Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 31 October 2016

Pandangan feveret diruang tamu...


selamat pagi semua..

hari ni tentang deko2 rumah pulaklah...

idea ni lama dah terpendam..bila ke ikea hari tu terus grab para tu...hehhe..nama kampunya paralah ye..

yg deko2 lain ni..mcm2 tempat ada..mana yg berkenan di hati beli..tp tu semua rncang gak dulu nk mcm ne baru buat kira2 n beli..

Kaison..romantika dan DIY sendiri lah...




suka sngt sudur ni..xpernah jemu mata memandang...rasa hijau..rasa tenang kat situ...setakat ni xsempat lagi nk tukar2 deko..masih lagi mcm tu je...insyaallah ada masa free nnti..kita tukar2 lah..bg lagi fresh gitu kan..

cat belakang tu coklat pekat dan cair tu..so ape2 hiasan cikmah mmg pilih putih n hijau n sedikit hitam mcm tu...

xminat pun putih sbenarnya...sbb takut nk jaga tu...tp bila gabung mcm ni..alahai..sendiri yg jatuh cinta pulak tau...

en suami biasalah..die akan kagum dengan isterinya ini bila dah siap semuanya..hahaha...ada bakat katanya...cewahhh...bangga kejap..hehehe..mana xnya suami sendiri puji kan..hahaha..

sudut2 lain tu xsempat lagi pun..ala kadar je lagi..masih ada yg nk menambah,.tp xmenyempat lagi nk ke ikea tu ha...eh2 ikea lagi...cikmah suka g sekali je..beli sekali serentak..rasa kepuasan disitu...yg utamanya malas nk jln ikea yg besar tu..ngan anak2 ni lagilah kan...hahaha..g ikea tu wajiblah 3 jam tu...sedar2 dah petang dah tu...

kat romantika pulak..mmg bnyk hiasan mcm bunga2 n frame klasik2 mcm tu,,suka juga...yg balang kaca ada bunga tu kat romantika..kat selayang mall...

yg frame tu DIY je sendiri...yg lain2 tu kat kaison..sbb kaison bnyk huruf2 kan..so best juga...jgnlah g lalu kesitu..mmg berhantu oiii..hahahah..

K lah..t kita story2 lagi ye..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 27 October 2016

Promo oktober #YLEOCIKMAH..tq semua!!

selamat pagi semua

alhamdulillah ..alhamdulillah..syukur sngt2 atas rezeki ini...ape yg paling2 utama adalah cikmah sngt2 happy sebab dapat sama2 bantu semua ibu2 yg sudi membeli dari cikmah young living essential oils..sbb dapat membantu mereka menjaga anak2 mereka dgn lebih2 sihat...

prom oktober yg lepas..dapat FREE EO POUCH yg cikmah jahit sendiri dengan penuh kasih dan sayang..ewahhh..hahaha...jutaan terima kasih sngt2 sebab sudi beli dgn cikmah...yg sudi repeat order beli essential oils utk tambah koleksi...


ni gmbar masa2 awal2 bulan tu..g amik barang dari geng yleo yg amik dkt HQ tu...tq diana..then COD n ada juga yg pos..


ni antara yg cikmah pos..yg dlm2 kl n selangor tu slalu cikmah akan COD je..seronok dpt jumpa dan share2 bgtau tentang essential oils ni kan..alhamdulillah selamat dah sampai perak..johor n negeri sembilan...yg ni ke johor n kl..

nk order essential oils je pun ada..bnyk yg pos siap2 dah...nnti cikmah share lagi ye hasil oktober nnti...

bnyk lagi tentang essential oils yg xsempat nk story2...

nk tau lagi cepat..whatsapp je..laju2 cikmah reply tau 0176626152..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 26 October 2016

Kenapa memilih young living essential oils??

selamat pagi..

xlama je lagi nk masuk dah nov..nov menanti dengan promo yg best2 tau...kenalah roger2 cikmah cepat2 klau nk tau awal..

ni cik mah share kenapa kena memilih Young living essential oils ni tau...



