Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 30 October 2015

Ubat vs coklat..


selamat pagi..

ni nk share...cerita azwa dan ubat dan coklat...

biasalah kan anak2 ni takut ngan ubat...xnklah...luahkan lah..larilah..mcm2..masa ecik2 tu..eh..xla kecik..setahun tu br azwa pernah makan ubat sbb demam panas gak...masa tu die xlarat..so sua je okey je..dah besar sikit..mcm setahun 3 bulan..ada batuk2..mulalah die nk larilah..xnklah..hahaha...mcm2 gaya...

then al kisah..ops..jgn kecam sy ye..hehe

cik mah mkn kit kat..die nk..so bg lah sikit..die ckp sedap..okeylah sharelah ngan die...

then bila kena makan ubat..cik mah ckp coklat...ewahhh..laju kemainnya lah tau..siap nk lagi dan lagi dan lagi..hehehe...

so..skrng ni mmg itu je cari..azwa meh makan coklat..azwa nk makan coklat x???

xpyh nk kejar2 dah..ready je die sua mulut die nk mkn..hehehe..

alhamdulillah..slalu ngan abah dielah die mkn ubat tu...

lega hati ummi n abah die senang dah makan ubat,,,,



tgok je lah gmbr ni..excited terlebih masa tu..mkn antibiotik masa ni..laju kemain tau...

TQ sayang..semakin bijak kamu ni...moga terus sihat selalu ye...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 29 October 2015

Ephyra skin bar..

selamat pagi..

alhamdulillah dapt dapat pun hadiah giveaway yg lepas...terima kasih diucapkan..masa hadiah sampai tu..sehari sblm raya haji..tp masa tu cik mah dah nk blik kg...suh ayah amikkan..tp ayah bz...blik dari kg...

boleh pulak salah tempat amik..hahaha..patut dkt melawati..g amik kat batu caves...hampeh betullah..hehehe...last2 sehari sebelum hantar balik kat sender..sempatlah g amik..alhamdulillah..esoknya tu teruslah test...first pkai je dah excited..hehehe...

ni dah lebih 2 minggu pkai...sudah nmpk gak beberapa perbezaan..cewahh...

insyaallah..klau hasilnya memuaskan mmg cik mah continue nnti n insyaallah nk amik ephyra utk minum juga...moga ada rezeki nnti bersama ephyra..cewah....




apa2 pun tq sngt2 pilih cik mah sebagai salah seorang pemenangnya ye mama rania...moga dimurahkan rezeki n diberikan kesihatan yg baik hendaknya..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 28 October 2015

Poney warehouse sale..



selamat pagi...

cerita bulan lepas...last minit tau...pujuk2 en suami nk g...sbbnya nk borong bj jalan azwa...azwa ni jenis cepat tinggi...suar jeans beli raya tu budget nk pkai sampai tahun depan mcm xle je..hhahaha...makan mmg bnyk sekarang ni..umminya konon2 ingt die kurus..skali..eh temabm nk dibandingkan ngan ank kawan2 lain..hahaha..mmg azwa kuat makan skrng ni...

poney warehouse sale ni dekat sri kembangan..xpernah pun g sri kembangan..pkai google je..alhamdulillah xsesat n selamat sampai..syukur...

hrga baju dari RM5 ke RM35...RM35 tu rata2 seluar jeans...berbaloilah...

n paling best sbb baju gegirl yg banyk melambak2..n poney mmg sentiasa restok..bertimbum2 lagi tgok ada dlm plastik..

so mmg xrisaulah...

baju baby boy xbnyk pilihan sngt...tp okeylah..still ada juga...

so.,azwa seperti biasa ngan abah die..ummi memborong..pilih mmg saiz sampai 2 tahun lebih mcm tu..amik yg besar..cepat pulak azwa ni besar..hahaha....geram tau ummi...rindu time merangkak dulu...hahaha

so...ni hasil borongan..



oh..bukan niat nk menunjuk tau..jauh skali..niat sbnrnya nk gtau mommy2 semua..yg sngt2 berbaloi memborong masa sale..lagi2 jenama mahal mcm poney ni kan...serius ckp..azwa xpernah ada pun jenama poney..pernah lah usha2...telan air liuar je tgok..skali ada sales ni mmg balas dendamlah..

