Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 30 December 2015

Bercuti ke Krabi: Krabi airport menemukan kita..

selamat pagi...

cerita krabi nk penghujung cerita dah ni...

ni cerita tentang cinta krabi..ahhaha...gitu..




gmbr azwa masa nk checkout hotel n tunggu teksi amik kami utk ke airport...

masa duduk2 kat airport tu...sudah semanyang tu..tetiba nmpk eh..mcm aaron azizlah...tau dah aaron mmg ada kat krabi..tp xsangka aron aziz akn blik hr yg sama..cewahhh..dok ckp kat abah n abi azwa...dieorang kata x...hahaha...ele2..jeleslah tu..skali nmpk wife aaron..ha..betullah tu..pastu ada yg nk amik gmbr skali ngan die..k..sah dah aaron aziz...so kami konon2 excited nk g amik gmbr..skali aaron nk g check in tiket n check in pasport..masa check in pasport...xle amik gmbr kat situ..so sabarlah masuk kat tempat nk boarding tu...

skali nmpk aaron baru kuar dari check pasprt.berdiri dekat kedai buku..k..abi azwa suh kami g cepat2..die nk amikkan gmbr...k lah..dah ada peluang...so ape lagi..hahaha..nk kata minat sngt tu xla..tp excited naik skali flight ngan artis..hahaha...gitu skali...

then mungkin PA aaron kot kata..die nk amikkan gmbr...so cepat2 panggil abah azwa skali join amik gmbr..tadaaa...


azwa wat muka excited terlebih..hahaha...ada2 je kamu ni tau kaklong...



ni pulak ala2 muka comel die...

then say bye2 kat aaron..n aaron pun tegur rambut azwa merah..cantik katanya..hehehe...kembang semnagkuklah kaklong...

seronok sngt masa tu..excited terus post gmbr kat fb..hahaha...

so...jauh tau kami dipertemukan ngan cinta krabi..aaron aziz gitu...

alhamdulillah..trip ke krabi..sngtlah seronok n lancar...syukur alhamdulillah...terima kasih pada bff cik mah bnyk membantu n sm2 jagakan azwa..love u ibu..

TQ

PUAN MAH






Tuesday, 29 December 2015

Persiapan bercuti bersama baby..

selamat pagi..

hari ni share lagilah..sebenarnya lama dah nk share kan..sbb dah bbraa kali juga g berjalan2 n travel dgn azwa..

tp kali ni lain sikit sbb dekat negara orang..so kena lebihkan persediaan..lagi2 utk azwa...takut nnti ada masalah pape disana nnti...ni antara persiapan cik mah nk ke krabi yg lepas..

cik mah n en suami plan nk beli bag travel jenama camel tu..lama juga survey..start dari dah beli tiket tu...last2 kami beli di festival city..dekat parkson..ada less masa tu..okeylah...share ngan abah azwa...1 lagi beg tu dah ada..abah azwa punya dulu...so okeylah..1 yg besar n 1 lagi sederhana..n 1 lagi mmg nk bw utk naik ke kabin..sbb takut azwa yak ke ape ke..n bw segalanya..buku2 dielah..susu dielah...nursing cover..

Beg bw ke kabin:

dalam ni cik mah isi pampers azwa n bj sepersalinan..

susu belum bancuh n dah bancuh n botol air masak die..

nursing cover..

buku die..bw 1 je..

dokumen penting + duit2 n hp..

ssc azwa..snng klau die tertdo..sbb nnti abah die nk angkat beg...





yg ni beberapa hari n minggu sebelum tu cik mah prepare...

sunblock utk kids tu beli sehari sebelum pergi..dekat watson..dlm RM30 kot..ke RM20 lebih mcm tu lah...

yg inhaler cik mah pun..cik mah siap2 minta dah kat dktr ..sbb cik mah xtahan ngan air cond lama2...

pastu plug utk digunakan dekat luar negara tu..tu beli dkt MR diy...

then beli gak powerbank..hehehe..sekian lama br nk ada powerbank..beli yg kecik je..cukup utk cik mah je..sbb hp en suami tahan lama xcharge bateri..

then beli monopod ...ni pun gara2 nk travel luar negara tau nk amik gmbr bnyk2 sbb tu beli..hehehe...

then yg cover hp dlm air tu..tu pun excited gak beli..sbb xbeli kamera yg boleh guna dlm air tu..hehehe..so kenalah ada ni...bgus kualitinya n selamat...ni cik mah beli dekat wangsa walk je..

