Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 10 September 2015

Pembelajaran azwa bermula..

selamat pagi..

hari ni share tentang azwa dah mula belajar2...



yg ni flash card suai paan ada 2 gmbr dlm 1 kad...ni cik mah beli di popular wangsa walk..

ajar sikit2 je..2 hr lepas tu azwa sudah boleh ingt n pndai..alhamdulillah..mungkin gmbr tu semua die biasa tgok..so senang die ingt...


ni masa cik mah bz siapkan tempahan barut...azwa kat luar bilik belajar dengan abah die...


masa ni pulak abah die g main futsal n kebetulan masa tu JDT lawan perak..sambil baca buku die g bersorak gol..semangat ye...

buku2 ni die amik sendiri...azwa lebih memilih buku dari mainan die..buku azwa ada bnyk saiz..insyaallah nnti cik mah buat entry buku2 azwa..bnyk sbnrmya buku die...

masa ni juga cik mah tgh nk siapkan barut customer..die xmarah pun..die amik buku die..n buka kat situ n tnya cik mah gmbr ape klau die xtau..klau die tau die akan cakap...contohnya AYAM...tang...means kentang...kut..means biskut...buah...n bnyk lagi...

alhamdulillah..walau ada yg die payah nk sebut..contoh aiskrim..tp bila kita tnya mana aiskrim..die tau..die akan cari gmbr aiskrim tu dlm buku mana pun die tau...


video

ni ada videoa azwa masa bc buku yg ada bunnyi2 tu...ni tentang binatang...

alhamdulillah...bg cik mah anak akan lebih sennag ingt bila die nmpk benda tu..contohnya katak..sblm ni die xkenal..

blik kg hr tu bnyk katak..so die kenal dari situ..terus beriya sebut katak n kenal gmbr katak...

n bnykkan tunjuk gmbaar dekat die n bnykkan bgtau die itu ini...jgn pernah jemu..ngah makan pun kdng die bw buku..layankan je...die nk blajakan..jgn matikan niat die...

nnti cik mah share lagi ye..

hope dapat bantu serba sedikit..

TQ

PUAN MAH

3 00 sudi berkongsi cerita:

Aimi Muhamad said...

Pandai kak long azwa. Thaqif pun suka buku gak. dah bosan main nanti dia bawakkan buku suruh bacakan. kalau sebut random lori, bas nanti sibuk dia pergi cari buku transport.kalau sebut apple, banana nanti dia amek buku abc dan camtu la seterusnya.

IMaH said...

Ya Allah..rajinnya azwa. Memang bijak.

Eintan Nurfuzie said...

bgusnye dia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...