Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 1 August 2017

aria diffuser dari young living

selamat pagi...

ni nk share cerita tentang young living lagi..

salah 1 juga diffuser dari Young living ni...

best sngt...sbb keluasannya penyebaran EO tu lagi luas..so kesannya confirmlah lagi cepat kan..


yg best lagi juga..aria ni ada remote..boleh control dari jauh..cewahhh..

siap ada pilihan warna lampu LED lagi tau...slalulah azwa tu nk pink die tu..

selain tu ada melodi juga..lembut je..mmg lena dibwa mimpilah..

boleh pilih nk on 1 jam..2 jam..atau 3 jam...

best kan...

cumanya..penutupnya kaca...so penjagaan..kenalah berhati2..

ni cikmah dapat FREE je sbb reward member YL utk setahun..

cumanya..skrng reward dah tukar lain..menarik juga reward baru..dpt redeem bnyk2 tau..wow kan..best sngtlah...

cikmah slalu pilih EO JOY...utk anak2..

EO STRESSAWAY utk cikmah & suami.

klau tdo..suka EO LAVENDER juga...

cantik manis yg nk cuba tu..nk tau pape ke..meh whatsapp cikmah..jgn malu2 k 0176626152..

TQ

PUAN MAH

Monday, 31 July 2017

Dapur basah katanya..

selamat pagi..

hari ni share lagi tentang rumah..

tentang ruang dapur..

lama betul,nk siapkan bahagian ni..slow2 buatkan..yg langsir tu pun lama baru siap alter sendiri...tu yg lama tu sendiri buat..asyiklah tertangguh..

ni pun nk cat sebenarnya bahagian atas tu...tp masih lagi xbuat2...


mcm biasa temanya merah membara tau...ni ruang nk memasak ..nk siang2 ikan n potong2 sayur...segalanya kat sinilah...sini agak panas gak..sebab xde pengudaraan melainkan buka tingkap..yg tempat sedut haba masa masak tu pun just pusing2 dlm rumah..xbuat lagi yg salur keluar..ni pun tuan rumah lama yg buat..

penapis air pun cikmah masih pkai yg biasa2 je lagi,.insyaallah ada rezeki nnti baru lah beli coway ke atau seangkatannya..

simple je ruang ni..nk tmbh baik kat bahagian sinki tu nnti..sbb buat kerja habis basah baju..huhu...tu kena letak kain kat situ buat masa ni...

alhamdulillah..setakt ni mmg puas hati dah dengan deko sendiri..


alhamdulillah

TQ

PUAN MAH


Friday, 28 July 2017

setahun 6 bulan


selamat pagi...

alhamdulillah..hari ni genap uzma setahun 6 bulan dah...lama lagi nk jadi kakngah dah..kejap je kan...rezeki awal..





sejak2 Bulan ramadhan kakngahuzma ni nmpk semakinnnnn baik...baik betul tau..bukan perli tau..elok juga die nk pkai topi...tudung..klau x..zass kena tarik 😂😍

Setiap malam skrng abah "minyakkan" kakngah & kaklong..alhamdulillah.lama dab anak2 umi xjejak kaki ke klinik..happy sngt..

Happy juga skrng..ARIA kat bilik tidur..DOLPHIN kat ruang tamu..DEWDROPDIFFUSER kat dapur..horey2...mari hidup secara sihat & bersih..

Feveret minyakkan kakngah PEACE& CALMING...tu mmg best..






alhamdulillah...uzma nmpk perkembangannya lagi cepat dari kaklong..mungkin sbb ada kaklong..die bnyk blaja dari situ..mcm cakap..perbuatan..semua die cepat...ramai yg bercakap dgn die kan..so cepatlah..

berjalan masa 10 bulan 10 hari...awal dr azwa..xingt dah pernah update ke belum..

skrng ni pun mcm2 dah boleh ckp..klau kita ckp tu mmg die phm semuanya ...kdng2 sj kacau2 die..eh tapi die phm lah..bangga rasa tau...

bab suka kacau azwa..ni lah juara..suka sakat azwa sampai nangis..pastu buat xtau je ..haha..

suka nangis juga ni klau xdpt ape yg die nk tu..

