Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 29 April 2016

DIY selimut baby yang lembut



selamat pagi..

kali ni nk share DIY pulak..lama dah x DIY kan..tgok entry tepi tu..eh nama kaklong makin mengjar DIY ummi ni..xle jadi..hahaha..

lama sebenarnya mengidam nk buat selimut baby ni sendiri...

masa tu ada tgok kat ig yg mat salleh buat..cantiknyerlah..skali amik gmbr ngan baby..lagilah tambah2 comel..

masa nk buat tu..xtau pun nama kain yg dot dot lembut tu..puaslah google..last2 br tau..namanya minky dot dot..hehe..

pastu misi mencari pulak payah..xde pulak jual kat nagoya..merata gak usha2..alhamdulillah..last2 jumpa juga..horay2...

so bermulalah misi nk jahi selimut baby..

wat saiz ikut suka hati ummi...hehe..
ummi buat siap ada hood skali tau...sj nk bg lagi cun melecun..

utk bahagian depan selimut tu pkai kain fannel je..kain tu beli kat nagoya je..

tadaa...selimut baby bersama model terbaru cik mah..NUR UZMA NAFEESA..


tadaaa..yg belah dlm tu lah kain minky dot dot..lembut sngt n menghangat badan baby..so mmg sesuai utk selimut..


yg ni pulak warna biru...ada 2 cik mah buat hari tu..1 uk kaklong...


cik mah buat skali ada hood tu...suka sngt..tp hood cik mah buat besar skit dari yg biasa2 jual tu..special handmade kan..


pada aunty2 cantik manis klau nk order selimut baby yg lembut ni..le whatsapp cik mah ye 0176626152

TQ

PUAN MAH

Thursday, 28 April 2016

Kad kahwin skroll in the making..

Selamat pagi..

Hari ni nk bg teaser sikit..lama x teaser2 kan..hahaha..

Ni teaser kad kahwin adik cik mah..konsepnya ala2 skrol gitu...t share lagi ek..kata teaser Je..




Klau berminat nk tau apa2 tentang kad kahwin boleh whatsapp cik mah Ye 0176626152

TQ

PUAN MAH


Newborn photoshoot uzma


selamat pagi..

alhamdulillah..har ni uzma dah 3 bulan..

syukur atas anugerah ini...masa berlalu begitu cepat...

ni nk cerita yg lepas2 je sebnarnya..

gmbr ni masa uzma dalam pantang bersama uminya lagi..

xde upah sesiapa pun utk newborn photoshoot ni..so cik mah buat2 sendiri je lah..

propnya guna yg sedia ada je..yg dr maternity punya tu..




tadaa...

alphabet abc tu beli kat kaison sperti pernah cerita sebelum ni..headband tu kaklong punya..xpyh beli bnyk2lah..kaklong dah bertudung skrng..so turn adik pulak pkai headband kaklong..jimat dah..bj yg sedia ada juga..bj kaklong..then kain bulu2 tu dari tempat cik mah amik gmbar tasbih n kad kahwin cik mah tu...senang je..

then yg utamanya adalah uzmalah..

tq syg..slalu bg kerjasama kat umi utk amik gmbr awak yg tembam tu...hehehe..

semoga uzma membesar dengan sihat..bijak n solehah ye..

TQ

PUAN MAH..

Wednesday, 27 April 2016

Susah dan senang weon off..


selamat pagi...

chak..sbelum tu kasi post 1 gmbr kaklong azwalah..


ni gmbr azwa masa photoshoot tudung tahun lepas utk prettyprincesszara..



xpernah rasa cerita tentang penyusuan azwa..tau2 nk cerita tentang wean off dah,..

apelah umi ni kan..

k lah cerita merangkumi semualah ek..

