Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 29 February 2016

Nur Uzma Nafeesa dah sebulan..

selamat pagi..

alhamdulillah nur uzma nafeesa dah sebulan..syukur sngt2...

sekejp je rasa...berpantang pun alhamdulillah dipermudahkan bdn sngt kuat kali ni..dulu manja betullah hai...hehehe...1st time kot ek..lagipun dulu just 1 jenis supplement dlaman je amik...

sebelum cerita nk share gmbar uzmalah...



tadaaa...masa ni uzma xmo tdo siang..bgn pukul 12 tgh hri dah mandi2 semua tu..die xmo tdo sampai pukul 5ptg..so ape lagi..kena bulilah ngan ummi...hehehe...tutu tu kaklong punya..headband pun juga...bj pun juga..sarung tgn juga..stoking je baru..hehehe...

ramai kata uzma muka abah die..aaa..mmg sebijik pun muka abah die tu...so.dah jelas kaklong muka ummi..hehehe...orng kata gak..klau muka adik n kakak berbeza xla selalu gaduh..oh ye ek..xtau pun..hrp2 kamu berdua sayang menyayang ye..

TENTANG UZMA:

Uzma sm je mcm kaklong die..tdo malam sampai ke tgh hari br bgn...alhamdulillah umi xde lah bermata panda..umi dapat rehat yg cukup..bgn mlm pun menyusu je..then tdo semula...

uzma suka sngt sedu..tu yg cepat naik bdn kot...sehari tu wajib 2 kali sedu..kuat pulak tu..hbis tisu maktok tampal kat uzma..hahaha..skali kaklong pun nk gak tampal tisu kat dahi die tu..hehehe

uzma berkali2 bambam dari kaklong..kaklong 2 bulan baru 4.2 kg..tp uzma 20 hari dah 4 kg..wowwww...semangat anak ummi ni..

uzma dah pkai bj kaklong yg kaklong pkai masa 5 bulan..hehehe..

uzma suka muakkan susu sikit2 n main air liur sikit2...tp xla selalu sngt...

uzma cucu ke empat maktok n tok ayah...

uzma juga slalu gak tersedak masa isap susu...nebes tau ummi..so mmg berhati2 masa susukan die..mmg tumpukan perhatian..n berzikir masa susukan uzma..






TQ

PUAN MAH

Friday, 26 February 2016

Booster seat dari sweet cherry

selamat pagi...

kali ni nk share tentang booster seat pulak..

cik mah mmg ada plan nk belikan kaklong azwa booster seat ni...sbb tgok anak sepupu cik mah lelaki pkai elok je..then pernah usha2 dekat quill jenama cassato tu..perghh..warna pink..rm1000 kot..tapi cantik giler r...

tp bila pk...RM1000 tu...bnyk boleh beli..hahaha...

so xdelah usha2 pun ke lain lagi..

then tetiba masa bulan 11 hari tu..g manjaku dekat sri gombak...nk beli pampers adik baby yg NB...tetiba eh ternmpk pulak booster ni..tgok2 hrga RM199...

jauh lebih murah..

tp bab2 ni xla pandai..so snap gmbr je dulu n nk tnya kawan cik mah..

tq sudi memberikan pendapat ye akmar..




masa ni ada warna hitam je...klau online ada gak kelabu..tp suka lagi warna hitam ni kot..


ni details cik mah amik dari web sweet cherry

LB517 Canyon Child Booster

Description
Net Weight: 12 kg

Features: 
  1. Suitable from 9 to 36kg
  2. Extra padded seat for children from 9 to 18kg
  3. Backrest can be removed to become booster seat for children from 22 to 36kg
  4. 5-point, 1-pull safety harness
alhamdulillah..azwa sngt selesa duduk kat booster baru die ni...

yg car seat lama tu..turun ke adik baby lah pulak kan..


tadaa..gmbar kaklong..

die siap boleh bersila bagailah duduk kat booster tu..selesa..siap kdng tu letak tgn die kat kiri kanan lagi..mcm boss sngt dah tau..hahaha...

n lagi 1..azwa mmg skema..die xle klau xpkai tali pinggang masuk kereta..mulut xhenti2 sebut tali pinggang selagi xpkai..so..die mmg akan duduk atas seat die sendiri..xpyh paksa2..hehehe...

alhamdulillah semua dipermudahkan..snnglah umi nk uruskan adik nnti..

sekian shj review..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 25 February 2016

