Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 23 September 2016

kaklong yg bnyk akal..

selamat pagi..story anak2 pulak hari ni..

ni tentang kaklong pulak..die mmg bnyk sngt akal..sampai xtertulis umi dlm blog ni kaklong..mana umi sempat bolehlah buat kenangan utk awak n adik2 nnti..



Td tgh2 bz suapkan adik #babynuruzmanafeesamakan.. #kaklongazwa minta nk anggur...so letakkan dlm pinggan..xlama lepas tu...kaklong panggil.
Kaklong: Umi...errrkk..kaklong buat2 bunyi kenyanglah tu..tnda xnk dah mkn anggur..yong dah tutup tu...sambil tunjuk atas meja tu...
Umi:tgok je lah mampu...xmampu nk kata pape...hahaha..kreatif sngt dah kamu ni kaklong..hahaha..tu penutup lego yg abi die belikan..haha





Ada hr tu..uminya dok bebel2lah..adik tdolah..umi lapar ni nk makan..adik tdolah umi nk g mandi..panas ni...mcm2lah..tetiba je dgr air cond bunyi...eh...mcm ne boleh bunyi ni...pelik dah masa tu...dtg #kaklongazwa ..

"Umi...sini..umi panaskan..ini sejuk..meh2"

Haha..rupanya die yg g amik remote air cond n on..tau pulak die yg mana 1 utk on dlm banyak2 tu..ahahha...okeylah..adik xphm umi ckp..kaklong paham..hahaha..k..sejuk dah..xjadi marah...
😂😂😍😍

bab sayang adik tu die mmg no 1 lah kan..mmg sentiasa akn cium adik..bila kita cium adik die..die pun samalah juga akan sama2 gak..xpernahlah die jeles2 ngan adik die..cikmah bnyk sngt ckp kat die..yong kena bnyk2 sabar..yong aada adik..adik kecil lagi..bila yong sbr..yong jadi pndai.s.emua syg yong...so die mmg sbr je..g main mainan die dulu..masa tu cikmah tidurkan adik die dulu,,pastu br setelkan yong pulak..

tq yong sbb slalu memahami umi n jagakan adik..umi syg yong n adik..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 22 September 2016

Essential oils bantu tidur lebih lena.


Selamat pagi..

Alhamdulillah..makin ramai yg mempercayai dgn keberkesanan Essential oils..hari ni cik mah share 1 lagi cerita...2 EO ni mmg hebat..cik mah mmg suka..kdng2 tu..konfius nk diffuse ape...SBB semuanya best n fungsi yg sngt bgus..



Utk kali ni cik mah share tentang cedarwood...cedarwood ni ada yg xsuka baunya..TP cik mah suka..sedap bila hidu dlm2...selain buat tidur lebih lena..cedarwood juga bantu utk kurangkan rambut gugur..titiskan 2 titis dlm syampu kita tu...insyaallah...membantu sngt tau...cik mah pun dah rasa sendiri..maklumlah lepas bersalin rambut gugur tu kan..skrng ni dh ok..xpekat dah nk sapu bnyk2 kali..hehehe..

Masa nk tidur malam tu..diffuse kan cedarwood bersama lavender ni..3 lavender n 2 titis cedarwood...mmg lena tidur..anak2 pun xde terjaga2 MLM terkejut ke ape ke..alhamdulillah..bila anak2 tidur lebih lena,,itu sngt membantu perkembangan otak mereka..akan lebih sihat n cerdas bila bgn..lavender tu mmg memberi ketenangan...so mmg sngt padan bila kita padankan dengan cedarwood ni..

Buat diri cik mah sendiri pun..mmg sngt membantu dpt tidur lena..SBB kan surirumah..cik mah mmg xkn tidur siang..SBB jaga 2 orng ank yg kadang tu waktu tidur siang mereka xsama..kdng tu mmg xkn tidur SBB ada Je kerja nk buat,,.so ml lah masa utk tidur lebih lena skali...mmg bgn tu mmg bertenaga Je..xde rasa letih2 tu semua..alhamdulillah..cedarwood ni xtahan pun..lavender pun sama..berbaloi lah klau cantik manis beli ni..

Utk anak2 yg. Susah tidur MLM n meragam2 tu..ni sngt elok klau diffuse utk mereka masa nk tidur tu,,cubalah...insyaallah sngt membantu..cik mah cerita dr pengalaman sendiri..

Mana nk dpt?

Senang Je..meh2 whatsapp cik ah 0176626152...

