Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 17 November 2017

ikhlaskah kita???


selamat pagi semua..

salam jumaat..

mari sama2 kita saling ingt mengingati..



ada ke yg kerja kerana terpaksa???

moga2 xadalah ye..

apabila kita buat sesuatu dgn ikhlas..insyaallah...mmg rezeki yg kita dapat tu akan sentiasa rasa mencukupi walaupun ia xbnyk..kerana ikhlas tu..Allah akan balas sebaiknya..

cikmah sebagai surirumah..mmg sngt mencabar2...lagi2 fasa2 nk serasikan dgn anak 3 ni..fuhhh..mmg yg sulung slalu jadi sasaran minta bantuan..umi akan cuba lakukan sebaiknya..

pada pendapat cantik manis..mcm mana pulak???

pentingkah kita lakukan kerja dgn ikhlas??

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 15 November 2017

Essential oils blend yg lebih jimat

selamat pagi kesayangan...

meh2 nk cerita tentang essential oils blend..utk yg baru2 nk cuba blend tu..bolehlah try blend ni..ada bnyk juga pilihan tau...




3 blend khas dgn hrga istimewa

***************************

Alhamdulillah..dah selamat sampai ke johor dah smlm..tq posmen 💌


Customer cikmah ni pengguna Dewdropdiffuser juga tau..happy customer bila anaknya serasi dgn EO lavender..nyenyak tidur katanya..

Kali ni customer add 3 blend khas utk anaknya..

Immune blend
🌼utk upkan immun sistem anak2
🌼meningkatkan daya tahan bdn
🌼mencegah penyakit biasa seperti demam/selesema/batuk

Crankiness blend
🌸utk mengurangkan anak meragam
🌸menaikkan mood happy
🌸menghilangkan stress

Sweet dream
🌷memudahkan utk tidur lena
🌷mendapatkan kualiti tidur yg lebih baik
🌷meningkatkan pengaliran oksigen ke otak

Ketiga2 ni mmg blend yg mmg customer cikmah slalu beli tau..

Mmg xkn rugi ada..semua kata best!! & puas hati 😍

Paling best..cikmah sentiasa bg FREE POSTAGE utk setiap 3 blend khas tau..+ free gift juga..tu surprise..



kali ni ada lebih lagi free gift tau..cikmah bg skali eo pouch yg cikmah DIY sendiri tau..best kan,...so jgn tunggu lama2..nk try meh ..

0176626152
0176626152


TQ

PPUAN MAH

Tuesday, 14 November 2017

kasi kehijauan sikitlah...


selamat pagi..sambungan dari entry hari tu..

hari tu xjumpa pun bunga yg sesuai nk letak...so main grab je mana ada kat rumah ni ha...

pastu masa g setia city..ape lagi..termasuklah KAISON yg berhantu gak tu..fuhhh bahaya..ada je nk belinya...hahaha

makanya..rasa daun 2 ketul dalam pasu ni sesuai je..so grablah 2 ni buat letak situ..kasi nmpk hijau2nya...


masih bertahan dah berbulan2 gak kat situ..horey2,..

menyerlah kan sikit kat situ ada hijau..merah..biru..eh..perasan pulak..

mood sngt happyt sbb dah berjaya deko ape yg nk...bilik skrng ada 3 katil dah..1 single..1 king..1 katil baby..ye lah..dah duduk 5 beranak kan..insyaallah..nnti akan suruh azwa tdo bilik die..die nk je..cuma uminya pulak rindu..opsss..hahaha

cantik manis dah ajar anak2 tidur sendiri??

start umur berapa tu???

azwa..nntilah 4 tahun..sblm ni dah ajar..die ok je..umi pulak yg xberapa ok..hahah..

TQ

PUAN MAH

Monday, 13 November 2017

ubat gigi anak yg lebih selamat..

selamat pagi kesayangan...


ni nk share..sesuatu yg sngt bgus utk anak2 kita..paling2 penting..ia selamat..so mak2 xpyh nk nebes2 ke risau2 ke anak dok tertelan ubat gigi yg ada bahan2 xpatut tu...





Ubat gigi anak2 dr young living
***************************

Kidscent toothpaste dr YLEO ni mmg terbaik..

Cikmah sendiri kdng tu curi2 pkai..eh..haha..best rupanya..patutlah 2 beradik tu asyik nk gosok gigi je 😂

Nasib umi ko tokey ubat gigi..hahaha..
Ubat gigi ni tahan lama tau..sbb besar mcm ubat gigi kita juga..berkali ganda dr saiz yg biasa..

