Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 30 November 2015

Fridge magnet & peti ais..


selamat pagi cantik manis semua...

hari ni nk share tentang rumah pulak lah..hehe...rumah kecik kami...insyaallah..ada rzeki nnti nk beli rumah..skrng masih menyewa je lagi..so xle nk godek2 itu ini..so godek2 kat barang sendiri je lah..hahaha...tgok sebelah..la sikit je entry mahligai cinta kami..bukan ape...xde idea sngt nk update...kadang2 tu adalah ubai suai..tp biasa2 je..lupa nk snap yg before..so ala..xbestlah xde before n after..hahaha...

tadaaa..kali ni tentang fridge magnet n peti ais..




mesti ramaikan suka kumpul fridge magnet..cik mah pun xterkecuali..bila travel2 sana sini..dekat2 pun belilah 1 dua kan kenangan..skrng ni..beli yg ala2 plastik gitu..sbb pernah beli ala2 mcm batu tu..skali azwa amik...habis die baling...pecahlah sikit...mcm ekor ikan tu..nmpk x???

hahaha...so umi belikan khas utk die lekat belah bawah..mcm kereta2 tu..xdelah die nk umi punya...

cik mah just tambahkan tempat utk tulis ape nk dibeli tu...memandangkan...skrng ni xsalau sngt ke luar beli brng..so kenalah senaraikan..xdelah kn g beli 2 3 kali lagi nnti...

kertas tu mmg magnet juga..so lekatkan je sama mcm fridge magnet juga...pastu beli marker pen yg whiteboar tu sesuai utk padam2..cuma marker tu xlekat lagi kat situ..ingt nk beli yg magnet punya lekat situ juga..xla kena cari sini sana nnti kan marker...lebih praktikal kan...

so lepas ni..klau nk keluar..snap je gmbar ape nk beli..t senanglah..n jimat masa...

yg ni ada beberapa warna..hijau..biru..putih xsilap..tp cik mah pilih putih...

hope dapatlah membantu cantik manis menjimatkan masa membeli belah bersama ank kecil..hehe...

TQ

PUAN MAH

Friday, 27 November 2015

Hari pertama di Krabi..

selamat pagi..

walaupun dah sebulan balik dari krabi..tp masih lagi mood krabi..hahaha..gitu skali...

entry kali ni...cik mah cerita ringkasan je dulu..t cik mah akan review semua tempat yg cik mah g ye...

smngt nk review sbb cik mah rasa seronok sbb sblm nk g mcm2 blog cik mah terjah nk dapatkan info masa di krabi nnti..so hope nnti entry cik mah ni dapatlah membantu serba sedikit bakal2 yg nk ke krabi nnti...

layan gmbar dululah ek...



hari pertam flight sampai pukul 7.10 pg macam tu di krabi airport...then kami memilih utk naik teksi je dgn hrga 600Baht..

klau naik bas seorang 150Baht..so kali 4 orang sama je 600 Baht..so kami berempat termasuk azwa ada 5..jadi sesuailah naik teksi je...nk ke aonang amik masa setengah jam mcm tu...jalan okey je..xde pun jem2 pun...tapi seram tgok wayar2 elektrik kat situ..berselirat n rendah je..hahaha..nmpk malaysia lebih teratur n cantik..cewahhh...

sebelum naik teksi dekat pintu airport tu..ada jual sim kad thailand...ada 3 tempat masa tu...kami pilih yg HAPPY..hrga 139 Baht...cincai2...140 Baht lah..hehe...

xperlu risau sbb semua dieorang akan buatkan..byr n bg hp je..boleh guna sampai 4 hari n coverage sngtlah bgus...boelh call..tp xsure brp ada dlm tu..sbb misi utama nk internet je..hehehe...so bff beli 1 share ngan hubs die..n cik mah pun share je..boleh jadikan hot spot kan..jimat...internet pulak unlimited...coverage bgus sbb tgh laut g islands hoping pun ada line tau...hebatlah thailand,..hehehe...


sampai kat hotel tu rehat2 jp...n konon2 nk letak beg je..last2 dpt juga 1 bilik.tentang hotel cik mah dah review sebelum ni...n kami keluar g makan dulu sbb lapar sngt dah...kedai makan tu dekat je ngan hotel..t cik mah review ek..tu gmbrnyer..sweet gitu tau..nasi love2 lagi..hahaha...

then kami cari pakej nk ke emerald pool...tu pun nnti cik mah review ye..


mlm pulak kami makan pancake ..insyaallah akan review juga nnti ye...

then blik tdo sbb hari kedua nk ke 4 islands hoping...

sekian utk hari pertama..t full review tempat2nya ye..

ni link yg lain2 ye






TQ

PUAN MAH

Thursday, 26 November 2015

2nd pregnancy: Healin Zaniplus lagi

selamat pagi..

share persiapan nk berpantang nntilah..

cik mah masih setia guna gamat zaniplus ni...

g hari tu ada promo...dapat RM65 sebotol..okeylah...so belilah 2 botol..rasa nya rasa buah oren..sedao je..so far cik mah guna sebelum ni puas hati..so masihlah guna insyaallah utk kali ni...



nk tau khasiatnya ada cik mah share dekat link ni yg sebelum2 ni punya..

yg lain2 xterpikir lagi...cantik manis ada cadangan pape x nk guna ape lagi utk dalaman??

