Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 29 January 2016

Adik kaklong azwa..

Selamat pagi...

Update dr hp je...

Alhamdulillah..semalam cik mah dah selamat melahirkan seorang lagi puteri  adik kepada azwa...syukur alhamdulillah..segalanya dipermudahkan...

T cik mah story lain ye..



Terima kasih pada yg selalu mendoakan..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 28 January 2016

JMZ family day 2015

selamat pagi...

ni kira ala2 teaserlah kononnyer ye...

xmenyempatlah nk mengupdate blog ni...

lamanyer lah kami xbuat family dah..last buat kat PD..masa tu arwah atok ada lagi..n kakak je dah kawin..kali ni ramai dah ahli keluarga..seronok..berkembang lagi family...syukur...



JMZ...bermakna..Jameah & Mohd Zain..nama arwah nenek n arwah atok..

t lah full story ye...

tema tahun lepas 2015 hijau...buat dari 11-13 dis 2015

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 27 January 2016

Persiapan berpantang dari NAWAL & NR..

Selamat pagi...

ni nk share lagi...last2 minit lagi persiapannya...lebih sikit persiapan umi kali ni..maklumlah anak kedua...badan dah makin2 loose gitu..hahahaha...

yg nawal punya ni lama dah beli..tp xupdate2 lah pulak..so skalikan lah ngan NR punya yg baru beli ni...

tadaaa...



Nawal beauty..

yg ni dari dulu cik mah pkai..herba mandian..RM50..mmg sngt2 best tau...cik mah mmg pernah pkai masa berpantang azwa...sedapnya..segar sngt2...so teruskan pkai yg ni sbb dah serasi..tahan lama pulak tu...segengam le masak n guna bnyk kali..sampai cantik manis tgok warna mcm nk hilang2 dah tu..so tambah lah lain ye...

then yg produk baru pulak Natural rose water...ni beli sbb xnk muka suram2 t masa pantang..hehehe...cewahhh..acah2 nk jadi mcm kajol lepas pantang...penangan diwali gitu..hehehe...so nk try natural rose water...RM50 juga...t cik mah review mcm ne ek lepas pantang..insyaallah...

NONA ROGUY

yg ni mama ingtkan untuk cari makanan tambahan dalaman....masa azwa cik mah just makan gamat je...so kali ni tambah lagilah..kena ada stamina lebih sbb ada kaklongkan...nk melayan die lagi...hehehe...so umi kena cepat2 kuat n bertenaga slalu...hope akar herbanika n phytonatal ni boleh membantu..dari banyak2 review kawan2 bagi tau..semuanya ckp best sngt...so cik mah yakin utk cuba..hope serasi ngan cik mah nnti...t cik mah review skali ye...

k..sampai sini je dulu..tq semua

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 26 January 2016

2nd pregnancy : checkup kali kedua di hospital al islam kg baru.


selamat pagi...dah checkup kali ketiga dah sebenarnya..tp biasalah..cerita lmbat menyusul..hehehe...

ntah dah bersalin belum cik mah ni..hahaha...nk tau kn tunggu ig atau fb updatelah..blog slalu pending je...ye lah dah schedule siap2 kan..

ni al kisah checkup bulan dis yg lepas..

caption dari IG.

Alhamdulillah...#kaklongazwa br blik teman umi g checkup adik bby...dktr kata adik sihat.kaki adik pnjng..ewah2..kuat menendang patut pun...edd adik tukar dah 2 feb pulak..hehehe...nk sama ngan umi pulak ye adik...siap sedia ye abah @mat.pen ...umi...adik n kaklong nk tuntut hadiah...feb is coming soon!!



alhamdulillah...checkup semuanya okey sngt...appoiment kali ni dah xmcam dulu tu..lama benar tunggunya..ni kejap je rasa..alhamdulillah..ada peningkatan...

appoiment pukul 3 petang..xsempat makan masa ni..huhu...tp dah makan gula2 dulu..okeylah kan..hehehe...excited sebenarnya..minggu checkup tu 20-22 dis tu..cik mah kerap sakit...sakit pinggang n baby mengeras betul..huhhh...lepas dah checkup..alhamdulillah..amboi..nk suh tgok adik baby lah tu kan..hehehe..pandai die..

berat masa ni 2.4 kg adik baby...umi pulak 55 kg je...xnaik bnyk sngt kali ni...alhamdulillah..harap senanglah nk kurus balik nnti...hahaha...

kaklong pun dah xsabar nk tunggu adik die kuar dah..amin2..moga segalanya dipermudahkan hendaknya...

