Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 20 March 2013

simpan baik-baik...


selamat pagi cantik manis...harap2 semuanya sihat2 hendaknya...ewah..ayat mcm wat karangan surat je,..hahahha...rindu pulak kan zaman2 tulis2 surat ni...hehehhe...

hari ni nk share bnda yg memang lama btul nk share...cuma masi tertangguh2 gara2 xingt nk amik gmbar full...kasi full amik gmbar baru feel nk cerita..hahaha...ade2 je alasan bg...

bercerita tentang simpan baik-baik yg puan mah maksudkan adalah duit mas kahwin + pemberian masa batal air sembahyang...

ade dua cerita disini...eh..skema lagi...hehehe....

cerita yg pling best dulu...sepatutnya mas kahwin di K.L hnyalah RM80..tp sj je ckp kat en suami nk lebih sikit boleh?nk wat bunga2 untuk duit mas kahwin...okay..en suami kata nk bg RM300...horay...suka2...pastu tukarkan pada duit RM20 RM5 dan RM10...mmg puan mah tau puan mah xkan sempat nk deko2 duit mas kahwin ni...so paskan pada kak sepupu yg mmg hebat bab2 hntaran ni...hehhee...just ckp nk duit tu jadi bunga...

tau2 je bila jumpa sehari sebelum mjlis..kak sepupu/along kata along wat kan HB untuk mas kahwin...

"kiranya nnti adik boleh angkat n pegang lah masa fendi bg tu..kira mcm bg bunga"

"wowwww...xsbar nk tgk...yg mcm bunga tgn tu ek along???"

"aaa"

masa ni mmg teruja btul nk tau mcm ne lah jadinya...byng2 dah mcm HB mesti cantik...

then teman along cari kertas untuk lapik HB duit mas kawin tu....

seronok...mlm sebelum pas pada en sumai dapatlah tgok...mmg suka sngt2....xterkata masa tu...mmg terharu sngt...smpai ke hari ni syg btul nk buka HB duit mas kawin tu...mmg akan disimpan baik-baik...

ni antara gmbar2 HB tu...

baru je snap semalam tau...


mcm2 sudut tau puan mah amikkan gmbar nk tunjuk kat cantik manis...





mmg suka sngt2.....

then cerita kedua pulak untuk barang batal air sembahyang...en suami bg puan mah gelang yg mmg puan mah nk...katanya nk bg yg besar sikit...tp manalah sesuai ngan isterinya yg sngt lasak ni...n mcm pelik pulak kalau pkai tebal2 p site kan...hahahaa...puan mah minta yg xterlalu tebal n biasa2 sbb mmg nk pkai hari2...


itulah dia...terima kasih en suami..n gmbar bawah ni masa en suami sedang berusaha sedaya upaya nk masukkan gelang tu..hehehe...cian en suami...


puan mah pulak bg en suami cincin...ni semua kami beli di wahchan..yg teaser ni...



pastu nmpak x gelang puan mah yg BFF pegang tu masa amik gmbar..hehehhe..en suami xberjaya nk pkaikan...tu lah dah suruh praktis buka xmo..hehehe...

alhamdulillah semuanya masih dijaga n disimpan dengan baik2...n puan mah xde pun cincin kawin..sbbnya xnk bnyak2 cincin...xminta nk ade bnyak2...yg ade dulu cincin tunang...yg cincin tunang tu pun mmg dah cukup mhal bg puan mah..xsmpai hati nk susahkan en suami lagi...n syg nk tukar cincin tunang yg sngt2 susah nk cari.,.hehehe...

TQ

PUAN MAH

9 00 sudi berkongsi cerita:

EIKA said...

cantik la cik mah mas kahwin HB 2....berkenan ika tgk :)

Nurul said...

cantik lah..tak blh nak buat pun mcm bunga sbb mas kahwin sikit je haha

Diyana said...

betol3 ada cincin byk2 pun xbest..
susah nak masak lah, nak menyiang lah..
kang ada byk2, xt'pakai pulak...
tambah plak kat bandar2 ni, peragut lagi.. seram lah

cikCT said...

cantik lah cikmah buat bunga pakai duit tu..

serius cantik giler! *melting*

Anonymous said...

Salam puan cik mah..

kt mana awk beli briefcase yg comel 2 eh? i dh fall in love ngn briefcase 2..comelll sgtt..

SarahSyafiq said...

cntik hb mas kawen. tp kne simpn kemas2, nnti kang berhabuk.hee

merahitujambu said...

cantik laa design bunga duit tuuuu

Amalina Ali said...

suka dengan turban yang cik mah pakai tu. sesuai dengan muka awk syggg... :)

Mimie Najib said...

sweetnya.. =)
cantiknya gubahan duit mas kawin tu.. gelang batal air smbhyng.. =)
baju pn.mah pun cantik.. makeup.. semua cantik..suka sy tgk.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...