alhamdulillah..sejak azwa lahir mmg minum susu ibu je..alhamdulillah juga diberikan susu ibu yg mencukupi utk azwa...pernah gak bg dalam botol kadang2 tu..tp sbb cik mah surirumah..so cik mah just bg direct feeding je..klau keluar pun pkai nursing cover je..alhamdulillah..semua dipermudahklan sepanjang penyusuan azwa..

start dari tau pregnant tu..azwa setahun 3 bulan..then slow2 bgtau azwa yg nnti nk bg adik pulak susu die ni...hari2 bgtau...then sambil tu pk2 nk bg susu ape utk die nnti sebagai ganti susu ibu...

mmg plan nk bg susu kambing..alhamdulillah..jumpa yg sesuai n sampai sekarang azwa minum yg tu je..azwa xminum dari botol susu..die minum terus dari botol straw tu..mmg ajar mcm tu..sbb xnk die bw botol sana sini minum xhabis2..xsuka tgok..nk minum duduk..hadap sekali je..mcm tu je cik mah ajar die dari die start minum susu dalam botol straw tu..

perjalanan nk wean off azwa dari susu badan..sngt mudah bg cik mah..alhamdulillah sngt2 dipermudahkan..cik mah slow2 cerita dekat die yg ada adik dlm perut umi..azwa xle naik atas badan umi lagi...die start slow2 kurang menyusu...cuma malam je die menyusu..lepas tu die sendiri yg stopkan...

die tau yg ada adik dlm perut umi die..slalu tunjuk gmbr adik die..lm2 die phm..azwa jenis yg mudah phm ape yg kita ckp..mmg sngt mudah2...start bg susu kambing tu setahun 8 bulan ...then betul2 setahun 10 bulan tu azwa xnk dah susu bdn n mmg perut umi pun bsar dah time tu bw uzma kan...

syukur sngt2...so skrng ni pun masa menyusu uzma..azwa xde pun minta2..die okey je adik die menyusu,..sb die ckp susu tu utk adik..die ada susu die..siap p amik bekas susu die lagi...alahai..terharu umi tau...

so..xdelah cik mah guna cara dulu2 letak itu ini supaya anak xnk menyusu tu..dgn azwa more pada ckp2 n bgtau die..die sngt2 senang paham...tu yg jadi mudah..terima kasih syg umi..

xdelah nk cerita panjang.tu je nk share..

TQ

PUAN MAH


Tuesday, 26 April 2016

Tudung Bokitta menjadi trend sekarang...

selamat pagi...

hari ni nk story trend tudung baru..xla baru...semenjak dua menjak ni je semakin menjadi2 popular...

cik mah terjebak start tahun lepas...masa mengandungkan uzma..alahai..masa ni lain mcm mengidam nk pkai tudung ni..pastu sampai sekarang dah jadi peminat tudung ni...sngt cepat nk pkai..n  cantik sngt corak2 nya..





tadaaa...ni yg pertama cik mah beli..ni beli preloved je..kawan cik mah dapatkan..sbb masa tu bulan 10 nk g krabi..terngin sngtlah nk pkai tudung ni kat krabi..amik ha...nk gak..nasib ada kawan sudi melayan kerenah mak buyong masa tu...tq nana...suka sngt2 design ni..n tambah2 suka sebab warna biru..yg ni jenis chic..ada rambu kat tepi tu..



yg ni pulak second cik mah beli..preloved juga...tp owner baru pkai skali...ni pun suka sngt2 tau...warna hitam n corak bunga ni sngt senang nk matching...yg ni jenis voila maxi..sarung zasss..siap..suka en suami..cepat aja isterinya siap kan...cik mah pun mmg jenis siap cepat..xde makeup lama2 pun..ehhe...


yg ni pun mengidam juga..alahai adik...masa ni lagi 30days sebelum uzma lahir...beli dari web..yg ni baru..ni pun jenis chic juga...suka juga yg ni...bunga2 merah..ada nama2 tertentu utk setiap design..tp maaflah..cik mah xtau pun..ehhe...




