Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 16 December 2016

Cara hilangkan mengantuk..


selamat pagi semua..

alhamdulillah..masih lagi bersiaran hari ni...

ni nk share..cara2 hilangkan mengantuk pulak..

dengan menggunakan young living essential oils..

senang je...

sama ada nk sapu terus kata dahi..kening..tengkuk atau hidung...cantik manis boleh juga hidu terus dari botol peppermint essential oils tu...

ye..namanya PEPPERMINT ...

semua tau kan yg peppermint tu berangin...cikmah serius ckp..mmg bukan peminat benda2 berangin ni...tp..dah lama2 guna YLEO ni..cikmah jadi jatuh cinta terus dgn peppermint ni tau...

hari tu blik penang..bw siap2kan semua EO yg perlu..masuk dalam EOPOUCH yg cikmah buat sendiri..



tadaaa..inilah die..masa ni en suami memandu utk kami blik penng masa tu..so cikmah sapukan sedikit peppermint  essential oil ni dekat area2 yg cikmah ckp td tu..then bg en suami hidu dlm 30saat mcm tu...

ape yg cantik manis kena tau...yg dengan menghidu shj pun molekul2 kecil peppermint ni boleh meresap masuk kedalam salur darah kita tau..itu yg sngt bagusnya young living essential oils...molekulnya sangat2 kecil yg boleh masuk dlm salur darah kita dan memberikan kebaikkan utk sistem tubuh kita..

alhamdulillah..perjalana kami berjalan lancar..en suami xmengantuk langsung [pun..segar bugar mata..kami pun happy je..

ada juga diffuser utk dalam kereta punya..tapi cikmah xbeli lagi sbb tempat nk chareg tu rosak..nnti mmg kena ada jugak tau..sesiapa yg berminat nk try young living essential oils ni boleh roger cikmah..bulan ni cikmah bg bnyk sngt free gift tau utk cantik manis..

oh ye..selain yg memandu je perlukan PEPPERMINT essential oils ni..mak2 yg slalu bermata panda tu pun perukan juga tau..sbb malam xcukup  tdokan..

selain dari tu boleh juga membantu meredakan dan menghilangkan sakit kepala..cikmah mmg bnyk kalimdah pkai PEPPERMINT essential oils je..xde dah makan ubat..tu yg paling best tu..sebab menyusu badan kan..seronok sngt2..

s..klau cantik manis berminat nk try atau nk terus jadi ahli atau nk tambah pendapatan..boleh roger2 cikmah ye..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 14 December 2016

Tema mahsuri anuual dinner

selamat pagi..

cerita tentang family day yg lepas..

dulu masa malam tu just kami buat barbbq,..kali ni buat TEMA sikit..bbq xde..just makan2 dari katering n ada sesi karaoke...


tadaaa...mahsuri moden kami..hehehe..

memula tu cikmah plan nk pkai kebaya skali dgn anak2...alahai..skali masa tu usha2 oig..yg 1 tu ...stok habis..smpai lagi 2w..nk guna lagi 1 w masa tu..k...sedih dah..

jumpa lagi next ig..ok..ada stok n cantik2...RM110 ex pos utk saiz anak2...huarghhhh..anak gegirl 2 orng kot..hahaha...dah RM220...pos lagi..masaklah umi ko ni nak...

then pk2 berjuta2 kali..k..cancel lah..last2 tu...cikmah plan nk tema pelikatlah..

usha2 pelikat pants...k..masa usha ig.ada less 50%..okeylah..hrga asal dlm RM100 mcm tu..bolehlah dapat 4 pasang utk 4 orng kan..anak beranak..

mesejlah intan nama pekerja yg pelikat pants afdlin shauki tu...alhamdulillah baik die melayan...tnya2 ada less x..die kata ada...RM100 utk 3 pasang..

wahhh..ape lagi..tersenyum lebar lah kan...dlm budgetlah sngt kan..

