Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 30 August 2016

6 bulan pertama uzma yg membanggakan



Alhamdulillah..hari ni uzma checkup sebulan..dgn jayanya bambamkan dirinya..dr 3.25kg ke 4.6kg sudah..sebulan je ...dulu kaklong 2 bulan br 4.2kg..hahaha..hbis lemak2 umi uzma sedut.. 
😂


Oh ye..lupa..kat dlm rumah skrng ni ada polis trafik..ingtkan ada alarm dlm kereta abMat Penenn je..rupanya2 jadi polis bila keluar kereta...kaklong azwalah tu..pantang je letak adik kat rocker..sampailah die..



"Adik...gang..gang"

Gang adalah tali pinggang ye hrp maklum..hehe
Klau pkaikan sebelah je..t kn sound
"Adik...sebelah agi"sambil tgn paksa2 umi pkaikan..

Hahahah...itulah kaklongazwa...polis trafik.dlm rumah..redha je lah ye adik...








Alhamdulillah..hari ni uzma checkup sebulan..dgn jayanya bambamkan dirinya..dr 3.25kg ke 4.6kg sudah..sebulan je ...dulu kaklong 2 bulan br 4.2kg..hahaha..hbis lemak2 umi uzma sedut.. 
😂


Oh ye..lupa..kat dlm rumah skrng ni ada polis trafik..ingtkan ada alarm dlm kereta abMat Penenn je..rupanya2 jadi polis bila keluar kereta...kaklong azwalah tu..pantang je letak adik kat rocker..sampailah die..



"Adik...gang..gang"

Gang adalah tali pinggang ye hrp maklum..hehe
Klau pkaikan sebelah je..t kn sound
"Adik...sebelah agi"sambil tgn paksa2 umi pkaikan..

Hahahah...itulah kaklongazwa...polis trafik.dlm rumah..redha je lah ye adik...

lama mengumpul data2...cewahhh...wat kenangan ummi..t kot2 ummi dah tua..lupa agaknya...so..ni utk kenangan uzma juga...

cik mah rangkumkan skali cerita checkup uzma utk 6 bulan pertama...hari ni uzma dah nk ke 7 bulan dah...alhamdulillah...sekejap je masa berlalu...

Checkup 9hari:
uzma baru lahir masa tu berat 3.25kg..pnjng 48cm lilit kepla 34cmlepas 9 hari 3.4kg..uzma sihat n fully bf..cik mah pun alhamdlillah sihat juga...uzma lahir lagi tembam dari kaklong die..lagi2 part pipi tu

Chekup 15hari:
Alhamdulillah..uzma sihat..yak2 nk buang air semua masih okay...berat masa ni 3.7kg dah...semakin bambam..mcm azwa dulu menurun berat die..

Checkup 20hari:
Alhamdulillah berat uzma .4.05kg.naik terus 300g...hebatlah anak ummi..uzma kuning sekejap je...alhamdulillah sngt...

Checkup 30 hari/sebulan:
berat uzma semakin naik...untuk sebulan ni 4.6kg dah..pnjng pulak 54.5cm dah..lilit kepala 37cm..masa ni juga kena cucuk yg pertama untuk hepattitis B..alhamdulillah semua urusan dipermudahkan..uzma pun aktif je..syukur sngt..mmg bnyk beza ngan azwa...hehehe.,.azwa slim..uzma bambam..

Checkup 2 bulan:
sekarang checkup uzma..abahnya teman...alhamdulillah uzma sihat..masih fully breasfeeding..syukur Allah murahkan rezeki...berat uzma 5.3kg...amik ha...naik banyk juga tu...mmg perasan pun...peha makin bambam...pipi pun..ummi pun lenguh2 dh..hahaha...pnjng pulak 58cm..naik lagi...makin tinggilah dia...lilit kepala pun naik 3cm..yak yak n kencing semua okey n elok..keadaan perut lembut...ada suntikan juga...yg 5 serangkai nurse kata...uzwa..seperti biasa...bukan nangis..tp jerit masa jarum masuk peha die...hehe..alhamdulillah

Checkup 3 bulan:

berat 5.8 kg...tinggi naik sikit pulak kali ni ..1cm bertambah..slalu 3 cm je...lilit kepala sama..41cm...ada juga cucuk hari ni..untuk 5 serangkai juga...alhamdulillah..uzma xdemam sm mcm kaklong die juga.dah pndai senyum2...gelak2 sikit...kenal dah ummi n abahnya n juga kaklong..pling suka kaklong buat die gelak bersungguh...senyum2 kalau nmpak...dah start main air liur...sampai bersembur muka ummi...air liur meleleh2...tp syukur sbb walaupun meleleh2..uzma xalah pada air liurnya...xde masalah ngan kulitnya...terima kasih allah...