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 25 November 2015

2nd pregnancy: Mengidam kebendaan pulak dah...

selamat pagi semua...

pergh....ni entry paling semangat nk tulis..hehe...sbb excited lain mcm...

mana x nya..masa azwa dulu mmg mengidam nk mkn tu ini mcm2 lah...tp syukur semua yg mudah2 je dpt...kedai yg slalu je..lebih pada teringin kot sbb lama xmkn..hahaha...gitu..yelah kan...


tp yg kali ni mengandung ni...huhhhh..fulus ummi yg kena makan...

bukan ape..masa 1st tri mester tu mmglah ada nk mkn itu ini..tp biasa2 je juga..g kedai2 yg lama xmkn..contoh ikan bakarlah..nasi beriyanilah..tu je...pling2 pun chicken chop je..

masuk je trimester kedua ni..lain pulak dah...mengidam kebendaan...

nasiblah ummi ada bisnes kecil kecilan..klau x..parah gak abah kamu nk melayan ummi..hehehe


cik mah dok mengidam nk beli tudung lawa2 je jadinya..hahahha..maafkan sy...pastu nk shopping bjlah..seluarlah..ada je tau...

bab brng bby tu yg perlu je..sbb ingt dah bj kaklong azwa masih cantik...hari tu kuarkan dari simpanan...ya allah...masih bau azwa lagi tau....

touching ummi nk basuh..gitu tetiba..

berbalik pada cerita...cik mah nk tudung bokitta..hahaha...gitu skali..nasiblah ada kawan yg mmg tau hal2 bokitta ni..nana....tq so much sbb sudi melayan kerenah ibu mengandung ni tau nk itu ini..nk warna birulah..mcm2...

alhamdulillah..dapat gak lah sehelai..niat mmg nk sehelai je..dpt bwh RM80..wahhh..hepynya lah..tq lagi skali nana...



sblm bokitta smpai ke tgn..ariani ada sale...ape lagi ...beli RM100 keatas dpt free tudung..horay..mmg semngt..slalu g ngan bff..tp ni dah mengidam teruk..xsempat nk tunggu...so g juga..abah n azwa tunggu dlm kereta je..hahaha...belek2...blur pulak nk amik mana..semua cantik..dlm hati mmg sngt berkenan ngan shawal2 ariani..tp malas lah pulak nk pkai inner..nk pkai jarum peniti..k..tu nntilah dulu..so beli tudung sarung 2 RM50..xpyh iron gitu..mmg ni feveretlah kan...labuh pun labuh...sukanya.lah..ni pun dah adalah dlm 8kali dok belek2...last2 amik gak..hahaha..then beli yg kain chiffon tu...xde batu RM120 utk 2 helai..k...ni pernah beli masa azwa aqiqah dulu..tp masa tu ada batu..sehelai RM120 kot...tp serius mmg kualiti tiptop sngt tau...masa promo 2 helai RM180 utk yg ada batu lip lap..tp plan nk pkai biasa2 xpyh batu lip lap..so amik RM120 utk 2 helai..sbb dah tau kualiti..puas hati sngt2...so...bolehlah..mengidam punya pasal..nasiblah hari tu pkai mama tegur..cantik dulu..beli kat mana...

wah...gitu..semangat ckp..ariani..mama cakap cantik..lain daari lain..nmpk lembut je warna..cewahhh..gitu tau...hepylah mak buyung...



huhhh...bukan tu je...seluar palozo pun cik mah beli gak...tp ni lebih pada keselesaan..sbbnya...dulu masa azwa suka makeup2..yg kali ni fefeling kena pkai cantik2..xtaulah kenapa...tp makeup xpun..hahahah..tang mana cantik pun xtau...mcm2 lah kerenah ummi..ummi sendiri layan..hahaha...abah rajinlah bawakan..hehehe..



lupa nk post hari u..xsempat sngt sbb balik2 krabi hari tu bz sngt...so bolehlah share dekat sini..hahaha

bab baju tu nasib jumpa yg murah masa kat kg..rm24 je sehelai..dapatlah beli 2 helai..senng hati..

tadaa..antara gmbr2 cik mah yg kuat menyopping masa 2nd trimester ni...mcm2lah kan...asalkan kamu bahagia didalam ye ankku..hehe...membesar dengan sihat ye...

k lah..tu je..happy dapat share..t adik kena bc tau..hahaha..tetiba je..

