat kad kahwin


Selamat pagi....

Alhamdulillah...bisnes online cik mah printing n design kad kahwin dr kertas Kraft sngt menggalakkan...terima kasih...

Then Ada juga yg tnya nk diy sendiri...mestilah boleh punya...

Ni antara barang2 nk guna nk DIY kad kahwin dr Kraft paper...

Tali coklat ni utk ikat kad kahwin...klau kreatif mcm2 boleh buat kan...yg cik mah jual ni 1 gulung ada 40m..slalunya yg cik mah ukur..untuk saiz A4 bahagi 3 tu...boleh ikat 70 kad...





Nk tgok contoh cik mah guna tali ni kat PAGE FB TASBIH CINTAKU YE..

So..klau berminat nk dptkan tali coklat ni..boleh whatsapp ek 0176626152..

TQ

PUAN MAH



Monday, 6 April 2015

Di cetak rompak.

Selamat pagi...

Bulan 2 hari tu..mcm2 dugaan...ni antaranya..di cetak rompak..

Cik mah mmg xde letak pun watermark kat gmbr..

SBB nya..pencuri mmg ada balasannya dari Allah...pnjng juga cik mah mesej ngan orng ni di FB...paling klaka..die CKP..xpyh nk CKP pasal hak..SBB xde nama cik mah..hahaha..terang2 dah die Google amik gmbr cik mah...

Die siap gtau..die mmg ada wat MCM ni..cuma warna lain Je...dah tu np x letak Je gmbr die kan?



Ni lah orng yer..cik mah xde niat pun nk kacau periuk nasi die...cuma please lah ada sedikit rasa hormat Ye...klau dah memang die ada wat..pakailah gmbr kamu Ye...

Malas dah nk cerita pnjng2...mls nk ingt dah..bialah Allah yg tentukan..

TQ

PUAN MAH

Friday, 3 April 2015

Cloth diaper versi malam..

Selamat pagi...

Tajuk malam...tp nk story pagi ek...

Alhamdulillah..maju setapak lagi...horay2....syukur diberikan kesempatan n rezeki...

Dptlah ummi kumpul duit beli cloth diaper versi mlm utk azwa...seronok x terkira tau masa beli tu...

Ape yg wat lagi seronok..sbb dapat diskaun...

Cik mah dh ada VIB dr one baby world n kebetulan beli nk dekat CNY hr tu...Ada sale...Wah...

Klau tau sale..beli lebih..hahah..

Ni utk percubaan je..

Sblm ni cik mah dh pkaikan azwa CD waktu mlm...tp CD yg siang punya...n masukkan 2 insert...sbb azwa bnyk gak shhhh mlm2...







Cik mah beli hari tu 2 yg versi malam punya...charcoal punya..ni lebih tahan lama n lebih sesuatu pkai masa malam...so..xpyh dah pkai 2 insert dh..JIMAT nk basuh..hahaha..

Pastu cik mah beli 2 lagi insert charcoal.. RM9.90 utk 1...okeylah...so..dlm perancangan mmg nk tambah stok lagi..klau Ada yg nk Kirim cik mah boleh beli kan...jgn malu2...

Alhamdulillah azwa mmg xde masalah pkai CD ni..yg siang punya ok..yg malam pun okey,.syukur sngt...so..mmg cik mah dpt bnyk sngt penjimatan dr pkaikan azwa CD ni...stok pamper yg bulan 9 tahun lepas Ada 2 paket br je habis...lama kan...seronoknyer....

Apa lagi..marilah merajinkan diri memakai kan anak CD ni..klau nk tnya2 ke..share2 story meh2..boleh whatsapp..ape yg cik mah dot Bantu..Cik mah sudi Bantu..  0176626152...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 2 April 2015

Zoo melaka


Selamat pagi...

Story masa sambut ulang tahun perkahwinan yg ke 2...masa bulan feb yg lepas...

Memula plan nk g bukit merah lah..nk g grand lexis lah..itulah ini lah..

Last2 plan nk g percutian pendek je ke Melaka...

Hari sabtu 31 januari tu..beriya abah azwa siap print nk melawat kat mana...

Hotel Ada beberapa yg cik mah dh tgok2..cuma x book lagi...plan nk g je terus...tu nnti cik mah share ye...

Kira ni mcm percutian budget je..

Sampai2 tu kami ke MITC..sebab masa tu Ada expo...tp biasa2 je..xde ape yg menarik sngt...xde orng sngt pun..mungkin ramai xtau kot..

Pastu ingt nk g planetrium kat situ..skali nmpk mcm scary je...so cancel..

Gerak terus nk p taman buaya tu...skalinya juga terlepas simpang...hahahha...jalan gan bnyk betul..

Pastu dr g taman buaya,,k u turn tu terus g zoo Melaka...

So.tempat pertama zoo Melaka..



Masa ni azwa mcm mengantuk..tu yg bw stroller die...n klau pkai ssc mcm susah pulak azwa nk explore kan..lagi2 die dah pndai pun jln masa ni..Cik mah n azwa lepas beli ticket...untuk dewasa...kami berdua RM33 mcm tu lepas tax skali...Wah..masuk zoo pun Ada tax..hahaha..

Azwa dah tentukan free...

Pling best...kitaorng masuk masa tu dlm 1.45ptg..pukul 2 tu Ada show ...best sngt show ni..show tentang burung...dok depan skali tau...klau azwa dah besar lagi die excited agaknyer...

TdAaaa...ni lepas show..boleh amik gmbr ngan beberapa binatang..Ada burung..ular n ape ek lagi 1...xingt..hehe...

Bayaran nk amik gmbr ngan binatang ni RM5 seorang..azwa free...




Sbgai kenang kenangan...seronok gak pusing2 1 zoo ni..enjoy je..sambil tunjuk2 kat azwa n perkenalkan die ngan binatang2,...




azwa paling suka gajah...bila tarik stroller die..die marah..hahaha...sebabnya..bnyk mainan die gajah...tu yg excited lebih agaknyer ek...


then masa nk kuar tu lalu kedai cenderahati...tgok2..okeylah belikan  1 lah utk azwa...suruh die pilih..nk yg mana..habis semua die peluk2...bg 1 die peluk..2 pun..3 lagilah..last2 pujuk amik 1 je..RM19.90..mahal juga..tp berbaloi..sebab sampai hari ni..menjadi kesayangan die...cik mah amik yg biru...namakan kakak tua...asal je ckp..cepat2 sayang kakak tua..laju je die g amik n peluk2...yes..ummi gembira ngan senyuman itu...

alhamdulillah..

next....kami gerak ke bandar melaka...t story k...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 1 April 2015

Belajar graviti....


selamat pagi kesayangan cik mah...

nk throwback...gamaknya mcm azwa tu dah skolah je..hahahha..pdahal baru 2 3 bulan ni jln...umi dah rindu..hahaha....


video


ni video azwa teman ummi n cik long meniaga kat booth yg lepas...lama dah ni...masa ni die mula2 nk blaja mcm ne nk berdiri betul2..nk lepas2 tgn...azwa pantang kena puji..semangatlah die...tgoklah tu..suka die...

alhamdulillah...usaha umi mcm2 tau nk bg awak cepat jln..hahaha...seronok die dh jln..kesana sini...rindu pun iye juga..kdng tu die merangkak juga...arghhh...serius rindu kamu...cepatnyer besar...semua ckp mcm tu..ummi lagilah..walaupun 24 jam depan mata ummi..ummi rindu..hahaha...

tata..

nk sambung wat keje..azwa bgn awal sekarang ni..

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...