Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 30 September 2015

2nd pregnancy: Rezeki adik azwa..free scan..


selamat pagi semua..

alhamdulillah...dah 5 bulan lebih dah...syukur diberikan peluang kedua ni...

group ni kawan cik mah yg perkenalkan...so terus join n xlama lepas tu dpt call n free scan...alhamdulillah..rezeki adik azwa..


inilah rezeki kan..kita xtau yg Allah dah tetapkan...dari dlm rahim Allah dah tetapkan..

mehlah ibu2 join group ni...bnyk gak benda2 br tau tentang scan2 ni...Group di facebook ye

SONOWORLD:KESIHATAN & KEHAMILAN.

terima kasih sudi memilih cik mah utk free scan ni..

cik mah dapat free scan ni masa 18 minggu...free scan ni utk memberi peluang dktr2 baru belajar cara yg betul utk scan sebenarnya...seronok..sambil tu kita ibu2 ni pun belajar juga...

yg bestnya..dpt gak sehelai gmbr adik azwa..

then ada gmbr2 3D...pastu ada video juga..dapat CD tu..walaupun free tau..bgus kan...

tadaa...secara exclusivenya..cewahhh..



moga adik azwa dipanjang umur n diberikan kesihatan yg baik..

oh ye...masa scan ni..uri cik mah di bwah...so kdng tu mmg cik mah sakit kat bahagian bawah tu..sbb bby menekan kot...tp dktr kata awal lagi..ada peluang lagi ut baby bergerak2..air ketuban semua okey je..

tp baby sedikit besar dari umurnya...so mungkinlah nnti kot kan bby keluar awal sama besday ummi kotnya..hahaha...cewahhh..perasan je...xkisahlah syg..jnji kamu sihat n seronok dlm perut ummi..


oh ye...cik mah masih lagi sakit bahagian punggung n pinggang,...mengembang betulah gamaknyer..hahaha...tp dah semakin kurang...mmg berbeza betul masa sebelum n semasa pregnant punggungku..hahaha...

okeylah..ni je lah dulu wat masa ni..t kita sambung lagi ye..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 29 September 2015

2nd pregnancy: Persiapan bermula di SUPERMAK..

selamat pagi..

lama rasa xcerita pasal adik azwa kan...hehe..maaflah adik..ummi bz mcm2 ni..kerja keras sblm bercuti pantang nnti...

memula adalah sikit blur nk beli ape sebenarnya..memandangkan bj semua ada...bj serius bnyk dah kot...mmg xnk beli bj lagi..sbb bj azwa mmg bnyk masa kecik2 n pkai kejap je...lagipun warna selamat biru je cik mah beli dulu tu..

tp nnti insyaallah akan beli juga sehelai ke 2 helai utk meraikan adik azwa lahir..kenallah adil kan..

so konon2 nk g marissa shop kat shah alam..skalnya xsempat..maybe next timelah kot..sbb rushing2 hari tu...

so teringt ada kedai supermak area2 rum,ah je masa tu..dekat sri rampai..k lah..g menyinggah jp masa hari ahad 6/9 lepas....

nk tgok2 ape yg boleh beli..hehehe...senarai tu ada dah..so okeylah cari mana jumpa beli dululah..


tadaaa...kali ni warna selamat pilih warna hijau pulaklah...jumpa comfoter mcm azwa dulu...huhu..xshare ek gmbr comforter azwa dulu..hehehe...maaf..masa tu beli kat GM RM75..yg ni RM130..tp lagi besar n jenis kain nmpk lebih elok dari yg azwa punya sebelum ni..pilih2 berkenan yg ni...

then beli bantal karipap adik azwa 1...yg ada 2 dah..tp dua2 dah kuning walaupun ummi dah basuh berkali2..sbb kaklong azwa tdo peluh2 bertanda habis..hahaha...so ni keeprluan kena beli...RM15..

pastu beli tungku baby...dulu xbeli pun..lupa..mama wat kan je..kali ni belilah..kesian mama...RM10..

pastu hajat nk beli topi tercapai..comel sngt RM10..beli 2...yg sebel;um ni..ada 3 dah..so cukuplah kan...xle bnyk2 nnti xpkai pulak kan...

pastu masa kat kedai biasalah azwa wat havoc die tunjuk2 comel tu..hehehe....masa nk blik anak owner supermak pnggil nk bg azwa topi tu yg azwa pkai tu...

comel sngt..le pkai dua2 arah tau...