Checkup 4 bulan
masa untuk rest,...nurse kata xde cucuk..ye ye...boleh balik cepat...berat 6.3 kg dah...semakin sihat...syukur...pnjng 62 cm...naik lagi...seronok tgok uzma membesar...lilit kepala 41cm...masa ni mmg pndai dah sengih2 kat orang lain..pndai dah nk ajak berborak ngan die...kadang tu pnjng boraknya..mcm paham je kan ummi n abah melayan...sambil berborak tu..sambil gelak2 tau...ala2 pndainyalah sayang ummi ni....n masa uzma masih lagi manja umi..xmo golek2 mcm kaklong dulu..suka melekat je lagi...kadang je die ada tunjuk skill die tu..

Checkup 5 bulan..

berat makin naik..bambam lah uzma ni..6.8kg..lepas tu tinggi..makin tinggi 63cm..naik lagi...ye ye..anak ummi semakin tinggi...Lilit kepala 41cm..time ni pandai dah angkat2 kepala nk bgn..sibuk je die nk duduk..padahal malas die nk golek2..hahaha...geram tgok.pndai anak ummi.suka tidur meniarap..dulu takut2 gak nk try..lama2 br yakin selepas lama pantau uzma tdo..


Checkup 6 bulan.

Berat naik 100g...xbnyk pulak.....6.9 kg dah sekrang ni..lilit kepala naik 2 cm jadi 43cm...tinggi naik 3 cm..66cm dah sekrang ni...uzma masih lagi manja2 nk memusingkan bdn die..duduk tu boleh je klau kita dudukkan..nmpk stabil juga..ada skali dua je die nk golek2 sendiri..selebihnya nk manja je lah...dah start makan dah..start dengan apple hr tu..nmpk mcm excited je uzma nk makan..so umi seronoklah buat puree die..semoga uzma cepat2 boleh meniarap n golek2 ye..uzma gak pndai dah tegur2 orng..sengih2 manis die tu..part main n buli kaklong..tu mmg feveret dielah..sampai last2 dua2 keletihan..hahaha...

K..inilah dulu perkembangan uzma untuk checkup 6 bulan pertama...alhamdulillah..masih fully b.feeding uzma...syukur atas rezeki...perkembangan lain t cik mah share pulak ye...


ni masa checkup tu pagi2 abah die g amik no dulu..hehe..startegi tu..selamat berc uti esok ye..

TQ

PUAN MAH


Monday, 29 August 2016

Hiasan Bilik tidur utama & stressaway


SELAMAT PAGI..

semngat hari ni..terima kasih pada emmi..customer Young living essential oils pertama dari bloog cikmah...terima kasih sngt2 emmi kerana support cikmah n mempercayai cikmah..so cikmah bg free 1 eo sample utk emmi..t kita story lagi ek..hari ni tentang bilik tidur..

ala..cikmah bukan hebat pun bab2 menghias ni..bolehlah lepas tgok2 orng buat..then try2 buat ape yg kita suka pulak...



bilik tidur utama cikmah pkai royal blue atau biru pekat mcm tu..suka sngt!!!

utk hiasan yg gantung kat pintu ni..beli dekat ROMANTIKA..RM,29.90...suka sngt juga..

then yg lampu tulisan love tu pun sama romantika..hrga xingt..sorry..tu cantik jadi lampu tdo..

yg star tu beralih je tempat slalu..azwalah tukang alih tu..tu beli kat kaison..azwa paksa..hahaha..azwa 1..uzma 1..die yg pilihkan...

wat masa ni ada 1 je cadar king saiz..sebab sebelum ni pkai saiz queen kan...so t ada rezeki beli lagi lah..so sekarang ni..kotor basuh..pkai lagi..hahaha...

mahalkan klau yg kualiti bagus tu..so menabunglah dulu..