yg ni beli masa dlm pantang..beli preloved je..slalunya preloved dapat ngan harga murah ..kurang dari rm90 skali pos..inner masa ni xok sngt..ingt nk betulkn sendiri..tp tunggu keyakinan datanglah nnti..haha...ni warna terang...kuning gitu..yg ni cik mah tau nama..hahaha...flowery pink..tp bnyk kuning..mcm ne tu..hehe...lain rasa bila tgok muka sendiri pkai ni..ni masa g checkup uzma kat al islam...



tadaa...bokitta ke 5 cik mah...ni masa kuar bawa kaklong jln2..hehe...kesian lama terperuk kat rumah..hehehe..anak beranak senyum je...yg ni nama bokittanya PANELS...suka sngt jenis kainnyer..sedap n terbentuk elok je..sneang..zasss sarung je siap...hehe..


n yg terakhir ni corak ceria sikit...ni yg ke enam..namanya watermark..sj amik warna campur2.sbb lepas ni puasa dari membeli pulak...nk tumpukan pada anak2 pulak..hahaha...puas pulak dah umi shopping...




siapa pkai bokitta juga? 
.meh share2 cerita ngan cik mah...

TQ

PUAN MAH







Monday, 25 April 2016

Suntikan pneumococal kali kedua


selamat pagi..

alhamdulillah..bulan 2 hri tu lengkap dah ambil 2 kali suntikan pneumococal utk azwa..cik mah amik pun dah lmbt yg dos pertama..so just 2 dos je..sepatutnya ada 4..

cik mah amik dekat hospital al islam kg baru..hrganya cik mah xsure..sbb pkai GL..tp biaslahkan rate dari RM100 KE RM200..

dulu masa 1st amik tu kat bahagian bawah je..

kali ni terus jumpa pakar kanak2 tu..

sblm amik suntikan ni..kena check berat..tinggi n suhu bdn..

klau xde demam baru boleh amik..

hari tu cucuk kat peha..azwa nangis kejap je..

kali ni dktr cucuk kat punggung die..nangis jugaklah beriya2..

sakit betul agaknya..sampai balik umah pun dok teringt lagi..

cik mah ckp..ketam yg gigit..xnk bg die takut kat dktr..klau ckp sbb dktr inject die..nnti mesti die fobia kan..so sjlah tipu2 die sikit..so skrng mmg die takut pun klau umi sebut ketam,..xtentu arahlah kaklong tu..hahaha...

so..ni ada dapat risalah tentang pneumococal..cik mah semangat siap scankan lagi nk bg jelas..

nk share info ngan semua..hrp dapat membantu..






TQ

PUAN MAH..

Friday, 22 April 2016

4 perkara perlu sentiasa kita ingat.

selamat pagi..

mak pengantin bz sikit hari ni..heheh..esok majlis aqiqah azwa..jemputan dah post semalam ye pada yg terlepas..

so hari ni sempat share ni je..


semoga sama2 kita saling ingt mengingati..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 21 April 2016

Jemputan aqiqah Nur Uzma Nafeesa



selamat pagi semua cantik manis...

dengan ini umi uzma nk menjemput ke majlis aqiqah uzma pada hari sabtu ni...

aunty2 yg nk dtg t whatsapp umi ye..



cik mah buat biasa2 je majlisnya...kawan2 rapat diblog yg berdekatan jemputlah dtg ye..ni no cik mah 0176626152

oh ye..jutaan terima kasih buat ibu uzma yg sngt2 membantu umi..ibulah yg buatkan kad jemputan ni tau..terima kasih sngt2..umi bab design2 ni fail..setakat tq tag tu pandailah..haha..sbb edit je kan..

syg ibu...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 20 April 2016

Suka meniru..



Selamat pagi..

Ni cik mah jumpa kat fb hari tu..save siap2 nk share kat blog..



Ni mmg betul sngt2..sbb azwa mmg mcm ni pun...bab meniru sikap tu mmg die lah...ape je yg orng sekeliling die buat...die Akan tiru...