TQ sngt2 sbb bg free gift topi ni skali...

so setakat ni..ni je dulu persiapan adik azwa..nnti kita sambung lagi k..

TQ

PUN MAH

Monday, 28 September 2015

Pretty princess zara

selamat pagi..alhamdulillah...

pertama skali syukur atas rezeki ini...

serius masa ayah mesej gtau ada surat samp[ai...ckp nnti cik mah g amiklah...tetiba ayah whatsapp gmbr surat n nmpk eh dari karangkraf n ada tulis tgn PA&MA..

Teruslah excited n suruh ayah buka...ayah pun bc..masa tu blur..ape ke die..prettyprincesszara ek..terus suruh ayah snap gmbar surat n terus buka ig n fb cari..hehehe...

ooo..ni rupanya ada contest yg cik mah join masa bulan januari lepas dekat majalah pa&ma..alhamdulillah rezeki azwa menang tudung bby...RM100 tu bnyk kan...dapatlah 4 helai tudung..tmbh sikit RM23..horay2...


so masa tu ushalah fb PPZ...n nmpk nk cari model baby utk tudung baru mereka...so cik mah tnya abah azwa n abah azwa benarkan...so trylah whatsapp gmbr n tnya...alhamdulillah...dapat utk screening photoshoot masa 8/9 yg lepas..yg follow fb n ig cik mah mesti tau...


ni gmbar owner ppz share dekat pages..nmpk ummi bersungguh kat situ nk menyuruh azwa beraksi..hehe...alhamdulillah..awal2 tu nebes gak takut azwa xmo nnti...

tp syukur sngt..azwa beraksi ngan jayanya...sngt excited lak tu..hehehe...suka sngt die...tudung pulak tu kena ngan bj die...

pling best sbb azwa pndai tiru gaya kita wat...suka owner tu tgok die beraksi...



tadaa...ni gmbr tok ayah azwa snap masa azwa ngah screening photoshoot tu...

n alhamdulillah...xsampai sehari lps tu..owner ppz mesej gtau azwa terpilih jadi model tudung bby mereka...alhamdulillah rezeki....syukur sngt2...

eh,...anak ummi dah mula bekerjalah..hehehe...


nnti cik mah share lagi ek tudung yg azwa dpt tu..

TQ

PUAN MAH


Friday, 25 September 2015

Kertas kraft sebagai label...

selamat pagi...

ni hasil dari kertas krft yg cik mah jual ye...hasil2 ni dari DIY customer cik mah..terima kasih sngt sebab sudi share..

yg ni sebagai label utk nursing cover...

pada yg nk dptkan nursing cover ni le r cari kat ig MR.REDZ ye..

nmpk kan kertas kraft cik mah disitu..




yg ni guna kertas kraft 175gsm..selmat utk digantung mcm tu..kertas 175gsm ni agak tebal juga mcm manila tu..so sesuai utk kad kahwin...

so..klau cantik manis nk dptkan kertas kraft jgn malu2 whatsapp cik mah ye..0176626152...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 23 September 2015

Barut baby corak kotak-kotak..

selamat pagi..

alhamdulillah..masih berkesempatan menulis lg...hari ni nk share DIY barut lagi..lama dah ni..tetiba teringt x share lagi rupanya..ish2...

ni dulu ibunya tempah tasbih tau dengan cik mah...skrng tempah barut pulak..wah2..terharu cik mah tau...

ibu baby request xmo corak kartun2..nk abstrak n simple je..

so cik mah p lah cari kain..n yg ni terus pilih n whatsapp ibu bby gtau..n ibu baby setuju..so cik mah beli n teruskan menjahit..