Selamat utk anak2 yg xpndai berkumur..yg asyik tertelan2 tu..

Xde bahan2 yg xptut dlm ni..pewarna atau perasa pun xde..semua yg semula jadi..so..boleh guna tanpa keraguan..

Ni utk 2 customer cikmah..cikmah selitkan skali free gift utk mereka..moga anak2 & ibu sm2 happy..

buat masa ni stok sngt terhad tau...yg packing baru ni dari US cikmah dapatkan..yg packing lama cikmah ada lagi..so yg nk meh cepat k..




Meh nk order..cepat2 whatsapp

0176626152
0176626152


TQ

PUAN MAH

Friday, 10 November 2017

Kebencian

selamat pagi..

memotivasikan diri dgn kata2 ni..

kdng tu kita asyiklah dok nk membenci je kan..sampai yg baik2 semua kita xnmpk..itu yg membuatkan kita ni bermasalah..masalah dgn diri sendiri..dgn orang sekeliling dan mcm2 lagi..

so..mari sama2 kita dekatkan diri kita dgn kasih syg..insyaAllah..bila kita positif..semua akan menjadi lebih baik..




TQ

PUAN MAH

Thursday, 9 November 2017

set bantal tidur adikbaby

selamat pagi cantik manis..



Alhamdulillah...1 set siap utk adikbaby kali ni..

Dulu utk kaklong umi buat barut
Utk kakngah umi buat selimut 


Kali ni..umi cabar diri sendiri buat sarung bantal baby pulak 😍

Pilihan sarung tu abah yg pilihkan..selimut pun umi buat istimewa 3 tone punya tau..bantal2 tu recycle je dr kaklong & kakngah punya 😍😍

We love u adikbaby


kali ni sj buat over sikit..cewahhh..sj alang2 g GM hari tu..beli brng2..belilah skali kain ni..beli 2m je xsilap..cukuplah utk semua ni..siap ada lebih lagi..

barut pkai yg uzma punya je..masih elok lagi...sbb buat bnyk dulu..

xtau adik baby boy ke girl..so buat lah warna selamat lagi..hahaha...warna warni gitu...


ada yg nk grab selimut baby..cikmah ada clearance..t cikmah update sini ye...

tunggu ye..

TQ

PUAN MAH


Wednesday, 8 November 2017

Yakin diri ye...

selamat pagi...

lama rasa xupdate tentang anak2..




Yakin yg penting tau 😂😅😎😜


Kakngahuzma  ni gmbr masa setahun 7 bulan dah..alhamdulillah..

sekarang lagi 2 bulan nk masuk 2 tahun dah...sekejap je..


Kakngah mulut xsebecok kaklong yg suka bebel2...😂

Tp kakngah jenis tgn kaki..semua jln..xreti dok diam caranya..

Bab bercakap rajin gak..tp lembut je nadanya..ewahhh..yong garang ...

Angah masib manja lagi..ape2 masih umi..tp sabtu ahad ank abah..moga2 umi bersalin sabtu atau ahdalah..senang sikit 😅

Semoga angah menjadi anak yg solehah..baik budi pekertinya...kami semua syg angah aka ank minyak umi..hehe..


TQ

PUAN MAH

Tuesday, 7 November 2017

selamat pengantin baru ayah usu

21 oktober yg lepas..ayah usu panggilan dari azwa utk tokusu die sebenarnya...suka2 die je tukar..

ni gmbr masa majlis nikah dekat masjid kg baru..

majlis sederhana je..alhamdulillah berjalan lancar dgn 400 jemputan..

tema sebelah lelaki warna coklat...

jenuh nk mencari baju anak2..sbb xnk yg ala2 flower girl..dan nk cari yg xpanas..kesana sini juga mencari...tmbah2 pulak..kena cari dlm bajet..sbb 2 2 gegirl..fuhhh..hrga tu mmg terbeliak mata..

alhamdulillah..masa g sogo tu ada sale..dpt lah juga kasut skali sedondon 2 beradik ni..

bj cikmah kebaya peplum..beli dekat aeon big wangsa maju je..alhamdulillah dpt RM89 je..murah kiranya bg cikmah..sbb masa raya cari xjumpa..semua RM120 keatas..huarghhhh...

baju kemeja abahnya beli dekat setapak central je...tu pun boleh tahan harganya..tp xpelah..abahnya xbnyk baju pun..hahaha..



semoga majlis pernikhan ayah usu yg kali ke 2 ni kekal ke jannah..amin2..kami semua mendoakan yg terbaik..

