Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 23 January 2017

TERKEJUT!!

selamat pagi..cerita lama dah..baru sempat nk update..




Umi xtau nk bg caption ape..terkejut sngt tgok!!!

Tp #kaklongazwa cantik!!!😂😅


Td umi buat2 tdo..die nyanyi lagu tepuk amai2 utk adik #babynuruzmanafeesa ..lain mcm je umi dgr lirik lagu tu..

Tepuk amai2..
Lalang upu upu..
Adik jgn nangis...
Umi sudah tidur...
Adik jgn nangis..
Yong jaga adik.


hahaha..amboi2..pndai je die tukar lirik ye..

comel sngt agaknyer die rasa...cuba klau die tgok kat cermin..mau terkejut juga mcm uminya..hahaha..

mcm2 ragam ye ank..

azwa mcm biasa..pot pet pot pet je memanjang...ada je lah die nk tnya itu..layankan je lah kan./fasa2 nk bercakap itu ini..

seronok pun ye je..kdng tu pelat2 juga...klaka umi nk memahamkannya,,,

anak2 cantik manis mcm ne pulak??

TQ

PUAN MAH 

Friday, 20 January 2017

Cara elakkan kuman tersebar di troli pasaraya

selamat pagi kesayangan semua..

kat mana2 je kan ada kuman ni..susah kita nk elakkan..lagi2 utk anak2 kita g suka je pegang itu ini...klau besar sikit..xde lah die masuk mulut..die paham dah..klau yg baya2 uzma..semua nk try masuk mulut die..



tadaaa..ni cikmah kenalkan..THIEVES SPRAY dari young living ni...mmg sngtlah bagus..membantu sngt2..utk matikan..kuman2 ke ape ke yg xbaik tu kat troli pasaraya...bnyk lagi tempat boleh guna..kali ni cikmah cerita ni dulu k..

ni memang wajib kena ada dlm handbag mak2 semua..kena tu..sygkan ank kan..klau anak2 lagilah kena ada...dari pegang tu lah mula tersebar kuman2 kan..so mmg sebelum letak anak..cikmah pastikan akan spray THIEVES ni dulu..baru dengan yakin masukkan anak2 utk duduk kat situ..

alhamdulillah..mmg susah sngt dah anak2 cikmah nk kena penyakit biasa2 mcm selesema & batuk2 tu tau...umi semestinyalah lega sngt2..abah kerja dengan tenang..

wangi sngt baunya..mudah dibawa n sngt jimat..cikmah pkai dari bulan 9 sampai sekrang dah nk masuk bulan 2 xhabis2..bukan setakat troli je cikmah spray tau..merata lah dah spray..kan berbaloi..jimat..

xcuba xtau..dah cuba mesti nk tau lagi dan lagi..dan lagi kan..

so meh whatsapp 0176626152 ye..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 19 January 2017

Hiasan di kepala katil..

selamat pagi..cerita tentang rumah pulaklah...

kali ni tentang bilik tidur utama pulak..
lama cikmah plan nk letak apelah kat situ supaya xkosong..sebelum ni ada sebijik frame je kat situ...mcm xmenarik..sebab dinding ni luas gak..+ katil ni besar saiz king..ada pulak 1 lagi katil single tepi tu..

so setelah sana sini cari idea..cik mah jatuh hati dengan yg ni...

maka terhasilnya dari hasil diri sendiri ...

puas hati...



ni daripada barang ikea yg cikmah beli tahun lepas tu...cikmah pernah bgtau kan..ni 2 daripadanya...

kat entry ni..yg cikmah g borong bnyk2 barang tu...


yg ni cikmah beli 2...1 yg panjang 115cm..n 1 lagi yg pendek sikit...so gabungkan 2 ni..jadilah mcm dalam yg cikmah buat tu...

bab frame2 tu n gmbr..tu beli di merata tempat + ada yg guna semula je..jimat katakan..

print pun print sendiri..so mmg makan masalah nk siapkannya kan..hahaha..

sekarang ni ada perubahan gak sikit..ada je yg xpuas kat mata sendiri...cadar pun mcm kena cari baru je..atau buat sesuatu bg naik mood tu..hahaha..jumpa dah sesuatu kat ikea..so kita kumpul budget dulu k..

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...