Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 1 March 2013

Hadiahkan sendiri..

selamat pagi cantik manis...sudah masuk bulan 3 dah kan..kejapnyer....syukur sangt2..ini bermakna...sudah sebulan menjadi isteri...kehidupan seorang isteri mmg seronok...

xde la bnda baru sngt pun wat...bnda sama je kan..hehehe...cuma sbgai isteri kena menguruskan hal-hal suami..makan pkai...tu lain kalilah story2 ek...

ni nk cerita tentang tudung & veil masa mjlis nikah puan mah....

veil seperti yg dh cantik manis tau..puan mah DIY je...inilah yg pertma kalinya..n sangt2 puas hati...kira ni untuk hadiah diri sendiri sempena hari lahir puan mah..hehehe...menghadiahkan diri sendiri veil & tudung...

then puas berfikir2 nk pkai mcm ne lah tudung nnti...last2 baca majlah n ternmpak ayunar...so terus deals2 ckp nk tudung mcm tu...sayangnya..yg tudung ala2 syria ni xde dah yg dah siap patch lace n pearl..so nekad..nk juga n DIY je nnti...3 hari je smpai tau....so yg puan mah tempah dari ayunar adalah ank tudung ini yg di ikat belkang n syria ni je..syria ni plain tp lembut n selesa sngt pkai...mmg boleh je dpat kat jalan TAR...tp mungkin xserupa...ade tag AYUNAR okay...

mmg puan mah request nk pearl pink n purple sbb nk samakan ngan veil..pearl pada bj lain sikit...sngt2 soft pink..+ grey..xkisah sngt sbb memang matching je..bila dah dapat je..terus try n mama suka...huhh lega n terus pk nk DIY mcm ne..nk yg simple je..sbb veil dah crowded....cari2 jumpa kat kedai bunga riben..beli semeter suku kot..hhahaha...boleh kan semeter suku...





lepas tu p kedai sayang you..kebetulan nk cari kain stoking n pearl pink..tmbah sikitlah yg manik le jahit tu..ntah ape ke namanya..xpndai lah...so..beli sepeket je ade 10..okay cukuplah tu..belakang xde pun...tergntung je..ala bukan nmpak pun belakang..kan ade veil..huhaaaahhh..pemalas tol...+ berjimat...

eh luper pulak ade juga inner putih yg besar...mmg besar..sbb tu ia boleh disilangkan n puan mah pin kan sikit kat bekalang..sbb longgar sikit...sngt lembut juga inner ni...


tadaaa....inilah dia puan mah yg control ayu sangt tu...hehhehe
ni gmbar dari sisi..tq pada najwa sbb amik gmbar ni..so bolehlah review ye...



jeng2...ni dari pndangan atas pulak..tgok2..veilku yg sngt sarat itu...seronok n sngt puas hati..amik ha..dari jauh nmpak dah pearl2 tu...en suami tu terpegunlah tu tgok veil tu kan..hahhaa..


apa lagilah pengantin baru ni..hehhehe...xreti dok diam tol...ni juga dari sisi ye...veil xterlalu labuh pun...elok2 je masa duduk tu...sampai pinggang...puan mah pin kan kiri dan kanan bahu..supaya xla bergerak2 sngt veil tu menggangg..hehehe....


np pengantin gelap ni???..hehhe..pencahayaan lah ni...tp suka juga ngan gmbar ni..suka ngan orked kat tepi pelamin tu dari jom kahwin!! Design...nnti puan mah story ye sayang2 ku...





pada cantik manis yg berkenan ngan veil n tudung puan mah le r contact2..klau berkenan nk sewa lah..tp beads warna pink + purple ye...harap maklum...

rahmah2287@yahoo.com


untuk lagi gmbar veil n tudung tgok cn ye... dan cn ye...

semoga dapat meberi inspirasi untuk yg tercari2 tudung...ala..puan mah pun muka tembam je...sngt tembam en suami ckp..hahhaha...tp pkai tudung ni..terselindunglah..hahhaha...ewahhh..
tetiba je kan...

TQ

PUAN MAH.

13 00 sudi berkongsi cerita:

NinaAz said...

Alaa pn mahh. Xd tembam sgt punnn. Hihihi. Nina ms nk kawin punn sebokk jea dgn tudung.. susah nk cari tudung y sesuai. Huuuu

khadijah said...

cantiknya pelamin puan mah, serius jatuh cinta.. dija pakai inner ayun ni mase tunang dulu :) cantik je veil puan mah buat.. gud job dear :)

Syamiell said...

fewwit..cantik n ayu la pengantin baru kita ni..hehehe...
inner tu yg jenis turban ke..sesuai gk ngn muka puan mah..=)

cik mah said...

nina:eh yeker..hehhehe...aaa..itulah..part tudung lagi susah dari bj kot..hahahha

dijah:tq dear..t cik mah review pelamin ek...ooo yeker..mmg puas hati kan inner tu...tq2...

syamiell:tq dear...aaa turban..tulah..xsangka sngt sesuai... :)

eddany @ WE said...

wewit...
walaweiii cik mah yang sopan lagi ayu..chantek nye dear!!! beadings veil sgt meletop!!! pelamin superb~ semua chanteklah dear!

cik mah said...

@eddany @ WE

alha,dulillah...tq2...mmg cik mah pun xsngka secantik itu pelamin..mmg terpesona...

cha said...

cantik and kreatif :D

.::cik lin::. said...

cantik veil..thanks puan mah..sebab cik lin terus dpt idea nak diy veil yg terhenti ni sbb xde idea..

Princess Feyqa said...

lawa la sis! veil sis pun chntek penuh beads!

orked violet @ SYA said...

cik mah!! suke giLE ngn pelamin cik mah! yg frame2 kt bLakang tu. hire vendor mne??

cik mah said...

we:hehehe....malulah cik mah...tq2...tu lah..hepy bila tgok kejayaan DIY veil..hehehe...syukur sgt2..tq...

cha:tq cha....

cik lin:tq dear..ooo yeker..okay gud luck tau...

feyka:tq dear...mmg nk bg veil sarat ngan beads..sbb xnk tudung serabut..hehehe...

sya:tq dear...tu pelamin yg cik mah menang contest tu....dari KAHWIN JOM!! Design...

anis suryanie said...

dear..inner tuh, y mcm inner ninja tu ker? anis tengah duk pening jugak ni.. nikah tak tau nak pakai tudung cmana.. sama ada nak pakai inner je kat dalam then kat atas letak veil terus or pakai tudung syria then letak veil.. veil dah siap, tudung still kelaunt..huhuhu..tgok puan mah punyer ni kemas and terletak jerr...NICE!

xoxo anis

cik mah said...

@anis suryanie

Cik mah pkai inner biasa...tp besar..so silangkan then pkai turban yg mcm scarf tu..pastu syria yg biasa then letak veil je...suka sngt..mmg kemas n terletak je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...