Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 28 February 2017

Birthday Sale Young living dari cikmah

selamat pagi...

hari tu masa birthday uzma..cikmah..azwa..cikmah ada buat birthday sale..lupa nk update dekat blog..biasalah..kalut2 tu..xsempat betul nk buka laptop tau,,

so ni antara yg sudi join birthday sale hari tu..


dengan pembelian 2 EO mana2 yg eo bajet tu..dapat FREE carnkiness blend tau..ni mmg cikmah suka..sbb sngt serasi dgn anak2 cikmah..pkai kat diri sendiri pun boleh tau..nk kawal marah tu..

yg EO ornge kecil tu cikmah bagi free pada 2 orng kawan cikmah..sebab perkenalkan kawan mereka dgn YL dan membeli dengan cikmah..tq syg2 ku..


so..hari ni last bulan ni..cikmah offer utk pembacca blog cikmah yg nk try2 eo ni..boleh try EO bajet ni..tapi sorry yg RC xde dah yg 5ML..ada 15ml je skrng ni ye..

FREE CRANKINESS tu masih ada utk pembaca blog..so meh whatsapp 0176626152 ye..

jgn lupa tau bgtau dpt promo ni dari blog cikmah ye..

TQ

PUAN MAH


Monday, 27 February 2017

Si pencuri ada dirumah.

selamat pagi semua..

hari nk share cerita bulan lepas..

2 kali dapat capai target..n leader cikmah kasi 1 pocket reference ni...bagus sngt tau..mcm2 info ada..tentang eo..tentang ape eo sesuai utk ini dan itu...


yg lain2 tu redeem je..jimat sngt tau..itu lah untung jadi ahli YL..xpayah dah nk beli2...belanja brng2 rumah pun jimat..xpyh g dktr tu pun jimat jugak...xla ckp dktr xbgus..g juga nk minta pendapat...

yg EO EN-R-GEE tu dpt free jugak tau..horey2..

seronok xterkata..sampai sygnyer lah nk buka.masih tersimpan elok..t sampai masa baru buka..hahaha...yg tu pulak ubat gigi..redeem juga..jimat sngt..

ni bgus..rasanya sedap..memula tu mmg mcm nk wek je..baru2 kan..tapi sekarang suka sngt...rasa bersih tu lai n mcm ..nk bg tau buih2 keluarnya xdelah berkoyan2..elok2 je...

yg botol putih tu pulak..utk pencuci sayur dan buah2..ni mmg antara yg terbaik..dan cantik manis semua mmg kena ad ni..kena ada..kena ada..t next entry cikmah share pulak..kenapa kena ada tau...

meh nk join jadi ahli YL sambil jana pendapatan sampingan..cikmah sedia nk bantu..meh2..whatsapp cikmah 0176626152..nk beli YL essential oils pun dialu2kan...

TQ

PUAN MAH



Friday, 24 February 2017

Minyak utk kucing selesema.

selamat pagi..

hari ni tentang young living essential oils lagi..lagi dan lagi..benda baik..nk semua tau..nk semua merasa kebaikkannya,,

kali ni customer cikmah share..alahai..sampai kucing pun guna skali tau essential oils..

bukan je 1 family boleh guna tau..ni sampailah ke kucing pun guna juga,

alhamdulillah sngt sbb elok utk kucing juga..seronok sngt2 bila kucing pun sihat cepat dgn EO ni..




RC ni gunanya utk selesema n batuk2...klau dah teruk tu tu mmg amik masa lah kan nk sembuh..mmg kena konsisten pkai...yg penting rajin..bukan skali pkai je dah nk sembuh..semuanya perlukan kesabaran dan usaha kita juga kan..

klau ada skali dgn diffuser lagilah bgus..sbb boleh diffuse skali..elok kita sedut udara bersih n skali dgn zarah2 EO yg sngt membantu kita utk sembuh..

ini semua dtgnya dari tumbuhan ciptaan Allah..bila kita tau menghargainya..insyaAllah kita akan rasa kehebatnannya..

cikmah mmg ada je RC ni..sbb mmg perlu ada utk anak2..baru2 nk mula selesema n batuk tu lah kena cepat2 kita cegah kan..so mmg skrng..ni lah teman sedia dlm handbag cikmah...

xrugi pun cantik manis ada ni..xla asyik nk ke hospital je..ke klinik je..ape yg boleh kita cuba benda baikkan,

nk tau ape2 tentang EO,.jgn segan2..whatsapp k 0176626152..


terima kasih juga pada pembaca blog cikmah yg sudi beli YLEO dari cikmah..sambil2 tu bertambah kenalan kita kan..