terus nk..tnya2 nk gak sama ank beranak...then mama nk belikan ayah punya..n adik pun nk juga..okeylah..RM200 6 pasang..sngtlah berbaloi bg cikmah..

so..cikmah sm ngan azwa..abahnya sama ngan uzma...

alhamdulillah..kami 1 family besar dpat no 3..horay2..seronok sngt rasa...

lama xpkai sama2 kan semua skali..

yg klakanya...masa order anta tu..tertinggal 2 pelikat pants adik n ayah punya..nk nangis dah masa tu tau,,sbb dah hari rabu..tp syukur..staff afdlin bertindak pantas,,,dptlah juga hari khamis tu...syukur..

en suami suka sngt seluar tu,,katanya selesa..xpyh pkai kain pelikat nk kena cover2..hehe..siap minta belikan lagi tau..ewah2..sukalah tu..

cikmah pun suka juga..cantik n senang nk g mana2..sebab mmg selesa betul...

hari tu ada g melaka..jumpa sm mcm ni..cuma bukan afdlin punyalah..RM50 mcm tu,...kain kualiti lain..okeylah berbaloi2 beli masa sale..cantik manis klau nk try tu bolehlah cepat2..ngah promo...hope ada lagi promo tu..

baju kami pkai tshirt biasa je..tu yg namanya mahsuri moden tu.heheh

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 13 December 2016

Essential oils Purification

selamat pagi semua..

ni hari tu masa blik je dari g jln2..

blik tu mmg slalu akan on terus essential oils purification..

mmg cikmah suka bau ni..bau seperti kita di SPA tau...lagi best sbb wangi dan bersihkan segala udara2 kotor dlm rumah...



ni juga best klau baru lepas kemas2 rumah n buang sampah..pasang je..mmg segala bau2 busuk n menusuk2 tu akan nyah dengan segera...

selain dari utk bau2 yg wangi tu..ni pun sesuai utk sakit mulut tu,..elok utk titiskan..ramai dah kawan2 cikmah try dan alhamdulillah..sngt membantu tau..

lagi ape best???dewdropdiffuser ni ada lampu biru yg cantik tau..senang jadi lampu tidur terus..senang terus jadi hiasan...bukan 3 dalam 1 dah..bnyk sngt dlm 1 ni kan..sngt2 berbaloi2...

oh ye..utk halau2 serangga pun sngt sesuai...cikmah guna juga ni waktu petang2 tu...ada anak2 ni..mmg penting menghalau serangga2 ni..lagi2 nyamuk..bahaya utk anak2 dan sekeluarga...

nk dptkan essential oils ni..boleh whatsapp cikmah ye

0176626152 ye,,cikmah sedia membantu...jgn malu2..

TQ

PUAN MAH

Friday, 9 December 2016







Hari kami...

selamat pagi...


salam jumaat yg indah...alhamdulillah..masih ddiberikan kesempatan...




moga hari kita semua dipermudahkan..diberikan kebaikan,.,diberikan ketenangan dan juga kejayaan...

moga segalanya baik2 shj...


TQ

PUAN MAH

Thursday, 8 December 2016

Roti gardenia shj???


selamat pagi semua..

alhamdulillah..masih lagi sempat nk cerita secoret dua buat blog kesayangan ni...

hari ni cerita tentang rumah lagilah...

ni beli masa nmpk dekat group deko ada yg jual ni...tp pre order...wah..terus mesej ckp nk...amik yg utk roti pnjng punyalah skali senang..

nmpk mcm vintage gitu kan..lagipun kami mmg makan roti gardenia je..cewahhh



ada juga warna lain masa tu..hijau..tp berkenan yg ni..sm tema ngan dapur..hahaha...

sekarang ni ada bnyk lagi warna nmpk hari tu..pink pun ada juga tau..sweet je warna pink..

hrga rasanya dlm RM100 skali pos..berbaloi bg ikmah..sbb bekas ni kayu ..cantik n mmg berkualiti sngt...elok lagi sampai hari ni...sbb bukan slalu pun kan beli roti ni..kadang seminggu skali..xpun 2 minggu skali je..