cik mah skrng mmg suka beli masa sales..mmg simpan duit..xkuar sngt dah beli2 kat mall...sbb sngt bz skrng..so keluar tu kdng makan n beli stok bisnes je n bw azwa jlan2 je...

n cik mah save duit juga sbb cik mah guna CD..cloth diaper..so tiap2 bulan tu mmg save RM50 tu mmg wajiblah..sbb xbeli pamperskan..marilah menggunakan CD..hehe..tetiba cerita CD pulak...


ni total2 semuanya RM248...tgok total saving kat situ RM900 tau...giler bnyk sngt tau..sngt2 bnyklah kan...huhhh..kesat peluh ummi..mengucap panjng RM900 le byr sewa rumah tau sayng..hahaha...


total barang dlm 12 je..ada seluar jenas 2..dress 1..rm35 ada 3..yg lain dr RM9 mcm tu ke RM25...berbaloi bg cik mah..sbb kualiti seluar tu elok sngt n tshirt tu pun mmg pilihan kain hati ummi n abah azwa...dress ada 1 je..sbb cik mah xsuka sngt pkaikan azwa dress..hehehe...majlis2 tertentu je..selebihnya mmg seluar jenas warna2 lah jawabnya...

so..mari menabung utk next sale yg xtau bila..hehe..klau cik mah tau awal..mmg cik mah share utk mommy2 semua...

TQ

PUAN MAH..

Tuesday, 27 October 2015

2nd pregnancy: Beberapa helai Sahaja..

Selàmat pagi...

Ni nk cerita persiapan utk adik azwa pulak..persiapan anak kedua..lebih teratur..hehe..yg pertama dulu...mcm xle nk kwl nafsu..semua nmpk lawa..hehe..

Kali ni..mmg awal2 dah plan nk beli beberapa helai je...n nk beli masa blik kg raya haji yg lepas..so...seronok lah kerana sini masa blik kg...seronok sbb murah n Ada mcm2 pilihan...

Oh ye..bukan utk adik je..ade juga utk azwa...tp xdelah ummi nk cerita kat sini..hehe..walaupun pinggang n punggung  still sakit2 lagi..tp seronok gak jln2 tau..




Total bj yg beli 6 pasang je...3 beli dekat pasaraya pantai timur...hrga semua bwh RM20...n paling murah RM5...pastu beli tuala tolly jolly 1...sbb berkenan ke warnanya..hehe..

Pastu beli bj lubang2..beli pun saiz 6 bulan..sbb ke mungkinkah bby besar..setiap kali scan..besar aje dari weeksnya..so..ummi kena prepare lah siap2...barut pun buat besar sikit lah nmpaknyer..

Then jumpa sapu tgn baby tu dekat pasaraya ku..RM4je..murahkan..okeylah...setakat ni yg azwa punya ade lebih..beli 2 Kali gak dulu..so..Ada lebih 6 helai lagi..okeylah..kongsi lah azwa n adik nnti..hehe..pastu sarung tgn tu..sj je tmbh stok..RM2 je..okeylah kan..

Then beli yg penyedut Hingus tu...dulu punya mana ntah letak..xjumpe dah..hehe...pkai manual je 
Senang..pastu beli cotton bud yg kecik punya tu..kot2 nnti berguna...

So..ni je lah setakat ni persiapan utk adik azwa...ade lagi nnti cik mah share ye...Ada dah beli..tp xsempat nk share je...

TQ

PUAN MAH



Monday, 26 October 2015

Pemenang teka hrga pureen cik mah..


selamat pagi semua...

minggu lepas cik mah dah jnji nk bg hadiahkan pada yg teka tepat n hampir2 tepat utk total hrga cik mah borong barang di pureen sale yg lepas...


Totalnya RM324...




pemenangnya theonlyfarah!!!!

terima kasih sudi komen2 n teka2..

tapi cik mah berbesar hati juga utk bg hadiah pada yg teka lain juga walaupun xberapa tepat..hehe...

utk hani..ina..aimi n azizah...

boleh whatsapp cik mah ye utk tuntutan hadiah,..0176626152..

