Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 25 January 2016

Homemade playdough utk karipap azwa..

selamat pagi...
buat ape tu...?selamat bersarapan..

jgn terkejut tau..semua2 yg ada adalah schedule entry..kot2lah terbersalin awal..terkejut pulak korang cik mah ngadap komputer lagi ke??hahahha

2 3 minggu ni semangat nk DIY tu membuak2 ..ada je idea nk buat...kadang tu xreti pun nk buat..main belasah je...

ni pun hasil tunjuk ajar dari blogger isma..tq sngt2..sudi share kan...

ni antara bahan2 nk buat playdough...insyaallah selamat utk anak2 kita...isma kata die buat masih latgi tahan dah 8 bulan..bgus tu..

sebagai percubaan..cik mah buat 2 warna je dulu..pink n oren...



tepung..air..garam..cream of tartar..minyak sayuran n pewarna...


lenguh gak nk menguli bg sebati warna2 ni semua...


tadaaa..ni gmbr kaklong yg sngt suka buat karipap...azwa sngt suka main playdough ni..sebelum ni die amik tepung karipap maktok die je..so skrng ni dah ada ni..bila2 je boleh main..horay2..xdelah die kacau mak tok die je..hehehe...

then cik mah belikan alat2 nk menguli tu kat ikea...agak mahal..tp berbaloi bila tgok hasil dari kaklong..alahai touching nyerlah..pandai die tiru gaya mak tok die buat karipap tu..hehehe...

video



cewahhh..kasi video 1 lah..lama xshare video kaklong...

sambil tu nk promote kan bisnes isma..isma ada buat jualan playdough ni tau...ada 5 warna tu..cantik sngt kan...so sesiapa nk order le r like page isma...



nama page seperti tertera..boleh cari kat FB ye..

ni link blognya  ilyamaisara.blogspot.com

TQ

PUAN MAH




0 00 sudi berkongsi cerita:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...