TQ

PUAN MAH

Monday, 25 January 2016

Homemade playdough utk karipap azwa..

selamat pagi...
buat ape tu...?selamat bersarapan..

jgn terkejut tau..semua2 yg ada adalah schedule entry..kot2lah terbersalin awal..terkejut pulak korang cik mah ngadap komputer lagi ke??hahahha

2 3 minggu ni semangat nk DIY tu membuak2 ..ada je idea nk buat...kadang tu xreti pun nk buat..main belasah je...

ni pun hasil tunjuk ajar dari blogger isma..tq sngt2..sudi share kan...

ni antara bahan2 nk buat playdough...insyaallah selamat utk anak2 kita...isma kata die buat masih latgi tahan dah 8 bulan..bgus tu..

sebagai percubaan..cik mah buat 2 warna je dulu..pink n oren...



tepung..air..garam..cream of tartar..minyak sayuran n pewarna...


lenguh gak nk menguli bg sebati warna2 ni semua...


tadaaa..ni gmbr kaklong yg sngt suka buat karipap...azwa sngt suka main playdough ni..sebelum ni die amik tepung karipap maktok die je..so skrng ni dah ada ni..bila2 je boleh main..horay2..xdelah die kacau mak tok die je..hehehe...

then cik mah belikan alat2 nk menguli tu kat ikea...agak mahal..tp berbaloi bila tgok hasil dari kaklong..alahai touching nyerlah..pandai die tiru gaya mak tok die buat karipap tu..hehehe...




cewahhh..kasi video 1 lah..lama xshare video kaklong...

sambil tu nk promote kan bisnes isma..isma ada buat jualan playdough ni tau...ada 5 warna tu..cantik sngt kan...so sesiapa nk order le r like page isma...



nama page seperti tertera..boleh cari kat FB ye..

ni link blognya  ilyamaisara.blogspot.com

TQ

PUAN MAH




Friday, 22 January 2016

12 RABIULAKHIR 1437 H genap 2 tahun..


selamat tgh hari..

pagi tadi dah post kat ig n facebook..

ni sempatkan juga nk taip entry utk kat blog sebagai kenangan...

alhamdulillah..hari ni 12 rabiulakhir ikut tahun islam...

genap sudah kaklong azwa 2 tahun...syukur sngt2 ya allah..

dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki..diberikan kesihatan yg sngt baik n sngt mudah utk dijaga...

azwa seorang anak yg sngt matang pada cik mah..sngt memahami situasi kita yg dewasa ni...kadang2 sampai touching2 umi dibuatnya...

alhamdulillah juga..azwa ada ibu n abi yg syg sngt pada azwa..

gmbr ni gmbr aqiqah azwa yg lepas...sj gabungkan n share lagi...rindu dah kat die masa kecik2..hehehe


moga dimasa hadapan azwa akan semakin bijak membawa diri...pandai layan adik nnti..hehehe...le tolong2 umi jaga adik...

permata hati pertama umi n abah...

terima kasih atas anugerah ini n lahir sbgai anak umi n abah...

terima kasih aunty2 semua yg slalu komen2 kat blog umi n bc cerita2 azwa...syg aunty2 semua juga...

TQ

PUAN MAH

#SUAMIKAMIKURSUS

selamat pagi...

cerita hujung bulan 10 yg lepas..

boleh pulak kan kebetulan...sama pulak tarikh suami kami kursus..hahaha...so apelagi..ummi ibu n azwa bertigalah...

hari 1st tu ibu ajak jln2 dekat nu sentral dekat ngan opis ibu azwa..so cik mah n azwa nik train dari taman melati ke kl sentral...


makan2 dekat food court nu sentral..tq ibu belanja..pastu jln2 pusing2 nu sentral..


dah penat tu..singgah minum2 kat cofee planet pulak..yummy..choc blebded tu sedapnya..xhbis tau minum..bw blik simpan peti..sambung esok minum..hahaha..RM15.90..tp berbaloi..sedapnyer...sedap buat peminat coklat seperti cik mah...


pastu masuk FOS..jumpa sweater comel ni...belilah utk azwa..lama dah xde sweater utk die..yg ada dah xmuat..azwa semakin bambam...