TQ

PUAN MAH

Friday, 23 October 2015

Menang 00TD raya Haleema apparel..

selamat pagi...cerita bulan 9 yg lepas..alhamdulillah 

alhamdulillah rezeki kaklong azwa...tetiba masa tu kena tag kat ig...eh ape ni ek..buka2 tgok..skali dari heleema apparel...syukur..terpilih antara 3 orng yg bertuah menang OOTD raya...

kira mcm duit rayalah gitu..dapat RM100...

terima kasih diucapkan...



ni lah gmbr azwa pkai jubah dari haleema apparel tu...selesa sngt..raya haji pun pkai ni juga..ummi malas nk kesana sini cari..hehe...cantik  n sesuai dengan azwa...paling penting selesa skali..

mummy2 cepat2 follow haleemaapparel dekat ig ek..cantik2 jubah2 nya..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 22 October 2015

2nd pregnancy: Projek selimut adik azwa..


Selamat pagi..weee...semangatnyer hari ni...

semangat sebab 1st tau...hahaha...so excited lain mcm tau..niat tu mmg lama dah ada...so google carilah idea...so marilah try moga2 menjadi...ni kira mcm teaser2 jelah dululah...

cik mah beli kain fannel ni dekat nagoya..pilihan nk hijau sebenarnya..tp warna hijau punya corak xjadi menawan kalbu ummi...hehehe..so ummi pilih birulah ek...

ni die...


then teringat ada pernah beli kain warna merah corak penguin...so pk2 nk wat sesuatu juga utk ini...

pastu mulalah google kain ape sesuai buat selimut..pastu jumpa rata2 cakap..kain minky..ada yg dot dot n plain tu..pastu...cari2...rata jual RM30 semeter..perghhh..mahal juga ek..then cik mah jumpa ada jual kat gm klang kedainya..so masa tu g lah..tingkat 4...okey jumpa..RM30 mcm tu...agaklah mahal juga kan utk nk wat selimut..tp ala2 pejam matalah...nk wat pertama kali kan..hehehe...


pastu pulak..jln2 kat bawah..level 1F xsilap..jumpa pulak kedai ada gak jual..tnya2..RM23 semeter tulis kat situ..okey..murah sngt dah bnding ngan tadi tu..pastu masa nk bayar dapat RM18 je..wehuuuu....cik mah beli warna merah pulak..tadaaa....

so..nnti kita story2 lagi ek..menajdi ke tidak projek selimut adik azwa ni nnti...


TQ

PUAN MAH

Wednesday, 21 October 2015

Kertas kraf murah utk kad kahwin

selamat pagi...

ni nk share hasil tempahan kad kahwin dari customer cik mah...tq sngt2 mempercayai hasil kerja cik mah...ni tempahan 300pcs kad kahwin..utk jenis kertas cik mah guna 175gsm..


tempaha ni utk tempahan kad shj..so semestinya cik mah bg harga murah2 je..klau nk dapatkan kertas kraft shj pun boleh..utk printing sendiri..cik mah ada jual juga...

kertas yg cik mah jual ada 175gsm n 126gsm..selalunya utk potong guna 175gsm lebih sesuai..utk 126gsm sesuai klau nk lipat..ni cadangan cik mah..utk design je pun cik mah dah start buat dah..so jgn malu2 ye klau nk bertnya..

ape2 boleh je whatsapp cik mah 0176626152

TQ

PUAN MAH



Tuesday, 20 October 2015

Pureen warehouse sale yg lepas...

Selamat pagi...

Wahhhh...ramai ke g masa pureen wat sale yg lepas...seperti yg cik mah gtau..cik mah g hari tu...

Masa sampai tu dlm pukul 11pagi...eh...11pg tu dah sampai depan pintu pagar pureen tau...awal lagi sbnrnya dr tu..SBB 9.30 dah kuar rumah....cari2 parking lm gak...pastu sampi2 gatepass tutup...xpe Je sebenarnya SBB tau ramai giler...