then dapatkan surat dari dktr utk travel sbb pregnantkan...alhamdulillah selamat utk travel kata dktr..n syukur juga xde masalah pape disana..

selain tu bwlah wet tissue bnyk2 gak sbb snng klau anak yak ke buang air kecil .kdng tu mana2 je die nk yak..hahaha..plus klau makan sana sini comotnyer..so sngtlah penting ada wet tissue bnyk2..dikala travel bersama si kecil ini...

bj anak kecil kita kena lebih tau..bj kita xpe..snng nk cari klau pape...

pampers pon bialah lebih..takut t die cirit ke ape ke...payah pulak nk cari kan..

yg lain2 tu seperti biasalah kan keperluan penting yg biasa kita bw...pape pun brng anak kena check  4 5 kali sbb payah nk dpt kan klau travel nnti..

TQ

PUAN MAH..







Monday, 28 December 2015

Year End Sale!!!!

selamat pagi kesayangan...

ni nk share YEAR END SALE yg cik mah buat...

alhamdulillah sambutan menggalakkan...so utk kawan2 blog pulaklah wat promo ni...

meh2lah sape2 yg sudi nk tempah...



ni gmbaran penuh sapu tgn baby tu ye..bukan baby pun boleh je pkai... 



TQ

PUAN MAH

Wednesday, 23 December 2015

Bercuti ke Krabi: Cenderamata dari Krabi...


selamat pagi...

cerita shopping sikit2 dekat krabilah...kami xde lah shopping bnyk pun..beli utk family terdekat je...n utk diri sendiri je..

meh tgok gmbr dulu ek..


yg purse kecik tu...ada 5 dlm tu..150Baht..then fridge magnet tu ada 10 utk 200 Baht..

ni bg adik sepupu cik mah..n en suami bg freidge magnet dekat kawan2 die..yg air nescafe n meiji tu..utk kami sendiri minum,...bawa blik sikit..selebihnya dah minum dekat hotel..sedap yg rasa pisang tu...

pastu yg arabus tu bg sepupu cik mah n utk minum sendiri juga...en suami suka nescafe hijau tu..so belikan utk die..arabus tu ada 5 paket dlm 1 kotak 35 Baht...


yg ni pulak bj utk mama..ayah..adik..mak mertua n abg ipar...yg biru n merah tu beli kedai lain 300 Baht utk 2 helai...


yg ni utk kakak..abg ipar n anak buah cik mah..single lelaki kecil tu 150Baht utk 2 helai...

yg hijau tu 120 Baht n 150 Baht xsilap..xingt sngt dah..maafkan sy..hehe




tadaaa..gmbr kat header blog ni bj anak bneranak krabi...warna je lain2..tp design sm..ni beli dekat town krabi..mahal sikit..350 Baht xsilap..ke 380 Baht..utk 3 helai..

itu je yg kami shopping..xde shopping bnda2 lain pun...

bnda terpaksa shopping..selipar..sbb nk tercabut..hahaha..n beli beg silang..sbb payah pulak semua bnda nk masuk dlm beg sandang..en suamilah ni xkasi bw beg silang..hahaha...kan dah kena beli..

itu je..lain2 xde pun..makan2 je bnyk..












TQ

PUAN MAH


Tuesday, 22 December 2015

Bercuti ke Krabi: Barracudas Tours Aonang,krabi...

selamat pagi..amaran awal..entry pnjng tau n bnyk gmbr..hehehe..sbb bnyk bnda nk share...

seperti yg cik mah pernah share sebelum ni tentang 4 island tours...kami amik dari pihak hotel je...so pukul 9 pagi tepat je..dah ada agent nk bw kami ke tempat berkumpul dtg hotel..wahhh..sngt2 menepati masa tau..bgus sngt...lps tu ada pick up beberapa orng lagi..then gerak g tempat berkumpul...

tadaaa..gmbr masa naik van tu...excited semuanya...


yg ni pulak masa tunggu yg lain2 berkumpul...mereka dah bahagi siap2 n ada yg amik nama utk pakej yg kita amik...


yg ni pendaftaran utk 4 island tours...azwa ibu n abi die..ibu n abilah rajin dukung die klau die penat selain abah..umi..xla...xlarat dah sayngku...umi dah bw adik..hehehe


k.masa ni dapat sticker sorang 1...lekatl;ah mana suka..hehe..utk 4 island tours masa ni warna pink..