semuanya ada 5 pcs...ibu baby nk barut tali..tadaaa....nmpk lembut je kan...alhamdulillah ibu bby suka n selamat dah pkaikan kat baby...

moga2 baby mebesar dengan sihat dan bjak ye...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 22 September 2015

Doa pilihan utk anak-anak...


selamat pagi...ingt lagi x???

cik mah pernah buat doa2 ni utk azwa...beberapa bulan yg lepas...boleh tgok entry ni ye..

alhamdulillah...citer jp lah perkembangan azwa...azwa sudah semakin paham..makan..masuk tandas n tdo semua kena doa...sekarang ni blaja pun ada doa juga..azwa dah start belajar..alhamdulillah..

ni cik mah dpt tempahan dari kawan cik mah...utk anak lelaki..blur juga masa tu nk wat mcm ne..sbb lelaki xkan nk bunga2 kan..hehehe...skali jumpa nombor ni..okeylah..sesuai sambil doa..sambil tgok nombor2 ni..

semoga rizqi nnti semakin bijak n soleh ye..hafal doa elok2 ye..





cik mah kumpul2 koleksi doa dlm google ni..sana sini..yg azwa punya dulu pkai flash card..ni cari lg flash card tu xjumpa pulak..huhu...

so tq pada google pd yg sudi share..


ni ada 8 koleksi doa pilihan utk anak-anak...oh ye..xtertinggal juga doa naik kenderaan ye...azwa ngan orng2 kat luar pun kena tadah tgn klau die nk blik rumah..lagi2 mak tok n tok ayah die..hahaha...mana ntah style die tu..

oh ye..pada yg nk tempah boleh je..cik mah buat biasa2 je..utk bantu ibu2 menarik perhatian anak2 kita supaya excited utk berdoa...klau nk tempah..whatsapp ye..0176626152..

TQ

PUAN MAH

Monday, 21 September 2015

Aksesori Tasbih..

selamat pagi..ni teaser je...haslnya insyaallah cik mah akan share nnti ye...dah selamat pun sampai pada tuannyer..syukur..

300pcs tasbih cintaku beserta kotak tag n riben..


oh ye..klau ada yg nk dptkan aksesori ni..boleh whatsapp cik mah ye..0176626152..

TQ

PUAN MAH..

Friday, 18 September 2015

Kaffarah dosa...

selamat pagi...

rasa lama xshare...lama x muhasabah diri..sambil menaip ni sambil muhasabah diri..



ujian akan dtg kepada sesiapa shj yg Allah kehendaki...dan ujian juga dtg pelbagai bentuk...mcm2..ada diuji dengan kesihatan yg baik..kesakitan..kekayaan n kemiskinan...dan mcm2 lagi...

cara kita menghadapi ujaian itu yg Allah lihat..sbb Allah pasti akan berikan ganjaran atas semua itu akhirnya..klau bukan didunia ini..pasti di akhirat kelak..ALLAH maha adil...

anggaplah ujian ini dtg kepada kita ats kaffarah dari dosa2 kita yg lampau...bnykkan kita muhasabah diri dan bersabarlah dengan dugaan allah...

jgnlah sekali2 kita mengeluh...itu tandanya kita tidak redha dgn ujian allah...

apapun pada cik mah...bersyukur lah..bersyukurlah..bersyukurlah...sedikit reeki dan ujian yg allah bg ini buat kita lebih dekat padanya...sentiasalah ingt padanya dan sama2 lah kita berubah pada arah yg lebih baik..insyaallah...

peringatan buat diri sendiri...

TQ

PUAN MAH..