Klau bab ckp tu kdng2 je die tiru...tapi bab Gaya ckp tu azwa suka tiru gak..

mmg habis bnda azwa boleh tiru..dari gaya maktok ckp..maktok gelak..adk nangis..abah pot pet pot pet ke...semua2lah...mcm mana kita pkaikan die pampers..mcm ne nk siapkan adik die..ape yg kena ada masa nk siapan adik die..semua tu die tiru..n sekrang ni..lebih pada dah tahu kot..alhamdulillah juga tgok perkembangan azwa yg cepat..cepat paham dari ape yg die lihat..

So..kita sebagai ibu bapa ni kena slalu lah berkelakuan baik n cakap baik2 sesama kita suami isteri..slalu ingtkan en suami utk ckp baik2..n jgn slalu marah2 azwa dgn ayat xelok...tegur bia 3 Kali.,klau dgr juga pandang die elok2 n ckp...insyaAllah die paham..

Tu yg cikmah praktikkan..

Anak2 cantik manis pulak mcm mana??

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 19 April 2016

Tambah stok 5pcs lagi..

selamat pagi...

nk share..cik mh tambah lagi stok CD azwa..sbbnya kena tambah..t uzma pun kena pkai CD juga..awal2 ni xlagi pkaikan sbb malas nk basuh sekejap2...ye lah baby kan bnyk n kerap kali yak...so malaslah dulu nk pkai CD..lagipun abah mereka sponsor pampes sementara umi dlm pantang hari tu..hahaha...stok pun ada lagi...horay2..

slalunya barang anak2..cik mah beli sendiri..tiap2 bulan en suami mmg bg duit dah..pandai2 lah kan spend utk diri sendiri n anak2..

so masa dlm pantang hari tu..ada pulak sale kat One baby world tu..alahai..nk g mmg x lah kan..uzma br beberapa hari je masa tu..so beli online je lah jawabnya...

tadaaa...beli 5 lagi stok CD..kali ni beli ala2 gegirl lah..dah ada 2 orng puteri kan...then beli juga insert...harga tertera tu mmg mahal kan..

ni brand adora..



Yg tertera RM37...tp less bnyk tau..5 pcs ni dapat RM89...okeylah tu..sbb cik mah suka kualiti adora ni..
then yg insert tu dari RM10.90..dapat RM7.90...bnyk gak kan less..sj tmbh beli insert je..sbb azwa pkai 2 insert sekrang ni...

then sambil2 tu beli gak Bra..maklumlah dah menyusu ni..saiz lain pulak..perlukan keselesaan..tu pun ada less gak..3pcs dapat RM78...kualiti mmg best..sampai mama pun berkenan juga..hehe..

pastu PWP dapat gak beli 1 lagi Bra RM17..horay2..bukan senangkan nk dpt bra nursing yg murah n berkualiti ni...

so..stok CD mmg dah lebih dari 25pcs..okeylah utk 2 beradik ni..so 3 hari skali mmg basuhlah jawabnya..masa utk berjimat xlama lagi nk bermula dah..chaiyok2 ummi...

slalulah usha web OBW ye..slalu ada sale murah2..bj2 pun ada sale gak..brng2 baby mmg best2 sngt tok..geram je tau...k lah tu je nk share..

TQ

PUAN MAH

Monday, 18 April 2016

Doily paper dan tali guni utk kad kahwin

Selamat pagi..

Kali ni cerita tentang DIY kad kahwin Pulak..

Mana nk cari doily paper utk kad kahwin saiz 4 x 9 ataupun saiz a4 bahagi 3 tu..bahagi atau ada yg panggil potong..??.

N mana juga nk cari tali guni utk ikat dengan doily paper tu...???

Ramai Je mesej n tanya cik mah mana nk dpt..

