Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 16 March 2013

1st GA by MG....


selamat petang cantik manis....sekarang ni bz lah...sbb dah kena take over projek dekat brickfields yg monorel tu...engineer sorang lagi tu nk berhenti kerja dah...so..mangsanya puan mah lah yg kena handle...heehhe....sbnarnya seronok juga..xla dok terperuk je kat opis ni ha kan....

so hari ni smbil2 dok kat opis...nk join GA dari missgogreen kita....

katanya GA ni bersempena dengan hari lahir encik tunangnya...

hepy besday in advance ye...

jom tgok syarat-syaratnya...

1) terbuka kepada rakyat malaysia sahaja..mesti ada I/C okeh.
2) mesti ada blog..xkisah la blog apa pun..janji blog..
3) wajib follow blog MG (http://cikgogreen.blogspot.com )
4) copy & paste Link  1st GA by MG kat entry awak2 semua..
5)beri idea tentang adiah tersebut..(idea mesti lah ringkas,bajet & mudah dilaksanakan..heheheh )
6)jgn lupa tag 2 orang kawan anda.
7) Bila dah siap, sila link kan entry anda kat komen  di bawah ini.
hadiah istimewa sedang menanti anda..


(copy dari missgogreen...)

idea puan mah untuk missgogreen adalah...

sama seperti yg puan mah pernah wat sbb masa tu mmg ngah bdget giler nk kawin n xde idea nk bg ape...then...masa hari lahir en suami puan mah yg dulunya en tunang tu puan mah ckp kat en tunang yg puan mah teringin nk makan KFC...

sambil2 ajak tu ckplah teringin nk makan nasi ayam bersama ngan cheezy wedges kat KFC tu..heheh...tu mmg feveret puan mah..n en suami xpernah hampakan klau kita ckp dah terigin kan...

tp kan..sbelum ajak p dating atau lebih tepat nk sambut besday en suami,puan mah dah beli n order siap2 dah kek untuk besday en suami...

kek tu bukanlah secret recipi...ye lah maklumlah mhalkan..so tempah kek kukus biasa2 je...harga pun baru RM30...puas hati n sedap sngt2...

then yg lebih surprise...puan mah dah suruh mama, ayah n adik puan mah g dulu KFC tu untuk ready siap2 sementara puan mah p amik kek n en suami..

hahahha..masa tu mmg klaka sbb terkejar2 nk p amik kek...then pas kat adik kat KFC nk readykan kek ngan lilin..pastu drive kelam2 kabut gtu p amik en suami pulak...

mmg die pelik sbb puan mah yg drive..slalu klau amik die je mesti tukar driver..ni xnk tukar..hahahha...nsib menjadi...

smpai je KFC cari tempat...en suami nk duduk kat sana..puan mah ckp nk duduk kat situ
(tempat persembunyian mama,ayah n adik puan mah)

hahhaha....bila die nmpak je semua ade tersengih die..mmg die xsangka semua ada nk smbut besday die...hehehe...

alhamdulillah walaupun ringkas just makan2 n hadiah kek kukus yg biasa2 tp sedap...en suami tetap berterima kasih atas usaha tunangnya yg kini isterinya terkejar2 plan itu ini..siap ngan lilin yg en suami pernah request nk masa hari lahir die..hehehe...

saat2 indah sambut besday en suami slalu akan puan mah ingt...n en suami pun sngt2 hepy...

so pada missgogreen...kita sbnarnya perempuan ni xreti kan nk beli2 adiah untuk lelaki/tunang/suami kita..hehhee...+ baranag2 lelaki ni mahal2 sungguh...so dengan saat indah tu pasti akan lebih bermkna..so gud luck untuk missgogreen...

sambil2 tu puan mah selit2 gmbar masa smbut besday en suami...



ni muka en suami yg dulunya en tunang yg terkejut ngan adanya mama,ayah n adik puan mah bersama kek...hehehhe


hehe...besday boy nk potong kek bersama ngan lilin yg die request,,,




masih lagi ngan muka xpercaya dari en suami...hahahha...amboi adik dah xsbar nk mkan..lmbat katanya...

  

happy besday yg ke 25....ni lilin pun sempat lagi puan mah lari2 sebelum p anta kek kat adik beli dekat wangsa walk...hahahha...


moga2 dapat bntu n terpilih jadi pemenang untuk GA missgogreen...hehehe

pada cantik manis..hadiah yg bkal missgogreen 
hadiahkan adalah...

1)sepasang kain pasang (thai silk) yg beharga RM150.00..warna dark purple.
 (kain ni kakak MG beli di siam ok..sgt cantik untuk di buat baju )
2) beberapa  cenderamata dari MG ok...
(ni pun copy juga,,,   :)  )
tarikh tutup pulak pada 20/3/2013 ye...cepat2 tau...

puan mah tag nana & ayong.

TQ

PUAN MAH


4 00 sudi berkongsi cerita:

NAZIRA LATEH said...

nak join..tapi cam xde idea plak..hehe

cha said...

good luck u :)

missGogreen said...

alolo puan mah..kita senaseb la..Pasangan MG pun xnk drive..dia nk dok sebelah je.(T.T)
Tp seronok tgk cara cik mah sambut birhday suami time tu..ciap ada mak ayh..teringin nk buat mcm tu..TQ Puan mah sebab join..

Mimie Najib said...

salam.. saya datang dari segmen yang sama.. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/03/1st-ga-by-mg.html

follower : #216

*bestnya sis smbut besday macam tu..saya dah kawan dgn en.tunang 7tahun..belum sekali pun dapat smbut mcm tu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...