Peminat tegar Karipap ayam..


selamat pagi...cerita kaklong lagilah...

mama cik mah mmg ada buat karipap frozen ni...ada ayam n daging...

so azwa slalulah nmpk maktok die buat karipap...cik mah slalu je g umah mama...then mulalah die nk menolong maktok die..hehehe...

dulu masa xde homemade playdough die tu..mmg kuatlah mengacau maktok die...terpaksalah maktok bg sedikit tepuk utk die wat karipap die juga..hehehe...ni ha aksi2 kaklong..ish2...



pantang maktok bgn je g dapur jp ke..toilet ke..minum air ke..cepat2 die take over tempat mak tok die..hahaha...


dah bila tok ayah balik tok ayah pulak akn gorengkan separuh masak karipap tu utk frozen kan...pastu tok ayah nk packing...ape lagi..pembantu sukarela ni mmg sedia membantu..xpyh suruh...mmg rajin menolong...


dah siap tolong..ape lagi..maktok kena kasi upahlah kat kaklong..hahaha...pling2 3 biji karipap maktok mesti habis die makan..slalunya xmakan pun inti lagi..makan part2 laur tu je..selera betul die..

ni lah peminat tegar karipap maktok..rajin menolong pun iye juga..moga sampai ke besarlah rajinnya ye sayang..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 24 February 2016

Beli drill jenama BOSCH dari 11 street..

selamat pagi...

ni nk share pengalaman pertama kali beli dekat 11 street...

sblm ni pernah nmpk ada blogger share die beli drill..hrga murah gak..jenama bosch..terus lepas tu semangat nk cari gak..sbb en suami mmg nk pun beli...rasanya blogger tu beli dekat lazada..tp masa cik mah usha2..lazada mahal dlm RM50 dari 11 street tu...

so pilih2 n pk2...last2 en suami kata beli dekat 11 street lah..sbb bc review semuanya okey...so kami decide belilah...


tadaaa...

ni yg cik mah beli..







alhamdulillah...yg diidamkan en suami dah dapat dah...so nnti pindah rumah baru bestlah..hehehe...

kdang2 tu kan..hr ni hrga lain..esok hrga lain dah..klaka pulak rasa...so bila rasa hrga tu dah murah..belilah cepat2 ek..hehe...

en suami dah test dah...alhamdulillah semuanya okey...

penghantaran pun okey je..xde pape masalah pun..so..bolehlah beli lagi dari 11 street..

TQ

PUAN MAH


Tuesday, 23 February 2016

Mengkawan chalet, sungai klah


selamat pagi...

sambungan cerita dari family day yg teaser tu..hehehe..maaf lama baru nk share..blur sebenarnya nk start dari mana...

so..baru dpt rentak..kita start dari tempat penginapanlah ye.

ni maklong cik mah yg bg cadangan...kami pilih tarikh 11-13 dis 2015 tu..sbb 11 dis tu hari cuti sempenan hari kelahiran sultan selangor..

pilihan tempat tinggal adalah MENGKAWAN CHALET,sungai klah,sungkai perak...

tempatnya dekat ngan hot spring sungai klah tu...kena lalu situ dulu baru sampai hot spring..dari chalet ni nk ke hot spring xsampai 5 minit pun naik kereta..dekat je...

seramai ahli keluarga JMZ join family day kali ni..ikutkan ada lagi..tp atas masalah n atas urusan kerja..mereka xdpt nk hadir kan diri..

xamik gmbr pun kawasan tu..sbb cik mah sampai petang dah...yg lain2 gerak awal dah..cik mah tunggu en suami blik...pukul 4ptg mcm tu baru bertolak...

yg ada gmbar pamplet ni je...



bilik yg cik mah duduk..skali mama ayah..kakak n abg ipar n anak2nya.. RM200 semalam..ada 2 katil queen..

bilik besar gak..boleh je tidur bawah..en suami..ayah n abg ipar tdo bawah je..bw toto lebih...

bilik yg katil queen single RM150 semalam...yg jenis rumah ada dapur tu..dah penuh masa tu..so kami amik bilik2 je... total semua 8 buah kami amik..

utk bilik kami ada sedikit masalah..kunci pintu bilik air rosak..so abg ipar godek2 lah..nasib okey..tu pun pakukan je...then kat dinding tepi bilik air belah bawah tu..dah mcm kena makan ngan anai2 sikit...so terkopak sedikit..bilik lain okey..

