Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 30 June 2016

Abah takut belon ek??

selamat pagi..

ni cerita lama dah..sj nk share...

azwa suka belon...eh..bukan azwa je kan..budak2 mmg suka pun..pantang nmpk kat shopping complex...laju je nk...slalu bg yg free je..yg beli umi xlayankan sngt...cik mah bgtau elok2 dah ada kat rumah...so die ok je..alhamdulillah mendengar kata gak anak umi ni..

ni masa family day yg lepas...xhbis pun cerita kan..sbb abg sepupu xjumpa mana die simpan gmbr lepas transfer..huhu...

acara utk budak2 kecik cxde pun..so azwa buat acara die sendirilah jawabnyer...

tadaaa...main belonlah sendiri..


lepas die tiup2..eleh..xjadi pun..bukan pndai pun kan..umilah tiupkan..die mesti cari abah die..sbb abah die takut ngan belon..takut belon tu meletop nnti..hahaha...

sukalah die kacau2 abah die tu...

pndai gak die main acah2 ngan abah die ek..

TQ

PUAN MAH...

Wednesday, 29 June 2016

Go shop : telekung siti khadijah..



selamat pagi..

sebenarnya ni pengalaman kedua cik mah beli dari GO SHOP...

azwa suka sngt tgok goshop tu..hahaha...die xtgok kartun..die tgok go shop je kerjanya...

al kisahnya..mmg lama dah teringin nk beli telekung baru...yg ada tu dah 3 tahun n 2 tahun..so nk beli 1 yg barulah utk diri sendiri jugakkan...

lama dah usha2 siti khadijah punya..g butik eh mcm mahal jugakkan..tp mmg kualiti tu bagus...

tetiba nmpk ada siaran ulangan kat go shop tu..

mesej2 en suami gtau nk beli telekung tu..die bg..so green light dah dapat..terus call..alamak..line bz..so masuk websitelah kita..

pengalaman pertama pun beli di website juga..beli barang en suami..

isi2 form je senang..pilihan cara pembayaran secara cash delivery..

sekejap je dah sampai..2 hari je xsilap..

excitednya kemain...tp sbb bz ngan majlis aqiqah uzma masa tu..xsempatlah nk usha2..then lepas setel semuanya baru sempat tgok2..

alhamdulillah..mmg puas hati dgn ape yg go shop tunjukkan kat tv tu..

tadaa..inilah die cik mah punya..

alhamdulillah free gift dapat gak..beg kecil tu..

yg baru2 ni dapat sejadah pulak..cantik juga tgok..ni mcm nk beli lagi je..nk letak dekat bilik solat...

tq go shop..ada tv boleh beli..hehe...


TQ

PUAN MAH

Tuesday, 28 June 2016

Check list pindah rumah baru..

selamat pagi...

hari ni nk share sikit2 dululah tentang pindah rumah.orng sibuk ngan persiapan raya..cik mah sibuk ngan rumah pulak....alhamdulillah..cik mah start duduk rumah baru masa seminggu lepas puasa...2 minggu sebelum puasa start cat rumah..seminggu sebelum puasa dah angkat2 barang..

check list cik mah biasa2 je..xsehebat yg lain2...tp cukup utk rujukan diri sendiri n en suami...

sblm ada check ni...cik mah fokus pada cat...kiranya tentang pilihan cat n jenis cat nk guna utk rumah...cik mah slalu tgok kt fb n group2 deko je..pastu mana yg berkenan tu..save siap2 dalam hp..n buat folder...

k tu cik mah cerita nnti ye...

yg dlm list ni ada resit2 barang yug cik mah beli..hrga n dimana..n tarikhnya skali..n guna duit siapa...

kami suami isteri share sama2 beli semua barang..walaupun xbekerja..tp cik mah adalah sikit2 simpanan..so bab2 deko rumah cik mah beli..en suami beli cat n perabot n barang2 lain utk hardware..mcm tombol pintulah..n lain2 senagkatannya...