cantik manis letak roti kat ne??sharelah..bg link skali ke..meh2..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 7 December 2016

Year END Sale dari cikmah..

selamat pagi..

disember dah kan...bulan terakhir tahun 2016 dah...

alhamdulillah tahun yg indah juga..syukur sngt2..

ni nk bgtau..ada YES dari cikmah tau..utk YOUNG LIVING ESSENTIAL OILS..

so mehlah grab cepat2 ye..rugi sngt2,.




paling best ada special handmade dari cikmah tau...bulan ni shj tau...xde bulan2 lain

so mmg kena grab cepat2..

kali ni bukan shj utk essential oils..kali ni utk semua produk dari YLEO ..so sngtlah berbaloi2 kjlau nk cuba househols THIEVES tu tau...

lagi2 best..bila dapat bnyk bnda free dari cikmah ye..


PROMOSI DISEMBER dr YLEOCIKMAH..
Meh2 pilih2 nk yg mana...berminat tapi xtau nk pilih???xpe..boleh whatsapp cikmah boleh bantu..
Ape yg best PROMO DISEMBER ni???
Ada special LUCKY DRAW tau utk 3 orng yg bertuah..hadiahnya...nnti cikmah update lagi k..😄



Set 1...
Beli set Dewdropdiffuser
- free 5ml EO LEMON & 5ml EO LAVENDER
-free pos
-free heat/cooling pad EO lavender
-free sample sachet

Set 2..
Beli mana2 produk YL...essential oils ke..produk2 thieves ke..ubat gigi ke..min RM70..
-free pos
-free heat/cooling pad EO lavender
-free sample sachet..

Xpyh tunggu2 lagi pk..meh whatsapp 0176626152 ye..cikmah sedia membantu..nnti cikmah share pulak ape yg best HEAT/COOLING PAD EO LAVENDER tu...skali ni je tau..jgn lepaskan peluang...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 6 December 2016

Ketenangan hati

selamat pagi...

sudut lebih kurang je ngan sebelum ni..hehe..sj nk gak post lagi..

ni mmg tempat feveret cikmah..pandangan yg menenagkan juga kiranya,..


tiggal 1 part lagi yg x lengkap..nk add carpet kat situ..tp tu masih dlm pencarian..nk berbulu2 ke yg ikea punya tu ke??atas pnjng ke??atau...mcm2 dlm kepala ni ha..ada je tau...so nnti lah dulu..budget dah guna utk dapur..hehehe..

yg baru kat situ gubahan bunga tu..mama cikmah yg buat kan..bunga tu dari hantaran customer punya..die pulangkan semula bunga tu..xtau nk letak mana katanya..so cikmah recycle kan je...alhamdulillah suka sngt tau..pndai mama..bunga tu juga add sikit yg beli dekat romantika..murah2 je..bekas tu yg dulu tempat letak sireh tu...

then..utk cantikan lagi..eheee...perasan pulak..susun EO kat situ...so bila ada orng dtg..mereka akan excited tnya n cikmah lagilah excited nk bgtau nk share kebaikkannya..


bantal tu beli kat aeon masa g jln2 aeon shah alam tu...murah2 gak...warna ceria..

yg frame tu je xcerita2 lagi..nntilah ek..masih terperam entrynya..harap secepat mungkin dpt siapkan entrynya..


cat belang???masih lagi bercinta...masih lagi jatuh cinta n masih lagi xjemu mata memandang..mmg bgus sngt cat ni..tahan elok sngt2..suka sngt tau...

cikmah pernah share cerita tentang cat..

k lah..t kita sambung lagi k.