TQ

PUAN MAH

Thursday, 23 February 2017

Hiasan bilik tidur utama


selamat pagi syg2 semua..

hari ni cikmah nk share tentang mahligai cinta pulaklah..

lama rasa xshare..

sbelum ni pernah dah up gmbr..kali ni lebih dekat...sbb dh ada kamer baru.,.hahaha..excited kemain ha..
mcm biasa yg tempat letak frame tu dari ikea..cik mah beli yg panjang 1..yg pendek 1..pastu gabungkan..sebab katil king..nk kasi lebih kurang pnjng tu...

tq e sumi bersusah payah buatkan..



frame2 tu mcm biasa..gabung sn sini..ada frame yg masa kawin punya..spraykan jadi GREY tu..cantik pulak tgoknyer..hahah..yg lain dari kaison n ada kedai RM2 juga yg coklat tu..



kata2 tu amik dari yg ramai2 share dekat group deko2 tu..mana2 berkena..cikmah save dan print sendiri je..

terima kasih semua yg sudi share...

warna cat tu KCC punya jenama..biru tu mcm warna biru bendera BN tau..mmg striking juga..tapi gabungkan dgn putih tu.mmg semua yg dtg tgok..semua ckp menarik n cantik...cikmah sj je memula tu..masa xtukar perabot lagi..en suami diam je..nk ckp xcantilah tu..hahaha..kata nya warna tu xcantiklah..itulah inilah..skali balik dari ikea..excited die yg pasang perabot..die yg excited..die yg cakap..pndai juga syg ni..CANTIK!!

k..itu je yg isterinya ni nk degr..hahahhaa...

ada bakat juga katanya..cewahhh..bangga kejap..hahaha..

k lah..tu je nk share wat masa ni..

tq cantik manis sudi b blog cikmah..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 22 February 2017

Cupcake topper didi & friends..

selamat pagi..

curi2 update blog ni masa ank2 tidur pagi,,bukan senng nk turun dari katil kan.hahah..

so ni tepi katil je pun menaipnya..hehe..

ni dah lepas pun majlisnya..so nk share sikit2 lah buat kenangan n bg idea kat mommy2 lain..

kebanyakkannya cikmah DIY je utk majlis hari jadi anak2 hari tu..temanya DIDI & FRIENDS...tgh famous kan...

tadaaa....yg kecil bulat2 tu buat cupcake topper gitu...senang je..cari kat google je gmbr2..pastu edit sendiri je..pkai word n paint je edit..senang sngt pun..pastu..siap gunting je n lekatkan dgn pengcungkil gigi je..senang sngt..jimat bnyk tu..puas hati..


ni masa dlm proses nk siapakn..memang cabaran betullah kiranya nk siapkan ni..dua2 nk sama2 tolong umi  buat..yg si adik..siap naik atas meja..pndai mcm2 dah sie skrng..umi..layankan je lah..walaupun amik masa nk siapkan..huhu...



tadaaa...ni lah hasilnya..tp cikmah pkai kertas biasa je..tapi jenis keras..ala..nk makan t cabutlah kan..okey sngt dah yg mcm ni..sekadar hiasan..xperlu mahal2..janji nmpk temanya kat situ kan..

cumanya bekas cupcake je tema sesuka hati..sepupu belikan..semua suka n cakap cantik..so mmg puas hatilah kiranya kan..

done 1 DIY yg sngt lah mudah je nk buat...