CHECKLIST

1- Resit barang2 yg di beli..dimana??..duit siapa???.bila???..total??
kitaorang asingkan bab duit siapa tu supaya masing2 xover budget masing2...en suami ada peruntukan die utk belanja beli perabot..cik mah pun ada peruntukan juga...so kat situ..siapa dahulukan duit siapa..kami kira last..

2-Apa yg perlu diukur masa pertama kali melawat rumah..
kami melawat skali je masa nk tgok rumah..tehn terus decide nk beli...pastu xtgok2 dah...then bila dapat kunci awal bulan 5 hari tu..cik mah buat list ni..
----ukur nk buat rail langsir...tinggi mana n lebar mana...nk buat 2 ke 1 je...
----kelebaran tangga bawah n tangga atas utk beli pagar nnti..ada ank kecil kan..

3-Barang2 tambahan yg perlu dibeli nnti..
----contohnya mcm glass sticker utk dapur n sliding door,..sbb cerminnya boleh nmpk kita kat dlm rumah...
----barang2 deko yg rasa2 nk gantung ke nnti..nk letak ke nnti...

4-Design utk setiap dinding dlm rumah..kiranya setiap bilik..details warna n code warna skali...supaya senang yg nk cat tu buat n tgok nnti...hehehe..en suamilah tu n abg ipar n pakusu cik mah,,,

5-Tetapkan budget utk setiap bilik n benda...ini penting supaya x terlebih nnti..klau duit anda bnyk xpe..hahaha...mcm cik mah ni biasa2 je..tp konon2 nk buat ikut kepuasan hati..so semuanya kenalah kira dulu.
----contohnya langsir rumah...cik mah tetapkan Budget RM1500,...xboleh lebih...kena gak dapatkan dlm range tu..so tu nnti cik mah story2 ek,...

so,,.itu adalah checklist awal yg biasa2 cik mah buat...

simple tp penting utk rumah baru..maklumlah dari rumah sewa comel ke rumah 2 tingkat yg wahhh..bnyk bilik pulak tu..hahaha...so mmg kena atur betul2..sbb xsuka serabut2..

TQ

PUAN MAH


Monday, 27 June 2016

kahwin jom !!! design lagi!!!



selamat pagi..

review sikit tentang majlis adik cik mahlah..

pelamin n katering n baju semua amik dengan kahwin jom!!! design..ingt lagi x yg ni HADIAH JUARA..

so inilah review dari cik mah..bc ni dulu ye..


tadaa..inilah adik n adik ipar cik mah...suka sngt design bj 2 2 pengantin ni..



makeup pun mmg cantik...nmpk sngt2 berseri2 n nmpk muda gitu.,.hehehe


ni kek 3 kek..semua boleh makan tau...tp cik mah xsempat nk merasa..bz g sana sini pulak..



inilah pelaminnya yg gah itu,..cantik sngt..luas n puas hatilah utk bergmbr 1 family besar..semua masuk dlm pelamin tu tau..



nmpkkan semua muat kan..so puas hati..gmbr pun mestilah jadi cantik...bab meja makan beradab tu pun sweet je..xla sarat2 ngan bunga sngt sampai xnmpk pengantin..hahaha...design nmpk up to date gitu..

so..semua skali mmg puas hati sngt2 lah..

TQ utk hasil yg terbaik

TQ

PUAN MAH

Friday, 24 June 2016

Idea Photobooth utk aqiqah..


selamat pagi..

kali ni sambung lagi cerita aqiqah uzma..

idea biasa2 je..sm ngan azwa juga dulu..cik mah buatkan guestbook utk uzma juga..so adalah kenangan die nk bc nnti kan...

yg gmbr masa mereka bby ni beli voucher dekat 11 street tu..rm10 je..murahkan..belilah 2..utk 2 orng puteri ummi ni...

guestbook tu diy je sm konsep ngan azwa dulu..hiasan je lain..



cawan letak pen amik mak tok punya..hahaha..senang je..

then props tu guna mana yg ada je dlm koleksi cik mah..yg lama2 tu...elok2kan je yg dah terbuka tangkainya tu..then pkai word je tmbh beberapa lagi prop...



ni antaranya...xsempat nk bergmbar lama2..ramai tetamu dtg n uzma pun nk memerap je...hehe

pape pun puas hati ngan hasil usaha sendiri yg serba ringkas..