5 steps yg oils lain xde...dari seed to seal tau...semua dititik beratkan ..



gmbr ni lama dah save dr google..xingt dah link...

alhamdulillah..cikmah bermula dari bulan 7...dah nk masuk 4 bulan dah..dan cikmah sngt2 lah berpuas hati tau...terima kasih juga buat 3 blogger setia yg membaca blog cikmah dan membeli young living essential oils dari cikmah ni tau...cantik manis taukan siapa anda2 tu..jutaan terima kasih sngt2 cikmah ucapkan..

terima kasih juga sebab sentiasa support cikmah setiap bulan dgn start mengumpul essential oils...insyaallah..nnti ada sesuatu utk yg sngt setia support cikmah tiap2 bulan ni..

dari segi penggunaan essential oils ni..mmg sngt2 best dan berkesan buat cikmah dan kawan2 cikmah..mmg alhamdulillah sngt2..ramai sngt bg feedback positif tau..cikmah akn segerakan utk update feedbcak semua ye...

ape lagi yg best tentang YOUNG LIVING ESSENTIAL OILS??

bestnya selamat utk anak2 kita skali..sbbnya xde sebarang bahan kimia tau...kita pun rasa bahagia je..bahagia yg rasa mcm bebas tu...cantik manis kena cuba baru akan tau nikmatnya nnti tau...

ape yg best klau cantik manis bgtau cikmah yg cantik manis bc blog cikmah dan terus order set DDD ni...cantik manis akan dapat  tambahan gift lagi dari cikmah tau...so cepat2 meh whatsapp cikmah ye

0176626152..

JGN MALU JGN SEGAN...

Bnyk lagi yg best tau kn tau...so jgn tunggu2 whatsapp je cikmah k..segalanya cikmah sedia membantu...

LOVE AT FIRST DROP ...

TQ 

PUAN MAH

Tuesday, 25 October 2016

Ada je jawapan ek..

selamat pagi semua..hari ni cerita tentang anak2 pulaklah..ni cerita tentang azwa yg bnyk ceritanya..makin bnyk idea die nk jawab..makin xle diam dah tu..ada aje nk cakapkan..hehehe...ni antara jawapan2 n pot pet die..simpan sini sebagai kenangan...


Tgh nk tdokan adiknya. Kaklong dtg sebelah gak baring...pastu pusing2 nmpk gmbr umi n abah...

Kaklong:umi..tu umi..tu abah..


Umi:aaa..masa umi dgn abah kawin..

Kaklong:umi cantik..abah ensem (ni bodek kot ni nk aiskrim jp lagi) hahaha

Umi:ala2..yeker..kaklong n uzma mana??

Kaklong:dlm perut umi..lum lg..yong dulu tuuuu...adik..(cewahhh..tau pulak die dulu pastu adik 😂) pandai yong..

Umi:okeylah yong pndai.. (part last tu xtahan..puji diri sendiri pulak dah..😄😂

Bila ntah umi nk siap kemas frame2 tu semua dok bertindih2 je..cat xcukup bilik tidur..jadi hentam shj ape ada..nntilah kita sambung misi cat ke..atau wallpaperkan je.




#kaklongazwa dok tarik tgn adik die..umi kata xboleh..adikkan baby..

Kaklong:umi...adikkkk...baby..yong???


Umi:yong..kanak2...(betullah kot kan)ke nk bgtau die die bby jugak 😂

Kaklong:ooo..adikkk baby...yonggg kanak2(ngan pelat2 die lagi jadi anak2)hahaha

Umi:habis tu..umi???

kaklong:umiiii...abahhhlah...pastu die sengih...minta amik gmbr die hahahha..

Ala2...pndai pulak umi abah...xsempat umi bgtau jawapan..okeylah tu.


seronok melayan ape die tnya tu..kdng kita ni yg kerkeringan idea nk jwb juga tau...

anak2 cantik manis mcm ne???sharelah...