TQ

PUN MAH


Tuesday, 21 February 2017

Minyak selesema dan batuk utk baby..

selamat pagi..

lama xhare review dri customer kan..
bnyk ada ni..cumanya masa je xsempatc nk menaip..mcm2 cabaran nk on laptop..laju aja 2 orng ank umi tu sampai tau..haha..

so ni ada masa sikit..cikmah share ye..

ni tentang R.C essential oils by young living ni..

alhamdulillah sngt bagus utk anak2..utk mak2..utk ayah..semua sesuai pkai ni tau..

kali ni share utk baby pulak ceritanya,,

ni kawan skolah cikmah dulu..alhamdulillah..serasi dgn anaknya..lega dgr tau..sebab dapat membantu..

ye lah kan..baby mana boleh makan ubat sebarangan..mmg sngt susah klau baby bwh setahun sakit..risau sngt kan..nk bg ubat mmg xboleh..so inilah salah 1 cara yg terbaik..



RC essential oils ni..nk guna utk baby..slalunya akan dilute dulu..so akan lebih jimat kan..skrng ni stok 5ML xde dah..yg ada 15ml pulak..ni lagilah berganda jimatnya tau..

dilute siap2 senang nk guna..sapu kan aja pada dada baby depan dan belakang..urut bg rata keseluruhannya..ini sngt membantu tau..lagi2 ibu sendiri yg buat..sentuhan dari ibu pun dah kira 1 ubat terbaik kan...cantik manis pernah dgr??

bg cikmah..ni cara terbaik n buat anak2 kita rasa lebih selesa..

mmg ni kena bw g mana2 pun tau..xcuba xtau..nk cuba meh whatsapp 0176626152 ye

TQ

PUAN MAH

Monday, 20 February 2017

DIY kek birthday tema didi & friends


selamat pagi semua...

alhamdulillah..majlis berjalan sngt lancar hari tu..syukur sngt2..

terima kasih pada semua yg membantu..

pada mulanya cikmah nk tempah je kek didi & friends...tp last2 mcm nk buat sesuatu yg lain..semua rata RM100 keatas...pastu klau yg fondant manalah boleh makan didi tu nnti kan..manis n keras giler..ok..xmo lah membazir..

+ anak2 xsesuai mkn manis2 ni kan..jadi pk kan sesuatu yg lain..dan tetiba idea tercetus..masa sespupu dtg rumah bw kek coklat..makan2 sedap pulak..abah azwa yg xsuka coklat pun tetiba suka n makan..so plan buat kek tu dah lah..simple2 je lah kan..

anak2 tau nmpk didi dieorang dah suka dah..okeylah..




paling ringkas resepi yg sepupu cikmah buat..tapi sedap okey!!!

berbaloi2 sngtlah..buat ni 12 tgh malam jumaat tu tau..hahaha..

memula buat 1 tu..eh2 skali ada lebih..buat dualah terus..1 utk kaklong dan 1 utk adik...



tadaaaaaa...simple je...tapi cikmah suka sngt!!!!comel kn...cikmah letak cookies didi yg cikmah tempah je kat situ..so semua boleh amik didi tu makan...yummy...

anak2 yg dtg sure2lah suka kan..

no 1 dan 3 tu sepupu cikmah yg belikan..comel juga..pandai kakak amani belikan..

buat kek tu ada lebih..so buat skali letak dlm cup tu..jadilah cupcake kan..

pastu topping tu buatlah juga simple2..sennag sngt je rupanya ek..xla susah2 sngt pun resepinya..kejap je siap...horey2..seronok bukan main..sbb berjaya DIY utk anak2...kek pulak tu..umi mmg xde seni bab2 makan i..tapi kali ni umi bangga tau..hahaha


esoknya barulah sempat nk merasa semua ni..yummy sedapnyer lah...hari ni pun ada lagi kek..simpan nk makan hari2 sbb cikmah mmg suka kek coklat..hahaha...

t next cikmah update tentang cookies tu pulak ye..

kos kek 2 tu xsampai RM50 pun..bertindih2 siap buat..tun tinggi tu..berbaloi2 sngt lah..