cuma bilik pakusu cik mah pintu depan pulak xle buka..nasib ada sliding door..masuk kot situlah jawabnya..

oh ye..katil kami mcm terasa springnya..xtaulah mungkin ada yg duduk sebelum ni ada terbalik2 kan kedudukan tilam tu kot..agak sakit pinggang disitu..sbb mak buyong yg tdo kan..hehe...

lain2 dari segi kebersihan okey je..suasana pun nyaman je...

klau nk tempah utk sediakan makan pun boleh je..kami ada tempah utk makan tgh hari sabtu n makan malam..n makan pagi hari ahad...makanan okeylah..boleh terima..alhamdulillah...

dewan terbuka pun disediakan juga...tu kena booking gak..takut bertindih dengan group2 lain kot ada yg nk buat aktiviti juga..

set utk bbq pun ada juga..tu pun kena sewa lain...tp okeylah...best juga kami bbq pada mlam sabtu tu...ngan berkaraoke..karaoke kami bw set sendiri..tp nk sewa ngan pihak chalet pun ada juga..

dari segi penambah baikkan mungkin bnyk lagi boleh ditambah baik..insyaallah klau ada rezeki boleh kesini lagi..mana tau nnti lagi cantik...

TQ

PUAN MAH

Monday, 22 February 2016

2nd pregnancy : 2nd trimester

selamat pagi..

dah bersalin tetiba nk cerita hal2 mengandung....

bnyk pulak entry kena schedule..n tetiba check..eh..xde lagi kenangan adik baby masa 2nd tri...t adik baby tnya mcm ne..hahaha..

xla..umi sj je nk bg adil..walaupun umi ni mcm ingt2 lupa je..hehehe...

selalunya kat cik mah..2nd tri ni mmg indah dari 1st n 3rd tri..mmg agak bertenanga n aktif sedikit...

berbanding ngan 1st tri..agak lemah sedikit bdn..ngan morning sickness tu kan..

masa 2nd tri ni lebih pada sakit pinggang ...bby nk membesar masa tu..so bila tdo terlentang tu..agak menekan...

then ada juga cramp kaki bila tidur malam..mcm mengkarung tu ek orang panggil..gitulah..so malam2 kena sapu losyen syifa tu nk elakkan sakit cramp tu..then kena berselimut...alhamdulillah masuk 3rd tu kurang dah sakitnya..

bab2 mengemas rajin juga masa 2nd tri ni...jln tu xpayah ckp..mmg rajin aja memanjang..hahaha...

perut makin menaik...so.kaklong sngt excited...die mmg suka buat bnda2 sweet je tau..tidur malam peluk adik..makan ke minum sua kat perut umi..tnya adik nk x???  xpun nnti die sapukan minyak kelapa dara kat perut..pastu check2 main dktr2 tu..then paling sweet..nk doa lepas azan..mesti kena ajak adik die skali..nk tdo pun sama juga..alahai kaklong..terharu umi...

mengidam tu xde dah lah kan..over pulak kan klau sepanjang pregnant mengidam..hahaha..

tapi bab2 emosi tu sedikit lebih senditif dari dulu..xtaulah kenapa...sikit2 bnda pun nk touching...so ape lagi nangis kat azwalah kononnyer..hahaha...gitu skali...xtaulah mungkin sbb dah ada anak kot kan..

start hunung 2nd tri tu start asma dah...baby makin besar kan..so dah xde space sngt..menekan keatas...dulu pun sm juga...so ada lah kena amik gas oksigen tu ngan ubat br sihat alhamdulillah...alhamdulillah azwa xbnyk kerenah...die rajin tolong umi n jaga adik die...tq kaklong...

bab2 beli barang tu pun suka juga...ntah kenapalah adik baby suka shopping..hahahahha....gitu skali...

itu je cerita 2nd pregnancy...xdelah bnyk sngt perkara pelik2 berlaku..alhamdulillah..dipermudahkan semuanya...

ni gmbr masa scan dekat sonoworld...masa 29w kot xsilap..adik baby marah kacau2 die tdo agaknya..meguap siap..hehehe...