TQ

PUAN MAH..


Tuesday, 24 November 2015

240pcs tasbih budget..masa utk packing..

selamat pagi..teaser dululah..t cik mah share hasilnya ye..

ni tempahan masa promo yg lepas..beli 100pcs free 20pcs...so beli 200pcs free 40pcs lah kan...


warna campur2 je...senanglah n cepat boleh siapakan..sbb cik mah pkai stok tasbih yg ada je...

insyaallah nnti ada rezeki lgi..cik mah buat promo lagi ye..

TQ

PUAN MAH

Monday, 23 November 2015

Bercuti ke Krabi: Golden moon aonang,Krabi


Selamat pagi...

Review lagi...Kali ni xnk tangguh lama2..hehe...

Hari ni review hotel kami di krabi pulak..kami pilih utk stay dekat golden moon aonang...ni semua booking dr air Asia go je..snng je..

Amik 2 bilik...kami sampai awal..sbb flight pukul 7 pagi kan..then Thailand lmbt sejam dr kami..so dlm pukul 9 kami dah sampai hotel..

Dah ckp awal2 nk simpan beg2 je...tp alhamdulillah dpt 1 bilik dulu..okeylah kan..snng berurusan dgn mereka...masuk2 brng dulu..pastu nk turun sbb plan nk g emerald pool...masa turun dPt dah 1 bilik lagi..tp malas nk naik dh...hehe...so nnti jp lagi tu br nk amik...




Ni gmbr hari kedua cik mah kat hotel...sblm kuar nk shopping..hehe..ni Bahagian dpn..n Ada tempat utk breakfast...paling best..mereka sediakan pisang utk tetamu mereka..percuma je..le amik bnyk2...hahaha...azwa sukalah sngt..



Yg ni bilik tidur cik mah..kecik sikit dr yg bilik bff cik mah..tp okey je..

Ada heater..Ada peti sejuk..Ada peti besi tu,,Ada tv..Ada tuala yg mencukupi...n Ada balkoni...pling best Ada ampaian skali tau...tu yg best..snng nk sidai bj basah lps g pulau2 tu..



Bilik yg besar sikit ni Ada bantalnya extra 2..yg lain sm je..katil besar sikit..n bilik n bilik air pun besar sikit..




Ni pulak kunci bilik...sj nk gak snap gmbr..

Masa kami check in..sblh hotel tgh Ada pembinaaan..tp okeylah...xdelah bising pun..means mlm xdelah pape kerja...boleh je tdo..dah penat..xde dah dgr kan..cepat je Lena..lps tu..hotel ni xde lift..penat sikit lah..tp kitaorng okey sbb dpt tingkat 1 je..so okeylah kan...

Lain2 okey je...toilet mcm bau pelik..mungkin mmg perfume mcm tu..sbb semua bilik pun sm je bau..tp xla x menyenangkan.okeylah..overal 3.5 bintang lah cik mah bg...

ni link sebelum2nya...





TQ

PUAN MAH


Friday, 20 November 2015

"8th Anniversary GiveAway!"

selamat petang...

hari ni online pkai pc adik..skali buka nmpk pulak ada giveaway...terus emangat taip entry...

paling2 best sebab dari blog qasehnya rania.,..

alhamdulillah dulu cik mah pernah join giveaway..n terpilih sebagai pemenang,...kali ni lebih bersemangat...sbbnya..cik mah sngt berpuas hati dengan ephyra skin bar ni...dah dekat 2 bulan juga cik mah pkai..n nmpk hasilnya sendiri...mmg suka sngt..insyaallah t masa pantang nk try yg set trial utk minum tu juga...

so mohlah tgok giveaway kali ni...

oh ye..sebelum tu...nk wish...happy anniversary ke 8..semoga ikatan perkahwinan semakin bahagia n sentiasa dimurahkan rezeki n diberikan kesihatan yg baik...

tq sudi buat GA lagi...





Syarat-syaratnya:

1) Buat SATU entry yang bertajuk 
 "8th Anniversary GiveAway!".  Letakkan sekali banner di atas dan backlink ke entry ini.

2) Tinggalkan link entry uols di ruangan komen ini nanti.

3) Senarai pemenang akan dicabut undi oleh saya sendiri.

4) Giveaway ini akan berlangsung daripada 20.11.2015 hingga 25.11.2015 11:59 malam.