Dulu dtg pukul 1.30 MCM tu..terus masuk Je..xde pun tutup2 pagar...so berpeluh gak.ah bawah khemah tu....Azwa berssc ngan abah die...then sebab xtahan peluh2...kami decide bg abah n Azwa p beli air..adala dlm setengah jam gak kat pagar...yg sebelum tu lagi lama kot orng depan cik mah..

Sampai jadi MCM rusuhan..dok suh buka2....secara peribadi lah...xpyhlah marah2...mmg rata2 yg dtg tu pregnant n bw anak...so nk bg masuk dulu pun susah sebenarnya...then ada dtg gak ngan tok n nenek baby...so jadi sngt crowded....


Sabar Je lah..xkemana pun..ada rezeki adalah...

Then br Je abah Azwa n Azwa p beli air..pintu pagar pun buka...so cik mah masuklah dulu...mmg plan nk beli sabun n pampers Je...so tuju ke situ terus ...bj Azwa melambak dah...xpyhlah beli,.hehehe...then eh..MCM bnyk..xle nk pegang Pulak..beg IKEA tu xjumpa Pulak..huhu..so minta aunty kat pad maternity tu kota..baik die layan...so dpt kotak..TP Melampau besar Pulak dah..hehe...

Xpelah amik Je lah dulu kan...

Pastu call en suami tnya bila boleh masuk...lama lagi masa tu...so jln2 cari beg IKEA jumpa...okeyLah..jln lagi jumpa sepupu cik mah ngah beratur 2 lane..so..die ajak beratur kat die...so g lah angkut brng buh dlm plastik n bw g beratur...alhamdulillah...xlama lps tu en suami boleh masuk ngan Azwa...cian ank ummi peluh2 die..

Nasib pkaikan bj yg selesa utk die...ini tips juga tau...then siap2 bw dah biskut..buah n air die...cuma HR tu belikan Vitagen sejuk utk die...kasi can..panas sngt kan...



So..inilah hasilnya cik mah menyampingkan diri...kebanyakkan brng utk adik baby Je sebenarnya..MCM wipes n pampers tu...sabun mandi n sabun basuh tu sharelah adik n Azwa nnti...bj Azwa tu grab kat tepi2 orng tinggal Je..okeylah...xnk bnyk pun..2 Je...


Bj naik hrga..xde dah RM2 MCM dulu...nasib dulu dah borong..hehehe...then sj nk try maternity pad tu...SBB murahkan..hrga mmg siap2 dah survey kat luar..hehhe..MCM Sabun basuh bj bby tu...RM17 kat sales....kat AEON tgok hrga RM28...ada sen2 nya..TP xingt...beza bnyk jugaklah kan,,.


Then sabun mandi pureen yg oren tu...RM7 kat sales...kat luar RM8.90...beza gak kan,..dapat.ah save disitu...

Cik mah mmg sj beli bnyk2...wat stok...MCM pampers Azwa saiz L...mah tahan tu sampai setengah tahun depan..SBB berCD kan...sabun basuh mmg xpyh beli tahun depan..SBB setengah botol guna setengah tahun..hehehe...sarung tgn n kaki bby tu cute..tu jumpa kat tepi2 gak masa nk byr...orng letak tepi..amik je lah..heheh...

Yg klaka ya...ada cik mah amik..pembasuh botol baby tu..skali dah terpenyek ngan sabun2 n benda lain jadi pecah...TP baik orng kat kaunter...kata xpyh byr...TQ sngt2....sy xsengaja...huhu...

Bg cik mah sngt2 berbaloi ada sale MCM ni..walaupun mmg perlukan kesabaran tinggi...tips lain..dtg tgh hari okey sikit..gatepass pun buka Je dah...TP xle co plaintif klau ada saiz2 pampers yg dah xde...SBB HR tu mmg tgok ramai giler borong stok pampers bnyk sngt2....kalaulah rumah kan besar n ada kudrat hulk...mmg beli dah stok sampai ank ke 6..opssss...hehehe...

Ni stok insyaallah sampai adik Azwa 6 bulan kot...cewahhh...dah tekad..adik Azwa masuk 4 bulan..le pkaikan CD..hehe...awal sebulan dari azwa..so skrng menabungpulak utk tambah stok CD adik Azwa...