Senang Je..cik mah ada Je jual..SBB slalu mmg amik bnyk2 stok..so alanag2 tu jualkan lah skali..sambil membantu bakal pengantin yg nk berjimat tu..

Doily paper yg cik mah guna saiz 7.5 inci...ni gmbr nya..design doily ni slalu berubah ikut stok yg ada Ye..oh Ye..utk doily paper ni 1 paket ada 250pcs tau..

Utk tali guni pun tgok stok..ada yg 40m n ada yg 60m...bergantung pada stok..

Ni contoh tali guninya...klau beli bnyk2 cik mah bg diskaun lagi Ye..




So..klau nk dptkan doily paper atau tali guni atau dua2nya skali..boleh whatsapp cik mah Ye 0176626152...nk kertas kraft pun boleh whatsapp Je Ye...

Ni cik mah share 1 contoh hasil DIY kad kahwin dari kertas kraft..tali guni n doily paper skali..


TQ

PUAN MAH

Friday, 15 April 2016

Planning utk aqiqah adik uzma

selamat pagi..

alhamdulillah..cik mah n en suami n mama skali sebenarnya dah plan nk buat aqiqah masa adik cik mah nk buat doa selamat n kesyukuran bulan 4 ni..masa adik uzma dlm perut lagi tarikh dah tetapkan n umi dah survey sikit2..tp xla over...belum lahir lagikan..so slow2 je survey..

then bila adik dah lahir..mulalah survey betul2 semua bnda n persiapan..

bnyk bnda sebenarnya..cewah...biasalah umi kan..bnda kecik2 pun nk gak kecoh2kan..hehehe..

ni antaranya..

Bab makan2 n lauk2 : 
Maktok setelkan..share duit ngan adik..en suamilah bayar..hehe

Bab gift utk marhaban : 
cik mah setelkan..alhamdulillah dah setel dah bli brng2..nk packing je..

Bab tempah kambing : 
cik mah n en suami setelkan..amik yg dulu juga..sbb puas hati kan..t review   lagi ek..en suami byr juga..

Bab pelamin :
ha..ni paling over..hahaha...nk gak umi kamu ni pelamin adik uzma..xla..bg fair kan ngan kaklong..hahaha...tu yg paling xsbr nk share..nntikan..tu cik mah setelkan sendiri..ummilah kuar duit pulak..

Bab baju uzma n azwa: 
tu pun pling xsbr umi nk share..suka sngt..sbb dapat sama..alahai...geram tau..hehehe...ni ummi setelkan..ummilah kuar duit juga..

Bab baju ummi n ibu :
hahaha..ni pun nk gak ek..mestilah..BFF kot..hahaha...baju abi n abah pkai yg ada je..hahaha..umi n ibu mestilah kena glamour kan..opsss..

Bab guestbook: 
ni lama dah siap tau...paling xsbr sebenarnya..hahaha..amik ha..free2 dulu dah buat..nmpk sngt excited...

Bab tempahan marhaban:
ni mama setelkan..masa uzma sebulan tu dah tempah..alhamdulillah ada kekosongan..

Bab tetamu : 
tu pun mama setelkan..cik mah jemput kawan2 cik mah je...sbb buat biasa2 je..sbb nnti 2 minggu lps aqiqah..mjlis adik cik mah pulak..nk kawin..


semuanya kira dah seel dah pun..cuma makanan je lah kena tunggu masa kejadian nnti..nnti cik mah review ye..



TQ

PUAN MAH


Bloglist baru n kenalan baru...



mungkin ramai xperasan lagi..meh2...

ni sticky post sampai 15 april ye...silalah isi..

selamat pagi cantik manis...

uzma alhamdulillah dah sebulan dah..syukur sngt...ni entry schedule masa free2 balik klinik tu jap..

ni nk gtau..cik mah nk buat bloglist baru ye bermula mac ni...

sebab2 utama nk tambah kenalan baru...nk naikkan rate reader blog cik mah...nk share lebih bnyk cerita ngan kawan2 yg aktif berblog...

harap2 objektif utama tercapai...so...

silalah tinggalkan link blog cantik manis kat bawah ye...

yg mmg cik mah dah ada link pun..n rajin datang blog cik mah pun tinggalkan juga link ye..tu mesti cik mah bg bloglist khas nnti...

hope dapat eratkan ukhwah lagi..



xtau nk tempek gmbr ape..bolehlah ni ek..