TQ

PUAN MAH






















glitter-graphics.com

Thursday, 23 June 2016

Bokitta emerald green lagi..

selamat pagi...

lama dah stp beli bokitta lepas dapat warna idaman hati ni..cik mah mmg nk sngt yg ada warna purple n emerald gitu..skali dah digabungkan skali...wahhh..mmg sukalah sngt kan..

so smp[ai entry ditaip xtambah dah stok dulu..sebab mmg dahulukan duit utk persiapan rumah dulu..



yg kali ni cik mah beli saiz chic maxi..labuh n selesa sngt pkai...kain pun sejuk je n selesa...paling best sbb cepat sngt nk pkai n bersiap...xpyh tunggu lama2 dah tau...tu paling best..dengan ada anak 2..dgn sibuk2 pk nk gak cantik2 n kemas2..so ada bokitta ni mmg snng lah sngt nk cantik dengan cepat...hahaha...

tu kaklong n uzma pkai bj br beli kat opening giant setapak..RM8 je..murahkan..suka sngt..kain pun sedap gak..
headband pkai semua yg dlm stok je..tu pun lama gak x beli..last beli bulan 6..slalu ada saes je cik mah beli tmbah2 stok..anak 2 kan...so kena ada headband bnyk sikit..baru meriah..hahahha...

okeylah tu je nk share...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 22 June 2016

Minky blanket


selamat pagi..

alhamdulillah dah mmg terbukti yg minky blanket ni selesa sngt..bukan utk baby je tau...semua boleh pkai..sebab memang selesa sngt..


Maceh umi @rahmah2287 hadiahkan simut. Rasa nak tido je sebab comfortable sangat. 😸#minkyblanket #hellokitty #pink #office 

ni review dari BFF cik mah..cik mah hadiahkan 1 minky blanket utk ibu azwa n uzma ni..

hari tu ada yg jeles tau..siapa lagi..abi azwa lah tu..die ckp xde ke umi buat selimut tu versi dewasa..hahaha...nk ek..nmpk x...selesa sngt..katanya jeles tgok ibu uzma pkai masa masuk kereta..lembut je..hahahha...t umi usahakan buat saiz dewasa ek...

sesiapa berminat boleh whatsapp ye 0176626152

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 21 June 2016

Nunazkreatif headband


selamat pagi semua...


ni nk share ig kawan cik mah..die hadiahkan uzma headband masa majlis aqiqah uzma yg lepas..maaf sngt xdpt dtg mjlis aqiqah hazel sbb masa tu bz dengan hal2 rumah..sampai 12 tgh malam baru setel..maafkan aunty ye hazel..



Alhamdulillah Rezeki adik #babynuruzmanafeesa...tq aunty @nunazkreatif bg uzma 2 headband comel ni masa aqiqah hr tu...n tq juga..ade juga utk ummi uzma..hijab pin yg comel ni..terkejut tau...tq sebab sudi dtg juga..
😍😍


headband ni mmg selesa sngtlah..elok je terletak uzma pkai..sampaikan kaklong pun nk juga...cik mah dapat gak hijab pin tu..tq2...tu pun best pkai tau...mommy2 yg cari..g r follow nunazkreatif ye...