So..nk bg hadiah kat mummy2lah..meh2 teka..jumlah hrga stok brng2 cik mah beli ni..cik mah nk hadiahkan tasbih cintaku panjang skali kotak utk 5 orng yg jawab tepat n hampir2 tepat...klau betul2 tepat..insyaallah hadiah special...meh2 lah teka..


Bermula hari ni sampai 5 hari lepas post ni Ye..

TQ

PUAN MAH...

Tuesday, 13 October 2015

2nd pregnancy: Barang Adik Azwa dr Marissa Shop..

selamat pagi semua...

alhamdulillah...hari ni cik mah dah siap2 kemas utk flight bercuti esok bersama BFF ngan en suami n abi azwa...n semestinya adik azwa skali...horay2..babymoon gitu..

xrancang pun utk babymoon..sebab beli tiket flight masa bulan 1..hehe...tu nnti cik mah update ye...

ni nk story tentang barang2 keperluan utk adik azwa nnti..

seperti biasa kenalah buat list dulu nk beli..t main beli xguna pulakkan..so dah list2 nk usha merata2 tempat..cik mah pilih nk g marissa shop dekat seksyen 20 shah alam je..bukan xboleh beli online..tp nk gak pilih depan mata...n alang2 dah ada urusan di klang..singgahlah skali ke shah alam...mmg tgok2 dah nk beli ape dari ig marissa shop tu...

so bila sampai terus cari barang2 yg nk tu..

n ada gak beberapa barang utk kaklong skali..n utk ummi skalilah semestinya kan...

tadaaa,,,ni antaranya..

utk kaklong ummi tambahkan stok CD sbb ada sales....RM25 utk 1CD..n ada 2 insert..okeylah..belilah 2...pastu belikan kaklong seluar tight warna merah..lama cari tau...

utk ummi ada scrub dari tanamera n ada air tamar cocoa..kebetulan stok nk habis..so beli siap2 standbylah...ada juga minyak kelapa dara ni...t 7 bulan le r start minum...ada perisa gitu...yummy...

utk adik..ada krim herbal ni..ada juga vicks..ada minyak rambut lavendar..memula xnk.skali bau...mak ai harum semerbak..so belilah..opsss...pastu ada kapas bulat2 ni..lupa nk amik masa beli kat sales pureen tempoh hari.....so...nk lengkap dah persiapan adik azwa...

sekarang ni nk cari lapik utk baring2 bersama kaklong n ummi je nnti..hehe..pastu nk beli 2 3 helai bj baru utk adik...sbb bj kaklong semua cantik2 lagi..t ummi basuh kasi wangi2 ek utk adik...

seronok g marissa shop..mcm2 ada tau..sampai en suami yg jaga azwa dlm kereta call..amboi lamanya..hahaha...nmpk ummi seronok disitu belek2 barang...

bukan xnk g expo..malas sebenarnya..bukan nk beli bnyk2 sngt...so okeylah ada tempat yg tenang lagi membahagia bila shopping...TQ MARISSA SHOP..

TQ 

PUAN MAH

Monday, 12 October 2015

Selamat hari lahir en suami...


selamat pagi...

hari ni 12 oktober dah...azwa dah genap setahun 8 bulan..en suami pulak 28tahun..

selamat hari lahir buat en suami yg dicintai lagi disayangi n dirindui selalu...

nk tulis ucapan rasa sebak pulak tetiba..hmmmm...



Terima kasih kerana sentiasa menjadi yg terbaik dan yg terhebat di mata cik mah..azwa n bakal adik azwa..

Terima kasih selalu berkorban itu dan ini..berkorban masa melayan azwa ketika ummi sibuk menyiapkan tempahan2..melayan azwa ketika ummi masak..melayan azwa ketika ummi xsihat n tidur awal...

Terima kasih memberikan perlindungan n kelengkapan terbaik buat kami...

Terima kasih kerana menyanyangi kami seikhlas hati..

Terima kasih kerana sentiasa membimbing kami menjadi yg lebih baik...

Terima kasih atas segala-galanya...

Cik mah..azwa n bakal adik sentiasa bersyukur dianugerahkan seorang lelaki bernama suami n abah ni..syukur n terima kasih Allah..