kesana sini naik turun escalator..ibu lah dukung azwa..umi xlarat dah..mengah dah...hehe

hari kedua pulak..kami ke jusco wangsa maju..lepas ibu blik kerja..amik ibu kat train...g jusco sbb ibu nk cari hadiah bby utk anak buah abi azwa..

tadaaa...masa ni 6 bulan dah..sudah nmpk dah baby bump..ehhehe...


pastu makan2 kat nando..lama betul xmakan kat nandos..sedap pulak skali skalal ni..heheazwa makan kids menu...suka die lagi2 ada buah..peminat tegar buah..



penat2 jln..ibu azwa belanja aiskrim baskin ...amik yg ada pisang tu..amboi..azwa lajulah die,..mmg die suka gak ngan pisang..semua buhlah die suka...beli 1 je..kami share bertiga..hehe...saja buat2 hilang puas...

pling klaka..sj je wat #suamikamikursus...

boleh pulak ramai yg bc..#suamikamikurus..hahaha...klaka betul..

tq ibu sudi bermalam dirumah kami n teman kami jln2 juga...tq layankan azwa ni..hehe

Love u my BFF..

TQ

PUAN MAH


Thursday, 21 January 2016

Azwa ulangkaji lagi...


selamat pagi....xlama je lagi..klau xbersalin lagi lah,...

entry mcm biasa mmg dah schedule siap2 dah pun..hehehe...

hari ni xde cerita sngt..nk share video kaklong azwa je masa bulan 11..hahaha..lama umi peram kan..ehhehe...jgn marah...




azwa mmg seorang yg sukakan buku..sngt sukakan...seronok bila tgok die boleh menghadap buku lama2 kat meja die tu...g mana2 pun klau rumah orng yg dicari bnda2 yg boleh bc..klau ada buku budak2..tu mmg tarikan utama die...tu mmg cik mah lama dah perhatikan..so mainan die xdelah bnyk pun...klau ada pun mcm lion fisher tu..basikal..kereta askar ape ntah nama..abbah die beli yg boleh naik n isi barang tu...tu je...blik2 die akan cari buku..so ulang kaji je lah selalu kerjanya..hehehe...

semoga terus rajin n menjadi anak solehah ye sayang...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 20 January 2016

Pillow box dari kertas kraf


selamat pagi...cerita krabi tamat sudah...

so cerita tentang bisnes sikitlah ek..entry siap schedule dah sebenarnya..
ni customer cik mah share ..hasil dari kertas kraft..

alahainya..kreatif sngt kan...dari kertas kraft jadikan pillow box n letak gift dlm tu...azie kata die letak perfume comel2 dlm tu..tokey perfume...hehehe...



kreatif sngt2 kan...pillow box yg diy je...


ni cik mah dpt dari fb azie...dlm proses gitu...1 a4 tu boleh dapat 4 pillow box ...suka sngt idea ni...hrp dapat bntu cantik manis yg lain utk diy n berjimat juga...

nk dptkan kertas kraft boleh whatsapp cik mah ye 0176626152

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 19 January 2016

Big Sister to be!!!


selamat pagi aunty2 semua...

alhamdulillah...

hajat umi nk buat maternity photoshoot utk adik baby berjalan lancar walaupun adalah dugaan sikit2..hehehe...

ni kira teaserlah..bnyk lagi nk share sebenarnya..tp t lah ek..xsempat nk karang panjang2..lagipun gmbar ada kat abi lagi..ni ada beberapa yg abi post kat fb..so umi updatelah kejap...


big sister to be!!!!

ramai kawan2 cik mah tnya tentang rambut azwa...hehehe...

xtau nk jawab mcm ne...mmg semula jadi mcm tu...mmg warnanya oren begitu..xde uminya nk warna2 kan pun...

paling klaka..kebetulan pkai gaun oren..lagilah nmpk sama ngan rambut die tu..minah salleh manalah ni kan...

sengih tu mmg kaklong excited sngt...ckp je terus le wat muka gitu..ish2...pandai awak ye..n pndai gak abi die laju je snapkan pic comel kaklong ni...

geram umi tgok awak tau syg..

hope dapat bg idea aunty2 yg nk buat maternity photoshoot nnti..t cik mah share lagi ye...