5) Senarai peserta akan diumumkan pada 27.11.2015.

6) Senarai pemenang akan diumumkan pada 30.11.2015.


7) keutamaan akan diberikan kepada follower blog QasehnyaRania.

Hadiahnya ialah:


ni cik mah copy je dari qasehnya rania..

mopga2 ada lagi rezeki cik mah kali ni n bolehlah continue pkai ephyra skin bar yg sngt best ni...

jom join sm2..

TQ

PUAN MAH

Bercuti ke Krabi: Air asia go ke krabi..














Selamat pagi..

Hr ni sambung lagi cerita krabi lagi,,,cik mah n bff pilih utk booking melalui air Asia go je masa tu...flight n hotel include skali..
Adik cik mah hantarkan ke klia2...then kami lepak2 lah menunggu masa nk naik flight...bila berempat ni bestlah juga..mcm2 boleh buat...pukul 6:30 mcm tu dah boleh naik flight..cpt juga...dpt sit sebelah ngan sayap kapal terbang..




tadaa..kasi gmbr 1 lah...azwa mmg cik mah xlarat nk dukung..ibu abi n abah dielah gilir2 dukung die...klau die tdo br pkai ssc die..tp die xtdo sngt pun..excited juga kot..hahaha





ni pulak gmbr di atas awan sana...abi azwa yg amik..cantiknyer kan..subahanaallah...mmg terasa sngt2 indah...xpuas rasa tgok..sbb perjalanan sejam 10 minit tu rasa kejap je masanya berlalu...



ni pulak total tiket utk 5 orang...azwa duduk kat atas riba je..so pergi balik RM100...ni total utk pergi balik skali dengan hotel utk 3 hari 2 malam...



ni pulak perjalanan n no flight yg lepas...masa blik tu pukul 4,30ptg dah beoleh masuk..tapi delay sikit...tp okeylah..sbb masa sepatutnya 5:10ptg..so okey je...

alhamdulillah perjalanan semua selamat n lancar je...syukur sngt2...

azwa masa atas flight pun okey je..xbnyk ragam...bg buku diamlah die..hehehe..tu mmh minat die sngt2...masa blik pun ada mat salleh tu bg pinjam buku anak die..sukalah azwa sebab buku tu ada bunyi2...

cik mah pulak masa nk g rasa xselesa sbb rasa nk muntah n pening sikit..maybe perut nk kosong kot...tp[ lepas turun tu okey je...pergi n blik 2 kali g toilet..biasalah..ibu mengandung..xle nk tahan kan..hahaha..

oh ye...utk ins naik flight..ibu azwa uruskan..RM60 utk cik mah azwa n abah die..okeylah..xla terlampau mahal...

pape pun..semuanya okey je utk flight air asia...t part hotel cik mah cerita lain ye...

link lain2 




TQ

PUAN MAH


Thursday, 19 November 2015

Doily paper utk kad kahwin kraf


Selamat pagi..

Ni cik mah nk share tentang doily paper pulak..

Slalu cerita kertas je ngan tasbih je kan...slalu juga b2b whatsapp cik mah tnya tentang kad kahwin n doily paper ni..

Okey..utk buat kad kahwin saiz yg 1 A4 bahagi 3 tu...boleh pkai doily saiz 19cm..atau 7.5 inch..klau nk jadikan kad mcm dlm gmbr kat bwh ni lah..



Ni contoh dr customer cik mah buat..cantikkan...Ada doily n skali dgn tali Kraf atau tali guni...




Pada yg nk dptkan doily paper ni..cik mah Ada 1 paket 250pcs...n tali tu I pun Ada juga..pape boleh whatsapp cik mah ye 0176626152...

TQ 

PUAN MAH


Wednesday, 18 November 2015

Barut baby 6 pcs lekat..

selamat pagi..

tempahan barut yg lepas2...skrng tgh bertungkus lumus siapkan lagi barut..sabar ye baby2 semua jgn kuar awal sngt..hehehe..

ni barut velcro atau lekat2 tu..total tempahan 6 pcs..corak campur2 je katanya..



tq sudi tempah..utk yg berminat boleh htaspp cik mah ye..0176626152..last tempahan 15/12/2015 ye...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 17 November 2015

Baju renang muslimah..

selamat pagi...nk share tentang baju renang muslimah...

sebelum ni klau g bercuti n main2 swimming pool..cik mah pkai track je ngan bj lengan panjang...tp masa nk g legoland tu kena pkai kain mcm jersey tu br boleh...so dah alang2 tu decide nk beli je bj renang muslimah ni...

lama dah usha2 online nk design yg macam ne..then 1 hari tu kebetulan nk g klang..so lalu g beli skalilah...lagi best bila kita try kat situ..so le tau saiz mana yg lebih pdn..