tadaaa...


ni lah stickernya...then masa ni baru tau..kami di bw oleh barracudas tours...



tadaaa...kami pilih longtail boat je..sbb cik mah pregannt..xsesuai klau terhentak2...n pling bersyukur..pregnant kali ni xla sepenat dulu...dulu sikit2 je nk air..


tadaaa..kami dlm longtail boat..sebelum naik boat ada sedikit penerangan..sikit2 je...

bergerak ke pulau pertama PHRANANG BEACH


tadaa...kami bertiga..tq abi n ibu amikkan gmbr...boat kami no 11..kena ingt tu...bnyk boat sm tau..nnti salah naik payah pulak..hehehe..


masa diberi dekat sini dlm setengah jam xsilap...ada mcm temple kat caves tu..tp kami xg pun..so kami berendam2 kat tepi pantai je lah...

tadaa..weeee..kami bertiga..ops..berempat...hehehemasa ni xpakaikan azwa pelampung pun..sbb main2 air sekejap je tepi2 tu..so gilir2 pegang azwa je...






ni masa nk naik semula ke boat...

next kami bergeark ke CHICKEN ISLAND...




nmpk x ayamnya disitu..hehehe...

masa sampai sini..tempat utk snorkeling..alatan semua disediakan...masa dlm 45 minit mcm tu diberikan...n hanya yg pandai berenang je boleh turun snorkeling ye...cik mah n ibu azwa xturun..jaga azwa..abah malas nk turun juga katanya,...hahaha..



so..ada gmbr abi azwa je lah yg bersnorkeling terapung2 tu...cantik airnya...


sementara menunggu yg lain tgh snorkeling..kami bergmbrlah dekat atas boat...cantik pemandangan sekeliling...subahanaallah..

xla lepas tu kami gerak ke pulau ketiga utk makan tengah hari n mandi manda,,

PULAU TUP...

xjauh pun dari chicken island tu..masa cetek le jalan kaki je ke 3 pulau tu...ape ntah nama 1 lagi pulau..xingt..hehehe...

makan tgh hari dah include skali dah..paling best tu..siap boleh bertambah tau..bgusnyerlah...air mineral free je..le amik bape bnyk nk amik pun..hehehe



tadaa..makan tgh hari..ada ayam goreng..sayur..n ayam goreng kunyit gitu..ala2 lah kot..tp sedap..bekas le recycle..demi menjaga alam sekitar..hehe...

masa kat sini..lama diberikan juga...boleh mandi2 lepas makan2 tu...

so ape lagi..kami pun bagilah azwa main air..masa g ni..azwa je baby..yg lain dah 7 tahun keats...so mmg jadi tumpuanlah die..mat salleh semua dok usha die..agaknya sbb sama rambut..hahahha...




ini budak sngt excited..lupa diri jumpa air..xheran ummi n abah dah..tau nk main berendam je..ewah2 sngt...




dah siap2 dah pkaikan azwa sunblock utk kids...selamatlah kulit anak ummi..hehehe...tp xla panas sngt pun masa ni..walaupun pukul1..hahaha



tadaaa..lagi gmbr...cewahhh..masa ni kan ada cover yg waterproff tu..so suka2lah amik gmbr kena air..dengan hp je...suka sngtlah kan...



cakkk..kaklong berang2 lagi...die paling xlupa pong die...umi..pongg....terus tunjuk air...pelampunglah tu..nk sebut pnjng sngt..hahaha

then lepas kepenatan main..die nk susu...so susukan die n selimutkan takut die sejuk...tetiba team barracudas tu mcm kelam kabut je tgok dok kira2 orng..nmpk dari jari mcm 2 3 orng xcukup,...alahai..mana g ntah...dok kira2 lagi..padahal kata tadi siapa lambat tinggal..hahaha...kalutlah tu...xkanlah nk tinggalkan....


skalinya...ketua die sendiri kira...hahaha..pling kelakar sbb rupanya yg hilang tu sorang je..n sorang tu adalah AZWA...azwa yg dlm selimut dlm pelukan ummi..hahahahah...1 boat gelak...hahahah

rupanya anak buah die xkira azwa..xnmpk sbb azwa dlm selimut..hahaha

sesudah jumpa yg hilang ni..hahahaha..kami geraklah ke pulau terakhir..