yg ni nk cerita tentang essential oils stressaway..ape yg best???

alhamdulillah..sngt membantu hilangkan stress..nama pun stressawaykan..then dapat membantu kita mengawal emosi..rehatkan emosi yg tgh mencacak naik nk marah atau penat tu..

slalu pasang sblm en suami bliik..bila dah blik..die akan automatik bau ni..dptlah kurangkan penat otak die kerja seharian n kurangkan stress blik rumah tgok mainan anak sepah,...hahaha...cikmah pun suka bau terus dari botol..bila uzma suka menguji kesabaran ummi die..hahaha...ni nk sapu pun boleh..klau utk baby better dilutekan..takut xserasi ngan kulit..lain2 kan kulit..klau nk senang calit2 kat baju pun okey dah...ni gak antara feveret cikmah gak tau..meh2 yg nk tau lagi tentang eo ni..boleh whatsapp cikmah...0176626152..cikmah sedia membantu n share2 pengalaman...xde hallah..klau xnk beli diffuser tu dulu pun xpe..boleh je beli eo je dulu..paling best ada yg boleh bantu kurangkan demam..selesema n batuk tau...tu nnti cikmah story..meh try YLEO...mencegah lebih baikkan...

TQ

PUAN MAH

Friday, 26 August 2016

Sellamat hari lahir darwisq

selamat pagi..sbnrnya besday anak kakak cikmah dah lepas..hari isnin..tp baru sempat nk up entry utk die..sorry sngt..makngah bz sngt2...

selamat hari lahir darwisq..yg ke 8 tahun dah..



gmbr ni br je lagi amik..masa kat rumah maktok mereka..bukan senang nk bergmbar ber4 ni tau,..biasalah masing2 xreti duduk diam kan...

darwisq 8 tahun..zhafran 4 tahun azwa 2 tahun..uzma 6 bulan...

semoga darwis menjadi anak yg soleh..sihat selalu..berjaya di dunia n akhirat ye...jgn nakala2 tau..belajar rajin2 ye...makngah pakngah..azwa n uzma syg darwisq..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 25 August 2016

Adik beradik mesti sama...


selamat pagi..hari ni cerita tentang anak2lah pulak..

baju sama ni beli masa uzma dlm perut lagi..so beli warna universal..xde pink2 lagi pun..hahaha...



ni masa semunya dlm pantang lagi...azwa mmg sngt syngkan adiknya..mmg die kejap2 nk ciuk je kerjanyauzma bnyk bezanya ngan azwa..di lebih manja n suka peluk2 ...hahaha,,,mcm azwa die berani mencuba,..uzma xsangat,,manja lebih katanya,...


ni baju kedua yg sama..k..ni ada tulis girl..hahaha.masa ni uzma tdo..so sj buli uzma..tp die xbgn juga..tdo je juga..amboi..mmg die kuat tdo sngt masa kecik2 dulu tu..skrng ni sama gak..cuma bila dah bgn tu..xla lama sngt die tdo,.tdo malam masih sm mcm kaklong..tgh hari br nk bgn...


ni suk gak gmbr ni..sweet je dua beradik ni..bj sm gak masa ni..azwa biasalah melayankan je umi nk amik gmbr..sbb die excited sngt..hahaha...alhamdulillah sngt hubungan 2 beradik ni sngt2 baik..moga berkekalan kasih sngt 2 orng ni..umi syg sngt tau..tq juga buat aunty2 yg bnyk sngt doakan azwa n uzma..

TQ

PUAN MAH


Wednesday, 24 August 2016

Barut lekat dan barut tali murah

selamat pagi..masih lagi mejahit barut ni..cuma slow2 sikitlah..bz kan melayan 2 orng puteri ni..order sentiasa je buka...ni tempahan yg lepas..10pcs semuanya..5pcs barut tali n 5 pcs barut lekat..coraknya xkisah..so cikmah bg universallah senangkan..





terima kasih sngt sudi order..masa skrng ni ada free 1 tau utk tempahan 6pcs keatas..meh2..nk order boleh whatsapp 0176626152 ye

TQ
PUAN MAH

Tuesday, 23 August 2016

Tempat gantung mop & penyapu.


selamat pagi..hari n nk share tentang rumah lagi..

meh2 tgok gmbr dululah,,



ni tempat letak mop n penyapu n segala yg boleh lah..ni cikmah beli dekat MR DIY je..hrga xsampai RM20 pun..murah je kan..n sngt berguna n elok je..

keadaan mop n penyapu nmpk lebih kemas n teratur sngt..sedap mata memandang jadinya..

yg ni cikmah letak dekat kawasan laundry tu..tepi mesin basuh tu..sebelah ni ada bilik air..

so..cantik2 manis semua kenalah ada juga ni tau..so..p lah terjah MR DIY ye..