TQ

PUAN MAH

Friday, 19 February 2016

Tasbih budget dalam kotak beriben

selamat pagi semua..

alhamdulillah..entry seperti biasa dah schedule ye..

xdelah cik mah ngadap laptop atau pc dalam2 pantang ni kan...cewahhhh...

ni nk share review n gmbar sikit..

tempahan 300pcs tasbih budget..beserta riben.. tag n kotak transparent skali..


aishah datang amik dari melaka tau..jauh kan...tempahan pun awal..5 bulan awal tau...so semestinya cik mah boleh bg harga murah...


bab warna n riben2 tu semua..aishah xkisah pun..so cik mah buat warna pastel je..

warna tasbih pulak cik mah campur2 je..

alhamdulillah selamat dah pun..terima kasih kerana mempercayai hasil kerja cik mah..

utk tempahan boleh whatsapp 0176626152

TQ

PUAN MAH

Thursday, 18 February 2016

kad kahwin kraf jimat

Selamat pagi...

Share lagi..kali ni hasil DIY dari cik mah sendiri...

Ni sebenarnya tempahan last minit tau..seminggu sebelum majlis customer tempah..selalunya min 300pcs cik mah amik..TP customer nk 200pcs Je...nk skali ngan diolah n tali skali..so SBB last minit..ada sedikit charge tambahan...alhamdulillah customer setuju..

Design nk yg ada kufi tu...


Klau nk beli doily paper Je pun boleh Je..  1 paket ada 250pcs

Tali guni pun ada juga


Yg ni hasil dah siap n nk pos dah..alhamdulillah 3 hari dpt siapkan semuanya...terima kasih sudi order..klau nk tempah kad kahwin kraft boleh whatsapp cik mah Ye. 0176626152

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 17 February 2016

Car body cushion support pink...


Selamat pagi..

Review dari cik mah..

Sbnrnya lama dah cari ni tau...tapi kelip2 mata Je tgok hrga...paling mahal RM99 cik mah tgok kat online punya ig shop...

Ada gak yg RM79...

Memandangkan dah tukar seat Azwa..so Azwa MCM terlentok2 ke depan klau tdo..kesian pulaklah...so cik mah pk kena gak beli cushion ni...tetiba masa tu tgok kat 11 street ada sale...tgok hrga RM35...mak ai...murah ni..mmg xboleh klau xbeli ni...kena gak beli..

Ada 2 warna coklat n pink..

Sebab kak long suka pink..so ummi beli kan pink lah..



Tadaaa...ni gmbr kak long..klau XTdo  C cushion tu letakkan belakang leher..TP klau tdo..le tarik masukkan kat leher tu..so xdelah senget2 ketepikan atau kedepan2 kepala kak long masa tdo...umi pun senang hati tgok..

Sekarang ni kak long duduk depan ngan abah..ummi dah kena pegang adik kat belakang..t adik dah besar sikit..le masukkan dlm seat merah kak long pulakkan..

Alhamdulillah puas hati..soft Je cushion ni..delivery dr 11 street pun xde masalah...masa ni ada beli skali ngn 1 barang lagi..tu t cik mah review Ye..tu pun ngan harga yg memang murah dari biasa..hehe...alhamdulillah dpt berjimat...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 16 February 2016

kad kahwin kraf lipat 2 utk dua pihak.

SELAMAT PAGI...

ni nk share hasil cik mah buatkan kad kahwin utk customer cik mah...diyana namanya...

tempahan 300pcs kad kahwin kraft jenis lipat skali dengan doily paper..slalunya skali tali tu..tp diyana minta buatkan mcm ni...so cik mah okey je..lain sikit kan...



utk jenis lipat 2 ni..cik mah pkai kertas jenis 175gsm..klau lipat 3..sesuai guna 126gsm..



tadaaa....kasi zoom sikit..

terima kasih kerana sudi tempah dari cik mah...

utk tempahan kad kahwin kraft atau nk beli kertas shj boleh whatsapp cik mah ye 0176626152

TQ

PUAN MAH

Monday, 15 February 2016

Props utk maternity photoshoot

Selamat pagi...

Kali ni nk share antara props yg cik mah guna utk maternity photoshoot yg lepas...

Nk share sbb kot2 boleh bg idea pada yg lain klau nk buat nnti...simple2 je pun...


Yg set topi botties n mitten ni cik mah beli dekat qq bby..Dana da pun sebenarnya..tp xpernah ada yg 1 set...so bila jumpa yg ni..alahai...cutenyer..amik lah nk buat utk jadi props...