TQ

PUAN MAH

Monday, 20 June 2016

Azwa & Uzma


selamat pagi...

gmbr lagi kat ig..tp nk share cerita baru...

nama azwa tu mmg suka sngt masa tgok kat group nama2 tu..so terus amik n en suami setuju..

nama uzma ni en suami pk bnyk kali...mcm pelik je katanya..skali ada ank kawan en suami pun nama uzma gak..cumanya double A kat belakang...

nma uzma cik mah pilih..nama azwa pun..en suami xkisah..kami pilih beberapa nama n decide last nk yg mana...

yg nama uzma ni mmg nk sngt sebenarnya,.,.xtau nape suka..sebab 1 je..ringkas n senang nk sebut..mcm azwa..ada 4 huruf gak..



tadaaa..uzma belasah tudung kaklong azwa dulu...booolat sngt kamu ni adik..ish2...sekrang ni pndai dah die ajak main itu ini dah..melayqnkan je lah die tu..



yg ni kaklong pulak..pki spek n bj kakak amani...pastu adalah gaya die nk posing2...

oh ye..cerita tentang nama..

AZWA & UZMA....

siapa perasan.,.,.yg tukar A jadi U..

then W terbalikkan jadi M...

wowww..xsengaja pun sebenarnya,,,masa hari kaklongazwa mel;awat adik uzma 1st day..br cik mah perasan...sama tapi xserupa..eh2...

setakat ni ada dah yg keliru..panggil uzma dengan nama UZWA....sebabnya sebelum tu sebut nama AZWA...

then AZMA...hahah..ni gara2 nama kaklong juga..

nmpk menarik gak..nama adik2 kamu seterusnya..senang je tu..t umi cari maksud ek..hahahaha...

comel pulak bila orng sampai terkeliru...

anak2 cantik manis ada x mcm ni???salah sebut???

meh2 kita share story..

TQ

PUAN MAH

Sunday, 19 June 2016

Diaper strap yg memudahkan..

selamat pagi..

alhamdulillah mcm biasa entry schedule siap2...

ni nk share review diaper strap dari kawan cik mah..tq ecah sudi beli...




Alhamdulillah...dpt memudahkan kerja mommy n daddy tau bila ada diaper strap ni...tq sudi beli..utk tempahan boleh whatsapp 0176626152 ye

#Repost @ecahdenan with @repostapp
・・・
Yeayy. Finally diaper strap utk Rasya & Anaqi dh sampai. Senang la lepas ni nk outing pack pampers comel2 dlm bag. Kalau papa nk ambik pampers pon senang dia nk beza. Selalunya nk kena pesan sblh kiri tu rasya punya,sblh kanan adik. Or bhgian bawah pampers kakak, bawah adik. Pening aaaa. Haha. Pasni senang ye papa, Pink: Rasya. Blue: Anaqi. Xde la riuh rendah kite nnt nk tukar seketul pampers je ponnnn. Haha. Tenkiu cikmah @rahmah2287 sbb buatkan diaper strap yg comel ni. X sangka cikmah bg free gift handkerchief. Malu pulak itteww. Tq tq tq! Pasni blh oder selimut pulak ke, or sape nk barut bby boleh oder dgn cikmah jugak. Rajin cikmah ni. Semoga sentiasa maju dan dan murah rezeki! 
😊😘





pada yg berminat nk dapatkan diaper strap ni..bolehlah whatsapp cik mah ye..0176626152

TQ

PUAN MAH

Thursday, 16 June 2016

Headband dari handmadewithlove0879


selamat pagi..review lagi dari cik mah..

kali ni tentang headband adik beradik ni..

plan nk beli yg sama n simple je..xnk yg knotted n nk bunga2..masa ngah skroll ig..ntah mcm ne nmpk yg dari handmadewithlove0879 ni..

tgok2 gmbr..okey terus berkenan ngan yg cik mah beli ni..masa ni ada promo tau...

so beli 2 lah utk 2 beradik sm design ni..

mestilah pilih warna purple kan..so..tadaaa...



skali masa bg alamat utk pos..la..rupanya sebalah jln rumah cik mah je...alahai dekatnya..cik mah kerdas 4..yg ni kerdas 5..alhamdulillah..so asben owner handmadewithlove0879 ni antakan...

terima kasih ye...

mmg suka sngt..selesa je tgok 2 beradik ni pkai..

kualiti pun bgus..bunga xde tanggal2 pun..

so..mommy2 silalah follow ye..