PODA ISLANDS...

masa kat sini 2 jam diberikan..lama kan...

boleh lepak2 lagi n mandi2 lagi...cik mah xlrt dah nk mandi2..santai benda kain je lepak2...


tgoklah budak ni ngah buat ape tu...lepas makan je..yak lah tu..hahahaha...

lepas dah cuci2 yak tu...sibuklah nk mandi lagi..padahal die dah naik bintik2 dah kat bdn..tp belasahkan je lah...pk jap2 lagi lah...

so..abi die bw die g mandi..abah n ibu dah g berendam dulu dah..hahaha


kaklong sngt excited...


tadaaa..abi azwa n ibu azwa...tempat wajib amik gmbr...hehe


ni gmbr abi azwa amik..cantikkan...indahnya lah...oh ye..pulau ni pernah kena tsunami dulu...


cehhwahhh.minah salleh ngh bersantai2 main air lagi..

xla lepas tu hujan br nk start..so cepat2lah bw azwa naik atas boat..dekat pukul 2 lebih dah masa tu...

naik atas boat je ada disediakan buah tembikai..baiknyalah mereka...

makanlah puas2..azwa makan utk umi n abah skali..mmg hantu tembikai azwa ni....

makan2 buah..then gerak blik..masa ni start dah hujan2 lebat sikit...

blik tu naik tuk tuk..free je..dah include skjali agaknya..mereka hantar sampai ke hotel..dalam 3.30 ptg dah sampai hotel dah...so..kami berehat2 je lah...malam tu baru keluar jln2 lagi...

so sekian shj 4 island tours kami..terima kasih team barracudas..layanan yg sngt baik n peramah...seronok n selamat sngt rasa..oh ye...bby pun ada gak jaket keselamatan..so xde lah risau...azwa okey je pkai bila die tgok semua orang pkai...


sngt2 berbaloi dgn harganya...

Rindu sudah pada krabi..hehehe..












TQ

PUAN MAH





Monday, 21 December 2015

Azwa di koleksi Prettyprincesszara


selamat pagi...semoga hari ni lebih baik dari semlam...

cerita tentang kaklong azwa pulakllah...

seperti pernah cik mah share sebelum ni..azwa dapat jadi model tudung di prettyprincesszara..

so..pencarian bj utk photoshoot bermula..samaada..bj n seluar putih..atau kedua2nya hitam..atau salah 1...so carilah yg lengan panjng..br nmpk solehah gitu..hehhe..
payah gak nk dpt bj putih utk bby2 ni kan..

masa ni ikut abah azwa g ou ada yornement bowling..jumpa ada sehelai bj kai i setan..blouse gitu...skali tgok pengan..rm100 ha...mak ai..mahalnyer bj awk..

usha2 lagi..nmpk poney..tnya2..ada sale..beli 3 helai Rm99...mak ai...berbeza benarlah harga..klau sehelai je dah rm100 lebih..so alang2 tu..ada seluar hitam n baju putih amiklah terus skali dgn bj oren tu..wat tambah koleksi..hahaha


tadaa..

ni antara gmbr2 azwa masa 1st photoshoot..alhamdulillah semua berjalan lancar n dipermudahkan..


ada masa azwa penat..so layankan je lah die nk susu lah..nk bearlah..ahhaha...budak2 kan..kena ikut mood die..


tgok..kejap2 tu die nk duduk dekat kerusi pulak...


pastu xnk..nk bawah pulak..pastu pandai memilih pulak..die nk warna yg disuka je..warna xfeveret die..payahlah nk pujuk die..hahaha...mcm kuning tu..die xminat.sngt..hahaha..pndai pulak ye kamu ni syg...


hijau ni die suka..so lebarlah senyumannyer..oh ye..skali lg nk gtau..kainnyer xpanas pun tau..ada lubang2 pengudaraan gitu..


tadaa..siapa nk main gitar lagi tau...kami layankan je lah die...


muka budak xminat warna kuning...hahahha


ape lah yg kaklong dok pk kan tu ye...


so utk koleksi lain..cantik manis.p follow ig ek...ada lagi tudung2 baru tau..lagi cantik2 gitu...

selamat ebrshopping utk anak2 solehah kita..