Thursday, 17 September 2015

Sanrio hello kitty town..

selamat pagi..teaser dululah ye...gmbr xedit2 lagi...sekian lama sebenarnya nk share...



ni masa g hello kitty town seminggu sebelum puasa yg lepas...


berbaloi masuk kat sini sebab azwa sngt minat dengan hello kitty n mood die sngt2 baik..insyaallah cik maha kan sharekan aktiviti kat sana nnti ye..


nntikan update ye..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 15 September 2015

Borong baju di dewan beringin...


selamat pagi..

ni kawan cik mah gtau..xde banner ke ape ke..die tau dr mana pun lupa nk tnya hari tu...xingtlah rasanya sebelum puasa kot..

dewan beringin dekat sri gombak..

katanya ada sale baju2...

bila g tu..bukan je baju baby2,,mak baby..bapak baby..semua ada..mcm lengkaplah..sales dari the store..

ae lagi..mmg serang bahagian bj azwa je...

sbb t-shirt abah azwa dah ada pun masa tu..cik mah xde ape nk cari pun..so belikan utk azwalah...

masa ni tgok saiz besar2 juga..okeylah ada sampai 5 6 tahun tu...7 8 9 tahun pun ada je...

so pilih2 yg bawah RM15 sehelai..hehehe..

okeylah harga lepas diskaun bnyk tu...



cik mah xingt berapa helai ntah cik mah beli...tp total tu xsampai pun RM170...tp bnykkan tu..tu siap lipat  n bj sepasang..ada gak bj jalan..yg biru tu gaun...suka sngt..mamalah suh beli..tgok hrga RM84 mcm tu..lps2 diskaun dptlah RM24..perghhh..mestilah amik..budget nk pkai raya haji..skali..eh hari tu muat dah azwa ni pkai..hahaha...saiz 2 tahun...azwa bdn xberapa berisi pun..tinggi je lebih..

pastu bj2 tdo die je..then bj lubang2 tu mmg wajib ada..gaun2 biasa tu dlm RM11-RM15 je..okeylah kan...jenama pun

cik mah mmg slalu beli bj azwa time sale je skrng ni...kumpul2 duit siap2...t ada sale je g...beli skali harung tu dpt bnyk...berbaloi sngt...RM200 tu le dpt lebih dr 15 pasang bj..berbaloi..mcm masa nk raya tu beli kat sogo..seluar jeans 3 jenama polo..bj jenama polo..ada bj anak buah skali..tshirt jenama bear ape ntah..bnyk gak...dlm RM240..berbaloi..sbb jenama polo n tahan lama...mmg beli jenas semua saiz 2 years mcm tu..sbb azwa cepat tinggi..

so..buat mommy2 marilah berbelanja dengan bijak..marilah menabung dahulu n g sales je memborong..hehehe...

TQ

PUAN MAH

Monday, 14 September 2015

Keropok iman cherating...

selamat pagi...

ni nk share masa g cherating bulan 5 yg lepas..tp lupa nk snap gmbr...so masa g lps raya lalu area situ singgahlah nk beli keropok lekor lagi.

masa kami g memula cherating tu..main pilih je..berkenan tgok signboard...alhamdulillah pilihan tepat..n kena selera..sedap pada cik mah n hope sedap pada cantik manis juga...

sorry gmbr dr dlm kereta je..abah azwa g beli...



masa ni beli RM15 yg xoreng lagi sbb nk goreng n makan kat rumah nnti..yummy...ada je yg lain2 produk juga...tp suka keropok die..bnyk ikan n sedap walaupun dah simpan beberapa hari n baru nk goreng..seminggu pun tahan lagi tau..

nk cari senang je..tepi2 jln cherating tu je...klau nk blik kl arah kiri...

selamat mencuba ye..

TQ

PUAN MAH..

Friday, 11 September 2015

Barut baby girl pink tali dan velcro..

selamat pagi..tempahn beberapa bulan lepas..tp sbb duenya bulan 10..so bulan 8 hari tu cik mah siapkan..kot2lah baby nk kuar awal pulak nnti..

tempahan utk baby girl..insyaallah..so uminya nk warna pink n polkadot n campur2...


ni gmbr masa in the making utk baby girl..



alhamduillah kain polkadot pink ada lagi masa tu..

meh tgok hasilnya dulu..


ummi baby girl tempah 6 helai..3 barut tali n 3 lagi barut velcro iaitu lekat2..