TQ

PUAN MAH

Monday, 13 June 2016

Baju aqiqah anak beranak


selamat pagi..

alhamdulillah majlis aqiqah uzma dah selesai dgn jayanya atas bantuan ramai orng..lebih2 lagi family..terima kasih sngt2..

hari ni umi uzma nk share tentang bj yg kami pkai masa majlis..baju anak2 n umi ibu je lah ye..bj abah n abi biasa2 je lah..mestilah..mak pengantin mmg slalu je over kan..hahaha..

pertama cik mah cerita baju anak2 lah...

over pulak klau bj umi n ibu cerita dulu..haha...

baju azwa n uzma ni cik mah survey2 kat ig tu memulanya..malas nk g beli ikutkan..

ada je yg berkenan..tp bila tgok2 owner ig tu rajin je post2 gmbr bj baru2 sampai..tp gmbr semata..details semua xde..ramai yg tnya..xde reply pun kat ig tu..geram pulak tgok..lama gak usha2 dlm seminggu..last2 give up lah..malas nk whatsapp dulu..nk tgok hrga berpa..klau kena budget n ada saiz barulah nk whatsapp..tp ni details pape tentang bj pun xde..so malas jadinya...

last2 ada 1 hari tu keluar g setapak central..g anakku..tgok2 ada pulak gaun purple ..tgok2 lagi ada juga saiz utk kaklong n adik uzma..cantik pulak tgok..hrga mmg boleh tahanlah..tp sebelum ni cik mah pernah beli gaun gak yg azwa pkai masa maternity photoshoot tu..tu pun beli dekat anakku..

sblm betul2 nk beli tu..ronda2 lah dulu..last2 xde yg berkenan..nk gak yg kat anakku tu..so belilah..alhamdulillah elok ada saiz untuk 2 beradik ni..

yg uzma punya RM79..azwa punya RM89..

ikutkan agak mahallah kan..tp sebab mmg pernah beli n puas hati..so okeylah...xberkira sngt...

then akk cashier kata..bj ni limited..ada dlm 1500 pasang je..then di agihkan2..tu yg 1 kedai ada 1 saiz je...

alhamdulillah lega lepas dah jumpa bj utk 2 beradik ni hari tu..

tadaaa...



gmbr dua beradik skali xsempat nk amik...ni je ada..okeylah kan..

tentang bj ummi n ibu pulak..bj kami..xplan nk beli mcm ne n nk pkai ape..warna je ada...purple...so mesj2 ibu tnya...nk pkai bj sama jugaklah mcm dulu masa aqiqah azwa..

tetiba jumpa kat ig..ada pulak sale jubah ni..lama dah usha tau..skali ada sale..murah pulak..ada juga warna purple..so ape lagi..mesej2 ibu tnya...RM89..amik ha..bj umi n ibu sama harga ngan bj kaklong..hahaha..so kami decide beli je lah..ala2 tutu..cantik..nursing friendly...beli online je..kejap je dah sampai..ni beli lagi awal sblm bj 2 beradik tu...sennang hati setel juga..

tadaa...cik mah beli kat ig ni..


Fabulousheejab



ni pulak umi n ibu...


bab baju ni mmg nk cari yg selesa utk kami n 2 beradik ni..n nk matchingkan ibu n anak.,barulah gmbar nmpk lagi cantik kan..ewah2 gitu...

TQ

PUAN MAH



Friday, 10 June 2016

kini di lovebyliyana


Skrng ni boleh dptkan brng2 dr cik mah di kedai @lovebyliyana ..boleh walk in terus je dpt...xperlu nk order2 dah tau..klau nk order online boleh whatsapp terus @lovebyliyana ye..semua ready stok..