TQ

PUAN MAH

Monday, 18 January 2016

300pcs lagi tasbih budget & kotak

Selamat pagi...

ni teaserlah dulu ye..

t full cerita cik mah update..alhamdulillah selamat dah ni COD dgn customer..customer dari melaka..lama dah die order dari bulan 3 lagi tau..lama kan..

so..dapatlah cik mah bg harga murah2 utk die..



warna pilihan campur2 je..xkiah katanya..so senanglah cik mah nk buat..


ni masa proses nk packing2 masukkan dalam kotak plastik..

utk tasbih yg di tempah ni..skali kotak..tasbih budget..tq tag n riben skali..klau ada warna pilihan pun insyaallah cik mah cuba sedaya upaya tunaikan..

terima kasih atas sokongan..

pape bolehlah whatsapp cik mah ye..

0176626152

TQ

PUAN MAH

Friday, 15 January 2016

kertas kraft utk pin hijab

selamat pagi..

ni bisnes dari salah seorang kawan cik mah...

dekat je ngan rumah cik mah..so COD je hari tu..175gsm 50pcs..

ni lah hasilnya..kawan cik mah jual hijab pin...klau berminat bolehlah follow ye..



nk dptkan kertas kraft mcm biasa...whatsapp cik mah ye..0176626152

TQ

PUAN MAH

Thursday, 14 January 2016

2nd pregnancy: Checkup di Hospital Al islam


selamat pagi...

cik mah dah pilih dah nk bersalin dekat mana...sama juga masa azwa dulu..kami pilih hospital pakar al islam kg baru,kl...

cik mah start checkup masa 30 nov yg lepas...amik petang masa tu..dlm pukul 4..

azwa bw skali sbb abah die ada nk jaga..

kali ni xpkai duit sendiri dulu dah..sbb company en suami dah cover under PMCARE..alhamdulillah..rezeki adik azwa pulak...

masa menunggu xlama sngt pun mcm sebelum2 ni...mybe dulu tu waktu puncak kot ek..pukul 2..ramai orng...

timbang berat..54KG...berat awal preggy 49kg..masa ni 29w 5 days..

xlama lepas tu dapat masuk jumpa dktr..

teka2...

cik mah dapat dktr rosilawati lagi..horay2...dktr ni lah yg sambut azwa lahir dulu...

dktr pun happy sngt dapat jumpa azwa..besar dah katanya...comel sngt...sbbnya azwa pkai tudung masa tu...

hehe..paling klaka dktr kata..pandai awak planning ek bulan 2 juga..hahaha..tergelak kami...rezeki kami dktr...adik nk sama ngan kaklong juga...

then sesi scan nk tgok keadaan baby...

skali lagi..alhamdulillah sngt2..sbb dktr kata uri dah berada dekat atas..elok sngt dah tu..n adik bby memang dah masuk laluan..kepala dah elok dekat bawah...

alhamdulillah senang hati ummi..denyutan jantung semua pun okey...cuma adik menonggeng hari tu...siap tutup ngan tgn lagi xkasi tgok muka die..ahaha..ewah2...

then dktr tgok gak jantina..still sama mcm dktr kk ckp n dktr kat sonoworld ckp..so kami makin yakin..insyaallah...

so..next checkup sebulan lepas tu..masa dis lepas..tu nnti cik mah share ye ceritanya...

kali ni xde booking dah ..sbb semua company en suami dah cover..nk bersalin dtg je nnti..hope kali ni dpt bilik sorang atau 2 orng pulak..sj nk rasa kelainan...hehe..

tadaa...adik baby in the house...


yg atas tu reportnya..

yg bawah tu bahagian tulang peha adik baby...dktr rosilawati pun ckp adik baby bambam..hahaha..xsbr pulak ummi nk tgok kamu nnti syg..heheh...

oh ye..masa ni dapat sampel susu free..ada vanila n coklat 2 kotak utk cik mah..horay2...best..tu yg best tu..hahaha

TQ

PUAN MAH


Wednesday, 13 January 2016

sonowolrd utk details scan adik baby.

selamat pagi..review lagi utk sonoworld..

dulu pernah review utk free scan..ni reviewnya

so..mmg plan masa 28w macam tu nk buat details scan utk adik baby...

memula tu plan nk buat kat klinik ajwa shah alam..tp xde pulak minggu tu..plan2 kena cari lain..sbb malas nk g minggu2 lain..t dah lebih weeks..xbest pulak..so teringt kat sonoworld..try call..