Then yg sepit2 comel2 tu pun last minit gak...TQ abah azwa sudi layan kerenah ummi ajak g kaison lepas abah blik kerja..ummi tau abah penat...tp TQ layankan ummi juga..then tali guni tu mmg Dah ada dlm simpanan pun...then gmbr 4D adik bby dapat masa scan kat sonoworld..



Yg ni pulak..bj comel sngt2 skali suar..tp xsempat pun amik gmbr ngan baju ni..sj nk cerita..hahah...bj ni beli sama ngan kaklongnya...t le snap sama2...klau bby girl lah..hahaha..entry taip masa 37w..

Bj yg cik mah guna sebagai props tu t cik mah share gmbr yg..bj rompers je..biasa2...beli kat GM klang...dulu masa azwa bj rompers bnyk kakak yg bg pinjam..so bila turn adik baby..bj tu dah kat anak sedara abg ipar...so cik mah beli kan barulah utk adik.


Yg Bingkai pink tu pun dah lama ada..props masa birthday azwa tahun lepas...beli kat kaison juga...then yg love tu sj tmbh2..print sendiri je...riben pun yg dlm stok je...penguin comel tu sj beli masa beli sepit tu..ehehe...then cari perkataan love yg 1 1 tu..tp xde pulak hulur e...alaaaa...so amik lah yg mcm ni...cantik juga..


Utk yg kasut adik baby ni beli masa g qq baby juga..mmg nk cari kasut comel pun...ni je pling comel rasanya..hahaha...yg kasut kaklong tu beli masa g hello kitty go around tu...sj beli besar sikit..ehehe...yg tu cik mah print je biasa...kembang2 sikit sbb masa amik gmbr tu br lepas hujan...


Yg huruf GIRL tu beli kat Kaison juga..hehehe...Ada dari A sampai Z...yg papan hitam tu..dr zaman pre wedding punya..lama kan ...sngt berguna...

so..ni lah antara props yg cik mah gunakan..simple2 je...kena kreatif nk guna je...

hope dapat membantu serba sedikit...

TQ

PUAN MAH

Friday, 12 February 2016

Ulang tahun kedua kaklong azwa..

selamat pagi...

alhamdulillah...ulang tahun ke dua buat kaklong azwa...

entry mcm biasa..umi siap2 dah taip...maklumlah bulan 2 kan...menumpukan perhatian pada nk bersalin n berpantang...

syukur alhamdulillah dianugerahkan ank syurga ini sebagai amanah terindah...

2 tahun sudah usinya..

terima kasih sayangku kerana menjadi anak yg sngt2 baik pada umi..abah n semua ahli keluarga...



yg gmbr atas ni..abah kaklong hadiahkan..beli masa bulan 1..memang lama dah nk belikan kaklong rantai..so akhirnya pilih yg huruf A je...A tu double..ala2 3D gitu..cantik sngt....budget bwh RM1000 boleh dapat dah..

yg beg n kasut tu pulak abah hadiahkan utk umi pulak..tq abah..love u...

memula azwa mcm xnk je rantai tu..blur2 ape bnda ntah..bila tunjuk cik mah pun ada pkai..br die ok..heheheterus dah pkai..xkasi orang tgok..ewah sngt...



ni pulak hadiah dari ibu n abi azwa..alahai..bertuah tau die ada 2 ibu n abah...

ni ibu belikan hello kitty lagi n set utk berjogging tu...comel sngt warna pink..tp tu besar sikit...t bolehlah pkai g joging ngan abah ek..hehehe

umi doakan azwa sihat selalu...gembira...bijak n solehah insyaallah...

tq juga pada aunty2 yg slalu doakan azwa...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 11 February 2016

Nur Uzma Nafeesa

Selamat pagi aunty2 semua...

Maaf lambat update tentang kelahiran adik Azwa..dpt update pkai hp Je...nk dptkan iPad tu payah benar dah..kaklong Azwa pegang Je...walaupun die xmkn..xde sesiapa le pegang...hahaha...pesen ape ntah tu..

Alhamdulillah...cik mah n en suami dah sepakat utk menamakan puteri kedua kami dengan nama Nur Uzma Nafessa..maksudnya cahaya keazaman yg berharga..
 S
Semoga nama yg sngt indah ini memberikan seribu 1 kebahagian dan kebaikan buat Uzma..

Uzma lahir pada 28 Januari 2016 bersamaan 18 rabiulakhir 1437H..hari Khamis pukul 5.09petang..

Insyaallah  cik mah akan update pengalaman bersalin kali kedua ni Ye..