 #Repost @lovebyliyana with @repostapp


hi mummy2 daddy2 atau bakal mummy2 n daddy2 hehe

nak carik barang keperluan baby yg colorful n handmade yg dibuat penuh kasih sayanggg? 🙆 meh dtg kedai mehh. kt ada barut baby, bedung/selimut, sapu tangan baby n plg bestt diapers strap (sy pon beli yg ni sebab comey n kemas sket pampers2 dlm handbag 
😁
 xsempat walk in? order on9 pon boleh uolsss.pm @ whatsapp jaa hokeyy 
😊








alhamdulillah..dah maju setapak lagi..slow2 melangkah..kali ni brng2 cik mah dah boleh dptkan secara terus...cantik manis mesti follow tau lovebyliyana..

klau nk pilih2 kain boleh je whatsapp cik mah..klau nk cepat boleh g terus butik...ni butik kawan cik mah dulu..lain kos masa belajar..tp kenal masa jadi fasi dulu2..

jgn lupa follow tau..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 9 June 2016

kad kahwin skroll dari kertas kraf

selamat pagi...

majlis adik cik mah dah selesai dah..so tiba masa utk review pulakkan..

sebelum ni pernah bg teaser kan..

haha,..gaya dah macam majlis sendiri pulakkan nk review n share bgai2..

xla..nk share sbb kakaknya ni yg DIY sendiri..hehehe...

awal2 lagi en suami dah gtau kat adik die nk sponsor kad kahwin..tp isteri tersayang die buatlah..cewahhh..adik cik mah okey je..lagi jimat kan utk die..

walaupun abang ipar die sponsor..tp abg ipar die kena byr tau kat isteri die ni..hahaha..byr harga kos je lah..upah tu kakak sponsor..hahahah...

dlm pantang masa free2 tu cik mah printkan...

bab kad ni mmg cik mah je decide semuanya..adik xkisah langsung pun..ikut je kakak die nk buat ape..

so...ada lah dtg idea masa tgok ada customer cik mah share die buat kad kahwin bentuk skroll tu..alahai cantiknya..so decide nk buat mcm tu utk adik cik mah...

utk adik..speciallah sikitkan..print bewarna lagi akk bg tau..

tadaaa...



alhadmulillah puas hati tgok hasil sendiri...

tp utk ayah..ayah xskroll pun..ayah lipat..biasalah orng2 tua ni..xle xde sampul..padahal cik mah kata bg je mcm tu..hehehe...xpelah..ikutlah mcm ne pun kan...

tp kan lepas kawan ayah puji kad lain dari lain n cantik..terus ayah semangat tolong ikat..cantik katanya..kawan2 ayah terima kad mcm terima anugerah..hehehe

Bila tali guni dah hbis stok.tp mama & ayah nk kad utk g menjemput..riben yg ada pun jadi..nasib rumah kakak kamu ni poket doraemon..hahaha. 



so..utk cantik manis yg berminat boleh whatsapp cik mah ye 0176626152...

cik mah bg 5% diskaun..dengan syarat screenshot bukti cantik manis dpt promo ni dlm blog cik mah ni..promo ni sampai bila2 tau...

oh ye..nk beli kertas kraft shj atau nk cik mah buatkan design shj pun boleh je..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 8 June 2016

Azwa & Model baju raya

selamat pagi..

ni nk cerita..kawan2 dekat ig n fb semua dah tau kot...ni nk share kat blog buat kenangan pulak..

malam2 sbnrnya..tetiba kakak cik mah whatsapp...ada orng cari model kanak2 perempuan utk baju raya..katanya dekat je..kat gombak..die suh cik mah mesej pagi2 esok..

okeylah..esok pagi tu try lah mesej..alhmdulillah respond cepat je dari akk tu..minta gmbr azwa..cik mah sentkan gmbr azwa photoshoot tudung tahun lepas n gmbr masa wedding adik cik mah tu..

then akk tu kata ada 50 orng dlm list..so nnti tgok mcm ne..

so cik mah xletakkan pape harapan pun...sj cuba2 dah ciklong die suruh..try je lah..

hari sabtu masa nk g tgok rumah kami..g makan dulu dekat nasi lemak kat gombak tu..masa tu bz wrap uzma sambil makan..mama cik mah ada skali masa tu..en suami bz layan azwa makan...xperasan pun ada orng pandang2..