seronok pulak tgok semua pink tau...,menaikkan mood betul masa tu..hehe..lagi2 ngah mgandung...semangat tau siapkan...

yg hello kitty tu zwa ckp die punya...die tau pulak bnda ni utk adik..hahaha..mana ntah die tau..pelik juga..maybe sbb kecil kot ek..xpernah pun bgtau..matang betul kamu ni..hahaha..

oh ye..cik mah terima je tempahan last minit klau ada yg nk guna nk hadihkan pada sesiapa..

tp stok kain bergantung pada stok kain semasa ye..

utk tempahan boleh whatsapp 0176626152..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 10 September 2015

Pembelajaran azwa bermula..

selamat pagi..

hari ni share tentang azwa dah mula belajar2...



yg ni flash card suai paan ada 2 gmbr dlm 1 kad...ni cik mah beli di popular wangsa walk..

ajar sikit2 je..2 hr lepas tu azwa sudah boleh ingt n pndai..alhamdulillah..mungkin gmbr tu semua die biasa tgok..so senang die ingt...


ni masa cik mah bz siapkan tempahan barut...azwa kat luar bilik belajar dengan abah die...


masa ni pulak abah die g main futsal n kebetulan masa tu JDT lawan perak..sambil baca buku die g bersorak gol..semangat ye...

buku2 ni die amik sendiri...azwa lebih memilih buku dari mainan die..buku azwa ada bnyk saiz..insyaallah nnti cik mah buat entry buku2 azwa..bnyk sbnrmya buku die...

masa ni juga cik mah tgh nk siapkan barut customer..die xmarah pun..die amik buku die..n buka kat situ n tnya cik mah gmbr ape klau die xtau..klau die tau die akan cakap...contohnya AYAM...tang...means kentang...kut..means biskut...buah...n bnyk lagi...

alhamdulillah..walau ada yg die payah nk sebut..contoh aiskrim..tp bila kita tnya mana aiskrim..die tau..die akan cari gmbr aiskrim tu dlm buku mana pun die tau...



ni ada videoa azwa masa bc buku yg ada bunnyi2 tu...ni tentang binatang...

alhamdulillah...bg cik mah anak akan lebih sennag ingt bila die nmpk benda tu..contohnya katak..sblm ni die xkenal..

blik kg hr tu bnyk katak..so die kenal dari situ..terus beriya sebut katak n kenal gmbr katak...

n bnykkan tunjuk gmbaar dekat die n bnykkan bgtau die itu ini...jgn pernah jemu..ngah makan pun kdng die bw buku..layankan je...die nk blajakan..jgn matikan niat die...

nnti cik mah share lagi ye..

hope dapat bantu serba sedikit..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 9 September 2015

Tasbih budget dalam plastik...


selamat pagi..

buat ape tu?? terima kasih sudi bc blog cik mah lagi...hari ni nk share tentang bisnes cik mah..tasbih cintaku...

ni antara hasilnya..

oh ye..skrng ni kena edit2 sbb ada je yg amik gmbr..huhuhu..hrp xde dah mcm tu,,insaf2lah...


ni tempahan 100pcs warna biru 50pcs n warna kuning 50pcs pulak...fee packing dlm plastik tu cik mah bg...


yg ni pulak warna biru 50pcs n warna peach 50pcs...customer COD masa ni..terima kasih sudi tempah...



yg ni pulak warna peach ala2 pink n purple..semuanya 100pcs juga..

utk bakal2 customer..cik mah terima je tempahan last minit..cuma harga ain sikit n warna bergantng pada stok...selalunya sehari mmg siap dah 100pcs ni...insyaallah..tp klau oder awal..special diskuan dr cik mah...

oh ye..klau nk beli plastik ni je pun boleh je..bnk isi tasbih pnjng pun boleh juga..muat je...

ape2 pertanyaan boleh whatsapp cik mah ye 0176626152..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 8 September 2015

Tali guni utk kad kahwin..

selamat pagi...

ni utk yg mencari tali guni utk DIY kad kahwin atau tq tag atau lain2 lagi..

cik maha ada jual..

yg cik mah jual ni 1 roll 40m ye..klau utk kad saiz A4 bahagi 3 tu boleh dapat 70pcs..


ni masa proses2 nk siapkan tempahan bulan lepas..

nk dptkan tali guni boleh whatsapp cik mah ye..