Free gift ada tau utk pembelian skali dgn diffuser tu,,meh2 lah cuba..mmg xrugi..boleh guna utk macam2 lagi tau..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 21 September 2016

Memborong young living essential oils...

selamat pagi..

seronok pulak join bisnes minyak ni tau..hahaha,...

kira cepat ada berapa ni semua..1 masa ni dah baru je COD masa tu tau..yg dlm beg kecil tu cikmah punya..tu nnti cikmah story2 lainlah..pnjng pulak story sini nnti..



alhamdulillah dah selamat sampai pada tgn tuan barunya..ni ada juga order kawan2 cikmah..cikmah COD kan juga sbb dekat2 dgn rumah cikmah..n alhamdulillah dah 3 bulan join..dpt hadiah istimewa dari YOUNG LIVING..seronok sngt2lah namanya kan..

set Dewdropdiffuser ni skali free lemon n lavender 5ml tau..so xpyh risau2 nk beli miyak2 lagi..try 2 ni dulu..nnti dah suka..br kumpul minyak lain pulak ye..

nnti cikmah story minyak kawan baik utk anak2,...tu mmg kena ada..cikmah bersyukur jumpa ni..sbb berjaya pada diri sendiri..so mmg nk share sngt ngan semua bia sama2 rasa kebaikkannya..jgn risau..harga xla sampai darah tinggi ye..

nk tau lagi dan lagi..whatsapp je snenag..boleh sent segala info..0176626152

sipa nk join order bulan 10..mehlah..ada sesuatu menanti..free gift tu semestinya dari cikmah..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 20 September 2016

Hiasan di meja makan

selamat pagi semua..

meh2 nk share tentang rumah pulak..1 gmbr je ada..xsempat nk snap bnyk2..


ni meja makan..lapik tu beli masa ada sale barang bby kat ampang..ntah np ada terselit ni 1..so belilah murah pulak tu RM5 je...

pinggan hitam ni lah cik mah beli kat ikea..lama tau mencari ..skhirnya ketemu jua...

pokok cili comel tu dari kaison je...

tempat letak tisu tu kat ikea juga..

tisu tu beli kat romantika...

n paling best bila ada essential oils joy..ni mmg suka diffuse bila ramai dtg rumah..nk bg semua rasa mod gembira tu bersama2...nk tau tentang essential oils ni tgok link ni k..

gmbr full set meja makan xamik lagi..tu nnti ye..meja ni beli skali harung ngan perabot2 lain juga..berbaloi sngt..meja makan cikmah jenis marble yg berat sngt2 tu..hahaha..tp suka sngt...putih hitam n senang kemas n bersihkan...

nk cari lagi hiasan tmbh tepi pokok cili tu..bg cadangan sikit nk letak ape ek???

TQ

PUAN MAH

Monday, 19 September 2016

Diaper strap yg memudahkan..

selamat pagi..

masih lagi mejahit walaupun anak 2 dah..menjahit tu slalu ngan uzma2 skali..hehehe..

ni tempahan masa awal2 dulu..



semua biru2 itu..2 helai diaper strap 1 helai sapu tgn baby..best diaper strap..memudahkan ayah2n mak2 anak 2 ni..sbb kadang tu konfius mana 1 adik n kakak..klau jenama lain2 xpe lah kot..slalu beli jenama sama je senanglah kan..so jadi konfius..hehehe..ada ni senang je..cikmah jual murah2 je..nk tau n boleh pilih kain..whatsapp je k 0176626152

TQ

PUAN MAH

Thursday, 15 September 2016

ikea damansara..g jln2 je...

selamat pagi semua..

ni cerita lama ni..sj nk share juga kat blog..buat2 kenangan kan nnti..

mmg lama dah plan nk beli barang2 dekat ikea..dah plan nk beli beberapa brng n budget skali..so senanglah kan..



ni yg 1 troli..ada 1 lagi troli kecil tu...hajat hati nk beli 1 sofa sebenarnya..alahai..tp xmuat dah pulak kereta kami..tu pun nasib adik ikut skali..hahaha...bilalah nk dpt sofa tu..

total2 semua ni RM2250..mmg puas hati sngt2 tau sebab semuanya dapat..

antara barang yg cikmah beli..tu nnti cikmah update gmbr ye..list dululah..