then nk balik dah masa tu..en suami g byr ngan azwa..cik mah n mama n uzma tunggu tepi kedai..masa lalu tu nmpk ada budak lelaki ngan ayah die..eh mcm pernah nmpk muka budak laki tu..tp xle nk recall..hahaha..pagi lagi masa tu kan..so tunggu je lah tepi tu..tetiba je nmpk akk tu dok kalut2 ngan hp..ngan duitlah..ngan purse...mama pulak ckp pasal bj akk tu cantik..kami dok usha2 akk tu...

eh tetiba akk tu dtg dekat..

tetiba tanya,,,pasal azwa...katanya sedang mencari model kanak2 perempuan..akk tu unjuk kad die AYSYAMEDINA...

terus cik mah ckp..la saya mmg ada mesej akk pun...

laaa..akk tu lagilah terkejut...suka die masa tu..cik mah masih terpinga2 n terkejut...azwa pun sampai ngan abah die...then anak lelaki akk tu sebaya azwa dtg gak dekat situ ..la yg cik mah usha tadi tulah..patut pernah nmpk,,sbb tgok kat ig hari tu..ehhehe..

terus akk tu nk ukur2 tinggi ngan anaknya..nk tgok sesuai x,,,alahai..comel je 2 2 ni tau..

akk tu kata t kita contact2 je..dekat je rupanya rumah kami..so meneruskan hal masing2...

seronok masa tu..sbb xsngka jumpa ownernya sendiri...excited call ciklong die bgtau..

nk whatsapp sbnrnya bgtau yg kami berjumpa tadi..tp sebab bz sngt pasal rumah xsempat mesej..

malam tu akak tu mesej blik...katanya puas die skroll cari mana 1 lah yg azwa ni..hahaha,...alahai..sweet je tau..katanya in shaa allah mmg nk amik azwa..tgok confirmkan ngan model utk jadi ayah je..cadangnya mmg nk buat 1.6 nnti..so bgtaulah abah azwa n mak ayah n adik2...semua excited..hahaha..

so start dr tu bgtau azwa yg die nk kena bergmbr pkai bj raya nnti..die suka je.,.mulai hari tu,,die lagilah kemain lagi...

muka azwa masa mula2 sampai tempat nk amik gmbr...nebes bukan main lagi...tp lepas tu die lah yg excited sngt.

..nah..belanja 1 gmbr utk aunty2 cantik semua..



bnyk lagi gmbr lain..t nk tgok baju cantik ni..followlah AYSYAMEDINA EK..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 7 June 2016

Aiskrim Malaysia oreo

Selamat pagi...

Alhamdulillah..masa majlis aqiqah hari tu...sambil2 tu Support bisnes sepupu cik mah...

Sepupu cik mah buat aiskrim Malaysia..mcm2 perisa ada tau...

Paling best SBB ada warna biru n perisa oreo..biskut oreo xberapa suka sngt,,,TP aiskrim ni sedap Pulak..hahaha,,,mmg pesan siap2 dah suruh simpan yg oreo ni..




MASA aqiqah hari tu tempah 100pcs aiskrim ngan sepupu cik mah..bukan Je budak2 suka makan..mak budak..bapak budak..atok budak pun suka..hahaha..lagi2 sekarang ni musim panas kn..so mmg lajulah...paling penting sediakan skali gunting tepi tempat aiskrim tu..senanglah gunting Je terus..ada gak style lama2 tu..dok pusing2 sampai tercabut br makan..hahaha...

Serius CKP..yg oreo ni mmg sedap sngt..cantik manis mmg kena try tau...nk perisa lain pun bnyk lagilah..CKP Je nk perisa ape...in sha Allah ada...

Lagi senang klau area Klang n shah alam..boleh COD terus..sebab sepupu cik mah kat Klang...ini sha Allah utk kawasan lain akan dikembangkan lagi nnti..skrng ni pun xmenang tgn nk buat juga tu..

Alhamdulillah rezeki kan..