So mmg bnyk kena sabar melayan uzma berbanding azwa.kdng tu mmg penat n sampai diri sendiri yg nangis2..

insyaallah nnti die ok kan..so bnyk2 je lah bersabar..

hehe...sorry,,terlebih luahan pulak,..

TQ

PUAN MAH







Thursday, 27 July 2017

Yg penting kita enJOY!

selamat pagi..

masih lagi mood raya kan..mood open house ada lagi kan tu,,,

so ape kata meh grab 1 essential Oils JOY ni..

best sngt baunya..memula mmg rasa xserasi je..tapi lama2..alahai..jatuh cinta dgn baunya tau...

mcm2 boleh buat dgn EO JOY ni tau...

nk gantikan jadi pelembut fabrik pun boleh..xcayalah kenalah cuba..mmg semerbak baunya..

anak2 yg ada masalah suka nangis2..marah2 tu pun elok pkaikan eo ni..kasi calit2 n urut2 kan die..mudah je...

alhamdulillah..sngt menjadi utk anak2 cikmah..seronok sngt..uzma xde dah melekat gam gajah die tu...hahha...dah elok boleh main2 dgn kaklong..dah elok main sendiri juga...okeylah..adalah masa uminya ni kan..

cantik manis klau nk try atau nk tau lebih lagi jgn segan whatsapp cikmah 0176626152..selagi xtdo..cikmah balas k..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 26 July 2017

Team traffic light

hari raya hari tu nerhari raya di KL dulu..kiranya belah cikmah dulu..

alhamdulillah..setakat ni bergilir2 je raya belah cikmah n suami...

tetiba pagi raya baru perasan yg ada 3 warna..eh2..jadi traffic light terus...hahaha..

yg xde kali ni kakak...so kami 2 beradik je lah..



alhamdulillah..semua happy2..berya dari pagi sampailah ke malam...puas hati..bnyk duit raya budak2 tu...amboi2..

klau raya kat kg en suami..biasa2 je..1 rumah atau 2 dah blik...tdo..hahaha..cikmah xbiasa mcm tu..tu yg rasa xmeriah pun raya kat kg en suami walaupun namanya kg..hahha..

tahun depan nnti pk warna ape pulak..ke cantik manis semua dah plan nk warna ape..wah awal gitu...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 25 July 2017

Immune booster utk seisi keluarga

selamat pagi..

demam please p jauh2 naaa...alhamdulillah...sejak2 terjebak dgn YLEO..anak2 xde dah demam atau batuk yg melarat2 bawa ke 4 5 hari..paling2 pun sehari 2 je..kering terus..happy sngt2 uminya ni..


Essential oils kuasa 3

Jgn ingt boboi je ada tau..ada budak tu td..mcm dah tergolek sbb nk start batuk n selesema..umi mcm biasa..terus on diffuser titiskan THIEVES..3 titis skali ha...amik ha..p jauh2 virus..


EO RC sapu dekat dada depan n belakang..pastu titis kat sapu tgn die..pesan bila batuk je tutup dgn sapu tgn tu..

EO immune booster Blend sapu dekat tapak kaki..

Pesan suruh die rehat..umi mandi jp..turun2 .eh..dah dok tolong maktok buat karipap. 😂😄😍

Alhamdulillah..YLEO sngt serasi dgn ank2 cikmah..ramai dah cuba n sama gak serasi..korang xnk ke cuba?meh whatsapp..01776626152 .cikmah bantu skali gift..


TQ

PUAN MAH

Bukan kerana kita baik..


selamat pagi...

mari lebih positif dan berpandangan lebih baik...

bukan je terhadap diri sendiri..malah pada orng sekeliling kita,,



bersyukurlah kerana Allah sentiasa ada utk menutup segala aib kita,,

bersyukur juga kerana masih ramai yg menyayangi kita..

alhamdulillah...

TQ

PUAN MAH

Monday, 24 July 2017

penyelesaian utk masalah pening kepala..

selamat pagi...

hari ni share tentang eo..