TQ

PUAN MAH


Monday, 24 October 2016

Reward utk diri sendiri

SELAMAT PAGI..

yg hr tu pun xsempat habiskan cerita tentng brng2 ikea,.,dah masuk cerita ni pulak..maaflah entry asyik tertangguh je...

alhamdulillah..ni reward utk diri sendiri pulak..mmg lama dah nk beli wing chair ni...konon2 nk beli kat kedai biasa je..tp cari2 xde yg berkenan n mahal pulak dari ni..





chakkk..meh tgok gmbr dulu..cikmah beli dekat ikealah..mn lagi kann..

alhamdulillah ada rezeki hr tu dptlah juga  idaman hati ni..1 je dulu...menabung dululah utk yg kedua...Meja tu pun yg ikea punya juga tu...RM89..armchair ni RM699..cikmah beli dgn personal shopper dekat puncak alam..alhamdulillah baik hati die melayan cikmah..hehe...

yg pasu tu doklah beralih je tempatnya tu...sejak2 uzma dah merangkak..xdelah deko2 sngt pun kat situ..mcm tu je dululah...nnti baru nk upgrade...

bnyk lagi nk deko..tp relax2 dulu sbb anak2 kecil lagi..n xsempat sngt lagi..masih terkejar2 lagi ni...

next2 nnti cikmah share lagi ye deko2 rumah cikmah..biasa2 je..xhebat mana pun..tp puas hati utk diri sendirilah...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 19 October 2016

Kolam besar pulak..


selamat pagi semua..

alhamdulillah ada rezeki lebih hari tu..so upgradekan kolam utk dua beradik ni..yg ada sebelum ni xmuat nk pusing2 dah bila masukkan 2 orng skali dlm tu...beli ni dekat tesco xsilap..RM120 mcm tu..ni xpyh pam2 pun..isi air then akan straight sendiri yg pembahagi tepi tu..senang je..cuma kena air bnyklah..klau sikit xbest..n air kena laju gak..klau x ..lama gak nk tunggu penuh ni tau...

kolam ni mmg besar betullah...cik mah n abahnya pun boleh masuk...cukup besar...so puaslah mereka berdua main2 dlm tu..slalu klau xkemana2 hujung minggu..mmg pasang kolam ni bg main puas2...



dah ada 2 orng ni..malas nk g spa baby..umi buat sendiri je..hahaha..jimat gitu..adik pun seronok je..kaklong lagilah seronoknyer kan..yg ikan dolphin hijau kecik tu jiran bg...ala2 cute je,.,.yg dolphin besar biru tu beli sama ngan kolam..dapat murah masa tu..ada sale skali kolam..okeylah..seronok 2 beradik ni main ikan tu...

cik mah mmg suka bg mereka main air ni..supaya kuat kaki n tgn tu..xtakut ngan air..lama2 nnti pandailah berenang sendiri nnti kan..hehehe..k angan2 je tu tau...


cantik manis pulak mcm ne??slalu ke bwk g kolam  atau ada kolam mcm cikmah juga??mehlah share2..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 18 October 2016

Susun pampers dalam beg..


selamat pagi..bila anak 2 3 4 ...semua kecik2..so mmg kena ada gak diaper strap ni..

kenapa???

sebab xla asyik tertukar saiz je..ada yg pkai l..m dan juga 2...buat jadi lmbt je kan klau asyik tersilap amik ..lagi2 dlm beg diaper anak2..xkan nk bw 3 beg kot kan..slalunya 1 beg je yg dah cukup utk semua skali..

so penyelesaian terbaik..diaper straplah..sngt mebantu tau..



cikmah paling suka polkadot ni...mmg senang sngt...adik 1 kakak 1..wat lain2 designlah tapinya..bnyk je design polkadot ni..ada warna lain2..so xpyh risau k..lambat2 t kang mak pulak jadi stress..hahaha..so jomlah try diaper strap..nk tempah meh whatsapp 0176626152

TQ

PUAN MAH

Monday, 17 October 2016

Tambah lagi 3 botol essential oils..


Selamat pagi..ni cerita bulan Ogos hari tu..tmbh koleksi lagi..masa ni promo dr Uya..beli RM100 free pilihan EO 5ml free..

Cik mah beli lime n R.C...



Lime ni mmg sedapnyerlah bau yer..mmg fresh sngt2...paling2 best masa buat air teh o ais limau...xpun..petang2 diffuse ni..pagi2 pun best juga..segarnyerlah...

R.C ni Pulak..mmg best sngt utk anak2...pencegahan awal dr selesema n batuk...klau sikit Je br nk start selesema atau batuk2 kecil tu..cik mah cepat2 diffuse ni..xpun cik mah dilute skali ngan V-6 dr YL  sbgai carrier oil...mmg sapu kat dada..n belakang anak2...sapu skali kat tapak kaki..