ASSALAMMUALIKUM dari baby Uzma utk aunty2 semua


TQ

Puan mah

Wednesday, 10 February 2016

Pesta penang dan karpet belgium punya cerita...

selamat pagi...

ni cerita bulan 12 yg lepas....

kasi update buat kenangan...

mmg tiap2 tahun akn ke penang..seperti biasa..mil kan kat penang..so senanglah...jimat..xpyh sewa2 hotel...

tadaa..kami g petang masa ni...so nk parking masih senang lagi..then g masa hari orang bkerja..hari isnin..xla ramai sngt orang lagi..orng dtg pun slalu lepas maghrib..kami solat kat dalam pesta je..


tadaaa..keterujaan 3 beranak...ni kat poster pesta besar kat intu masuk utama...bnyk pintu masuk sebanarnya...tp yg ni ada poster ni...

then xde plan pun sebanarnya nk beli pape...tetiba teringt...eh nk beli karpet 1 lah..budget RM150 kebawah..nk guna insyaallah masa aqiqah adik azwa nnti...

so cari2..akhirnya dapat yg berkenan...RM120..horay2...okeylah..biasa2 je...

then tetiba en suami dok belek2 1 karpet tu..cik mah ni bukanlah pndai pun..skali die ckp..ni carpet paklang beli ni...ooo..karpet mahal ni rupanya...

dari belgium rupanya...hahahaha.

kiranya karpet ni bgus b habuk xla melkat2 kat situ...mcm ne ntah..kurang arif sikit..hehehe...then klau air tumpah pun xla menyerap...tu nnti kita try..hahaha...

kitaorang budget nk beli utk rumah baru nnti..insyaallah..so usha2..hrga yg saiz sederhana..RM700 lps diskaun..


jeng2 ni..hari kali kedua kami...konon2 nk pusing2 je...tp en suami dok usha2 lagi karpet tu..berkenanlah tu..hrga still sama lagi..so ronda2 lah..jp lagilah beli..budget nk beli 1 je lah dulu...yg RM700 saiz sederhana..skali dok ronda2..jumpa 1 lagi tempat...besar lagi dari yg tadi..tnya2...yg saiz sederhana..die boleh bg RM500...

ape????

terkejutlah kami..

tnya pulak saja2 saiz besar skali tu berapa..die le bg RM750...saiz besar tu RM900 ke RM1200 hrganya..cumadesign lain2 lah kan kedai..tp design yg berkenan ada je...so...en suami dok deal2 ngan orang tu..

skali en suami kata..pilihlah 2...

ape kah??

2 karpet....orang tu bg RM700 utk 1 karpet yg saiz besar tu...wahhhh.....

terus berbunga2 lah hati ni..beres..ape lagi..sesi pemilihan dari cik mah..belek2 1 1...lagi2 bunga2 kat karpet tu..supaya xde gmbar pelik2 atau ape2 yg xpatut ada...masa tu pukul 12 mlm lebih dah...atm xle kuar dah duit masa tu..nasib le pkai kredit kad..guna kredit kad masa2 terdesak mcm ni je...t transfer semula lah kan..alhamdulillah..berjaya gak dpt harga lagi murah..rezeki kami..so bwlah alik 2 karpet ke kl..hahaha...penuh ha kereta kami...

horay2...t nk tgok karpet tu beberapa bulan lagilah ye..lepas cik mah pindah..hehehe...

so sngtlah berbaloi beli karpet tu kat pesta penang...tu je nk cerita..perbezaan harga sngt2 dari 1 kedai ke 1 kedai..kena rajin jalan2 tnya...

mmg klau kat pesta ni mmg karpetlah pling2 femes pun..bnda lain ada gak beli..tp yg biasa2 je..pinggan makan azwalah..hehe...belon upin azwalah..ehehe...tu je..

k..

sampai sini je..