1-almari brusell ikea RM369 beli 2 unit..
2-cermin RM99
3-Karpet hijau RM149
4-lack panjang putih RM34.90 beli 2 unit juga.
5-Lack pendek putih xingt harga..dlm rm20 kot..beli 2 unit juga..
6-almari bilik tetamu pink kecil..RM220
7-almari bilik tetamnu pink panjang RM330 rasanya..
8-wall cabinet utk laundry rm220
9-pinggan panjang utk meja makan RM14.90
10-lack kaca tu utk bilik air RM39.90 rasanya beli 2 unit juga..
11-tempat letak tisu RM9.90
12;wall lack ape ke ntah namanya..pnjng 100cm tu boleh letak frame xjatuh tu RM39.90 rasanya..
13:benda sm ngan no 12 tapi 55cm hrga bwh rm30 kot..sorry ni mmg xingt hrga...

ni antara barang2nya..alhamdulillah en suami amik masa 3 hari siapkan..hahaha..ye lah die kerjakan..cikmah mmg xdptlah nk tolong ngan uzma lagi..buatkan air bolehlah kan..

t cikmah share makeover ye..
setiap kali g ikea xdpt nk makan kat food court sebab ramai..malaslah nk beratur pnjng2..masa g hari tu pun penuh sampai xde parking..g parking dekat kidzania tau..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 14 September 2016

Essential oils utk batuk..selesema mudah shj dihindarkan..

SELAMAT PAGI..

ni cerita dari fb beberapa minggu lepas..baru sempat nk update dekat blog..ni tentang essential oils..mari2lah semua..essential oils ni sngt bagus utk kesihatan sekeluarga...

2 hari lepas adik #babynuruzmanafeesa mcm nk start batuk..sikit2 je baru..terus buka everyday oils tgok ape yg sesuai..oh terus ingt ada beli masa promo hr tu R.C..disffuse waktu mlm masa tu..alhamdulillah esoknya dah hilang batuk2 kecil uzma tu...so ni br lepas vakum ruang tamu..sambil2 bg uzma n kaklong layan didi..diffusekan lagi R.C..kasi nyah semua habuk2 n bakteria...mencegah lebih baikkan..



Essential oils ni sngt membantu & BERKESAN!!! Kenapa kena highlightkan..sbbnya..dgn cikmah mmg sngt serasi skalilah..hr tu utk adik uzma try diffuse..alhamdulillah..mlm diffuse esok pagi..batuk uzma yg nk mula tu terus hilang...lps tu hari sabtu lepas..cikmah pulak selesema lps vakum2 1 rumah..teringat R.C ni..terus amik hidu terus je utk beberapa minit n sapu2 sikit kat hidung...siap2 nk keluar...kejap lepas tu alhamdulillah hilang dah selesemanya...so..ni kena simpan dlm handbag..snng klau kecemasan..alhamdulillah juga..dpt cegah awal..xla berjngkit pada anak2 n suami kan.oh ye..sifu kata klau letak kat kapas..pastu sumbat kat hidung tu..lagi power. Wahhh..mesti lagi cepat sihatnya 




utk sebotol ni jgn risau..tahan lama...sbb pkainya sikit je..slalunya 1 2 atau 3 titis je..so jimatykan..lagi jimat bila dah ada bnyk2 Essential oils ni..sbb bila tukar2..xperasan eh..bnyk lagi semua..so marilah mencuba..cikmah bg special harga n free gift skali tau..

nk tau lagi boleh je whatsapp cikmah 0176626152je..

TQ

PUAN MAH

Monday, 12 September 2016

selamat hari raya aidiladha

selamat pagi..

selamat menyambut aidiladha..pada yg dikampung tu nnti pulang ke kota hati2 ye..

utk raya haji kali ni..uzma n azwa raya dekat puncak alam...amik maktok n tokayah skali masak2 kat rumah kami..barulah meriah..


ni gmbr 2 beradik nk g jln2 aqiqah rumah kawan cikmah hari tu..dah 2 beradik..bj mestilah nk sedondonkan..

skali abah atau umi pun akan sedondon..slalu sedondon warnalah..barulah meriah rasa 1 family..ehhehe

ni kat halaman dpn rumah..luas seronok mereka main2 basikal mereka..tempat lepak cikmah juga ni petang2..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 7 September 2016

Barut oren mickey..

selamat pagi..

alhamdulillah masih ada rezeki utk cikmah..syukur..setiap hari perlu bersyukur...moga2 xlalai dengan rezeki yg ada..

hari nk share..tempahan barut tali..6pcs semuanya..warna pulak sedondon je..oren mickey gitu..comel bila tgok sama je semuanya..



terima kasih sudi tempah dgn cikmah..utk tempahan boleh whatsapp 0176626152..nnti cikmah akn update stok kain klau dah whatsapp..sbb stok berubah2 ikut masa..kdng cepat habis..kdng tu ada lagi ..so senanglag whatsapp je k...nk barut lekat pun boleh juga cikmah buat..

TQ

PUAN MAH

Dew drop diffuser + essential oils lavender + essential oils lemon..

selamat pagi..alhamdulillah..cerita minggu lepas.mulakan bulan september dengan cerita yg best sngt...seronok sngt...kenapa seronok???..sebab dapat bantu kawan2 n dapat majukan bisnes baru cikmah..

meh2 nk story..