TQ

PUAN MAH

Thursday, 14 April 2016

Perubahan dan diri kita



Selamat pagi..

Hari ni nk share ni je..



Kdng tu nk berubah mmg sngt payah kan...Dan mmg akn kehilangan sesuatu..tp pasti kita Alan peroleh sesuatu yg lebih baik di ms hadapan..insyaAllah..

Jgn takut pada perubahan...dah semoga kita berubah pada yg lebih baik..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 13 April 2016

Kantoi tak berpantang..


Selamat pagi..

Al kisahnya berpantang yg lepas..

Maklumkan berpantang...xla kuar kemana2 selain klinik je kan,.so azwa pun kenalah skali berpantang dgn umi..alahai..kesian die..sampai tok ayah nk g kerja pun nk ikut...bosan dah lah tu duduk rumah ye..

Ni kisahnya kantoi kaklong azwa xberpantang,,hehe




Nasib Ada pakusu die n bakal maksu die bawa die g jln2...hahah..pantang ajak je..laju je die amik kasut n beg die..hahaha..bosan lah tu kan..azwa okey je ngan pakusu n bakal maksu die kuar..g makan2...layan die..die okey je,,xla nangis2 pun cari ummi ke abah ke..siap Salam peluk  umi n abah lagi nk g tu..hahaha..azwa ni kan...




Ni pulak..besday azwa ngan pakusu die..pakusu die beli kan kek sama2 nk sambut..sambut awal sikit masa tu kata pakusu...lama die tunggu pakusu die blik sampai tertdo2...muka bgn tdo terus nk tiup Lilin..hehe...

Ewah2...hilang berpantang kaklong ye..bukan tu je..siap azwa pau pakusu die lagi beli kan die patung itik besar....rajin pakusu melayan die tau...

Bab2 lain tu azwa rajin ingtkan umi..makan ubat lah..suh umi sapu minyaklah...klau dah sapu kaki sebelah..die ingtkan suh sapu lagi sebelah..pastu siap suh sapu kat perut skli,,pandai anak ummi ni tau...k lah sampai sini dulu..

TQ

PUAN MAH


Tuesday, 12 April 2016

Bacaan kuning uzma tinggi ke?


selamat pagi.

selepas dar infection dari kecing kotor dari cik mah..uzma kena kuning..nasiblah bacaannyer xla tinggi n bahaya..so boleh kuar wad masa hari ahad tu..syukur sngt2...

then isnin tu teruskan checkup kat kk je...

ISNIN 1 FEB 2016


XLA BAHAYA SNGT PUN...MASIH DI TAHAP BIASA2 JE NI..TP STILL PANTAU JUGA..

blik tu mandikan uzma dengan air renaman kucai yg mak tok die buatkan...

SELASA 2 FEB 2016


ALHAMDULILLAH..ESOKNYA DAH TURUN BNYK JUGA TU..SYUKUR SNGT2..

KHAMIS 5 FEB 2016


Alhamdulillah..dah semakin turun..penurunan yg cepat juga ni dktr kata...bgus..tahap betul selamat kata dktr 80..tp okeylah 82 tu...dktr kata dah grad dah..hahaha..comel je ayat dktr..dktr kata xpayah dtg dah...dah grad...ramai baby2 lain sampai 2 minggu kata dktr...