TQ

PUAN MAH

Friday, 5 February 2016

Boleh diharap ...


selamat pagi..

cerita kaklong lagi...

mmg betullah kan..budak2 ni suka meniru ape yg kita buat..bukan je ape yg kita ckp..tp ape yg die nmpk ape kita buat...

betul juga orng ckp...sikap ank lambang dari sikap ibu bapanya...sbb kebanyakkannya die akn tgok ape mak ayah die buat...

lagi2 mcm azwa ni..24 jam ngan umi...

so bg cik mah sendiri..cik mah mmg perlu tunjukkan sikap n bercakap yg baik2 depan die...

dari situ insyaallah die akn bersikap baik juga dgn semua orang..alhamdulillah...sampai hari ni..azwa masih lagi bersikap sngt baik pada cik mah..bersikap baik juga terhadap semua orang sekeliling die..syukur sngt2...

ni masa cik mah nk ambil gmbr sapu tgn baby utk packing2 lps tu..lepas tu..kaklong ape lagi..sibuklah die..cari hp abah die..nk gak buat...siap susun tu xtahan..pastu amik pulak pasu comel umi tu nk amik skali gmbar...

alahai syg...mmg boleh harap sngt dah kamu ni...

sebijik die tiru gaya umi die amik gmbr..hahahha..



yg bawah ni pulak..masa cik mah bz siapkan kain selimut baby pulak..dari dlm bilik..tgok kaklong dok kehulu kehilir dok sibukkan baju die..dari ampai kain rendah kat dapur tu..die masukkan dlm bakul..last skali...die ngomel sorang2 dok lipat baju..hahaha...


abah die baring kat tepi tu...alahai..sweet je umi tgok kamu syg...

klaulah kain tu berlipat betul...untungnya umi kan..hehehe...

moga2 nnti dah besar pun rajinlah kamu ye..amin...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 4 February 2016

Meja study azwa dari ikea


selamat pagi...

ni nk cerita tentang azwa pulak...azwa yg suka sngt study...

cik mah mmg plan nnti nk beli kan die meja study yg ikea tu nnti bila ada rumah sendiri...

tapi kan..dah terbeli dulu pulak..hahaha...beli masa opening ikea cheras yg lepas..mmg tragislah..hahaha....jem sngt2 masa nk g tu..tp puas hati ape yg nk dpt pun...

kerusi ni ada 2...tp  1 lagi xpasang lagi...pasang 1 je dulu..limited space kan...



beli yg besar sikit..sennag le tahan lama...meja biru..kerusi ada pink n hijau...




buku2 ni antara koleksi buku yg cik mah belikan dipesta buku n jualan gudang semua tu...beli penahan buku skali..susun elok2 n pesan kat kaklong lepas blaja n bc buku kena kemas balik..alhamdulillah...syukur..mendengar kata gak kaklong ni..snang nk handle sebenarnya...

azwa ni klau duduk kat kerusi tu mmg die leka sngt..lepas 1 buku..die tukr buku lain pulak...alhamdulillah dah tu minat die...so umi memberikan galakan je lah kan...

xsabar nk deko bilik azwa nnti bila ada rumah sendiri..moga2 dimurahkan rezeki..amin...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 3 February 2016

Hello kitty Go Around Malaysia


selamat pagi...

baru tau yg hello kitty o around ni dilanjutkan lagi sampai 14 feb..

so...mummy2 yg nk g bolehlah..tp ni ada sedikit review dari cik mah...

cik mah xdelah nk g sngt pun..hahahha...sbb pernah g dah yg kat johor tu...situ mmg best n sngt puas hati..

yg ni cik mah dapat tiket free dari karangkraft..dapat 2 tiket free..tapi boleh g masa hari bekerja je..huhu...tu kurang best..nasib abah azwa ada half day lagi skali..so setelkan pasal kwsp n g lah kat sini...

bg cik mah tiket agaklah mahal juga...huhu...

tp dah free okeylah..hahaha...so belikan tiket 1 lagi je utk azwa...azwa punya tiket plus GST skali..RM40 gak..huhhh..kesat peluh je lah...dapat 2 voucher utk main game...1 game tu klau beli nk main RM12 juga..okeylah..tp semua game payah gilerlah...xsesuai pun utk budak2 main..mak n abah budak yg kena main..hahaha...pendapat cik mah lah...

pastu masa cik mah g..free gift just yg tempat gantung kad tu je..okeylah dari xde..hahaha..



main 2 game...tp just menang 1 kad toet tu je...mcm stiker tu...biasa sngt2...xde makna pun azwa tgok..hahaha...kot ye pun..klau fridge magnet ke..key chain ke..best gak...

then dah kuar tu..cik mah belikan azwa sesuatu..sbb die mmg nk kasut kitty tu lama dah..sok usha kasut kakak amani die...so umi belikan lah ..amik saiz besar sikitlah..bia berbaloi pkai lama2..hahaha...RM80 tau x kasutnya..tp okey..sbb bertahan lama klau azwa pkai..setahun tu insyaallah lah...