TQ

PUAN MAH

Monday, 5 December 2016

Romantik & segar setiap masa


selamat pagi..

mari2 nk cerita tentang mood romantika gitu..

sbelum tu nk bgtau..ni dpt free je tau dari young  living ni tau..


yg SENSATION essential oils ni xde kat Malaysia tau..jauh dtg ni..baunya bau bunga jasmin..alahai..mula2 tu mcm xbest..tp dah slalu je bau..sedapnyer..mmg menusuk2 mood romantik gitu.hahah..mmg rasa nk bercinta je...mcm dikawal2 je emosi ni utk bercakap yg baik2 tau..anak2 pun mmg elok je tau klau diffuse ni..mmg mereka tu ala2 sopan santun gitu,,,

bau jade lemon ni pun best..mmg segar bugar rasa..sedap rasa tu smpai ke bibir pulak rasa tau..
ni mmg sedap pasang pagi2 ni...mood jadi happy nk buat kerja..

JADE LEMON ESSENTIAL OILS ni ada kat malaysia...yg berminat nk tau boleh whatsapp cikmah ye 01766261152..

cikmah dah 6 bulan guna essential oils..mmg bnyk sngt2 dah dpt free gift..sngt2 berpuas hati dgn penggunaan essential oils ni..utk diri sendiri dan anak2 juga..

nnti cikmah kasi review dari kawan2 lagi ye..

TQ

PUAN MAH

Friday, 2 December 2016

Positif lagi...

selamat pagi..

salam jumaat yg indah..sudah di bulan terakhir tahun ini..


ada kawan cikmah kata..adakala je ni betul..

tp cikmah slalu ingtkan diri..supaya sentiasa positif pikirkan sesuatu..lagi2 atas apa yg berlaku setiap hari..pikirlah positid dan bersangka baik bukan shj dengan pencipta kita..tp orng2 disekeliling kita..

mmg ada kalanya ramai yg akan berbuat negatif..tp yakinlah..itu semua sudah Allah aturkan utk kita..slalulah kita berdoa dan ingt padanya..mohon ape yg sulit tu dipermudahkan..moga kita jumpa jln penyelesaian yg baik2 shj..

alhamdulillah atas kehidupan skrng..walau xsemewah mana..tp kami sentiasa rasa mencukupi dan bahagia..

syukur..

cantik manis semua stuju x??

TQ

PUAN MAH

Thursday, 1 December 2016

Family day 2017


selamat pagi..

setahun berlalu..yg dulu punya pun xhabis cerita..sbb gmbr ntah kemana..huhu..sedih...sepupu cikmah lupa simpan mana...so..ceritalah mana yg ada je..

kali ni family pak anjang yg uruskan..

so tempatnya D'ALAI homestay MELAKA..

melaka xla jauh sngt dari KL kan..

so cikmah n family sj g awal..nk ronda2 kejap..en suami amik cuti hari jumaat tu..



kami gerak dlm pukul 11 pagi..sampai sana dah zohor..so en suami xsempat solat jumaat...kami semua zohor di homestay je..jalan2 kejap kat mydin melaka...alahai seronoknyer mydin melaka tu..

padahal ada je mydin kat subang tu...tp skali je pernah g..hahahah...

seronoknyer sbb ada kedi2 kecil kat luar mydin tu.jual baju anak2 RM6 tu...murah n cantik..dress pun murah2 gak..bestnyer lah...mmg uminya ni boronglah juga beberapa helai..dah murah kan..kenalah gak grab...yg penting cantik kat mata umi..ehehe...

check in homestay dlm pukul 3 lebih...kemas2 brng jp..pastu terus azw dgn abahnya terjun kolam dgn sepupu2 semua tu..hahaha.ewah2...umi main kolam tepi je kuis2 kaki..hehehe..

tu je lah die..uzma xsuka neck float...pipi tembam sngt agaknya..

k t cikmah cerita tentang homestay pulak ye..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 30 November 2016

Bedung baby extra large

selamat pagi semua..

hari ni cerita tentang bedung pulaklah,.

tq kawan blog dulu2..skrng nana dah x berblog..rindu tau..nsib masih friend kat fb tau...

tq juga sudi tempah bedung extra large ni utk baby no 2 nana..luthfan...