0176626152..atau le tgok kat page TASBIH CINTAKU..

TQ

PUAN MAH

Monday, 7 September 2015

Kids Paradise utk anak-anak..

selamat pagi...

alhamdulillah diberikan kesempatan untuk menulis lagi...

ni lama nk share...nasib rajin snap gmbr tau..hehe..

ni sepupu cik mah gtau ada tempat main2 kat quill mall kat kg baru tu...dkt kg cik mah lah..masa tu raya kedua..raya rumah pakusu..lps tu lepaak jap quill ngan sepupu..then g lah tgok tempat ni...

pubic holiday nk masuk RM40...utk 1 hari boleh keluar masuk g mkn dulu ke...

klau hari2 biasa dlm RM20 lebih je..

so masa tu belanja anak sepupu sorang RM40..then tgok2 ada annual pass..RM150 utk 6 kali masuk..pk2 okeylah berbaloi..sbb dekat gak klau nk g pun..lagi pun cik mah xde plan nk g holiday lagi sbb dah preggy kan..so okeylah..tempat azwa utk kebebasan die n bg die explore..

masuk ni le ada 2 peneman...masa tu sepupu azwa yg tingkatan 2 teman n jaga amani yg 8 tahun n azwa..ummi n lain2 lepak kat luar je...

memula tu tgok tgok mcm geli2 nk main ala2 pasir tu..lama2 okey..sbb lain dari pasir kot..

oh ye..nk masuk ni kena pkai stoking ye..klau xde mereka ada jual..



ni contoh annual pass azwa..ada lagi 4 kali masuk...


ni pulak azwa masa kat kids paradise quill mall...sakan die tau...2 jam juga dlm tu...xtau penat..ummi ngan abah gilir2 jaga die..perghhh..mmg letih mengejar die...hahaha...tempat ni xluas sngt..ada lagi besar kat the mines..nnti nk try g sana pulak..

bnyk bnda azwa belajar kat sini..mendakilah...melompatlah..gelongsorlah..baling2 bola..main ngan kawan2..alhamdulillah..kdng tu biakan je die..tgok pndai x die bw diri..alhamdulillah..pndai pun...

blik tu lena die tdo..kepenatan agaknyer...hahaha

so..mommy2 le r try bw anak2 ke sini..seronok tgok dieorang main n explore bnda baru...

ni ada 2 video azwa masa kat situ..




ni masa main kereta gelongsor..abah die yg angkat die naik turun..



ni sesi kerehan tenaga..kat sini selamat..semua bnda die balut ngan span tebal tu..so xde masalah klau jatuh...



TQ

PUAN MAH..

Friday, 4 September 2015

Reaksi azwa...

selamat pagi....

ni antara reaksi azwa...die mmg pndailah berlakon tau..bab2 meniru orang wat pe..mmg no 1,....


tiru ummi nk muntah...tiru abah die berdehem..tiru abah lap lantai..tiru ummi masak..tiru umi lipat kain...eh..semua bndalah lah..lebih pda die nk mencuba juga sebenarnya kan...xkisahlah syg..jnji kamu heppy...



ni beberapa reaksi die..

yg last tu..xsedap...sbb makan dekat depan rumah tu xsedap...pertama kali azwa ckp xsedap..ingtkan xtau beza..rupanya tau...hahaha...sebabnya selalu die kata sedap je memanjang..rupanya tau juga ek klau xsedap...bijak2...

anak2 mommy dah pandai wat pe??

mehlah share...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 3 September 2015

Hantaran tunang gold orked..

selamat pagi semua...

ni je gmbr yg cik mahs empat edit2 sikit n amik dai OP bakal adik ipar sikit...ada gak gmbar hantaran yg xsempat  nk snap..mcm kek tu...last minit br cari kotak transparent n baru amik kek pagi tu..