TQ

PUAN MAH

Friday, 19 August 2016

Essential oils..JOY..

selamat pagi..

minat baru cikmah..terhadap young living essential oils,...

kali ni nk cerita tentang JOY...

yg ni mmg sedap baunya..wangilah sebenarnya..bukan sedap..sedap tu makan..hahahaha...



tadaaa..ni masa pasang dekat playroom azwa uzma..pasang joy ni supaya mereka berdua lebih happy n lebih terinspirasi gitu nk main mainan mereka...azwa pun pandai bgtau yg ni wangi..

ni boleh juga disapu mcm minyak wangi tau..so senanglah..ni je lah minyak wangi azwa uzma..

utk diffusekan ni..just pakai dalam 2 3 titis sahaja..xbnyk pun tau...tapi mmg wangi baunya..klau x caya..kenalah cuba tau...



ni masa petang2 hari tu..teman mereka berdua main kat ruang tamu..pasangkan joy lagi..sambil tu cikmah pun rasa lebih happy melayan anak2 ni...mmg mood kita akan automatik mcm tu rasa lebih gembira tau...mmg cantik manis kena cuba ni tau...bnyk sngt sebenarnya fungsinya...

sesiapa berminat lagi..meh2 whatsapp cikmah..kita boleh story2 tau 0176626152

#YLEOCIKMAH

TQ


PUAN MAH

Thursday, 18 August 2016

Girl...coming soon!!!

selamat pagi..

excited x tgok tajuk entry..hehehe..

xde apelah..cerita lepas ni..jgn terkejut pulak..belum lagi yg ketiga..berehat insha allah 2 tahun...insya allah moga ada rezeki utk yg ketiga..

ni cerita uzma yg lepas...lmbt amik pendrive ngan bff..so cerita postponelah..hehe



tadaaa...ni BFF cik mah yg buat..semestinyalah kan ngan bff..siapa lah lagi yg setia menemani...tq so much bFF...




ni idea google je..senang je..huruf2 tu pun kebetulan dah memang ada dlm simpanan..so buat je lah..kenagan utk uzma juga n uminya..

alhamdulillah utk peluang kedua ni..skrng ni kerja melayan 2 orng puteri tu..sorang manja..sorang lagi berdikari..okeylah kan..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 17 August 2016

Syiling deposit mesin..

selamat pagi..alhamdulillah masih sempat nk update kat sini..entry schedule tinggal sikit je..huarghhh...jgnlah begitu...kesian blog..hahaha...

hari ni nk cerita benda yg mmg lama sungguh la tertangguh ni..

cerita tentang duit syiling..ni hasil 3 tahun kahwin..en suami yg kumpul..bukan secara tetap pun..ikut dan je..mana ada syiling simpan masuk tabung..xdelah amount tertentu pun..slalu lebihan beli barang je..

doklah mencari kat mana nk tukar duit syiling bnyk2 ni..
skali nmpk ramai2 post n share kat fb..tgok2 ada kat BSN setapak..dekat dengan setapak sentral tu..so ape lagi..g lah kat situ masukkan semua duit syiling ni..