then katanya kena booking online..so cik mah pun bookinglah online..hari ahad pukul 2.30 ptg...

ni antara pakej yg cik mah amik di FB sonoworld..share utk ibu2 semua..


bagi cik mah mmg berbaloi sngt..sbb mmg puas hati..np puas hati??

k ni nk cerita...

sampai2 masa tu dlm 2.20ptg..ada sorang kat dlm ngah scan..tp jp lepas tu dah habis..then turn cik mah..xlama pun tunggu...

alhamdulillah..doktor nama suraya..sngtlah friendly n baik sngt...happy dengan layanan doktor n penerangan yg diberikan jelas skali..

blik tu dapat CD...mak ai...dalam tu ada dlm 80 gmbar..skali dengan video


mmg sngt2 puas hati..azwa n abah die masuk skali..azwa elok j dlm tu..die kan mmg excited nk dpt adik..alahai kaklong...

alhamdulillh...semuanya baik n dipermudahkan..masalah uri bawah yg masa 16w tu pun semua dah okey..uri dah gerak ke tepi..syukur sngt..insyaallah boleh bersalin normal dktr kata...

adik baby tembam..1.2kg masa scan ni..28w..ewah2...xtaulah mcm ne nnti masa kuar...

jantina???

jeng jeng jeng..rahsia dululah...walaupun dah sure insyaallah sbb dah beberapa orng dktr gtau yg sm...

oh ye..nk gtau..setakat ni..mmg cik mah suka dgn mesin ultrasound kat sonoworld ni..jelas sngt n kita2 ni yg biasa2 pun boleh nmpk n phm bila dktr terangkan...

tu yg seronok..xde lah blur2 je masa dktr tunjuk tu...

so..tq pada sonoworld utk servis yg sngt baik..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 12 January 2016

Playpen biru dari QQ baby..


selamat pagi...

hari ni nk cerita persiapan utk adik azwa...

kali ni xbeli bnyk baju pun..n xde pun g expo2..malas pulak rasa..hehe...

so plan nk beli beberapa barang yg mana..masa azwa dulu xbeli pun...

cik mah plan nk beli playpen..sbb masa sepupu bersalin tgok die pkai playpen mcm best je..yg siap ada tempat tukar lampin baby tu...

sbb utama xnk susahkan mama cik mah sngt...n t kalut2 ngan kaklong mesti excited nk tolong maktok die nnti...so plan klau ada yg ni senanglah sikit kerja maktok..xdelah terkalut2 ngan azwa pulak..

so..survey2 sn sikit..cewah..survey online je pun...so...akhirnya tgok kat QQ baby tu ada sale...

tgok pulak ada yg warna biru tu...so ap[e lagi..terus p terjah..dekat ngan rumah..tp nya kan..alaaaaa...masa tu xsampai lagi...

agak geramlah juga..promo dah wat kat website..tp bila g nk beli..brng xde..okey fine..kecewa...so biakan lah dulu...


then beberapa minggu lps tu..tgok ada sale lagi...terus call kedai tnya ada x katilnya..malas pulak nk g lagi tp barang xde pulak..alhamdulillah..brng ada..so terjahlah ngan abah azwa...

tadaaa..ni gmbr amik kat web qq baby..



sm sebiji...senng nk lipat2 n masuk kereta...en suamilah blaja cara2 nya..cik mah tgok2 je..hehehe...

mmg nk cari jenis senang bw travel..kot2 nnti blik kg nnti nk bw ni..snng sikit...


alhamdulillah..blik tu dah try n kaklong azwalah paling2 excited skali..sbb ada lubang bwh tu die boleh kuar masuk..suka die...boleh laras gak ketinggian...ada yg tinggi sikit n rendah sikit..sorry adik baby...kaklong dah rasmikan dulu..hehehe..

oh ye...hrga masa promo RM239..

klau x promo RM499 kot..xsure..kena usha web qq ek..ada 2 warna..biru n pink..tp pilih birulah..umi kan suka biru..hehe...

k lah..ni antara persiapan cik mah utk adik baby...hrp ni bertahan utk adik2 azwa seterusnya..eh...hehe..amin..