then ada gak beli sabun hello kitty sebotol..beli sbb bau berry yg sedap sngt...hahahahn botol yg cantik...tu dah jadi pemangkin azwa nk mandi...


ni antara gmbr2 kat dalam tu...


azwa n boyfriend baru..hehehe


azwa sngt excited bila jumpa kitty..semua tempat die lari2 pastu berdiri tepi tu suh umi amikkan gmbr...




ni die sendiri nk posing ala2 gitu..ikutlah suka kamu azwa..umi n abah layankan je...

bnyk lagi gmbr..tp xlarat nk upload semua lah..hahaha...

cantik tu cantiklah...azwa suka je..cuma hari biasa xdelah maskot hello kitty atau pape persembahan ke..agak boring lah kat situ sebenarnya..klau ada persembahan..azwa mesti lagi happy...

klau g sabtu ahad..hrga lain ye..sbb ada persembahan kot..hahaha...

okeylah sekian shj review dari cik mah..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 2 February 2016

Menambah usia lagi...selamat hari lahir !!!

selamat pagi kesayangan...

meh sama2 nyanyikan selamat hari lahir utk cik mah..hehehe...

alhamdulillah..hari ni 2 feb lagi..syukur...hari lahir cik mah..hari lahir ke 29...menambahkan lagi usia setahun...xlama lagi 30 pulak..insyaallah...

syukur alhamdulillah...


gmbr ni masa maternity photoshoot 16 januari 2016...adik baby masih dlm perut lagi...kaklong over excited tiru gaya ibu die kat belakang abi die yg amikkan gmbr ni...kaklong ni kan...

alhamdulillah..tahun ni umi pada 2 orang anak ...isteri pada en suami tersayang..masih lagi surirumah n usahawan kecil kecilan ngan bisnes yg semakin maju..alhamdulillah atas rezeki ini...

rezeki yg xpernah putus..rezeki kebahagian rumah tangga..kesihatan..keceriaan anak2...keluarga..sahabat yg baik2 n segalanya...syukur sngt2...

xlupa juga terima kasih pada rakan2 blog yg slalu bg support utk bisnes n slalu komen2 kat blog cik mah..terima kasih kesayangan cik mah...

terima kasih sngt2..

moga diusia yg semakin meningkat ni..cik mah akn lebih istiqamah n menjadi yg lebih n bertambah baik...insyaallah..




TQ

PUAN MAH

Monday, 1 February 2016

Syukur Ulang tahun yg ketiga..

selamat pagi...

alhamdulillah...

hari ni 1 feb 2016 dah...

tahun ketiga bergelar isteri buat en suami...

syukur sngt2 atas kebahagiaan n kehadiran insan bernama suami ini...

throwback sikitlah gmbr2 kawin dulu2..ehhehe



majlis sebelah cik mah...alahai..masa ni kurus..sekarang ni debab dah...tunggu lepas bersalin nnti kot2 le kurus balik..hehehe..insyaallah..


ni masa lepas nikah..g outdoor..hehehe..skrng xlrt dah nk bia isteri die dok atas peha...hahaha..xlrt dah kan...debab..


ni agaknya lagi mustahil..mau patah tgn en suami..hehehe..skrng ni kerja abah dukung kaklong je...tp kaklong rajin je jalan sendiri..hehehe...


tadaaa...ni latest punya...maternity photoshoot...alhamdulillah tahun baru ni berempat..syukur atas kurniaan ini..tq banyak2 pada bff cik mah yg slalu melayan cik mah nk bergamabr..love u ayu...

alhamdulillah..bnyk suka dan duka dlm mengharungi 3 tahun pertama perkahwinan ini...

kehadiran kaklong azwa sngt2 menambahkan kebahagiaan buat ummi n abah,...alhamdulillah juga kejadian adik azwa..moga2 bertambah bahagia n bertambah murah rezeki kami sekeluarga...syukur yg tak terhingga..

terima kasih juga pada en suami yg sngt2 sudi melayan kerenah isterinya ini..dikala senang n susah..itu ini lah..g sana sinilah..lagi2 menemam isterinya ini g beli barang2 buat bisnes...membantu menjaga anak masa umi bz uruskan bisnes..terima kasih en suami..

love u forever..moga kebahagian ..cinta..kasih dan sayang ni..kekal ke jannah...amin..

TQ

PUAN MAH


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...