5 botol kecil 300g yg penuh..n 1 botol 3/4 tu...

duitnya campur2 je..xpyh asing2 kan..t mesin tu asingkan...bguslah mesin tu..mudah kerja jadinya..ada 5sen..tu pun xpyh asingkan


so..total semuanya RM575.20...bnyk jugak lah kan utk botol2 kecil tu...mcm xsangka..so en suami bg semua kat cikmah..katanya shae ngan anak2..horay2..tq abg..syg lebihlah mcm ni..hahaha..

xbeli pape pun..simpan bahagi 2 utk azwa n uzma..

so..cantik manis yg xtau nk tukar n simpan lama2 tu..p lah cari syiling deposit mesin tu ye..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 16 August 2016

Majlis pernikahan adik..

selamat pagi..

lamanya baru dapat nk update cerita adik cik mah kawin..maaflah..mmg bz betul skrng ni..

so hr ni share tentang hari pernikahan..alhamdulillah dgn skali lafaz adik dah jadi suami pada ziera..syukur..


ni gmbr masa tunggu tok kadi sampai..lepas maghrib dah bergerak ke rumah pengantin perempuan...dekat je..xsampai setengah jam pun...kami 3 beradik..bukan senang tau nk amik gmbr bertiga ni..nak2 bila masing2 bz je memanjang..hehe..cikmah..adik..n kakak..


hehehe..muka adik yg cuak2 gitu..masa ni dok dengar tok kadi bg penerangan sikit2...n tok kadi ada tnya beberapa soalan..antaranya rukun iman..rukun islam.n rukun nikah..alhamdulillah adik jwb dengan lancar..


ni bila dah selesai melafazkan akad..tahniah adikku..segak bergaya sungguh..


tadaaa...masa utk bergmbr...bersama adik ipar kami...horay2...bertambahlah geng nk g ronda2..hahaha..

majlis berjalan lancar walaupun masa nk g rumah adik ipar tu hujan lebat pulak..heheh..yg lain2 semua ok..semoga ikatan perkahwinan ini berkekalan ke jannah..

TQ

PUAN MAH

Monday, 15 August 2016

Bercucuk tanamlah kita..


selamat pagi..

alhamdulillah rezeki rumah baru ada laman depan walaupun xde tanah..semua owner lama dah letak simen..so bercucuk tanam dlm pasulah kita ye...

yg paling semangat semestinya mama cik mah..suka pada bunga..n en suami pun mmg excited bab2 ni..hahaha..eloklah tu menantu ngan mak mertua..

harapkan cik mah mmg xla kan..tgn panas kata mama...

xberanilah pegang..amik gmbr je berani..

dulu masa skolah pernah tanam bunga kertas..mati tau..gara2 semut bersarang kat akar pokok..hahaha...pelik gak..orng lain punya elok je pulak..ntahlah..so dari tu mmg xberani nk pegang dah..



ni utk permulaannya..mama yg cari ni..ada pokok limau purut..nipis n kasturi ..ada daun kari n daun kunyit..horay2...senanglah lepas ni..slalu je ada masalah nk cari daun kunyit..50sen tu tau..hahaha...pastu kang..lupa nk masak..layu sudah..hahahah...

cik mah siramkan je lah berani..pegang mmg takut sngt..so en suamilah yg jaga..hahaha...hijau dah laman...slow2 nk mencatikkan..mana yg boleh dulu...

cantik manis tanam pokok ape lagi..mehlah share..

TQ

PUAN MAH

Friday, 12 August 2016

Ruang tamu dan cermin

selamat pagi..

entry yg schedule dah tinggal sikit dah...laptop xde mmg semuanya tergendala..ni pun menaip kat rumah mak...ngan uzma yg memang melekat tu...so mmg lambatlah nk siap entry...tp masih xlupakan blog lagi tau...

kali ni nk share ruang tamu cik mah..ni mmg lama dah tau plan nk buat ...yg cermin tu cik mah beli dekat kaison..RM19.90 xsilap..ada 3 skali..yg frame ni nnti cikmah review special entry ye...



yg ni bahagian belakang pintu masuk rumah...eh bukan belakang..tepi kot..
ruang tamu mmg cik mah cat belang2 mcm ni..sj nk bg efek luas pnjng sikit..warna pilihan mmg pilihan cikmah 100% n dipersetujui oleh en suami..


cik mah xminat sngt cermin besar2 tu...xsuka sebenarnya..mungkin tu bg nmpk rumah lagi besar..tp klau xkemas rumah betul2..nnti nmpk efek serabut...hahaha..

bwh frame ni ada sofa lama dari rumah lama..xsempat lagi nk make over..hr tu tnya kain..mahal pulak..t nk cari kat lain nk DIY sendiri je..

yg agak susah jugaklah adalah nk cari jam dinding utk ruang tamu...xde je yg kena ngan pilihan hati..last2 jumpa kat ikea juga..tp xsnap pulak lagi gmbr..t lah cik mah story ek...