Semoga en suami terus dilindungi Allah..mendapat petunjuk..sentiasa diberikan kesihatan yg baik n semoga dimurahkan rezeki..

Maafkan cik mah..azwa n adik baby ye..selalu je susahkan abah..nk itulah..inilah..nk g sanalah..nk g sinilah..xnk inilah..xnk itulah..mcm2 kereanah melayan dua orang perempuan..hehehe...coming soon xtaulah geng abah ke geng kami juga..ehehhe...semoga abah terus bersabar ye...

LOVE U EN SUAMI..SELAMAT HARI LAHIR..

TQ

PUAN MAH

Friday, 9 October 2015

Tasbih dalam kotak transparent..

Selamat pagi..

alhamdulillah...dah sarapan.??jom sarapan..

hari ni nk share projek bulan 9 yg lepas..menyiapkan 300pcs tasbih cintaku + kotak + riben + tag

syukur sngt atas kepercayaan yg diberikan..

lama sebenarnya xbuat tasbih cintaku 3 tone..sbb slalu customer nk yg tasbih budget je skrng ni kan..

tema dipilih nk hijau n purple utk majlis aqiqah babynya...

so..cik mah startlah wat sikit2...terima kasih sebab tempah awal..so dapatlah cik mah bg diskaun mana yg dapat...


suka tgok warna ni kan..cantik..pandai customer pilih..


yg ni pulak purple...cik mah siapkan tasbih dulu..then potong2 tag n riben..dah siap semua baru masukkan dlm kotak..tq juga ank ummi azwa tu xkacau ummi buat kerja..hehe...slalu siapkan packing2 ni waktu die tdo..sennglah..klau x...ada je yg menolong ummi..hehehe


utk 300pcs ni besar juga kotaknya bila dah kumpulkan..so..COD je ngan customer..klau pos mahal juga bnyk2 mcm ni...klau 100pcs pernah pos dlm RM20...

hpe bermanfaat utk penerima n m=pemberi tasbih ini...

TQ sudi tempah..nk tgok gmbr lain boleh follow ig rahmah2287 atau fb TASBIH CINTAKU ye..

nk tempah boleh whatsapp 0176626152

TQ

PUAN MAH

Thursday, 8 October 2015

Baju utk birthday girl..

selamat pagi..

sj sebenarnya throwbcak cerita lama2..hehe...

ntah bila nk dialbumkan ntah....ummi kamu ni kan..ish2,..hope sebelum adik kamu keluarlah kan..hajat nk bauat album besar sikit..t ummi kira2 duit simpanan ek..hehe...

kali ni share tentang bj lah...

lama gak dok pk2 nk bj macam ne..plain ke corak2 ke..warna ape ek..semualah...padahala shoot kecilan je pun..hehe...

biasalahkan sindrom mak2..hehe

last2 lama punya pk..cik mah decide nk pkai pink...seluar tight tu lama dah beli masa g GM KLANG xsilap..bj ni mmg lama gak cari..last2 masa g anakku dekat festival city terkenan bj ni pulak..simple n kiut..ada 2 sebenarnya..kena beli skali..so beli je lah..xingt dah hrga..tp muat lagi sampai sekarang..n kain sngt elok..



matchinglah ngan seluar die..konon2 nk letak namalah kat bajulah inilah itulah..last2 decide nk simple je lah..next2 yearlah letak nama..hehe..azwa pun bukan tau pun mengeja l;agi..hehehe...

yg props tu beli dekat kaison je...comel je kan..ada lagi sampai skrng..ummi guna pulak..



tadaa..dah tanggal tutu dah masa ni..kasi nmpk bj..ni post ummi suka..walaupun payah n kekuatan diperlukan..hahaha...azwa seperti biasa xtau takut..nk lagi dan lagi..perghhh...nk tercabut tgn ummi tau sayang..hehe

next year xde sambutan kot pape...xtau lagi..kot2 ummi dah bersalin ke..belum ke..klau belum kita sambut family2 je lah dulu ek..t postpone..kot tahun depan kaklong terus dapt hadiah adik..hehe..nk sngt die adik..syg betul...

gegril semestinya pink kan..next2 year xdah kot..kita pilih warna lain bg variasi kat album nnti..hahaha...

hope dpt membantu serba sedikit..