TQ

PUAN MAH


Friday, 17 February 2017

Selimut yg paling selesa

selamat pagi...

hajat hati nk update cerita jln2 ke langkawi..tp masih pending..
ala..ramai dah g kan..tp nk gak share..harap2 semangat tu dtg cepatlah..

kali ni nk share..lama xshare dekat ig n fb..bukan x buat..masih buat...cuma slow sngt..sbb anak2 memerlukan perhatian..

ni selimut paling best dan feveret anak2..lembut sngt tau..ni dari kain minky dan cotton fannel..


skali tu tempah barut juga..barut strap..cikmah pun suka yg strap ni..mudah n kekal elok je..klau tali tu rasa xberapa kemas sngt..sbb uminya jenis nk cepat je..hahaha..

ni tempahan dari sepupu en suami..selimut ni skali hood..mmg senang nk bw g mana2 sebab ringan je..saiz tu mmg besar,.cikmah buat 70cm x 70cm..sesuai sngt lah utk anak2 kita ni..silap2 maknya skali join tau...

klau nk tempah boleh je..meh whatsapp 0176626152 ye..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 16 February 2017

sakit sampai masuk zon kuning kecemasan!!

selamat pagi...

masa blik kg hari tu..masa hari lahir uzma..28 januari..ya Allah..start dari hari tu..selama 11 hari cikmah sakit perut yg teramat2 sngt..nk yak xle..nk kentut xle..memulas2..sampai pedih sngt2 perut tu..

xtahan sngt2...2 kali g klinik..tapi xjalan gak ubatnyer..sampai last2 tu g juga hospital..dktr suruh refer hospital..

masa tu g PMC..xditerimanya katanya kena buat appoiment..

dahlah sakit sngt...mananya nk tunggu appoiment bagai..sekali en suami bw g HKL je terus..setel..terus diterima walaupun mmg kena appoiment juga..tapi at least mereka ada buat gak lah sesuatu utk org yg tgh sakit tahap melampau masa tu...


pembantu dktr check semua..semua ok sebenarnya...xde ape..cuma check ubat ape makan sebelum ni..then dktr dtg bg ubat yg lebih kuat dan lain dari sebelum ni..

cucuk terus kat tangan je ..terus masuk...telan2 xjalan dah...

pastu rehat dlm setengah jam..mata mmg kabur sngt lepas ubat masuk masa tu..

tapi alhamdulillah..nmpk semakin lega.'

dktr bg juga ubat makan..sekarang dah semakin pulih dah..

nk kata gastrik xjuga..nk kata ape pun xjuga..

sampai rasa sakit tu lebih dari contraction..sbb contraction xla sesakit tu..dan contraction at least ada sesuatu nk keluar kan..ni x...xle nk cerita sakitnya...

alhamdulillah..dah semakin okey dan sihat..

terima kasih yg mendoakan die FB dan IG hari tu..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 15 February 2017

selamat hari lahir yg ke 3..

selamat pagi..

lambat sikit nk update..

selamat hari lahir anak umi yg ke 3..kaklongazwa dah 3 tahun ahad lepas 12 feb..

majlis hari jadi buat sehari sebelum tu..11 feb..buat utk adik uzma skali,.


tadaaa...candybooth yg buat sendiri je...semua cikmah DIY je...banner je tempah dgn kawan cikmah..tu nnti cikmah update k..

pilih tema didi & friends..sbb uzma pun kenal didi je..suka kan lagu2 tu..best utk kanak2 n baby2...ingt je mereka tu..

semoga ulang tahun ke 3 ni buat kaklong semakin bijak..baik..solehah..pndai mengaji dan solat ye syg..

kaklong dah pndai mcm2..xtertulis umi dah..s
emua jadi memori indah buat umi dan abah hari2..

biasalah kdng tu mood die xok..biasalah..budak2 kan..ada masa baik je..ada masa mcm2 ragam die..ape2 pun umi dan abah syg kaklong sngt!!!