bnyk lagi bahagian yg xhias pun...slow2lah dulu ek..k lah..t kita story lagi k..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 11 August 2016

Aysyamedina dan baju raya..

selamat pagi..

hari ni nk review bj dari aysyamedina yg azwa jadi modelnya...alhysyamedina...muat ngan uzma n azwa mmg muatlah kan..dapat yg warna pink kelabu tu..cikmah xkisah warna pape...kecuali biru dah ada dah kan...so ni pkai masa nk raya rumah atok2 dieorang...


tadaaa...1st family photo dekat rumah baru kami...


ni uzma masa 6 bulan..comnel sngt tgok die pkai bj ni..selesa sngt kainnya tu...


ni azwa masa jadi model bj bby tu..cantik2 bj n warna2 gabungan semua cantik2 gak...


yg ni pulak masa g raya dekat surau kat rumah baru kami..pkaikan meraka dua bj sama n tudung yg azwa pernah jadi model dulu tu...

suka sngt..bertahan 3 jam tau 2 beradik ni pkai tudung n jubah..cayalah anak2 umi..
YG X FOLLOW LAGI AYSYAMEDINA..CEPAT2 FOLLOW EK..

TQ

CIK MAH

Wednesday, 10 August 2016

Peti sejuk yg ceria berbunga2


selamat pagi..hari tu ada share tentang glass wallpaper tu..ada lebih lagi ni tau..so pk2..dari bia mcm tu,,kena buat sesuatu gak..makanya..terhasillah ini...



sebelum ni cik mah pkai yg lapik plastik utk letak pinggan atas meja makan tu je..asyiklah bergerak2 je...ermmm...xminat sngt lagi2 warna hitam..tp yg tu je ok ms beli tu...bila dah bertukar ni..wahhh..nmpk lebih ceria n besemngt je kan..modd nk memasak tu mmg kemainlah semangatnya...

horay..mmg puas  hati tgok hasil kerja sendiri..ada lagi projek DIY dlm proses ni..nntikan ye...kawan2 cubalah ye..mesti kawan2 pun akan suka n rasa lebih bersemangat....

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 9 August 2016

Promo young living Ogos ni.


selamat pagi..

hari ni nk cerita tentang essential oils pulak...ni utk promo bulan ogos..set utk anak2..n boleh menang DDD tau...dew drop diffuser..

Meh2..sesiapa yg berminat nk cuba meh2 whatsapp..kali ni ada peluang nk menang DDD tau..whatsapp cikmah ye 0176626152
*PRS*; Pengaruh Rakan Sebaya datang lagi!
.SET 1. SET 1. SET 1. SET 1. SET 1.
Promo kali ini Khas untuk anak2 atau ahli keluarga yang lain. Set 1 ini mencukupi untuk melindungi insan tersayang dari virus/bakteria yang jahat yang ada disekeliling kita dan cepat sihat. In Shaa Allah dengan izin Allah.
Sebelum itu Kena paham sebab apa EO dari YL 'Mahal'.
1.YL menjaga dari mula benih sampai ke botol.
2.Belum kira lagi proses menjaga pokok setiap EO. Yang penting dia organik.
3. Dalam 15ml kena tau berapa biji buah/helai daun/keping kulit pokok digunakan.
4. Satu titis sudah memadai untuk digunakan.tertakluk kepada penerimaan badan kepada EO

******************
SET 1 : ANAK SIHAT, IBU GEMBIRA
1. RC (5ml)
2. THIEVES (15ml)
3. LEMON (15ml)
4. LAVENDER (15ml)
5. PEPPERMINT (15ml)

******************
## Berita Baik ##
● Pembelian set ini melayakkan anda menjadi AHLI YL yang akan menerima Basic Starter Kit yang berharga RM200 dan menerima pelbagai kelebihan..best wooo!!! Tidak lupa juga FREE 2ml EO Raven (RM35 tuuuuu!!)
● Tambahan lagi, anda berpeluang menyertai Cabutan Bertuah : 1set DewDrop Diffuser yang berharga RM284 (Free EO Lemon & Lavender)
● Lagi banyak set yang anda beli, lagi CERAH peluang untuk memenangi DDD.