Alhamdulillah...dh bnyk kali cuba n sngt2 puas hati..hrganya berbaloi dgn hasilnya..guna setakat setitis 2 Je..TP mmg memberikan keberkesanan yg sngt baik skali..

Yg ada anak2 tu mmg kena ada ni simpan siap2...cikmah boleh bantu dgn budget cantik manis semua...so jgn risau..whatsapp Je cikmah..cikmah sedia membantu 0176626152..

TQ

PUAN MAH

Friday, 14 October 2016

Bermulalah..

selamat pagi...alhamdulillah..dah boleh dah start blogging blik..curi2 masa yg ada..walaupun sibuk dgn 2 orng puteri tu..mmg xmenang tgn nk settlekan semua..

alhamdulillah..permulaan cik mah bersama Young Living essential oils sngt2 baik..tq pada uya sebab kenalkan n ajak cikmah join skali..mula2 dgn agak blur semua benda..alhamdulillah uya sngt membantu..xterucap rasa..terima kasih sngt2..dah nk masuk 5 bulan dah bersama2 YLEO..mcm2 dah dpt..seronok sngt2..paling best kawan2 baru..suasan kerja baru..n lagi best dpt bantu kawan2 semua utk rasa lebih sihat..meh2 semua yg berminat nk cuba...kcantik manis pasti akan jatuh cinta..


masih xlupa dgn bisnes sebelum ni..kertas kraft..barut..tasbih n lain2..masih laigi buat..alhamdulillah..walaupun xsegiat dulu buat iklan sana2 sn..tp alhamdulillah..masih ada yg sudi tempah..tq2..

marilah kita mulakan sesuatu..klau x..kita xkan tau keupayaan kita kan...cik mah pun xsangka cikmah dah 3 tahun nk 4 tahun dah menjadi surirumah..alhmdulillah xpernah rasa kekurangan...lagi2 bila dapat rewar diri sendiri dgn hasil usaha sendiri..Tq en suami yg slalu sngt bg semangat..love u...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 12 October 2016

selamat hari lahir abah uzmazwa

selamat pagi...

alhamdulillah masih sempat nk menaip..hari yg istimewa...


gmbr Throwback..
Kawan...boyfriend..tunang..n suami selamanya..😍😍

Smlm tnya abah uzmazwa..nk ape ek utk besday nnti ni..xlama je lagi..

Abah uzmazwa kata xtau lah nk ape..

Umi suruh gak abah pk..hehe..
Last2 abah ckp..

Nk isteri dah ada..nk anak dah ada..nk rumah..alhamdulillah dah ada..nk kereta dah ada..nk motor dah ada..semua dah ada..alhamdulillah..xde dah nk pape..nk anak lagi lah kot..😱😍😚

Hahaha...tu tunggu 2018 pulak lah ye..😛😛😛

Abah kata beli secret recepi 3 free 1 dah lah..ahhaha...cukuplah tu..ala2..sweet je abah ni..abah..nk duit beli kek..😛😛😛

Love u abah..umi bg hadiah EO boleh???promo eo ada lagi..selit sikitlah..hahaha




selamat hari lahir abah uzmazwa...

semoga terus diberikan kesihatan yg baik utk menjaga kami...

semoga terus berajaya didalam bidang yg abah ceburi...

semoga kita sekeluarga diberikan sakinah mawaddahdan rahmah utk terus kejannah bersama2...

terima kasih bersusah payah bekerja keras demi kami,,

terima kasih atas kasih syg abah yg x ternilai...

kami sayang abah sngt2 tau..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 11 October 2016

Adik beradik ni..


selamat pagi..sorry sngt hari tu xupdate blog..bz sngt2 dgn promo essential oils...ni baru sempat luangkan masa hadap pc ni..

ni cerita sikitlah keletah 2 beradik tu..