TQ

PUAN MAH

Friday, 10 February 2017

Otak kanan dan otak kiri boleh diaktifkan..

selamat pagi semua..

masih lagi bercerita tentang YOUNG LIVING ESSENTIAL OILS..

xboleh berhenti nk bercerita..sbbnya..ia benda yg sngt baik...

teringin sngt nk semua mencuba kebaikkannya tau..kali ni tentang anak2..2 EO yg sngat2 berkesan utk mengaktifkan otak kanan dan kiri..

cikmah start pakaikan sebelum cikmah start potty training utk azwa..mmg bersyukur sngt..berjaya..xsangka 2 hari je tau...mmg die sngt paham arahan dengan cepat..tu yg cikmah cukup bangga..

Nmpk mudah bg kita..


Mmg main game..kena kekiri dan kekanan tu nmpk sngt mudah bg kita..tp bg anak2 yg baru nk kenal...ia bukanlah mudah..
Mereka kena aktifkan otak mereka..kiri kanan..sebelum ni..#kaklongazwa pkai jari yg sama utk kekiri dan kekanan kereta tu...skrg ni alhamdulillah..dua tgn die pkai..1 utk kekiri & kekanan..dua2 belah otak dah aktif..
Xsemestinya game ipad xbgus kan..cara kita gunakan tu yg lebih penting..
EO utk aktifkan otak kanan & kiri..ni lah die..dah lah segar sngt baunyer..


utk percakapan pun azwa lebih jelas..n dalam membina ayat pun sngt bagus tau..cikmah bangga dengan pencapaian die..syukur sngt diperkenalkan dengan EO ni..bukan susah pun..titis2 sapu..sambil tu kita kena ykin sesuatu tu dari ALLAH..kita usaha dan berdoa sebaiknya..

klau nk tau pape tentang young living essential oils..meh whatsapp cikmah 0176626152..

TQ

PUAN MAH


Thursday, 9 February 2017

Bawalah "minyak" kemana sahaja..


selamat pagi..masih bersiaran..

masih lagi cerita tentang minyak..

young living essential oils..

ni kasi 1 lagi review..



P mana2 kena bw "MINYAK" ni tau
******************************

Bukan sebarangan minyak ye...sebotol ni boleh tahan 3 bulan juga..ikut kekerapan guna..ni kwn skola cikmah dulu..alhamdulillah lega hati ibu kan bila tgok ank tidur lena xde tersekat2 nafas..

Cikmah pun sngtlah happy sbb dpt bantu kwn selesaikan masalah..lagi2 ank kecil..sbb cikmah pun mengalaminya kan..

R.C essential oils ni xsampai rm60..rm70..rm100..mmg xlah..jimat kan..xpyhlah asyik ke klinik je..bnyk kita boleh save..

Sentuhan bila ibu sapu "minyak R.C" pada ank pun dah 1 "ubat" juga..😍😍

Siapa ada masalah yg sm..meh whatsapp cikmah 0176626152..mari sm2 kita selesaikan dgn cara selamat..

ni cikmah dah share dekat FB dan ig...so hari ni share dekat sini pulak..

yg xtau lagi tu..ni lah kehebatan R,C yg cikmah pernah share juga sebelum ni,..

best kan..memula tu mcm xcaya..serius tau..tapi bila keajaiban tu dtg..mak2 ni mesti akan rasa bersyukur sngt sebab diperkenalkan dgn R.C ni..mesti mak2 akan rasa menyesal sbb xcaya ckp cikmah sebelum2 ni kan..dah kata dah..R.C ni hebat...

marilah nk tau lebih lagi..cikmah sudi bantu..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 8 February 2017

DIY label rempah di dapur

selamat pagi...

hari ni share 1 lagi lah..kawan blogger lama request share dekat blog..okeylah demi memenuhi permintaan kawan blogger lama...ni cikmah share step2 simple..

template ni cikmah download je mana yg berkenan  tu,..cikmah pilih merah..sebab tema kat rumah kan merah...



edit2 sendiri je..mna2 yg berkenan 
pastu print je sendiri...setting high..baru print jadi cantik lagi,.kertas tu 100gsm je..


dah siap tu..gunting2 kan ikut bentuknya..
lepas tu letak dlm kertas laminate mcm gmbr bawah tu ye,,



lepas tu lapik dgn kain batik atau ape2 kain...jgn tebal sngt kainnyer lah ye..