ni antara essential oils yg sngt sesuai utk anak2 kita tau,...



yg pling cik mah suka lavender n lemon tu..mmg sedap baunya...thieves R.C ngan peppermint belum cuba lagi...tp dah bau dah..sedap peppermint tu...

jgn risau ...utk kawan2 blog cik mah..special hrga ahli cik mah bg klau ada yg berminat..jgn lepaskan peluang tau..sbb bulan ni je ada cabutan bertuah tu..berbaloi tau syg2 semua...

yg leon tu cik mah guna masa pagi2 sambil sarapan pagi..wah..segar tau bau pagi2..tenang je rasa..mulakan hari dgn rasa lebih segar tau...

so ape tunggu lagi..mehlah whatsapp 0176626152

TQ

PUAN MAH

Monday, 8 August 2016

Glasswallpaper dari kaison


Selamat pagi...

Hari ni nk share tentang glasswallpaper dr kaison..ni antara yg terawal gak cik mah beli ni tau...

SBB pentinglah kan,,Yelah kan..t nmpk aurat...SBB ada rumah belakang cik mah tu..

Beli 6 roll semuanya...SBB kat dapur ada 6 tingkap MCM ni...belah DIY kit gen n wet kitchen...en suami yg budget kan 1 roll utk 1 tingkap...tingkap cik mah ada yg bahagian atas skali tu...yg bahagian atas tu..cik mah kerat Je 2 dari ukuran...okey cantik Je..cuma yg bahagian bawah ni..xsesuailah n xberapa cantik kAlau gabungkan MCM tu...so pk2 idea lain..last2 dpt idea nk letak selotape silver..SBB dulu pernah jumpa n pkai MS nk pindah...masa tu form 2...



Buat kat tingkap dapur ni..tepi2 tu xle cover...nk potong n cantum..MCM xbestlah pulakkan...so pikir2 idea selotape tu best...TP nk buat yer bukan senang tau..hahaha...telah pada en suami SBB bersungguh2 buat sampai berjaya...selotape ni kuat Pulak melekat gamnya..salah sikit dah terlekat..huhu...kena buat lain..


ni contoh selotapenya.


yg ni pulak glasswallpapernya..RM9.90..ada gak yg murah sikit..RM7.90..


tadaaa...hasil dah siap..mmg sngt2 puas hati..mmg xnmpk luar n luar pun semestinya xnmpk dlm...kos pun jimat dari nk tukar cermin baru bunga2 tu..kena kreatif je sikit..hehehe,,,

so..sesiapa nk try..good lucklah ye..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 4 August 2016

Jubah dari zawara

Selamat pagi..

Kali ni review pulaklah..review bj maternity photoshoot hari tu..

Pencarian nk beli bj maternity photoshoot ni..bila dah set date ngan bff nk amik gmbr..bff cadangkan cr warna pink gitu..SBB baby girl kan..so pencarian kesana sini..eh..xla bnyk tempat pun..alang2 masa tu g jln TAR beli brng en suami..so g singgah yg bangunan sebelah mara tu..BUSANA...terjumpa zawara...so usha2..kenan Pulak bj ni kan..try pkai..Tp en suami kata mcm nmpk yg belah dlm tu..alamak...k..can celah..g cari lain..TP tetap gak berkenan ngan yg tadi..xpelah..simpan Je lah hajat nk beli dulu..

Pastu minggu berikutnya ada g SOGO lagi..g lagi usha bj tu..hahaha...usha2 Je lah..xbeli pun lagi..

Mlmnya dok tgok kat ig zawara..last2 decide beli Je lah..mak buyong dah berkenan kan..so usha2 dekat wangsa melawati ada..eh..ke wangsa maju..area manjaku tu..so g lah kat situ..masuk2 tgok ada saiz M..terus amik Je..tanya bj labuh..SBB masa suntuk..xsempat lah nk potong dulu..nnti lah nk bw g potong..bg elok sikit..ni labuh sngt..masa shoot tu..sampai basah gak lah bawah tu..hahaha..

TP mmg selesa Je..macam princess rasa..SBB kembang2 kainnya tau...kain pun sedap Je..selesa pakai..berpeluh pun xla nmpk sngt pun...okeylah..mmg suka sngt jenis kainnya...design pun simple Je..mmg nk cari yg plain pun masa tu..part kat bahu sampai pergelangan tangan tu cantik..suka juga..