11 FEB 2016

yg ni hari ke 15 uzma..


alhamdulillah dah mmg selamat dah bacaannyer ..n uzma pun xnmpk dah kuning2 pun..syukur..sepanjang minggu mmg mama mandikan uzma dengan air kucai je..alhamdulillah berjaya hilangkan kuning azwa...

bab makan tu..cik mah makan je ayam goreng ke ape ke...ikan goreng pun..kata orng jgn makan benda ada kunyit..t lmbt hilang kuing tu..tp alhamdulillah..kali ni xde pulak effect kuningnya...syukur sngt...

so..xde dah lah g klinik lagi selain checkup 20 hari n sebulan utk suntikan hari tu...

cantik manis pkai petua ape pulak utk elakkan kuning baby dari naik..???

jom share..

TQ

PUAN MAH




Monday, 11 April 2016

Diy barut tali utk baby girl lagi!!!


selamat pagi..

alhamdulillah..bisnes dah mulakan rentak balik walaupun slow2 je lagi..dlm usaha mengaturkan masa menguruskan anak 2 orang pulak..

alhamdulillah uzma n azwa sngt baik...

kali ni cik mah share hasil DIY barut utk baby girl..

ni tempahan dari kawan U cik mah..utk anak keduanya...

tempahan 10pcs barut semuanya..semuanya barut tali...5pcs warna pink..n 5 pcs lagi campur2...




alhamdulillah.kawan cik mah pun dah selamat lahirkan baby disember yg lepas...tahniah diucapkan n terima kasih sudi tempah dgn cik mah...sekarang ni dah tambah gak produk baru..selimut baby yg minky dot dot tu...

seronok pulak menjahit...n seronok tgok bila anak2 excited dgn selimut yg cik mah buat..hahaha...

utk tempahan boleh whatsapp cik mah ye 0176626152

TQ

PUAN MAH


Friday, 8 April 2016

Berpantang: Tukang urut di gombak


selamat pagi..

lama dah  br nk share cerita berpantang...xmenyempat nk menaip..tapi gigihkan juga..ye lah ank dah 2 orng kan..so masa makin sedikit utk blog..maafkan cik mah ye..

memula tu nk nenek bakal adik ipar urutkan..tp atas2 sebab xdpt elak..nenek bz pulak..so terpaksa cari tukang urut lain..tq pada uya sebab kenalkan dgn kak erni..

masa bulan 12 xsilap cik mah dah whatsapp mak cik erni bgtau nk booking die..budget adik uzma kuar bulan 2..skali awal..hahaha...nasib  kak erni le adjust2kan masa...

harga tu klau cantik manis nk kena tnya kak ernilah ye..sbb cik mah bff uya..hehe..cewahh..bff kononlah kan..dapat hrga sama mcm uya..rate below RM80 jgn risau..

cik mah start mengurut hari isnin lepas kuar wad..amik 3 hari berturut2..

kak erni duduk kat kg changkt..dekat je rumah cik mah..so kak erni dtg sendiri je..

hari pertama n ketiga kak erni dtg pukul 4 ptg...hari kedua pukul 11 pagi..

selain mengurut ada gak perkhidmatan lain..mcm bertungku..tangas..n mandi herba..siap2kan baby semua pun ada gak..

cik mah just amik yg berurut je..

lama gak kak erni urut..dlm sejam setengah jugaklah..

hari pertma tu...mmg sakitlah juga kena urut tu..maklumlah bdn dah kemang2 n dah memerah kudrat nk melahirkan uzma..hehe...

tp mmg sedap sngt kak erni urut...mmg kat peha tu hilanglah sakitnya lepas 3 hari tu..syukur sngt..bdn pun sedap sangat rasa...angin semua keluarlah...

mmg bg cik mah mmg puas hati sngt ngan urutan dari kak erni..n hari ketiga berurut cik mah dah boleh sengkak kata kak erni sbb rahim dah betul2 kecut..nurse dtg check pagi tu pun ckp bnda sama gak yg rahim dah kecut..syukur sngt..so kak erni sengkakan...terasa gaklah rahim tu naik keatas...rasa xselesa dalam sehari tu..pastu alhamdulillah semuanya okey n segar sngt bdan...

ni cik mah sertakan no kak erni 0166305728

moga dpt membantu cantik manis..


entry xbergambar...xtau nk letak gmbar ape..hehe..