2 helai bedung extra large..tema polkadot cikmah buatkan..skali dgn sapu tgn minky dot dot ibunya tempah..tq2..

nk dptkan bedung extra large ni..boleh whatsapp cikmah ye..

0176626152 ye

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 29 November 2016

V-6 vegetable oil complex dari young living essential oils

selamat pagi...masih sempat nk grab promo last2 day november dari young living ni..jgn pk bnyk kali..mmg berbaloi2 punya tau.,.



Bukan senang nk dptkan gmbr yg xde kaki tgn muka & mainan #kaklongazwa & adik #babynuruzmanafeesa ...alahai..slalunya yg ke 25 kali br ok..klau nasib baik yg ke 10..tu pun klau nasib baik..slalunya xbaik..hahaha.tp umi xkan pernah jemu..merekalah kekuatan umi..selain supporter umi..abah uzmazwa..tq2..ni cikmah share ye ape yg best sngt V6 oil dr young living essential oils ni..ni cepat je out of stock tau...




mmg sngt2 membantu tau..semua ada dlm 1 tu kan..ada 7 gabungan minyak yg sngt2 hebat..nk beli 7 tu setiap 1..mau amik 3 4 ratus kan..ni xsampai pun.xsampai RM100 tau..percayalah....bukan 5ml..tp 236ml...tgok tu..hrga mmg sngt berbaloi2 dgn kualitinya..kira setandinglah orang kata tau...

mmg kena ada 1 ni dlm setiap rumah...nk bg hadiah pun lagi bagus..lagi2 utk mak abah tu kan.mesti mereka suka dgn V6 OILS NI..xcuba xtau kan..so meh2 cepat grab ye..

TQ

PUAN MAH


Monday, 28 November 2016

Essential oils utk seisi keluarga

selamat pagi..meh2..sebulan promo kali ni habis...rugi sngt2 yg xgrab tu...so meh2 luangkan masa bc ni ye,,




Ni PROMO NOVEMBER dr YOUNG LIVING..

Sape x grab ni..mmg rugi sngt tau..

Beli 3 ni jimat sampai RM40..bukan sikit kan..

Meh nk bgtau..3 ni mmg set yg lengkap sekeluarga tau..

ORTHO SPORT MASSAGE OIL

Ni elok utk suami isteri yg penat travel bw kereta melayan jem tu..kot ada yg rasa lenguh2 bdn tu ke mmg kena pkai..berbaloi2 sbb bukan 15ml tau tp 236ml ye..sngt lamalah bertahan..eh..bnyk lagi infonya..xhbis cerita sini..

STRESSAWAY ROLL ON 👓

Ni senang bw g opis..kot2 kena marah ngan boss ke kan..roll kan je kat nadi2 tu..lega nnti rasa..xdelah sampai nangis2..hahaha..anak2 yg suka tantrum tu pun sesuai..

BREATH AGAIN ROLL ON🎓

Ni xpyh nk kabarkan lagi dah..mmg hebat ubat selesema n asthma..

Cikmah dah ada 3 ni..dah cuba pun..mmg suggest sngt2 utk korang ada 3 ni..mmg rasa lebih tenang je...abah uzmazwa pun dah xde dah ckp lenguh2 bdn selalu tau..maklumlah die travel 2 jam sehari naik moto 😂

Meh2 nk lagi info whatsapp 0176626152 ye..bnyk lagi nk bgtau..free gift baru pun ada ni..so cepat2 sebelum habis.

ni klau tmbh sikit lagi EO..boleh dah jadi ahli terus..lagi2 pulak boleh dapat BASIC STARTER KIT yg ada free juga essential oils STRESSAWAY dalam tu..so berbaloi2 sngtlah kan..bila dah cuba tu..mmg cantik manis akan nangis2 punya..sebab menyesal xbeli awal tau...hahaha...cikmah boleh bantu klau amik 3 ni skali dan cikmah bantu utk terus jadi ahli..jgn risau2lah ye...dah jadi ahli tu...cantik manis mesti akan happy nk share kebaikkan menggunakannya mcm cikmah..mmg xrasa rugi langsung tau..