masa try tu cik mah pkai saiz M dah okey...tp utk keselesaan lebih..amik saiz L lah..selesa sngt2...

then mmg bnyk pilihan corak klau nk pilih..mmg rambang mata...memandangkan dah usha lama kat ig..so tau dah nk yg mcm ne..hehehe...semestinya pilihan cik mah yg warna biru...

oh ye..utk bj ni..ada yg separate...kiranya bj n seluar lain2 n ada juga yg skali..seluar n bj dah dijahit skali...cik mah pilih yg asing2...

lagi 1...nursing friendly..kiranya klau masa ngah main2 kat pool tu azwa nk susu..bolehlah kuar kejap bg die susu...

tp masa hari kejadian..die xcari pun susu..lebih 3 jam die seronok main air..minum air masak yg dlm botol kami dah siap2 bawa je...excited kemain die..ummi pun excited sebab sngt selesa dgn bj..alhamdulillah aurat terjaga sempurna..

n disediakan juga tudung...tudung ni nk pkai masuk dlm boleh..pkai lepas kat luar pun boleh..masa ni cik mah pkai ke dalam..lebih selesa...hrga pun berpatutan...cantik manis g r ek follow ig...mcm2 pilihan..dr yg saiz kecik2 utk anak2..ke saiz besar ada..tp saiz azwa xde lah lagi..kecil sngt..hehehe..


tadaa...ni lah pilihan cik mah...


bergambar kenangan setelah shopping bj renang..oh ye.

tadaa...ni lah bj renang yg cik mah beli..ni masa dekat krabi..

lama tau entry ni peram..sbb xde gmbr cik mah pkai ..hahaha..




TQ

PUAN MAH

Monday, 16 November 2015

Bercuti ke Krabi: Budget Ke Krabi,Thailand.

selamat pagi semua...

alhamdulillah...syukur dipanjangkan usia..hari ni nk share budget ke krabi dulu...

Total duit tukar RM1000 ke 8140 Baht masa bff cik mah tukar...sekrang dgr2 dah naik kan..okeylah..dptlah lebih...


MAKAN-MAKAN


Hari Pertama

Makan tgh hari : 200 Baht

Snek di emerald pool:  80 Baht

Pancake : 80 Baht

Air buah : 60 Baht

Makan malam: 200 Baht


Hari Kedua

Makan Malam : 470 Baht

Pancake : 80 Baht


Hari ketiga

Sarapan : 120 Baht

Makan Tgh hari : 510 Baht


Total : 1800 Baht




JALAN-JALAN 

Transport dari hotel ke Emerald pool 80km : 625 baht x 2 = 1250 Baht

Masuk ke emerald Pool : 400 Baht

4 islands Tour : 470 baht x 2 = 940 Baht

Teksi Ke airport share ngan bff..blik cik mah bayar : 500 Baht

tuk tuk dari hotel ke masjid krabi pergi balik : 140 baht utk 2 orang

Urut kaki n pedicure + scrub : 500 Baht

Total : 3730 Baht






SHOPPING

Selipar : 150 Baht

Baju mil n abg ipar : 300 Baht

Baju cik mah,en suami n azwa : 350 Baht

Cenderamata + beg : 490 Baht

Baju family 7 helai : 850 Baht

Air nescafe n banana : 310 Baht

Total : 2450 Baht


Lain-lain

Ubat azwa: 10 Baht

Sim kad :140 Baht

Bg tips masa naik boat : 10 Baht

Total : 160 Baht



TOTAL SEMUANYA : 8140 Baht

So ni lah perbelanjaan kami disana...

MCM UBAT AZWA TU KIRA EMERGENCY SBB TETIBA JE..NASIB BAIK MURAH JE..SELIPAR CIK MAH PUN EMERGENCY JUGA SBB TETIBA YG NK PKAI DAH TERBUKA DEPAN..TAKUT XSELESA NK KE PULAU2..SO BELILAH BARU...



tips utk boat tu ...ikut suka je nk bg...sbb kami puas hati n seronok..kami bg lah...

then sim kad tu mmg berbaloi..boleh guna 4 hari sebenarnya..coverage it mmg terbaik sngt2...atas boat tgh laut pun boleh guna tau..cayalah sngt tau...so..sngt puas hati...