TQ

PUAN MAH..

Wednesday, 7 October 2015

Bantal dan kualiti tidur...

Selamat pagi...

lama tau simpan ni nk share..hahaha
xde pe sngt sj nk gak cerita..

sebelum ni beli bantal biasa2 je dekat aeon big..xpun giant mcm gitu2 je..xdelah amik masa sampai setengah jam memilih..hahaha

kesedaran tentang kualiti tidur ni dtg masa blik dari bercuti di cherating..ni gara2..bantal kat cherating tu best sngt2lah..serius best tau..teruslah kami berdua tekad nk cari bantal baru..hehehe..

so ada masa tu terus ke aeon wangsa maju...pling best masa tu mmg sales bantal..horay..teruslah kena beli ni..hehehe..

pilih je amik masa lebih setengah jam..abah azwalah lama betul die pilih..hehehe...





ni cik mah pun..mmg puas hati sngt lah...sedap n berkualiti..alhamdulillah xde dah sakit kepala dah lepas tu n xde selesema dah..syukur..sngt2 membantu..bantal ni RM40 MCM TU..SEBAB TOTAL 2 BANTAL DLM rm85 KOT......

en suami amik bantal jenis lain...tp bantal cik mah gak best..hahaha...sj nk cari gaduh..hehe...

ada rezeki nnti nk beli lagi ganti 2 bantal lagi..utk tetamu dtg pulak nanti..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 6 October 2015

Flash card dan buku gambar buka-buka..


selamat pagi 

hari ni nk share tentang azwa lagi...seperti biasa..azwa minatnya lebih pada buku2 n kad2..so ummi bantu galakkan je lah kan...

tadaa..ni ayat dari fb n ig..copy je..hehe


#‎kaklongazwa‬ punya buku2 baru n flash card baru...suka die dpt...xnk masuk tdo dok study flash card die..rajinnyerlah ye..buku ni best..boleh buka2 dkt setiap.gmbr...kira mcm ape jadi sebelum n selepas...sngt membantu perkembangan anak2..



buku yg kiri tu menarik...ada kira mcm ape n selepas tu jadi..sngt mebantu tau...die akan paham mcm2..contoh angkat tong sampah...pastu buang...then beratur sebelum naik bas..mcm2 lagi..menarik..yg flash card ni pun best..besar n mudah n warna warni..ni cik mah beli dekat MR DIY je..buku RM8.90..FLASH CARD RM9.90..murahkan..tp xsemua mr diy tu ada..yg cik mah beli dekat aeon au2 keramat tu...tu pun hr tu member g dah habis katanya...

bawah ni video azwa semasa belajar..cewahh..belajarlah sngt kan..hehe


ni pulak utk yg buku buka2 tu..ummi yg excited sebab die suka..




yg ni pun ada lagi 1...xkira masa slalunya die nk ajak kita baca n layan n tanya die soalan..so layankan aja..ada time ummi ngah jahit barutlah masa tu die nk balaja..hehe..so ummi laynkan je lah tnya die soalan...




hope dapat bantu mummy semua utk dapatkan bahan mengajar n menarik minat anak2 kita semua..

TQ

PUAN MAH

Monday, 5 October 2015

Projek utk adik azwa..

selamat pagi semua..

Beli kain ni masa bulan 9 yg lepas...ada beberapa lagi projek..moga2 menjadi hendaknyer..tu nnti share...

ni stok kain baru utk buat barut sebenarnya..ada beberapa lagi stok kain baru..tp paling suka sngt 3 ni...

sampai xtau nk pilih yg mana 1 nk wat barut adik azwa..



polkadot mmg feveret..biru tu warna feveret ummi..oren tu cute sngt sebab ada pingu...so...akhirnya..nk wat 12 helailah barut..pastu 1 corak porong 4..hahaha..puas hati...ni bau siap potong..xjahit lagi sbb ngah fokus utk siapkan tempahan tasbih n kad kahwin customer dulu..insyaallah sabtu atau ahad baru wat projek adik azwa pulak..xsbr sebenarnya nk siapkan..ntah kenapa lain mcm excited..hahaha...