TQ

PUAN MAH

Friday, 25 November 2016

Young living basic starter kit & barut baby


SELAMAT PAGI SEMUA..

hari ni cerita 2 dalam 1...yg xtau lagi kehebatan dan kebaikkan menggunakan young living ni..meh2 nk bgtau...

ni utk wife pada bff en suami..




Sambil2 mesej dgn kawan cikmah ni..sambil2 tu die order barut baby...sambil2 tu juga share2 cerita tentang Essential oils..sambil2 tu die eh..jadi ahli dah..sambil2 pulak je kan..kan dah cakap..lama2 mesti jatuh cinta dgn YLEO ni..yg ni FREE je BASIC STARTER KIT...worth RM200 tau..mmg berbaloi2 sngtlah kan..dalam ni je dah ada mcm2..tgok gmbr dah tau kan..so meh2 yg nak tau n terus jadi ahli tu whatsapp cikmah ye 0176626152 ye


tempahan 6 pc barut..3 pcs barut tali..3 lagi barut lekat tu..buat sedondonlah..ni anak ke 3 dah...tahniah...xlama dah tu baby nk lahir..

jadi ahli dapat free BASIC STARTER KIT tu tau..mmg berbaloi2 sngt kan..ada 10 EO yg sample tu...senang nk bw travel..ada juga yg STRESSAWAY 5ML tu..tu yg best sbb kay HQ hanya ada yg 15ml..5ml dalam starter kit je...mcm2 lagi ada dlm tu..so mmg berbaloi2 lah kan..

cikmah bgtau lagi ek ape yg best ESSENTIAL OILS STRESSAWAY !!

-boleh membantu mengawal emosi kita yg xtentu..yg emosi asyik nk marahlah..asyik sedih..n terutama skali stress..gabungan bau dlm STRESSAWAY tu sngt2 membantu mengawal emosi tau..mmg kena ada..

-boleh membantu mengurangkan tantrum anak2...xkisah dari baby sampailah yg 25 tahun tu..hehehe..
cikmah dah banyak kali cuba..so mmg puas hati sngt2 dah..azwa dan uzma xde meragam2 dah slalu..ada tu adalah..bila xdpt ape die nk..hahaha..tp mmg xslalu dah..uminya pun xjadi mak ko hijau dah...

-utk abahnya...hilang penat2 balik kerja ngan masalah kerja kat opis yg melambak2 tu..so diffuse atau calit2 kan kat nadi je...lega rasa..emosi tenteram je gitu..so kat rumah xpikir masalah kerja..layan anak2 je dgn happy skali..

bnyk lagi..mcm karangan klau nk buat tu tau...

so nk tau lagi..jgn malu2 whatsapp ek..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 24 November 2016

Hari ke 3 dan 4 potty training..


selamat pagi..sambungan cerita tentang potty training azwa..


Day 3 kaklong potty training..


1st time keluar ni..cikmah pkaikan je pampers..sbb...umi xconfident dgn yong .hahaha..

Tp die sbnrnya lebih pndai dr ape yg dijangkakan..

Blik je rumah terus xnk pkai pampers..nk g toilet yak n buang air..ok fine..umi kena yakin dgn kaklong..hahaha..sbb masih mcm dlm mimpi...cepat kaklong pndai..alhamdulillah..







Day 4 potty training #kaklongazwa ..

Berjaya 100% dah utk siang hari..yg mlm hr xtry lagi. Nervous pulak rasa..nk cari lapik tilam dululah..

Alhamdulillah 2 hari berjaya dah..tp umi masih xconfident..so buat 3 hari...4 hari ni..mmg boleh dah..xtanya2 sngt dah..die sendiri pndai dah..g toilet sendiri n bgtau nk yak..yg best nya mcm ni ceritanya smlm..sensored sikit ek..hahaha

Yong:abah...yong yak kat toilet td

Abah:yeker. Pandai yong.