Hope dapat membantu cantik manis...

kami xde pun budget nk shopping bnyk2..mmg utk family terdekat je..

link yg lain2





TQ

PUAN MAH




Friday, 13 November 2015

Bercuti ke Krabi: Krabi with Love..

selamat pagi....

rindu krabi...hehehe....sesiapa dah follow ig cik mah n fb mesti dah tau kan...so ni share dekat blog sebagai kenangan n hope dapat memberi serba sedikit info utk sesiapa yg merancang bercuti ke krabi nnti...

cik mah n bff cik mah booking masa bulan 3..part2 booking tu n naik ape semua t cik mah cerita...

ni gmbr masa dekat KLIA2...adik cik mah antakan pukul 2 pagi dari gombak...flight pukul 7 pg waktu malaysia...okey je stay kat KLIA 2 tu..selesa je..




ni kitaorng minum2 je kat paparich tu...sblm check in semua...

then ke toilet n check in luggage...

cik mah n bff bw back sandang belakang utk ke dlm flight...yg lain simpan as luggage je..

lepas tu check in terus tunggu dekat ngan tempat nk naik kapal terbang tu...

azan subuh je..kitaorang sembahyang dulu..sbb 6:20 dah kena masuk n tunggu kat bawah lagi utk naik flight...gilir2 ngan abah n abi jaga azwa...so snng lah...



tadaaa...azwa ngan ibu n abi die...

teaser dululah ye cerita krabi ni...t cik mah sambung pengalaman cik mah...

ni link berikutnya




TQ

PUAN MAH

Thursday, 12 November 2015

Hello kitty town..


selamat pagi..

lamnyalah simpan...hahaha..

k lah..sharelah ahri ni..

hello kitty town bersama ibu..n azwa..

g seminggu sebelum puasa..abah n abi xmasuk...so kami bertigalah..xingt dah berapa RM masuk..dlm RM100 kot..ke kurang ek..mcm tu lah..xingt..sorry...

tempatnya xla besar..tp padat dgn aktiviti...seronok sbb azwa excited...

memula masuk tu naik cawan pusing2 tu..best2...pastu tunggu nk masuk bahagian cookies tu..dpt makan cookies hello kitty tau..deko sendiri..cewahhh...ada dlm 5 checkpoint..kiranya kena lengkaplah gitu..dpt cop nnti..best dapat buat aktiviti sama2..berbaloilah..



pastu next ada yg perhiasan punya..dapat gelang juga...hello kitty lah semestinya..best kan..then ada aktiviti hello kitty nyanyi2 n menari dekat pentas..seronok tgok azwa menari2 n excited..



then ada rumah hello kitty...alahai..cutenyalah tau...pastu ada black hello kitty..yg ni kena ada mission nk selesaikan..xnk buat pun xpe..klau buat dpt sijil..n laggi happy..ummi n ibulah yg terlebih excited..hahaha...kan2...


mmg seronok sbnrnya...sedar2..lebih 3 jam juga dlm tu..hahaha..kesian abi n abah menunggu...

berbaloi2 sngtlah..so..ni antara gmbr2 yg ada yg boleh cik mah sharekan..



TQ

PUAN MAH


Wednesday, 11 November 2015

Peramah rupanya...


selamat pagi...

cerita lama peram..hehe...maaflah...lupa pulak nk post..hehe...

ni masa g jl;n tar...azwa setahun dah kot..ke belum..maaf..lupa sudah...

sj lah nk try makan kat the loaf kat sogo tu kan...hahaha..fefeling gitu...pastu adik pelayan tu agaknyer berkenan ngan azwa...boleh pulak die p beli belon tu utk azwa...alahai..sweetnyer abg pelayan tu..lelaki tau..bukan perempuan..tu yg cik mah teruja tu..ops...

mungkin masa awal2 masuk tu die dok agah2 azwa..azwa pun melayan je..hahaha....tetiba ngah tunggu nk order...budak tu bw belon ni..alhainya..sweetnyer..eh lagi skali pulak ulang..hahaha...

tq abg pelayan kat the loaf...



azwa..surelah suka sngt...beriya die pegang sampai tgok nk meletop pun ada..abah die dahlah penakut..hahaha...


yg ni pulak masa nk cari bj utk shoot 1st birthday azwa dekat anakku festival city tu...alahainya...bz die melayan akk2 tu...siap masuk kat kaunter lagi tau..hahaha...sukalah tu ngan akk2 tu kan...

dieorang pun teruja sbb rambut azwa tu...pelik katanya..sbb perang benar...ummi pun xde jawapan utk itu sampai ke hari ni...n hari2 akan datang..tgoklah nnti adik kamu mcm ne...hehe...

ni pun die peramah dok tegur2 akk2 tu kat tempat bayar tu..skali akk2 tu geramlah ngan die...teruslah amik die..nk pulak die..abah dok emantau die takut2 nangis..elok pulak...ummi amik gmbar...lmbt jadi ummi nk pilih bj tau..hahaha...ada2 je kan..

pape pun tq semua yg sngt baik dengan azwa..siap ada bg free gift n macam2 lagi tau..tq sngt2...