Masa ni RM129...ada less masa tu...alhamdulillah rezeki mak buyong...so ni lah antara gmbr2 cik mah bersama jubah dari zawara...


labuh betul tau..sampai basah2 bwh tu..tp skrng ni cik mah dah potong pun bwh tu..so selesa sngt g mana2...mmg bestlah...xpns kainnyer...


part tgn tu yg cik mah suka..lain dari lain..menarik...



ni antara bj feveret cik mah tau dlm bnyk2 jubah..hehehe...sbb selesa..cuma kena rajin sikit menggosoklah...


TQ

PUAN MAH

Wednesday, 3 August 2016

Dew Drop Diffuser & essential oils..

selamat pagi semua..

alhamdulillah...dah lebih sebulan dah cik mah pkai DDD ni...

mmg best sngt..pling best cik mah grab masa promo hari tu...

mmg untung sngt2 lah kan...

utk set yg cik mah grab promo ni ada DDD tu,.,.n ada 10 jenis eo tau..n lagi best sbb dapat free 2 lagi eo tu..free lavender n lemon skali tau...

cik mah mmg pling2 suka lavender tu..mmg feveret slalu pun...bnyk sngt kegunaanyer..cik mah akan share sikit2 ikut kefahaman cik mah ye..sm2 belajarlah ye..



masa ni cik mah pkai lavender utk uzma..alhamdulillah nmpk uzma lebih tenang bila cik mah pkai ni...die mcm boleh control..xnk la nangis2 sngt dah...



tadaa...ni lah yg 10 jenis EO tu..mcm2 ada...lengkap utk kegunaan harian kita...

sesiapa yg berminat meh whatsapp cik mah..kita citer pnjng2 lagi n cik mah bg harga yg mmg berbaloi2 punya..0176626152

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 2 August 2016

Home sweet home


selamat pagi..lama dah ni gmbr ni..kat blog je belum dikhabarkan...

gmbr ni waktu mlm...buka lampu tdo kuning tu..so nmpk lain coklatnya..klau siang lain..eh mcm magik pulakkan,...




ni dekat ruang tamu cik mah...sofa ni cik mah beli 2 n 3 seater...sebelum ni kat rumah sewa mmg xde sofa pun..pkai yg sepupu bg je..tu pun elok lagi..ngah pk utk makeover je pulak ni...

t full gmbr utk sofa ek..

yg langsir beli di nagoya...tu lain kalilah cerita..pnjng gak episodnya..hahaha...mcm sinetron pulak..

bantal2 4 segi tu pun baru beli jugak...ruang tamu...mostly mmg warna coklat..n ngan 1 warna lain yg akan ditukar2...wat masa skrng n raya tahun ni..purple n merah hati....next nnti kita pk lain pulak..

simple2 je...xmo serabut2 pun..

home sweet home kami..di puncak alam..

TQ

PUAN MAH

Monday, 1 August 2016

bukan febuari tapi januarilah...


selamat pagi...

lama tau baru amik gmbr dari BFF cik mah..bukan xjumpa..asyik lupa nk pastkan pendrive je..hahaha..

so..bulan 7 hari tu baru dpt gmbr..hehe..

punyalah ummi excited konon2 adik nnti lahir feb..ye lah due date patutnya sama hari lahir kaklong..skalinya adik mmg nk kuar awal betul dari due date..awal 2 minggu..

so...maternity photoshoot ummi ni xjadilah ek..hahaha...

patutnya jan lah kan..ni jadi feb..hahahha...apelah adik ni tau...

xpelah..xkisah...bersyukur adik dah selamat lahir pun..syukur sngt2...


nmpk tu..punyalah semangat umi buat tau..skali adik nk gak january..hahhaha


kasut tu acah2 je..xpkai pun lagi sampai skrng..kasut kaklong pulak..asyik lupa amik je kat rumah maktok..makanya lupalah nk pkaikan...mahal ooo kasut budak2..hahaha,,,nasiblah umi oii...

nasib lah sempat wat maternity shoot ni..klau x,...kecewa umi tau..hahaha..

k.lah..bnyk lagi gmbr..t cik mah share lagi ye,..

TQ

PUAN MAH




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...