TQ

PUAN MAH

Monday, 11 January 2016

Jualan gudang akhir tahun karangkraf..

selamat pagi semua...

entry ni semua cik mah dah schedule siap2 tau..jgn t terkejut pulak tetiba je cik mah terbersalin awal ke..eh2 masih update..hehehe..

ni cerita hujung tahun lepas..

Hasil borongan buku utk #kaklongazwa.smbil2 tu borong buku maktok.n umi juga..bulan 3 yg lepas umi dah borong..umi pesan nnti pandai br umi beli lain..cepat pulak die pndai n kenal..hahaha...so kali ni umi beli buku2 cerita...t kita bc sama2 ye...


cik mah tau pun last2 minit gak...xde pape plan nk g pun..tp alhamdulillah sempat g masa tu..syukur...ada rezeki kaklong nk dpt buku baru..


ikutkan bnyk gak cik mah beli..ada buku utk anak kakak skali..hadiah besday tertangguh..hehehe...

buku2 kecil tu comel sngt...rm2 JE..SENANG N RINGAN NK BW KEMANA2..N GMBR2 MENARIK UTK ANAK2 TGOK N PHM..alahai..tercaps lock..maafkan sy..malas nk taip semula..huhu


ada gak beli buku utk diri sendiri n utk mama juga..n ada gak dapat free gift...best...

n pling best..ada kaunter khas utk ibu mengandung byr...fuhh..memula xnmpk...beratur beriya..skali penat..nmpk ada tulis..terus ke depan..alhamdulillah dipermudahkan..terima kasih ada kaunter utk ibu mengandung...

azwa n abah die macam biasalah lepak minum2 air..hahaha..ummi bertungkus lumus redah ramai2 orng..sebab abah xreti pun bab2 ni..ehhehe...abah jaga azw apun dah cukup baik sngt dah..tq abah...

total2 dalam RM113 je..okeylah...buku ni sampai bulan 6 tahun depan at least tau kaklong..kena pndai...

tp kan..xsampai seminggu pun kaklong dah ingt mana buku ada gmbr stokibng..mana buku cerita bismillah..alahai..terharulah ummi dibuatnya...

rasa bersemangat nk beli lagi..

oh ye..azwa mmg minatnya pada buku...mainan kurang sikit..so cik mah galakkan je lah ape die minat...
n cik mah mmg slalu pun simpan duit skrng ni utk g jualan gudang ke..sale ke...mcm baju2 tu ke..sale pureen ke..sbb sngt jimat walaupun kena kuat meredah ramai orng..n pling2 kena bersabar...bersabar ye..hehe...dah anak 2 nnti..rasanya abah tinggal rumah je kot jaga 2 orng nnti..ummi g shopping sale..hehee

TQ

PUAN MAH

Friday, 8 January 2016

kad kahwin paling jimat..



Alhamdulillah...customer cik mah share lagi...ni dr 200pcs kertas kraft 175gsm...potong 3..boleh dpt 600pcs kad...jimat kan...kertas kraft ni mmg berbeza depan n belakang...utk tempahan boleh whatsapp ye 0176626152..tq sudi share hasil DIY kad kahwin..



kad ni customer cik mah design sendiri..suka sngt tgok hasilnya..mcm2 idea kreatif dari customer cik mah...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 7 January 2016

Suntikan pneumococal di hospital al islam kg baru..


selamat pagi...cerita bulan nov yg lepas sebenarnya..lupa nk update..maafkan sy..bnyk bnda nk share ni...hehehe

al kisah lama dah nk amik ni...tp dok lah tertangguh2 je...n alhamdulillah..rezeki kami..company abah azwa cover utk suntikan ni start bulan oktober..so cepat2 lah amik tindakan utk amik suntikan ini...

cik mah pilih al islam sbb al islam tempat azwa lahir..senang lah n dah biasa ke situ..
sebelum tu dah call hospital al islam tnya details n mcm ne urusan nnti...

just perlukan surat dari KK kata nk amik suntikan ni..then al islam akan buatkn GL utk PM CARE...alhamdulillah..semua urusan dipermudahkan...

memandangkan masa tu azwa dah setahun 9 bulan..so just akan ada 2 kali suntikan...skali lagi nnti masa azwa 2 tahun...

suntikan ni RM240 xsilap...lebih kurang tu lah...

masa nk inject tu azwa okey je..dah masuk jarum meraunglah die kejap..hehehe...pastu okey je die...xde ape pun..