maybe nnti nk buat 8 yg lekat n 4 yg tali kot..tgoklah mcm ne nnti mood ummi..hehe..

so..sesiapa nk tempah barut..mehlah...cik mah bagi free 1 pcs utk tempahan 6 pcs..meh2 whatsapp ye 0176626152

TQ

PUAN MAH

Friday, 2 October 2015

Tudung baby dari Prettyprincesszara

selamat pagi kesayangan....

hari ni cik mah nk review sikitlah..

hari tu pernah cerita kan yg azwa menang voucher tu kan..kali ni share tudung yg dah dapat pun...

masa dapat tu hari sabtu..dapat masa tu terus masuk kereta n buka...terus azwa tau tudung die sbb ada star tu...cepat2 ckp nk pkai...pkai je..terus wat muka2 comel die tu..comellah sngt tu..hahaha...



suka benar die..die paling suka tudung star die ni...lagi2 pulak warna pink kan...


yg ni pulak masa teman maktok n tok ayah die g kenduri kawin..amik2 prop..eh..bolehlah ni..hahaha...




yg baju oren tu masa teman abah die cari seluar kat al ikhsan...die mmg suka ball...then yg biru tu pulak malam tu..ada family game bowling kat ampang point...sibuk die cari tudung die..total ada 4 helai semunya...selesa sngt2...kain tu sedap n sesuai utk baby2...so...cantik manis yg ada bby girl..jomlah dapatkan sehelai 2 tudung ni..sambil2 kita biasakan anak2 kita bertudung n moga2 jadi anak solehah..

p lah follow ig PRETTYPRINCESSZARA ye..

TQ

PUAN MAH


Thursday, 1 October 2015

Ke zoo negara bersama tersayang...

selamat pagi semua...

hari ni nk share azwa meluangkan masa bersama tersayang...ni masa cuti panjang 3 hari tu yg merdeka tu...tp kami pergi hari sabtu tu..

sbnrnya plan lain..hehehe..tetiba ke lain...so kami ke zoo negara masa tu...

bersama abi..ibu n abah...

masuk zoo ni dapat diskaun dikit sbb ada kad aeon...dpt RM28..azwa free je...okeylah kan...kami xmasuk pun tempat panda tu...masuk dlm pukul 12..keluar dekat pun 4ptg mcm tu..mmg lama lah kan...penat gak..tp puas hati sbb bnyk dah tempat2 rehat n lebih cantik dari dulu2 cik mah g zaman2 bercinta..hahaha...

kami xnaik pun trem tu..so berjalan je mengelilingi zoo tu..azwa didukung abi n abahnya n ibu die...ummi mmg xla,..xlarat eh...

seronok sebenarnya jln2 kat zoo ni bw azwa ni..sbb die dah kenal haiwan n excited...paling kelakar die cari itik..hahahaha....itik kat kg pun bnyklah..ehehe...



cik mah belikan die payung..klaka masa ni..die ingt payung tu sama mcm topi..die letak atas kepala die lepas..hehe...comel je..leas tu br die paham...





then pukul 3.30ptg ada pertunjukkan dekat tempat ikan n penguin tu..masa ni azwa tertidur..die penat sngt....



pastu kami beli gmbr kenangan..1 gmbr RM30..amik 4 dapat rm70..promo...lebih kurnag mcm tu..so kongsi ngan ibu azwa...yg fridge magnet ni sj beli 2..kenangan juga..hahaha...xmasuk tempat panda..fridge magnet pun jadilah..hahaha...

azwa mmg suka..jp2 die g peti ais..tunjuk harimau sambil mengaum ngan tgn2 skali..hahaha...pastu wat gaya harimau..hehe...pndai kamu ye.


tadaaa...



suka sngt gmbr2 ni kan...comel n kenangan sngt...

ada 4..ibu die dua..cik mah 2...so ada 4 keping skali frame..okeylah kenangan sekali g kan..ntah bila pulak nk g lagi...


TQ

PUAN MAH


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...