Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 31 October 2017

protection for my girls..


PROTECTION 👭
***********

Anak boy pun boleh juga..hehe..
Cikmah anak gegirlkan..so kasi comel2lah..😍

5 EO ni mmg sngt BESTFRIEND dgn anak2..setahun lebih bersama2 YL..bnyk sngt belajar..xde dah kerisauan tahap melampau klau tetiba ank batuk2..tetiba malam2 ank demam..klau tetiba ank cirit birit..

Zasss..YLEO sngt2 membantu..bukan x g klinik langsung..pergi juga utk dptkan pendapat dktr..kena gak tahu tahap mana kahak tu..tinggi mana suhu tu..

So blik rumah sambung lagi EO kan anak2..💊 yg dktr bg tu buat "hiasan" sampai masa yg betul2 perlu br pertimbangkan utk bg..

Alhamdulillah..setakat ni..ada sekali 2 je "terguna" juga 💊...okeylah utk setahun lebih..sekali 2 tu pencapaian yg baik kan..bg cikmahlah..






So xle putus stok 5 EO penting ni...

Korang klau dah cuba..confirm nmpk kesannya dkt anak2..kat korang pun terkesan juga..xpyah nk amik EL je..tidur mlm pun lena je😂😅

0176626152

Jgn malu2..free je nk sembang2 kasi jelas lagi..

TQ

PUAN MAH

Monday, 30 October 2017

Essential oils semasa hamil..

selamat pagi..

rata2 essential oil ni mmg sngt bgus digunakan xkira masa..tp utk yg tgh hamil..ada juga eo yg xsesuai guna..ada efek lain..contoh mcm clary sage tu boleh mengaktifkan contraction..so xsesuailah kan klau guna awal2..klau nk guna pun masa dekat labour room ke..tu sesuai sngt...

mcm rosemary tu..sbb herba kan..so ada ibu2 mengandung yg xserasi dgn herba2 ni..boleh buat sickness lagi terukkan..so better elakkanlah...

\


antara yg dicadangkan tu mmg terbaik utk guna..selain tu eo2 citrus dan aroma ease sesuai guna utk kurangkan alahan..klau yg xalahan pun boleh guna..contoh alahan lain..naik bot ke..naik bas ke..atau lain2..eo citrus mmg rasa fresh je..so elok sngt guna nk hilangkan alahan tu..

cantik manis klau nk cuba ape2 eo dr YLEO ni..boleh roger2 cikmah..tinggalkan no hp ke kan..xpun add cikmah kat ig je snenag..rahmah2287...bnyk lagi info2 dan promo cikmah share dekat situ...

jgn lupa follow k..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 26 October 2017

kedai berhantu...


selamat pagi..

merata2 sebenarnya ada kan kedai berhantu ni...hahaha

cik mah rasa ramai yg terkena juga kan..bukan cikmah sorang je..


Maaf umi 'ter'beli.. 😂😎

Kedai RM2 je..baru buka pulak tu hari ni..besar pulak tu kedainya..dekat pulak dgn rumah..alahai..siap GST kedai tu tanggung..xpyh susah2 kira rm2.12..hahaha..

Tu yg umi 'ter'beli tu..sorry abah..

Umi janji rajin2 masak lagi lepas ni..hahaha 😛😘

Ni lah masalah isteri awak ni ha..pantang nmpk..abah uzmazwa tu pulak siap bgtau..eh ada warna merahlah..hahaha..sj je tau..😅

K..jgn bw umi g kedai tu lagi tau..kita g kedai RM2 yg 1 lagi nk buka tu pulak..hahaha 😂




hari tu ada terpergi juga lagi...nk cari bnda lain..skali jumpa bend lain pulak..t cikmah update lagi ye ape ke benda pulak yg berhantu terbeli juga tu,...hahaha

cantik manis pulak mcm ne???

sharelah sikit..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 25 October 2017

Playroom anak-anak.


selamat pagi...

dah berbulan2 dah siap ni...bnyk kali dah kemas sepah kemas sepah..hahaha

ni utk azwa & uzma..

bila ada ni nmpk senang nk `suruh dieorang kemas lepas main tu..cepatlah juga..xla susah2 umi nk kena tolong je..hahaha..

berbaloi2 sngt ada set trofast ni...warna warni tu pun menarik juga..






Reward utk kaklongazwa & kakngahuzma... 👭

Nnti ada adik baby..korang duduk dlm ni je tau..jgn keluar2..hahaha

Sempena sale ikea maka umi abah terpergilah ikea..tp yg beli ni xde sale pun 😂😅

Nmpk 2 hari dah abah pasangkan..agak tersusun juga..sebab senang nk kemas kot..dah main umi kata kemas..terus kemas..okeylah..walaupun xla ikut kategori kemasnya..tp tersusun lah juga..dptlah 5 🌟

Yg pasti kakngah dah berjaya panjat 😂 silap2 angah tu ada yg sampai kat grill tu bergayut..alahai..angah mmg pelik2 tau..penat yong jerit 😜

Tq iboo pada azwa & uzma bg umi idea kemas mainan 2 beradik ni..


bilik ni masih lagi pink sepenuhnya...sebab adik baby pun xtau boy ke girl..so pink je lah dulu..klau boy..t kita pk lainlah ye..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 24 October 2017

Berpantang dengan young living essential oils.

selamat pagi..

lamanya cikmah menyepi kan..

bukan xrindu kat blog ni..sngt rindu..tp line internet yg sngt2 teruk..ni pun gangguan emosi juga nk update...seciput sngt2..geram betul..plan lps pantang nk tukar terus..geramnya..

tetiba cerita tentang nk berpantang dah kan...xsempat nk update tentang adikbaby..fuhh...moga2 adalah masa nnti nk coret2 kat sini kenangan..


Mari BERPANTANG bersama YLEO
*****************************

Dah ready ke??
Nk berpantang nnti dkt rumah maktok..so kena kemas2 n angkut semua EO 😂😍

Barang2 adikbaby..
barang2 yong & angah
beg hospital adikbaby
beg EO adikbaby & umi
barang umi & abah

Done...so ready dah bila2 masa..cewahhh..

Lengkap dah segala jenis blend dah umi buatkan..utk umi..abah..yong..angah..maktok & tokayah skali..semua kena join skali umi berpantang..

T cikmah share details lagi k utk semua2 ni..ni kira teaser dululah ye..😚😍

Nk tau cepat..meh kita sembang2..

0176626152
0176626152


TQ

PUAN MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...