EO wajib dalam kereta..wajib juga utk musim2 nk raya xlama lagi ni..🚗🚗🚗

Selain 5 fungsi hebat tu.sesuai2 juga nk2 yg perjalanan jauh tu..meredah jem lagi..dgn anak yg ngamuk2 lagi..ape lagi kasi tenyehkan je ni..kasi 1 family dlm kereta tu ceria x mengantuk..happy2 nyanyi lagu raya nk blik kg..


sngt best ada ni tau,,,mcm2 masalah pun boleh..
cantik manis yg ada masalah mual pun sesuai sngt try PEPPERMINT ni tau,,,,

cantik manis yg nk cuba meh2 whatsapp cikmah 0176626152

TQ

PUAN MAH



Friday, 21 July 2017

Membantu masalah ulser

SELAMAT PAGI..

ada yg nk cuba ni???cikmah nk bg FREE dgn pembelian EO tau..

bgus utk imun sistem diri kita dan anak2 juga tau...so mmg sesuai sngt utk seisi keluarga..




utk yg slalu sngt ada masalah ulser tu..bolehlah sngt cuba ni tau...special cikmah bg tau utk cantik manis...

selain utk masalah ulser..bgus utk masalah penghadaman juga..

alhamdulillah..anak2 cikmah minum ni mmg xde masalah sembelit n seangkatannya,,

TQ

PUAN MAH

Thursday, 20 July 2017

kaklongazwa work!!


selamat pagi..

alhamdulillah..seperti tahun lepas..

azwa masih diperlukan khidmatnya utk photoshoot baju raya..

dgn AYSYAMEDINA...

kali ni dah besar sikit..senang lagi nk handle..cumanya...die penat n ada mcm nk putus asa,,nasib baik pandai pujuk die..

abg kameraman pun pandai..siap bg air kotak utk azwa & adam juga..model cilik lelaki anak owner..



alhamdulillah..happylah die..

untung juga utk uzma..sbb dapat juga baju raya FREE,,,


nmpk x..packing pun cantik kan..mmg best...paling best kan..sbb baunya wangi!!!!

cantik manis jgn lupa ye follow aysyaMEDINA dekat ig..

TQ

PUAN MAH


Wednesday, 19 July 2017

Jahit sendiri selagi boleh..

selamat pagi...rajin dah mengupdate...sbb dah sechedule siap2..mcm dulu2 tu..harap lepas ni ada lah masa juga utk blog kesayangan ni...



Bila kerajinan tu dtg...laju je siap itu ini yg berbulan2 tergendala..eh bukan bulan ni..makan tahun ni tergendala 😂

Yg pink tu sarung asal masa beli bantal.tu..dr kaklong pndai2 jln..setahun kot masa tu..skrng dah 3 tahun..dah ada adik pun..basuh sampai luntur dah warna..hahaha..

Berjaya siapkan..semua kena ada 2 skrng..klau x t berebut 😂

So mlm ni tdo dgn sarung bantal baru ek 😍😚

T projek sarung bantal utk adikbaby pulak ek..hrp2 berjaya juga 




😻




TQ

PUAN MAH

Tuesday, 18 July 2017

Makeover dapur


selamat pagi semua..


Dapur pun nk beraya juga!!

Dari awal pindah part paling suka KC tu sbb warna merah..tp xsuka tiles besar petak2 merah tu..sbb bukan peminat petak2..haha..akhirnya jumpa juga sesuatu yg berjaya menyembunyikannya..

Sejenis yg xboleh sbr tunggu abah uzmazwa blik kerja..ni projek smlm..bersungguh siapkan..haha..abah kata lepas ni semangat umi masak..eh mestilah..mata dah sedap memandang..hehe..