Yong:abah..yong yak kan..panjng ni..(buat guna tgn die nk tunjuk kat abah)

Abah:hahahaha...(gelak besar abah)pnjng tu ek??

Yong:aaa..ada pnjng ni jugak (tunjuk lagi guna tgn die)

Abah & umi:hahahaha...😂

Okey fine..tu benda menarik agaknya..yelah..slalu xpernah tgokkan..skali tgok excited terus cerita 😂😂

Seluar n bj mmg pkai sendiri..ijut mana sempat je..baju lain seluar lain pun xpe..janji pkai .hahaha...die tau gak..masuk toilet kena tutup pintu..malu katanya..pandai yong..

Pesanan utk abah:yong kata die nk spender hello kitty ye. Hahaha 😅😄😜😍





sekarang ni dah dekat sebulan dah..alhamdulillah..yg waktu siang mmg dah berjaya sngt..mlm je cikmah masih slow2 ajar die..moga2 sebelum 3 tahunlah ek azwa pndai..xde target pun..sj2 je..xde paksaan pun utk malam tu...

TQ

PUAN MAH
Show

Wednesday, 23 November 2016

Notis board dirumah..

selamat pagi...

hari ni nk share tentang rumah lagi.

ni semua gara2 en suamilah..die yg minta...selamba aja die ckp tau...


Kena ada tempat letaklah surat2 n kad2 jemputan ni..nnti lupa nk g..bebelan abah uzmazwa tu..hahaha..sambil2 tu die buka pintu stor sumbat kad jemputan 😂

Pastu selamba order..syg kena buatlah board ke kotak ke senang letak ni semua..


Ewah2..senang ek order..hahaha

So..tadaaaa..siap dah..simple notis board utk abah uzmazwa...tetiba idea dtg..zasss...amik itu ini yg ada..siap dah!!! Dengan sepenuh kasih & sayang tau..


guna ape yg ada je kat rumah tu...maklumlah tukang jahit..plus suka bnda2 kraf ni kan..so jadilah seperti itu..horay2..siap dah..senang sngt pun nk buatnyer...bnyk lagi projek on the way tau..nntikan..

cantik manis sharelah juga idea2 DIY kat rumah tu.

TQ

PUAN MAH



Tuesday, 22 November 2016

Berjayakah potty training ???

selamat pagi..sambungan lagi cerita tentang potty training kaklong..

alhamdulillah hari kedua lebih berjaya..malah semakin berjaya,..





Day 2:

Potty training..

Sbb smlm umi jadi giant..terus nobita takut..eh .hehe..terus #kaklongazwa takut n die ingt hr ni pesan umi..klau nk yak n buang air kecil..kena bgtau umi atau maktok..

Yg klaka td..umi tgh siapkan order dewdropdiffuser & EO..

Pastu kaklong jerit..umi..yong nk yak lagi!!


Okey..umi pun jwb..okey yak lah...(masa tu die ngah mengcangkuk kat tangga) 😂

Eh..blur pulak..

Eh2..kaklong jom g toilet cepat..yak kat toilet..maka..berlarilah umi yg blur2 td bw kaklong g toilet..ahhaha..



Day 2..

Hr ni #kaklongazwa semakin bgus..malah sngt2 dr ape yg umi jangkakan..

Umi rasa hr ni mesti azwa akn terkucil n basahkan 5 helai seluar sbb smlm 10 helai..😂😂😂

Tp kan..hari ni azwa sngt2 baik..

Hari ni sehelai je..itu pun sbb tgh naik tangga then nk terkucil dah..alamak...xle lah laju2 nnti jatuh tangga..so terkucillah sikit..tu pun sikit je..xdelah adegan mop2 tangga oleh umi..hahaha..