n dktr bekalkan siap2 ubat demam..klau2 nnti demam..

tp alhamdulillah..setiap jenis suntikan dari kk ..azwa xpernah demam..n utk pneumococal ni pun azwa x demam n xde kesan sampingan ape2 pun..syukur alhamdulillah dipermudahkan...

oh ye...suntikan ni utk elakkan jangkitan paru-paru pada baby...



gmbr kalong masa inject tu xde...ni share gmbr kaklong masa lebih2 bijak pandainya..hahaha

Lepas je tgok polis evo...terus #kaklongazwa semangat ngaku die org terengganu gak ikut abah die..hahaha...tu yg muncung kedepan..nk sebut nu.....nuuu..."azwa ank negeri mana???" Nu...nu..nu...muncung sebatu kedepan..hahaha..gara2 polis evo..
😍


mcm2 dah ank ummi ni tau..ada2 je...alhamdulillah..moga sentiasa sihat,.,.bijak n jadi anak solehah ye..

TQ

PUAN MAH




Wednesday, 6 January 2016

Jadual imunisasi baby..

selamat pagi..

ni hari tu masa checkup kat klinik utk azwa..ada kat klinik tampal..blik2 tu ada kawan cik mah share..so cik mah share kat sinilah...

utk ingatan cik mah bersama juga...


hope dapat bantu ibu2 semua juga...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 5 January 2016

Bunga tgn rose utk ros..


selamat pagi..hari tu ada share teaser..lama dah sebenarnya..hahaha..kat entry ni ye

cik mah buatkan bunga tgn roses ni utk kawan skolah cik mah..oh ye..sambil tu ros nama tuan empunya juga...tempah kat cik mah utk jahit manik dekat bj nikahnya..just simple je katanya..so taraaaa..meh tgok hasilnya..





itulah bunga tgnnya n manik2 matching skali dgn bunga di pergelangan tgn bj ros...


rose xkisah pun warna ape katanya..cik mah pilih je..so cik mah pilih warna sweet2 gitu...n alhamdulillah..ros suka sngt...


taraaa..gmbar bunga lagi...

terima kasih sudi tempah dari cik mah...utk tempahan boleh whatsapp cik mah ye 0176626152

TQ

PUAN MAH

Monday, 4 January 2016

Mandi sambil belajar..

selamat pagi...lama dah ni nk share..lama betul tau..

tp asyiklah lupa je nk snap gmbr..kn ada gmbr baru ada semangat nk update..hahaha...

ni nk share tentang mandi sambil belajar...

ni  cik mah mulakan masa azwa dah pndai jln xsilap...dalam 11 bulan masa tu...memula tu beli sticker hello kitty je yg ala2 3d tu..die suka n excited sngt2...



laju je nk mandi bila ckp ada kitty tunggu die kat bilik air...

then up sikit..beli sticker kucing2 tu...tu pun die suka juga...azwa suka kucing..ikut ibu dielah tu kan...

then cik mah beli yg alat muzik tu...xla tampal semua pun..sikit2 je...

oh ye..sticker2 ni bg azwa tampal sendiri je...ikut suka dielah nk tampal mana..kecuali yg kitty besar je cik mah tampalkan...yg lain die buat sendiri...

then teruskan dgn nombor2 pulak..

walaupun xtau lagi turutan no...tp die dah cam n mengenal beberapa nombor dah..alhamdulillah..

masa die tamapl..cik mah gtau no ape..n slalu ulang setiap kali mandi...n die sendiri ingt juga sebab die yg tampal no tu..contoh mcm no 8 tu....then no 5...walaupun terabur n terbalik2...tapi die ingt..ala2 hafal gitu..tp syukurlah...azwa dah kenal...

yg alat muzik macam gitar..seruling pun die kenal gak...die sendiri yg kadang tu bg tau kita...


seronok tgok perkembangan die...

kdng tu nk pujuk mandi sebab air sejuk..ckp je kitty mandi je sejuk..hahaha..sambil umi siram air dekat kitty...teruslah die nk mandi..xle kalah gitu ngan kitty die..peminat tegar hello kitty dah azwa ni tau...

okeylah..tu je tips utk hari ni..moga2 dapat membantu ibu2 kat luar sana...supaya mandi jadi lagi seronok n sama2 dapat manfaatnya...

TQ

PUAN MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...