TQ

PUAN MAH

Monday, 9 November 2015

Tasbih cintaku dan kotak keras


selamat pagi...

ni sebenarnya tempahan awal tahun ni...

lupa nk update sbb dalam ipad..hehe...

so ni nk share...customer nk warna biru2 gitu...okeylah ada purple2 sikit..utk aqiqah..total ada 50pcs..kawan pada sepupu cik mah yg order...utk aqiqah..

ni order tasbih cintaku 3 tone skali kotak...



tadaa....kasi zoom sikit...

ni COD je..so jimat postage...

so pada yg nk tempah..meh2 whatsapp...0176626152...

nk tukar tasbih cintaku n tasbih budget pun boleh utk yg nk kelainan n lebih jimat...

jgn malu2 ye...cik mah bg special hrga...

TQ

PUAN MAH

Friday, 6 November 2015

Jadi tumpuan tetiba..

seamat pagi...

ni nk share tentang azwa pulak..semakin hari semakin bijak ank ummi ni...

ni nk cerita masa g karnival dekat kompleks muhibbah batu caves tu..simple je karnival tu..tp ada tempat main budak2 ni..memula sampai azwa dah excited..ummi kata jln2 dulu..die xdelah marah2 pun nk..azwa baik je paham..tq sayang...then die ajak abah die g dekat ngan tempat main ni...

bila tgok2..rata2 semua besar2 je budaknya...boleh ke azwa main elok2 dlm tu..mau nnti kena langgar pulak ngan budak2 besar...

tp xpelah...bg canlah masa tu dekat die kejap...masa masuk je tu..terus budak2 laki kat dlm tu excited tgok azwa...hahahaha..ape dah jadi ni..dieorang semua dok kerumun azwa mcm semut..ahah...so melayan azwa..siap wefie sama2 lagi..tolong jagakan azwa lagi..alah2 terhar ummi tgok tau..mmg eloklah dieorang tgok2kan azwa..ummi abah mak tok n tok ayah duduk tepi je tgok2 kan...abg2 semua baik2..siap dukungkan xbg azwa panjng...yg klaka masa hr tu azwa pkai skirt pulak..hahaha...seronok die melompat2 dlm tu..sampai xnk balik..nasib berjaya pujuk dengan belon hello kitty...

rupanya..abag2 kat situ xde adik2 perempaun..semua adik beradik die lelaki..hehehe...patutlah pun teruja semacam je ngan azwa...hahahha..klaka ummi tgok..

pape pun terima kasih ye..azwa pun pandai jaga diri n pandai berkawan..senang hati ummi tau..

TQ 

PUAN MAH

Thursday, 5 November 2015

Barut lagi dan lagi...

selamat pagi...

alhamdulillah..moga dipanjangkan usia hendaknya...n moga dimurahkan rezeki...ni kasi teaserlah dululah..gmbr2 semua xsempat nk transfer...

ni masa bulan lepas..merempit gitu..hehe...menyiapkan 23pcs barut termasuklah barut adik azwa juga...

skali order masuk..rezeki dari Allah..makanya barut adik azwa ada lagi yg xsempat nk jahit lekat2 tu..yg tali dah siap..mujurlah..ada lagi 6 xsiap jahit lekat2..sbb dahulukan order dulu..sekrang ni menyiapkan..45pcs lagi barut..amin2..moga sempat menyiapkannya...



tadaaaa..teaser gitu..hehe...sesiapa nk tempah mehlah...ngah free2 ni...cik mah tutup order hujung bulan 12 ye...kot2 adik azwa nk kuar awal ke nnti..risau sempat siapkan nnti..

k pape boleh whatsapp ek 0176626152

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 4 November 2015

Kad kahwin dan doily paper

selamat pagi..

alhamdulillah..share pasal bisnes lagi boleh???

nk cerita tentang hasil DIY kad kahwin dari customer cik mah...xlama je lagi majlisnya..selamat pengantin baru ye...

ni customer beli 100pcs kertas 175gsm ...berbaloi sngt2 katanya...sehelai tu dpt kurang dari 20sen je..tp tu belum masuk doily n tali skali ye.xtermasuk juga sampul skali tau...i customer design sendiri tau...



tahniah cik mah ucapkan..n tq juga sudi share..cantik sngt...n vintage gitu kan...

so..klau cantik manis nk tempah kad mcm ni atau nk beli kertas je boleh whatsapp cik mah ye 0176626152

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 3 November 2015

2nd pregnancy: Losyen anugerah dan barra gel NR

selamat pagi...