Nk g toilet..die cepat2 ckp kat umi nk kencing..xpun umi atau maktok bw die g toilet 15minit skali...horay2..mcm xsangka pulak secepat umi..hr ni drpd giant semalam terus jadi sizuka dah..opsss..😻😻😻

Tp 2 hari ni die tdo awal..penat agaknyer jwb umi tnya n penat g toilet..ahahha 


HARI KEDUA

Hari ni lebih mudah...kaklong ingt sngt2 dah ape umi pesan..umi boleh tersenyum lebar dah ni...horay2...mmg seronok sngt2..sbb dari jadi giant semalam dah tukar jadi sizuka dah..hahaha...senang hati xpyh nk marah2 lagi..ops..xla..cikmah sj je takut2 kan die je..cepat pulak die ingt ape cikmah pesan..so umi is very2 happy...

ada benda nk share tentang azwa kenapa cepat die boleh pndai..nnti next entry ye...

TQ

PUAN MAH

Monday, 21 November 2016

Dewdropdiffuser dari young living


selamat pagi..

alhamdulillah..dah nk penghujung november dah..so dah nk masuk bulan terakhir dlm tahun ni.,.

alhamdulillah utk tahun 2016 ni cikmah dah join young living essential oils..syukur sngt2..bertambah pendapatan sebagai suri rumah..seronok sngt sbb cikmah dah mmg jatuh cinta dengan young living essential oils ni..

ni nk bg 1 review utk cantik manis yg masih lagi terpikir2 nk ke x nk ke x guna dewdropdiffuser ni..

ni dari kawan U cikmah dulu..



alhmdulillah sngt2 dpt bg feedbcak n pengalaman positif utk pertama kali guna kan..mmg cantik manis xkn rasa menyesallah klau dah beli..

Setiap Essential oils ni mempunyai fungsi dan harga yg berbeza..so kita beli ikut kegunaan kita dan ape yg kita nk ...

contoh kawan cikmah ni add skali essential oils R,C..

R.C ni utk selesema dan juga batuk2..gunakan dengan carrier oil..lagi best carrier oils dari young living..V6 oil namanya...gunakan dengan kerap..sebab skali penggunaan hanya sikit2 je..dengan kekerapan penggunaan dpt segera hilangkan batuk2 dan selesema..ni sngt bagus utk anak2 kecil..lagi2 yg bwh setahun tu...sebab mereka xde ubat yg sesuaikan..so ini sngt2 membantu..

utk yg tua2 dah mcm kita ni..eh...tu pun sesuai juga..mcm cikmah..klau sellesema tu..cikmah hidu terus dari botol selama 1 minit..dan kerap buat..mmg cepat je lah baik selesemanya tau..seronok sngt2 bila xpyh dah makan ubat..sbb BF kan..nk elakkanlah makan ubat2 ni...

so ni mmg sngt membantu..memang membantu utk seisi keluarga kan..

nk cuba meh2...whatsapp je cikmah k 0176626152 ye..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 16 November 2016

Merahnya dapur tu???

selamat pagi..

hari ni cerita tentang rumah pulaklah kan..

misi mencari barang dapur warna merah amik masa juga..ala..sebenarmya kebetulan..klau xrosak still pkai yg lama punya je..xdenya nk beli baru..jimat2 sudahlah kan..

masa masuk rumah baru..ngah buat majlis utk rumah baru..blender rosak..alahai..nasiblah ada yg comel shake & take tu tau..tu lah yg membantu..klau x..habislah...

then habis majlis pulak..periuk nasi comel kami pulak rosak..alahai...sj je tau.so..dah rosak tu...beli lah yg baru..n sj nk gak matching2kan warna merahlah..

cari periuk nasi merah tu senang je jumpa..

tapi blender tu susah pulak..masa jumpa tu tinggal yg display je..ala..xnk lah..so carilah sampai jumpa..alhamdulillah jumpa juga lepas dah 4 5 kali asyiklah xde stok tau..


tadaaa..

yg sticker belakang tu cikmah ubahkn 1 1 bagi sm..tp xsiap lagi tau..hahaha...tu lahnya belnder dan periuk nasi baru..horay2...TQ lah en suami belanja isterinya ini belikan periuk nasi dan blender baru tu..seronok sngt2 rasa,,,

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...