Alhamdulillah..menanti nk berjumpa tuan barunya xlama je lagi...selamat berkhidmat ye..terima kasih sudi order dgn cikmah ye...ni set ddd dpt free eo lavender + lemon + special gift dr cikmah..xde dlm gmbr lah...dh order br tau..heheh..2 drpd ni order drpd pembaca blog cikmah yg comel tu..hehe...utk tempahan boleh whatsapp 0176626152 ye 
😍😍


baru2 je lagi...dalam bulan ogos cikmah start cerita tentang essential oils..alhamdulillah 2 pembaca blog cikmah sudi memberi kepercayaan pada cikmah n beli dengan cikmah..terima kasih anis n emmi..sayang korang sngt tau...

utk set ni ada dew drop diffuser..iaitu bekas utk diffusekan oils tu..dan free 2 botol lagi tau..mmg berbaloi2 sngtlah kan...5ml pulak tu..bukan sample kecik bukan 2ml tau..5ml ye..penggunaan bukan banyak..sekali guna dlm 2 3 titis je..ada yg oils ni sesuai bila bergabung..maksudnya titiskan skali...utk fungsi yg tu,..nnti cikmah story lain pulak ye...

2 cod n 1 akn cikmah pos..yg beli ni semua ada anak2 dah..n rata2 sekrang anak2 mudah sakit..sbb cuaca xmenentukan..so DDD ni sngt2 membantu..bukan je utk anak2..kita pun sama..so..1 keluarga akan rasa lebih sihat!!!!

siapa yg xnk sihat kan..mestilah nk...marilah kita sama2 mencegah ape yg boleh dicegah..contohnya mcm udara xbersih..lavender sngt membantu tau...

k..skali lagi..utk kawan2 blog..special cikmah bagi..+ ada 1 lagi free gift tau..so..berminat boleh whatsapp kita story2 lagi panjang2 ek..0176626152

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 6 September 2016

600pcs kad kahwin kraf bersama doily paper..


selamat pagi..ni cerita hari tu..dah cod pun dengan selamat...tempahan 2 minggu dr tarikh nk amik..

discuss semua dlm whatsapp je senang..n emailkan details..




ni masa memula nk start print utk  600pcs tu...design tukar itu ini sehari je boleh siap..


ni pulak proses kedua ..dah potong2 n lipatkan dgn doily paper tu..semuanya cikmah buat sendiri je utk 600pcs tu..hehehe




dan siap dah..ikutkan 7 hari dah siap dah..tp sabtu ahad rehat2 xbuat..fokus utk anak2 kan..so lmbtlah sikit..

alhamdulillah utk yg ni free 600pcs sampul coklat tu juga..then yg tag panjang tu cikmah buat juga...sblm ni pernah buat utk 200pvcs je..ni 3 kali ganda bnyk..utk pertanyaan n tempahan boleh whatsapp 0176626152

TQ

PUAN MAH

Monday, 5 September 2016

Alhamdulillah

SELAMAT PAGI..

ISNIN DAH..KEJAP JE KAN...

alhamdulillah syukur sngt2...



berfikir positif ni sebenarnya susahkan..nk pk semua benda baik..mesti gak dlm hati nk terserong pk yg negatif kan..tp bw2 istighfar..moga2 kita slalu berfikiran positif n sentiasa akan dipandang positif juga..mulakan hari dengan banyak bersyukur n positif..lagi2 positif pada pencipta kita kan..moga hari2 kita sentiasa dilimpahi rahmat..amin

TQ

PUAN MAH

Friday, 2 September 2016

Bercuti dirumah je ke???

selamat pagi..

rasanya baru 3 kali kot..ke 2 kali ..pasang kolam 2 beradik ni masukkan skali dlm tu..hehehe..



ni dekat laman depan..kolam ni tinggi tp xlebar pun..so muat je lah utk 2 ni..t plan nk beli yg besar sikit..melabur utk kolamlah dulu..nk g pantai2 ni xde budget lagi..ye lah kan baru pindah rumah baru..alhamdulillah..ruang laman depan rumah tu besar..boleh masuk2 biji kereta..

tp owner lama dah simenkan semua skali..so xde tanah..jadinya bercucuk dlm semua dalam pasu,.

seronok 2 beradik ni berendam..ni muka uzma masa 1st masuk kolam tu..alhamdulillah..die ok xde pulak nangis2 mcm azwa dulu..tp uzma xla boleh bertahan lama2 kan..baby cepat letih..lepas mandi kolam.confirm lepas tu lena tidur..letih sngt..uzma pandai gak kocak2 kai die tu..hehehe..comel je..kaklong dah tukar pelampung..xpkai neck float dah..pkai swim trainer..memula die takut gak..lama2 okey dah..seronok main skali bola2 dlm kolam tu..

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...