So ni no contact sepupu cik mah..boleh panggil kak ida...01118518140...boleh CKP kawan cik mah...kot2 dpt diskaun ke kan..hehe...

TQ 

PUAN MAH

Monday, 6 June 2016

Doorgift aqiqah simple je..


selamat pagi..


dah menjadi kebiasaan kan..mesti nk kirimkan sesuatu buat kenangan pada tetamu yg dtg..so cik mah pun planlah beberapa benda nk bg utk aqiqah uzma yg lepas..

memula ingt nk guna paperbag coklat tu..skali mahal pulak..ermm...so cancellah..beli je paper bag biasa dekat NSK..ada kedai bunga tu...then DIY je sendiri tag aqiqah tu..

lepas tu plan nk bg bunga telur..konon2 nk DIY..tp xsempatlah..cik mah beli je...tu pun sebab dapat yg dlm budget..ada clearance sale masa tu..RM50 utk 100pcs...nk beli yg jenis tangkai je masa tu..alhamdulillah..

then beli air kotak utk tetamu...ni en suami yg beli...lps tu beli sedikit makanan ringan buat kunyah2.,.

lps tu yg yassin ni lama dah plan..lama dah pun beli masa sale tu...hehehe..

so ni lah beberapa barang dlm beg kertas comel ni...


gmbr bunga telur xde pulak..cik mah beli yg jenis tangki tu..warna gold2 coklat tu..



nmpk DIY tq tag kat situ...mcm tu je..biasa2 je..

then masukkan skali kad kahwin adik cik mah dlm tu utk geng2 marhaban n beberapa tetamu lain skali..

utk marhaban..kami bg skali pulut n rendang ayam..


seronok bila tgok bnyk2..hehehe...mcm kenduri kawin pulak..hahaha...idea yg ringkas je utk majlis yg ringkas..

TQ

PUAN MAH

Friday, 3 June 2016

diaper strap memudahkan mommy lagi..


selamat pagi..

kali ni nk share lagi..hasil diy cik mah..


Diaper strap ready stok..polkadot...boleh matching dgn selimut baby n sapu tgn skali tau...klau nk boleh whatsapp cik mah ye 0176626152

Memudahkan nk cr pampers dlm beg baju baby..n sangat kemas..xla pampers tu terkoyak ke ape ke kan..mesti dpatakan 1 tau..meh2..




boleh letak bnyk pampers skali..n kemas je klau kita masukkan dlm beg bj anak2 tu..lagi2 anak dah 2 3 ni..mmg sesuai ada ni tau..tersusun rapi n daddy xla konfius yg mana 1 adik n kakak punya...

murah2 je..so mehlah beli..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 2 June 2016

kambing aqiqah dari UARlivestok lagi!!

selamat pagi..

sm juga mcm masa aqiqah azwa yg lepas..

dah tau yg senang nk deal ngan UARlivestok ni..so kami suami isteri plan nk amik yg sm juga utk uzma..

call iskandar awal bulan 4..la..terharu...sebab iskandar save lagi no en suami..2 tahun dah berlalu,...

tp kali ni xdpt nk jumpa..sbb iskandar di england sambung blaja..wahhh..tahniah2...

tp still boleh deal dari whatsapp je..terus lepas tu kami transfer deposit mcm dulu juga..alhamdulillah semua urusan dipermudahkan..

seekor kambing korban buat adik uzma..

alhamdulillah rezeki nk buat aqiqah uzma awal..




gmbr2 ni UARlivestok yg sent masa hari nk sembelih tu..cik mah suka cara ni..kita rasa lebih yakin n happy..


tadaa...semasa hari kejadian...




alhamdulillah..xde masalah kelewatan pun..sampai elok je pada masa yg dijanjikan..syukur..rasa pun masih sm mcm dulu lagi...sedap...kali ni ada lebih..sempatlah umi merasa mlm tu..hehehe...

klau nk tau info lanjut..cari je UARlivestok kat ig n fb ye..


TQ

PUAN MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...