Mmg nk konsep ala2 morocon gitu..eh betul ke x nama konsep..haha..😂

Yg xsedap pandangan skrng ni pemanas air tu..dah jumpa yg merah tp syg pulak nk tukar sbb ni hadiah kawin dr adik kesayangan.oven tu pun syg nk tukar merah sbb hadiah dr mama..😍😍

Tq abah uzmazwa bg support umi siapkan smlm jagakan anak2..abah kata umi gigih sbb details sngt buat bnda alah ni..nmpk senang tp x pun..dr pukul 3 petang sampai ke 12mlm siapkan 1 dapur yg 2 bahagian tu..😚😂



ni gmbr sebelum dan selepas..


tadaaa..gmbr full..



wallpaper tu cikmah beli dekat kaison je...ada 3 design ala2 mcm ni...tp ni paling sesuai..sbb ada lagi 1 warna biru n teal xsilap..

so xnk lari bnyk dari merah..amik design yg ni...

alhamdulillah..sngt puas hati skrng ni,,,sedap dah mata memandang..

mood nk memasak tu mmg ada je selalu..cewahhh...

TQ

PUAN MAH

Monday, 17 July 2017

syukur kali ke 3...


selamat pagi..

cerita beberapa bulan lepas..dah share dekat ig dan fb...kali ni baru sempat nk share dekat Blog...

ni lah juga sebab cikmah xupdate lama..hehe..

xle tgk hp n laptop sngt..mmg rasa nk muntah je...alahai..so mmg slow sngt semua benda..bisnes2 pun tertangguh..

alhamdulillah syukur..

pregnant utk kali ke 3..



semoga perjalanan pregnant kali ni dipermudahkan...

cerita tentang alahan..xla seteruk masa azwa & uzma dulu..ni agak coollah juga..masih terkawal gitu..

alhamdulillah..adik baby paham sngt sbb ada kaklong & kakngah yg umi kena jaga..

bab2 mengidam pun xbanyak..biasa2 je..

syukur sngt2...

TQ

PUAN MAH..

Friday, 14 July 2017

Laundry area di rumah

SELAMAT PAGI.

hari ni share tentang deko rumah pulak..

lama menyepi kan..mcm2 dah buat...nk menaip tu yg xmenyempat...


'Die' pun nk beraya juga..😂😛

Kasi pkaikan baju raya barulah utk die..hahaha..lebihan wallpaper bilik kerja..

Dah nmpk lusuh dah warnanya..hampir 5 tahun berkhidmat..dah beberapa kali buat 'hal'..hahaha..tp masih bg die peluang..dulu masa kat rumah sewa letak kat luar je..kena hujan panas..kesian die..ni dah dok dlm..bg cantik2lah die..kot bertahan 10 tahun lagi kan..sempatlah tunggu bonus abah ke 10 nk beli mesin basuh idaman umi tu nanti 😂😎

Berpeluh2 juga nk menyiapkan ni..sbb bdnnya bulat..bukan petak...lagilah mencabar..mcm biasa benda2 mengarut n details ni umi kenalah buat sendiri..hahaha..xkose abah nk layan..abah jagakan anak2 pun cukup bahagia dah tau..😘😍

Selamat hari raya utk DIA 😄





Ruang mendobi pun kena gak makeup cantik2 juga..baru smngt nk basuh kain...ewahhh..gaya mcm basuh guna tgn..

Heroin utama dah makeupkan baru baru hari tu..maintain cantik sampai skrng..hehe..

Pokok cili tu slalu beralih tempat..kejap meja mkn..kjp kat ruang dobilah..kesian die..

Tq abah uzmazwa...susah2 pasang ni sampai 2 3 pg...pasang tahun lps..ni br nk share..haha 



sambil tu share fullview ruang mendobi ni.ada kawan request nk tgok .comel je..muat utk 1 mesin basuh je..sbb tu kena ada rak letak atas tu..so jimat ruang yg comel ni..anak2 pun xdelah dok main bahan2 xsepatutnya..

Dulu rumah ni sampai tingkap tepi tu je..tp owner lama dah extend habis kebelakang..so wujudlah ruang comel ni..😍

Simple je..puaskan hati & mata sendiri je..😍😛

Cat tu yg asal..xde buat ape2 lagi kat ruang ni..nnti2lah buat..nk duduk sini lamaaaa lagi kan..rumahku syurgaku kan..insyaallah sampai akhir hayat..



alhamdulillah..dah happy sngt dengan ruang ni..adalah sikit2 nk tmbah..tp xurgent pun..cewahhh..nnti klau jumpa idaman hati baru tmbah,

TQ

PUAN MAH

Thursday, 13 July 2017

Bersih ke sayur kita beli tu??

selamat pagi...

bersiaran tentang YLEO pulak..

mari cerita tentang pembersih sayur dan buah..