Kegigihan seorang yg bernama #kaklongazwa...agak2 brp pnjng die susun???semua tu utk bg galakan adik #babynuruzmanafeesamerangkak..alahai..kaklong mmg sweet sgt tau.




uzma agak lmbt juga nk merangkak n golek2...manja sngt2 jadinya,,..mmg nk melkat mcm koala je ngan umi die tau...so kaklong lah slalu layankan die masa2 umi nk masak n mandi..ni masa2 nk galakkan adik untuk merangkak...alhamdulillah menjadi..

cikmah letak botol susu kaklong je depan tu..sbb uzma suka nk amik..skali azwa g sambung lagi pnjng2..hahaha..alahai anak..mcm2 tau awak ni...comel sungguh..suka tiru kan,..itulah sifat kanak2,so mmg kena tunjuk teladan yg baik je depan die..alhamdulillah..uzma dah semakin rajin,.,.,sekarang ni dah memapah nk berdiri nmpknyer..sama mcm azwa dulu..memula lmbt..tp lepas tu terus pecut masuk gear 5 terus...

okeylah..umi xkisah pun..asalkan adik n kak sihat..alhamdulillah sngt2 dah..

TQ

PUAN MAH

Monday, 10 October 2016

Promosi Sempena birthday abah uzmazwa!!


selamat pagi..maaf sngt2 lmbt update dekat blog ni..

tapi promosi masih lagi berlangsung tau..sempat lagi ni nk grab ni..


Promosi!!! 


jgn terlepas..kali ni istimewa sbb ada free gift skali...utk yg beli set DDD skali tu..ada 1 lagi free nk bg..tp kena whatsapplah ye..br tau...nk tau ape EO yg best pun boleh whatsapp..t kita story2 lagi sampai hati tertawan ek..meh2 lah..jgn terlepas peluang ni..special handmade dr cikmah





Tadaaaa...kasi xsenang duduk...ini die eo pouch utk 8 EO cikmah nk bg free tu utk setiap pembelian Set DDD yg dlm tu pun dah free 2EO lavender + lemon...ape yg best lagi???
Cikmah dah upgrade kan ke 9 EO pouch...horay2..tq yg dah buat tempahan tu..anda tau siapa anda..tq2..so yg nk tau lagi tntng dewdropdiffuser(DDD) & essential oil..





comel ke tidak???

mestilah comelkan..jgn risau tentang harga,...kita boleh bincang...cikmah boleh adjust..kasi sama2 dapat merasa kebaikan DEWDROPDIFFUSER ni tau..so marilah whatsappp jgn malu..minta free gift dari cikmah tau..cikmah kdng2 lupa nk bg free gift..hehe..

ni no cikmah...jgn malu2 ye nk tnya pape 0176626152

TQ

PUAN MAH

Friday, 7 October 2016

Boleh diminum ke essential oils ni??


selamat pagi..

alhamdulillah..ramai dah semakin percaya dgn Young Living essential oils..alhamdulillah..ni antara post cik mah dekat ig n facebook..xsempat sngt nk karang kat blog ni..

essential oils..tanpa sebarang bahan kimia..so ia selamat utk diminum..aiaitu buat airlah...xla semua Essential oils boleh buat air..ada antaranya..ni antara yg cik mah buat...sedap sngt tau..cik mah bukanlah pencinta lemon n limau..tp bila try ni..mmg nk je lagi lah..hahaha


Minum petang!!!

Meh2..ni sngt best n segar tekak dikala panas2 ni...air teh o ais oren cameron + essentiol oils lemon...perghhh..setitis je tau..percayalah..kalah rasa oren tu...hahaha..sedapnyerlah...smlm buat utk azwa n abahnya..suh teka air ape..katanya teh o ais lemon..haha..kesian oren tu tau...semalam buat 1 jug besar..guna 2 titis je..dah..xpyh susah2 nk p cari lemon n perah beriya keluar jusnya sikit je..hahaha.



Hari2 mesti cerita tentang essential oils ni..kenapa???sbb sngt membantu utk mcm2 perkara tau..yg ni salah satunya..buah limau kasturi hasil pertama dari pokok dihalaman rumah kami..seronoknya lah..buat air teh o ais limau..wat jug besar pulak tu...letak setitis lagi eo LIME..perghhh...mmg lagi sedaplah katanya..puas hati sngt...kejap je licin..dahlah wangi je airnya..patutlah pun laju je habis airnya..hahaha

mcm2 lagi tau kelebihnannya..ni klau buat minum sesuai sngt utk detox...so bolehlah sambil2 dapat minum air best..dpt gak kawal berat badan..x gitu..menarikkan..mmg pun..nk tau ape2 je lagi tentang essential oils..meh whatsapp cik mah meh 0176626152..

jgn lupa minta free gift dari cik mah tau...hehe

TQ

PUAN MAH


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...