TQ

PUAN MAH

Monday, 6 November 2017

Pencuci sayur dan buah dari young living.


selamat pagi...

masih lagi nk share dgn cantik manis semua tentang young living..

pernah kan tgok yg viral..brokoli tu ada ulat2 kecil tu masa basuh...nmpk pun tau xfresh kan..

so cantik manis boleh try THIEVES FRUIT & VEGGIE SOAK ni utk memastikan sayur & buah lebih bersih dari bahan2 kimia n kekotoran semua tu..

mmg cantik manis akn nmpk kesannya sbelum & selepas..






Bila nk goreng sayur..lagi2 utk anak2 yg makan..mesti kena basuh kena fruit & veggie soak..

Segar rasa tgok sayur2 tu..


Makan pun rasa lebih bersih & sihat..ewahhh..

1 botol ni tahan lama tau...mmg setiap 🏠 kena ada 1 ni tau...sngt bgus..


cikmah guna ni dah berbulan2 xhabis2 lagi..sngt lama tahan..sbb pkainya mmg sedikit sngt...ratakan dan bilas..pkai pun dlm 1 penutup kecil tu je..tgok berapa bnyk sayur yg cantik manis pkai tu..


cikmah mmg puas hati sngt dgn pencuci sayur & buah dari young living ni..xpyh dah susah2 nk bw botol cuka ke ape ntah kesana sini..ni selmat nk bw g mana2..kecil molek je...tp tahan lama..

Cikmah bg FREE skali sample2 yg ada utk korang2 yg cepat2 grab ni tau

0176626152
0176626152


TQ

PUAN MAH

Friday, 3 November 2017

tudung saji mengkuang..

selamat pagi..

cerita tentang preggy kali ke 3 juga lagilah...kenangan kan..bnyk mengidam brng2 dapur je kali ni..ntah kenapa ntah...


ni lah salah 1 nya..hari tu pembakar roti..kali ni tudung sj pulak..

kebetulan pulak masa beraya rumah kawan cikmah..die ada 1..tnya2..skali dkt je dgn simpang rumah die..so ape lagi..singgah lah lepas tu..makanya..belilah 3 sekawan ni ha...

bahagia dah dapat tu xpyh nk cakap lah..hahaha...


Yg diidamkan dah dapat 😍😍


Lena tdo 2 3 hari ni..hahaha..



Tq geng sudi layan kerenah mak buyong yg mengidam nk tudung saji ni..haha..skali ngan korang pun terjebak beli juga 😚😎

Happy sngt2 dpt..lama dah nk yg merah juga..haha..paling puas hati sbb bukan 1..dpt 3 skali..nasib xbeli lagi..haha..

Dah siap masak dah hari ni..sbb excited nk pkai tudung saji baru.









Mcm biasa..sejak2 ada tudung saji baru..semangat masak tu lain mcm je 😂🍳🍝


Hr tu beli 3 skali..hahaha..bukan xde tudung saji kat rumah..tp nk gak yg old skoll ni..😍

Ni version mengkuang + plastik..still cantik & menggoda 😅😚

1 sederhana besar..1 lagi kecik..k..mission selesai 




korang ada yg minat juga x tudung sj mcm ni???

sharelah story2 n mn korang dapatkan..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 2 November 2017

Bila printer dah ok...


selamat pagi kesayangan...

cerita lama..baru nk update dekat blog ni ha...




Bila printer dah sihat tu..mulakan otak ni ligat pk nk print itu ini..maka terjadilah..

Memula hr tu mcm nk beli je frame ALLAH MUHAMMAD tu..last2..dasar kedekut gak..print je lah sendiri..rembat je ape yg jumpa kat google dulu..nnti2 cari yg lagi comel..😍

Gmbr family pulak bertukar ikut tahun..cewahhh giteww..bunga pulak sbb xjumpa lagi idaman hati yg cantik..sumbat je lah ape yg ada..

Abah kata ada juga yg jatuh atas kepala ni nnti 😂
Xla..selamat dah setahun kat situ..


bunga hijau tu pun dah bertukar dah...dah ada version baru dah pun..cewah2...tu nnti pulaklah ye cikmah share..xsempat nk masukkan semua gmbr..

TQ

PUAN MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...