TQ

PUAN MAH




Thursday, 7 April 2016

Cloth diaper hello kitty.


Selamat pagi...

cerita pampers boleh cuci azwa...cloth diaper lagi...

tambah stok lagi..beli 2 lagi...ni beli dekat QQ baby..masa tu usha playpen...tetiba tengok ada design hello kitty..eh belilah..mesti azwa suka...

rm20 xsilap..ke rm15...maaf lupa dah..dah lama...

masih lagi bertahan memakai CD ni utk azwa...n insyaallah..t dah betul2 sihat sambung balik...le pkaikan skali ngan adik azwa skali...so stok mungkin kena tambah lagi...




sekarang ni tgok wah..ramai yg buat sendiri CD ni..cantiknyer lah...

teringin betul nk buat...tp sbb still jumpa yg under budget...so belilah dulu...t kot2 harga melambung naik br pk2 nk buat sendiri..hahahah...gitu skali..ramai je yg share cara2 nk buat...hope nnti adalah masa sedikit wat2 try buat 1 ke kan..hehehe...

skrng ni stok untuk azwa mmg mencukupi...separuh dlm baldi..separuh lagi ada lagi utk pkai..so bila dah separuh yg dlm baldi tu..basuh...so xla stok CD habis..stok pamper mmg lambat surut...alhamdulillah dptlah berjimat bab2 beli pampers...suri rumah kan..kenalah rajin...hehe...

siapa pkai CD juga kat sini...meh lah share cantik manis beli dekat mana?? kot2 ada yg murah2 lagi ke kan...hehehe

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 6 April 2016

Sleeping beauty..


Selamat pagi..

Mcm biasa dh schedule lm dah...

Geram berul tgok Azwa tdo masa ni...die terjaga..pastu le Pulak post gaya gitu..alahai...

Tido pun ada gaya ek..wat ummi geram rasa nk gigit Je tau..hahaha..



Baru2 ni adik uzma Pulak wat gaya lebih kurang..sama aja dua beradik ni tau..

Tidurlah syg..tidurlah dgn tenang...

Wajah tenang anak syurga yg mendamaikan...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 5 April 2016

Barut lekat utk baby girl

selamat pagi...

entry dah schedule siap2...sayang nk biakan blog kosong je..smnagat nk bercerita tu alhamdulillah membuak2 lagi..hehehe...

kali ni nk share tentang barut baby girl pulak..

cik mah xde min order pun...xkisah pun customer nk berapa cik mah buatkan je..

kali ni tempahan barut lekat 3 pcs utk baby girl..so semestinya warna pinklah ye...



sweet je kan warna pink..klau ada tasbih lebih tu..cik mah mmg akan bg tasbih sebagai free gift...

tq sngt2 sudi tempah dari cik mah..sesiapa nk tempah boleh je.boleh whatsapp cik mah ye 0176626152

TQ

PUAN MAH

Friday, 1 April 2016

Sapu tangan minky dot dot merah penguin

selamat pagi...

ni nk share sapu tgn minky dot dot penguin yg cik mah buat utk azwa n adiknya..ada kain lebih lepas buat selimut hood utk adik azwa...so gunakan sebaiknya..idea dtg..tu yg buat sapu tgn..xla membazir kainnya...



azwa mmg suka sapu tgn ni..tgok die pkai pun selesa je..n die lagi suka sebab ada penguin..mulalah die buat gaya penguin die..hehehe...lembut sngt2..kdng2 umi pun tumpang sekaki skali pkai sapu tgn die..ni skrng mmg wajib ada 1 dlm beg umi...

so sesiapa berminat boleh whatsapp cik mah ye 0176626152

TQ

PUAN MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...