Habis tertanggal semua yg xpatut tu
#########################


Ni sngt bagus!!setiap dapur kena ada 1 ni...setiap kali basuh sayur2 n buah2 yg beli tu mmg kena pkai ni..kadang tu kita basuh gitu2 je nmpk mcm bersih kan..sbnrnya x tau..bila ada ni..korang akn nmpk perbezaannya..nnti cikmah share bezanya k..

Tgok yg ni nmpk fresh je kan..nmpk sihat je..nk makan pun tmbh2 selera tgok..

Cikmah hari tu redeem je..senangkan..YL mmg suka bg free je kat member yl..korang nk free juga pun boleh..meh join jadi member..

Klau nk try THIEVES..pencuci sayur n buah2 ni..meh whatsapp 0177626152..cikmah bg free skali sample ape yg ada ni..jgn lmbt tau..



TQ

PUAN MAH

Wednesday, 12 July 2017

selamat hari raya 2017

pertama kali..maaf sngt2 lama meninggalkan blog...

rindu sngt nk update..tp mood sngt kelaut...t cikmah cerita kenapa ek..

n melayan 2 puteri tu..mmg xmenyempat nk update langsung...fuhhh..makin mencabar..sorang nk menekan..sorang nk tgok gmbr lah,,,mcm2 lah.

SELAMAT HARI RAYA diucapkan utk semua rakan2 blogger..

maaf atas salah silap..maaf juga lama xberkunjung kat blog korang2...


tahun ni team raya kl..horey2..tu yg paling best...mestilah..raya dengan family sendiri..mmg meriah betullah kan...klau kat kg en suami..biasa2 je,,,

tahun ni pilih warna merah membara tu..

baju anak2 lama giler dah beli...usha2 inline kenaya nyonya tu mahalnyalah...saiz baby pun sama je RM100 ++ juga..alahai.mcm xberbaloi rasa pulak..

so masa g MELAKA tahun lepas..hujung tahun yg ada family day tu..terjumpa kedai yg jual baju kebaya ni..tnya2...skalinya RM50 je..woww..ape lagi..rembat teruslah jawabnya kan...xle membazir..hahaha..

baju en suami beli dekat gene marino..harga pun okey sngt RM129..berbaloi sbb kainnya cantik bagi cikmahlah...

yg baju cikmah ni mmg last2 minit carinya..alhamdulillah jumpa..dekat butik2 kat aeon shah alam..alhamdulillah hrga pun okey sngt rm129 juga..

selesa sngt..utk anak2 mmg selesa lah sbb kain tu jenis jarang kan..tp cikmah pkaikan singlet utk mereka..xla panas..elok bertahan sampai maghrib gitu g beraya..hehe...

insyaallah nnti cikmah terjah blog cantik manis pulak ye..meh2 komen2..t cikmah g usha ye,,

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 3 May 2017

Mencari magnet rezeki

selamat pagi...

moga semuanya murah rezeki hari ni dan hari2 akan dtg..lagi2 yg berbisnes online tu...

antara eo2 yl ni..ada 1 eo namanya ABUNDANCE...nama popularnya MAGNET REZEKI tau..

cikmah dah cuba...alhamdulillah sngt...ni antara yg cikmah bg FREE masa ada sharing dekat rumah adik ipar...bestnyer lah sharing ada TCER WATIE dtg...


pape pun bila cantik manis pkai ABUNDANCE ni...niat tu yg paling2 penting ye...cara2 nk pkai ada beberapa cara..klau dah beli..baru cikmah bgtau cara2 nk pkai nya..baru lagi best nk share cerita itu ini kan..

Alahmdulillah..rezeki kesihatan..rezeki dlm bisnes..rezeki anak2..semakin luas..Allah bukakan jalan..syukur sngt..

nk cuba meh whatsapp cikmah 0176626152

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...