okeylah..ni hasil kerja cik mah utk adik cik mah..

tema ni adik pilih..bunga n hiasan tu cik mah n mama yg tentukan...so mama suka orked..kami amik ordked kuning...n serikan n riben2 hijau n coklat...



ni hantaran coklat..bekas tu bekas cik mah dulu masa kahwin..letak macaroon xsilap..pastu sesaja bg efek konon letak pearl hijau nk naikkan seri lagi...


yg ni pulak kain sepasang utk nikah...


yg bekas cincin ni beli dah siap je...deko2 tu je cik mah buat...


ni gmbar dari OP..terang n lebih jelas...

2 hari je siap..tu pun wat kejap2 sambil melayan azwa nk tu ini n nk tolong..hahaha...

cantik pulak bila tgok warna gold ni...tahniah utk adik ik mah..oh ye..klau nk sewa bekas ni boleh whatsapp cik mah ye cik mah di gombak..ada 9 semuanya...0176626152..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 2 September 2015

Potty toilet utk azwa..

selamat pagi...

cik mah start beli ni masa cik mah perasan yg setiap kali aza nk yak je die akan ckp die nk yak...so..masa kuar g manjaku jumpa benda ni...so trylah beli...

RM10.90 xsilap..lepas je tu...hari isnin...lps sarapan azwa kata die nk yak..terus bw die g toilet n ckp kena duduk kat sini utk yak...die ikut je...n cik mah pun ajarlah die meneran sambil dok tgok sticker hello kitty die kat dinding toielt..happy2 je die meneran...dah sudah die g tau..




oh ye..jgn tinggalkan pulak die seseorang kat bilik air tu...karang terjatuh pulak die ke ape ke...kena duduk depan die pantau die...

petang tu pun die gtau juga bila die nk yak..so mcm biasa cepat2 bw die g toilet...

alhamdulillah...nk yak2 dah lepas...cuma nk buang air kecil je belum lagi..baru2 ni ada gak die ckp nk yak..tp die buang air je...okeylah tu...start masa tu seminggu sebelum azwa setahun setengah...alhamdulillah..xpenat ummi nk rendam CD kamu klau yak..hahaha...bukan payah pun..tp lagi mudahlah dari biasa...

cik mah xde pun target bila nk stop pkaikan azwa pampers n CD...bialah kot die pndai sendiri..ni pun dah bnyk2 syukur dah sebb die dah bnyk bnda pndai...azwa bnyk belajar dr ape die tgok..suka dok ikut2 orng ckp n suka tiru2 ape orng buat...hope nnti le r tolong ummi tgokkan adik die..

mommy2 lain jom share2 cara mommy pulak..

TQ

PUAN MAH



Tuesday, 1 September 2015

2nd pregnancy: Adik baby di bulan febuari..

selamat pagi kesayangan...sudah di bulan september dah..kejap je masa berlalu kan..alhamdulillah sudah 4 bulan cik mah mengandungkan adik azwa...

ni gmbr share hari tu kat ig...share jugaklah kat sini buat kenangan...

syukur alhamdulillah...



insyaallah juga nnti adik baby kaklong azwa akan lahir bulan sama ngan kaklong die feb...xtaulah klau tercepat nnti januarilah...harap2 baby lahir cukup bulan mcm kaklong...

tu gmbr scan masa 12 weeks...dah dapat tgok baby punya jantung masa tu...

berat cik mah pulak masa tu 49KG je...perghhhh...semakin ringan ummi..harap nnti naiklah beratnya..adik baby punya due date sama lagi setakat ni...syukur...tu stoking kaklong ada lebih 1 xpkai masa tu...so teringat n amiklah gmbar..kira 1st hadiah dari kaklong ye utk adik bby...

alahan syukur mmg dah xde dah lps je 2 bulan..masak2 semua dah boleh...bdn pun makin sihat n dah berbisnes seperti biasa dah..

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...