Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 4 January 2016

Mandi sambil belajar..

selamat pagi...lama dah ni nk share..lama betul tau..

tp asyiklah lupa je nk snap gmbr..kn ada gmbr baru ada semangat nk update..hahaha...

ni nk share tentang mandi sambil belajar...

ni  cik mah mulakan masa azwa dah pndai jln xsilap...dalam 11 bulan masa tu...memula tu beli sticker hello kitty je yg ala2 3d tu..die suka n excited sngt2...



laju je nk mandi bila ckp ada kitty tunggu die kat bilik air...

then up sikit..beli sticker kucing2 tu...tu pun die suka juga...azwa suka kucing..ikut ibu dielah tu kan...

then cik mah beli yg alat muzik tu...xla tampal semua pun..sikit2 je...

oh ye..sticker2 ni bg azwa tampal sendiri je...ikut suka dielah nk tampal mana..kecuali yg kitty besar je cik mah tampalkan...yg lain die buat sendiri...

then teruskan dgn nombor2 pulak..

walaupun xtau lagi turutan no...tp die dah cam n mengenal beberapa nombor dah..alhamdulillah..

masa die tamapl..cik mah gtau no ape..n slalu ulang setiap kali mandi...n die sendiri ingt juga sebab die yg tampal no tu..contoh mcm no 8 tu....then no 5...walaupun terabur n terbalik2...tapi die ingt..ala2 hafal gitu..tp syukurlah...azwa dah kenal...

yg alat muzik macam gitar..seruling pun die kenal gak...die sendiri yg kadang tu bg tau kita...


seronok tgok perkembangan die...

kdng tu nk pujuk mandi sebab air sejuk..ckp je kitty mandi je sejuk..hahaha..sambil umi siram air dekat kitty...teruslah die nk mandi..xle kalah gitu ngan kitty die..peminat tegar hello kitty dah azwa ni tau...

okeylah..tu je tips utk hari ni..moga2 dapat membantu ibu2 kat luar sana...supaya mandi jadi lagi seronok n sama2 dapat manfaatnya...

TQ

PUAN MAH

7 00 sudi berkongsi cerita:

cik hani said...

asalkan senang nak pujuk anak mandi, apa saja ibu akan buatkan ye..

Aimi Muhamad said...

comel.

Nursaila Norman said...

disebabkan lissa suka mandi, bila byk mainan dlm bilik air lagiiiii susah nak suruh dia keluar. huhuhu! tp xpe lah, sbb saila ada baca, bdk2 mudah belajar kalau time mandi..5 hari dlm bilik air pun xpe. sobs! ibu dia yang kembang2 kena air..huu

cik mah said...

@cik hani

kan2,.,.ada je bnda nk bg dieorang tertarik...

cik mah said...

@Aimi Muhamad

tq2...

cik mah said...

@Nursaila Norman

hehehe...yeker...amboi lissa...lama betul die boleh dok bilik air...tp tulah..masa mandi tu masa pling seronok utk anak2 kan...

babYpose said...

Salam tahun baru, tips yang bagus. Lebih menarik utk budak2 ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...