kali ni persiapan berpantang sedikit lain..sj nk cuba kelainan pulak..hehehe..dulu masa cik mah ngandung azwa pkai hp xberapa canggih nk whatsapp..sbb lembab..so mlas lah sikit..then xde pun group2 ngan geng2 whatsapp...skrng ni ramai kawan2 suka share mcm2..so excited gak lah nk cuba...

ni antara yg dicadangkan kawan2 cik mah yg dah pernah guna sebelum ni...

losyen sejuta khasiat anugerah ni ada 3 warna..hijau..biru n merah..

yg hijau ni pling best..bau apple n pling xpanas...sedapnyerlah bau..ni cik mah dah start guna..sapu2 kat kaki..sbb masa start 18w mcm tu dah start cramp2 kaki kiri..sejuk kot..so en suami lah sapukan..alhamdulillah..pagi tu lega je rasa..syukur...

cari merata gak..masa blik kg besut cari gak..tp yg ada yg merah je...then masa g chow kit nk beli barang nmpk signboard kedai jul barang2 naugerah ni..singgahlah jp..masuk2 terus nmpk..amik ha berkotak2 ada...terus ckp nk...hrga kat kotak RM26..then masa nk bayar akk tu bg RM20..wahhh..alhamdulillah rezeki...bnyknyer diskaun..tq akk..moga murah rezeki akk...

yg losyen ni juga..cik mah plan nk pkai nnti masa pantang..nk pkai sebelum pkai bengkung..kiranya sapu di perut nnti..insyaallah...

oh ye...ape yg best juga losyen ni..dahl;ah bau sedap..n pling cik mah suka..xde melekit2 pun..sedap je pkai..so..cantik manis bolelah cuba ye..



then baraa gel ni cik mah beli dekat aeon big wangsa maju..dekat atas..dekat booth kecil2 dekat food court...amboi jelas kan..ehehe..

usha2..tgok2 eh ada..RM30 sebotol..ni boleh guna untuk miss V kita...penjagaan juga ni...then boleh gak gunakan sebagai syampu...kira serba guna juga barra gel ni..barra gel ni dari NR...xsabar nk try nnti..

insyaallah nnti cik mah review ye...

TQ

PUAN MAH



Monday, 2 November 2015

Pilihan basikal yg sesuai utk anak setahun..


selamat pagi,...

tajuk xnk kalah kan..hahaha...xde idea..bolehlah ni ...snng nk paham..hehehe...

cik mah plan nk belikan azwa basikal ni sbelum puasa..ke masa bulan puasa ntah..lupa sudah..azwa setahun 5 bulan mcm tu...xde pun survey2 kat mana2..tgok2 gitu je adalah..

plan nk beli dekat chow kit je sbb rata2 kata situ murah..kakak pun kata situ murah sbb die slalu beli brng utk anak die...so...masa tu dah alang2 g lalu situ..singgah teruslah..

g terus kedai2 ada basikal tu...ada beberapa pilihan cik mah nk...pastu bincang2 ngan abah azwa...kami pilih yg ada pengayuh..ada tempat nk letak kaki die..sbb kaki xsampai lagi masa tu..then tempat nk guide die..ye lah..belum boleh mengayuh kan..


ada bnyk jenis n pilihan mcm2..ada penutup ataslah..ada penahan depanlah..mcm2 tau...ada yg cantik RM300 mcm tu..tp ...eh..mcm gah sngt je nmpknyer..xpyhlah..bukan artis pun..eh..silap..bukan anak artis..rumah pun sekangkang kera je..hehehe...so pilih2 amik yg RM140...before tu katanya RM280...okeylah..mmg dlm budget..budget bawah RM200..n pilih warna purplelah..kot2 nnti adik next2 lelaki..sesuailah kan..xlah nmpk jambu nnti..hehehe...

tadaaa...nah..beberapa gmbar azwa bersama basikal nya..




oh ye..lupa pulak nk g tau..ada tali pinggang skali tau...azwa mmg ingtlah..klau naik je basikal kena pkai tali pinggang...skali je ajar terus paham n ingt..clever girl sngt..mmg gaya kakak2 kamu tu terserlah sngt tau...



then xlama lps tu azwa pndai naik sendiri basikal die walaupun basikal tu tinggi sikit...xpernah pun kami ajar..die pndai2 sendiri je..hebat pulak cik mah rasa..azwa sngt cepat matang...rindunya ummi dengan setiap keletah kamu..klau nk cerita kat blog,,,penuhlah nnti cerita die je..hahaha...xpelah...skrng ni kaklong je..nnti share pulak blog ummi ngan adik pulak ye..hehehe..

so..mummy2 semua mcm ne pilihan basikal anak2 mummy semua??

TQ

PUAN MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...