TQ

PUAN MAH




Friday, 18 December 2015

Bercuti ke Krabi: Emerald Pool & krabi town ,Krabi Thailand.

selamat pagi...

sambung lagi cerita bercuti hari tu...tekad nk habiskan sebelum tahun baru..hehehe...

ni kami ke emerald pool...dari pekan aonang nk ke emerald pool ni jauhnya 80km okey...jauh ya..bukan dekat..memula tu kami xtaulah sejauh tu..masa tu jln2 nk cari pakej...pastu jumpa bella..maaf ni terlupa nk snap tempat bella tu..sbb kepenatan sebenarnya...

baru sampai pagi tu..terus lepas makan gerak cari pakej..jln kaki tau...sambil2 tu survey harga nk sewa motor..rata2 250 Baht..xdpt murah dah masa tu..so deal2 ngan bella..tanya2 itu ini...pndai gak die ckp english...so sennglah nk cerita n tanya...

then baru tau..emerelad pool ni jauhnya sekian ye...bukan dekat lagi2 ngan cuaca panas n nk hujan mungkin nnti...ngan azwa lagi..xkanlah 80km..8km bolelah ku gagahkan juga...last2 deals...dapatlah 1650 Baht utk 2 orng ke emerlad pool...1250 sebenarnya 2 orang...400 Bht bayaran masuk emerald...azwa free...so kami berempat naik kereta..so kami plan pukul 1 tgh hari gerak g emeralad pool tu...

alhamdulillah mereka menepati masa...

paling best...kami naik toyota altis gitu..kira kereta sewa siap ada pemandu tau..berbaloi bg kami sebab perjalanan jauh...n kami bw azwa skali...lebih sejam gak perjalanan..klau naik moto..mau patah sudah pinggang ummi kamu ni syg...

masa sampai..separuh jln nk ke emerald pool start rintik2 hujan..so agak lecak sikit kat kawasan nk mandi tu..tp memang emerelad lah poolnya..mana dtgnya ntah..kagum sngt2...

xamik gmbr sngt..sbb cik mah lebih pada hati2 sbb takut tergelincir...



gmbr dari abi azwa...suasana masa baru sampai..ramai dah orng..hujan rintik2..jp2 berhenti..



masa baru lepas byr tiket nk masuk..perjalanan nk ke kolam 800m...



tadaaa...ngah kenal2kan air ngan azwa..agak licin..so kami main ditepian je...bahaya pulak rasa...


ramai juga orang...tgh tu dlm juga..tp kami xg pun..abi n abah azwa je g...


tadaaa..3 orng ini je berendam sampai ketengah..sorry gmbr kabur2 sikit..



ni lepas dah tukar bj..abi azwa n abah.dah jln dulu g cari makanan ringan nk kunyah2 katanya..hahaha...laparlah tu...



snap masa nk blik dah..dekat dgn tempat tiket...

lepas je dah mandi2 di emerald pool dlm sejam mcm tu..kami gerak nk ke krabi town..sj je nk jln2 jp..dah deals ngan kereta sewa..blik pukul 7..masa tu dlm 5 lbh sikit..so gerak ke krabi town..sampai ngam2 pukul 6 ptg..


lps je turun kereta...maaf muka comot..xde nk touchup2...hahaha...

kat krabi town ni cr ubat azwa sbb chicken pox azwa nk naik..masa2 ni lah pulak kan nk kena..hahaha...nasib ada sepupu en suami orang thai..mesej2 die ,..die sent gmbr..kami cari dekat farmasi...nasib gak murah..hehe...

kat krabi town ni kami beli sedikit cenderahati..ni nnti cik mah share ye..akhir2 episod nnti..gitu skali...


eh2..nk tau x...ada zebra crossing kan..tp comel sngt2.tau ada gmbr zebra...tertarik betul masa tu..hahaha...pndai n bernas ideanya..hehehe...mcm comel je kan...

tepat pukul 7..kami gerak balik ke hotel...perghh..laju tau abg kereta sewa bawa kami...paling klaka sbnrnya..masa awal2 nk dtg tu..sesat jugaklah die cr emerald pool..hahaha...

lagi klaka...br kami perasan..road tax xde...no plat depan belakang pun xde...perghhh.alhamdulillah kami selamat ke sana sini..hehehe...

so tu je lah cerita hari pertama g ke emerald pool yg jauh itu..hahaha..n krabi town yg best juga..sekejap benar rasa sejam tu...nasib sempat grab bj n cenderahati..












TQ

PUAN MAH


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...