lepas tu gosokkan atas tu ye..



tadaaa...kat bawah ni setel lepas gosok..


selepas tu..potongkan lagi ikut bentuk tu ye..




utk lagi kemas...cikmah seterika lagi skali...sebab dah gunting tadi,.ada lubang2 angin lagi sikit..


lepas tu sia dahhhhhh./..horey2..sennag sngt dah pun..siap buat 2 3 kali dah..puas hati sngt...cikmah lekatkan tu dgn double tap je..susah juga nk tanggal bila try2 nk buka balik tu..so okeylah kira berjayalah kan..


korang trylah..klau nk tempat ke..bolehlah tinggalkan email..nnti cikmah email..ada warna hijau n purple..tapi corak lainlah..

selamat mencuba ye..

TQ

PUAN MAH








Tuesday, 7 February 2017

Anak beranak jalan-jalan

selamat pagi..

ni cerita lama..sj nk rindu pulak..masa ni g family day kat melaka..

g jln2 kat mahkota parade masa ni..

kaklong penat dah..so pkaikan carrier lah utk die..cikmah pkai boba 4g tu...serasilah utk kami suami isteri n anak2 buat masa ni..


boleh laraskan..senang lah..kaklong pun xla sampai 15 kg lagi kot..so okeylah nk pkai carrier lagi,

adik mood die baik..bolehlah abahnya dukung tu..klau x..mmg nk melekat kat umi je..umi mmg cari can je nk lari dari adik..hahaha..nk bg manja ngan abah die sikit..xla umi je kan..

adalah masa umi boleh curi2..


eh2 nk bgtau..shawl cantik dari kak neen tau..alahai..seronok xle nk ckp bila dpt pkai shawl beralun2 gitu..ye lah..anak 2 ni..mana nk sempat pkai pin sana sini..ni senang..sarung siap..tp beralun2 lagi...saya suka sngt tau...

g lah terjah kak neen ye..bnyk warna ada tu..cikmah borong 3 skali hari tu tau..

TQ

PUAN MAH

Monday, 6 February 2017

Minyak utk batuk & selesema sekeluarga


selamat pagi..

hari ni share lagi tentang essential oils..

mana nk dapatkan sesuatu yg boleh pkai seisi keluarga..dari baby sampai ke atok neneknya skali..

ni cikmah nk kenalkan YOUNG LIVING ESSENTIAL OILS...


R.C essential oils dari young living... nama penuhnya respiratory congention

ni utk selesema dan batuk2..

kalau anak2 dah nk start batuk2 tu elok sngtlah kiranya kita sapu ni..

cikmah sapu kan dekat tapak kaki..dada n belakang badan tu..

klau tetiba je terus dtg selesema teruk tu..mmg setengah jam skali..

alhamdulillah anak2 cikmah sngt serasi..cikmah pun serasi juga...lega dah xpyh nk makan ubt batuk dah..ubat selesema dah...paling best jimat xpyh g klinik..

1 botol ni..boleh pkai berulang kali..sebab kita dilute skali dengan VCO atau V6 oil dari young living ni..

dilute dlm botol mcm cikmah buat ni..letak 3 4 titis..then campur then V6 oil..mmg lama bertahan tau..seronok sngt bila ank2 xpyh susah2 dah nk makan ubat...

mereka sendiri yg ingt kena pkai minyak lepas mandi..n sebelum tidur..kan best kan..

so..bila ada diffuser skali..lagilah bagus..sebab bersihkan udara2 yg bersin tadi skali..disamping keluarkan zarah2 dari EO yg kita diffuse tu,.contoh THIEVES...mmg larilah kuman2 ke habuk2 tu semua tau...

mmg setiap mak2 kena ada ni...skali pos..xsampai RM60 pun tau..berulang2 kali boleh pkai...cikmah pkai tahan 6 bulan dah..nmpk kan jimat.sngt2 tau..g mana2 pun senang..anak2 pun susah sngt dah nk kena selesema n batuk2...1 family sihat..seronokkan..senang hati mak ayah..nk tidur pun lena je..xde risau kan anak2 dah..

meh2 nk try boleh whatsapp cikmah 0176626152

TQ

PUAN MAH

Friday, 3 February 2017

Young living essential oils dan surirumah..


selamat pagi semua..

alhamdulillah..

syukur sihat hari ni..

meh2 nk share cerita tentang surirumah pulak..

cikmah dah nak masuk 4 tahun bergelar surirumah,..alhamdulillah Allah sentiasa murahkan rezeki..

kali ni nk ajak kawan2 skali yg surirumah terutamanya utk join YOUNG LIVING ni..


sambil2 dok rumah tu..sambil2 jaga ank..bolehlah buat bisnes juga..sambil tu jaga kesihatan sekeluarga..


ni order bulan lepas..yg atas tu cikmah punya semuanya..yg bawah tu order reramai..ada gak terselit premium starter kit cikmah..

syukur sngt..

semenjak JOIn dan jadi pengguna tegar ni..anak2 mmg sngt susah nk sakit..klau kena pun..cepat baiknya..xla melarat sampai kena g klinik..sampai umi xtidur malam..

syukur sngt..serba boleh kiranya tau..

kalau2 cantik manis nk tau lagi mcm ne nk jadikan YL sebagai pendapatan sampingan..cepat2 whatsapp cikmah ye 0176626152..cikmah sedia membantu..

TQ

PUAN MAH


Thursday, 2 February 2017

Yang ke 30 kalinya..

selamat pagi,,

alhamdulillah..syukur..

yg ke 30 kalinya,,

selamat hari lahir buat diri sendiri..

ni cerita hari tu..dapat hadiah besday...


Abah blik kerja hari tu rabu hari tu..tetiba bg "beg plastik"...nah...bukalah...abah kata hadiah hari lahir..dr dulu abah mmg tau xpndai nk balut2 hadiah..mmg beg palstik kedai yg beli tu lah yg die bg..hahaha..nasib tag harga pandai cabut .hehehe...10 tahun kenal..masih sm seperti dulu..tp hadiah tu mmg surprise..haha..

Testing2..hadiah harilahir baru..tq abah uzmazwa...t umi study lagi mcm ne nk guna ek...ni paling cantik dah ni umi amik..hahaha...esok2 lusa t umi cari angle cantik2 sikit ek...love u..




tadaaa...

hahahaha...mana nk pandai guna bnda ni..baru sngt lah lagi belajar pkai...

masih blur2 nk set itu ini kan..

pape pun mmg best sngt2..sbb cikmah suka sngt amik gmbr..xkisah pape pun..wat masa ni..suka deko2...gmbr essential oils..

best sngt sebenarnya ada kamera ni..luas permandangan dapat kita snap kan..

n5 0asa sa0pa5 1a0batan 2ed4a p43a4 p5nang..dpt snap..wah..seronok


suka sngt!!!

ada bnyk dah cikmah snap...nk cerita tentang kamera ni xla pro mana pun..baru belajar..boleh amik video skali...best sngt sebenarnya..dlm air pun boleh..tu lagi best tu kan..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 1 February 2017

Tahun ke empat berempat..

selamat pagi...

alhamdulillah...

tahun yg keempat dah..setahun lagi nk melepasi fasa2 pertama roller coaster perkahwinan ni..moga kami sentiasa diberikan kebahagian dan kesabaran melayan sikap masing2..


masa ni kami g langkawi..nnti cikmah update ye tentang cuti2 tu..xsempat lagi pulak..

masing2 ada perangai masing..umi pun dah lain..hahaha..dah xsempat nk merajuk dah..xsempat tau..merajuk kejap sngtlah..

kaklong sngt menjadi kaklong kawasan..abah..semakin matang,,semakin berjaya dlm kerjaya..alhamdulillah..umi bangga dengan abah..

umi bangga juga dengan diri sendiri sbb berjaya jadi seorang surirumah..

melayari rumah tangga yg sangt indah..salinglah berbincang bil ada masalah atau ada yg xkena..bincang semua benda..xpyh nk rahsia2...tu cara cikmah..xpuas hati..cerita je..

syukur..syukur...cantik manis doakan juga ye...

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...