Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 11 March 2013

Penyelamat 911...


selamat pagi cantik manis...sihat???

alhamdulillah moga2 semua sihat...kerja???mood sudah semakin tiada ye...sbb ntahlah...makin bosan n jiwa n minat sudah bukan disini....

doakan puan mah dapat kerja lain ye secepatnya...

ni kisah semasa majlis bertandang.

kisah bunga tangan

..mmg hati ni kalau boleh nk menyumpah je...rasa hampeh je...sbbnya tgoklah sendiri bunga tgnnya yg diberi...rasa mcm berhantu je...dah la ngan berhabuk..siap hitam dah bunga n nk tercabut pun..kot ye pun..xkanlah xde yg elok....

hangin je tgok..nasib masa sehari sbelum mjlis tu tergerak nk juga tgok pelamin n nk amik bunga tgn...bila tgok..huhh..berapi 1 bdn..nk pegang pun xnk...semua kata teruk n berhabuk2...sedih sngt...



pastu teringat ada bw bunga yg deko untuk hntaran hari tu..kebetulan warna pink...amik n cantum2 untuk jadikan bunga tngn...agak susah...sbbnya dah potong pendek2 dawainya...tp cuba juga...



okay..nmpk lebih fresh..tp hati masih xpuas..sbb xde riben lebih nk cantik2 lagi...xpuas hati lagi..

teringatkan bunga yg DIY masa dulu2..ewah..mcmlah lama sngtkan...konon2 ingt nk pkai masa mjlis nikah..tp ade bunga fresh dari MILA...

so bunga tgn yg cik mah wat tu simpan je dulu...so inilah penyelamatnya...

teringt pakusu yg belum bertolak dari K.L...n mmg bertuah..bunga ni masih dirumah pakusu...minta pakusu carikan n bawa ke besut...

alhamdulillah selamat smpai....gembira sngt2..n semua pun suka bila tgok bunga ni smpai...terus mood jadi semngt n hepy sngt...

tadaaa...sekeping lagi gmbar dari OP...en azizi fahmi...my bff punya husband...



itulah die bunga tgn yg puan mah DIY...nmpk comot sikit..sbb masa ni baru2 lagi try kan..hehehe..alhamdulillah suka sngt...

kisah baju songket & veil...

seingat puan mah lah kan...bj untuk bertandang ni dekat 9 bulan awal dah booked tau...
kali pertama g dah try n cakp besar bj ni..then kali kedua dtg...dlm 3 atau 4 bulan masa tu...still besar juga..dah ckp lagi...

apa lagi...2 3 minggu sebelum mjlis dok bebel kan en suami yg dulunya tunang tersayang..ewah...sempat lagi...hehhe....

siap ckp konferm punya mak cik kat tempat butik tu x alter bj punya...

apa yg di ckp2 n dibebelkan tu mmg sngtlah tepat sekali...adoi..berapi lagi skali...try pkai..mak ai..lagi besar adalah..bia btul ni..puan mah makin kurus ke apa ni ek????

hahhahaha....sempat lagi ni ha nk perasan...

so..sekali lagi bersyukur sbb datang awal sehari sbelum mjlis bertandang..smpai besut awal2 pagi..pukul 8 pagi...minta terus en suami amik bj dirumah kg...sbb masa tu puan mah dihomestay bersama family...


ha..ni muka pengantin yg terpaksa jahit baju sendiri sehari sebelum mjlis...proses2 nk mengecilkan bj..adoihai....tu bff yg sdng bz juga menambah manik di bju pengapit...bff lah pengapitnya...

hasilnya..berjaya juga mengecilkan bj ni...penyelamat adalah en suami mencarikan jarum n benang n memberi semngt pada isteri yg ngah berapi2 ni...hehehe


eh..tertempek gmbar besar pulak.amik dari instagram BFF lah apa lagi....xpe kan..bg jelas sikit ape yg dah dialter sendiri..hahhaa

yg lace kat bj pengapit tu..pengapit jahit sendiri tau....comel n suka sngt...kat pergelangan tgn pun ada juga tau...

sambung cerita jap kisah veil...

ni pulak satu cerita..adoi penat pulak nk cerita...sbb geram rasa...

bila tgok veil..eh napa veil ni warna gold pekat terlajak ni???

en suami semestinyalah blurrrrr....

xtau...itulah jawapanya...ala.....xnk veil ni...huhuhuhu...ni rasa nk nangis dah ni....tau bawa dari rumah veil dulu kakak kawin warna purple...adoi.....

ingt yg puan mah pernah cerita dok usha2 cari tudung yg nk wat koleksi tu...puan mah beli dari NFJ Boutique..cantik shawlnya..ingt nk pkai shawl ni je nga veil.sekali veil hancus...ha sudah...kena pulak pk plan B C D E F....hahahhaa


nasib juga usha segala baju veil n tudung n segala bgai awal2...so...en suami biasalah dah jadi seorang yg pndai pujuk..opss...sikit je lah..xbnyk pun....hehehhe

en suami ajak p pasir puteh nk cari tudung...doa dlm hati moga2 jumpa...pling nk tudung bawal...senng n mmg suka..sbb shawl yg dah ade ni akan dijadikan veil...cehh,...berangan je masa tu sorang2 dlm hati...kekuatan adalah BFF yg menemankan juga...

sekali sedih lagi..sbb kedai2 kat pasir puteh xbnyak yg buka..ala.......ade beberapa kedai je...alhamdulillah..walaupun sikit je yg buka..tp jumpa juga yg berkenan...mcm mahal juga..tp xla sngt..still mampu beli..sbb kain cantik...harga RM40 kot..xingt...around2 tu lah...

blik je homestay..terus try2 ngan posing2...mood puas hati...

tetiba masa ngah try2...dtg lagi skali mood xpuas hati...apa lagi lah puan mah ni...

mana xnya..bj ni bau mcm dah simpan lama je dlm almari...bau almarilah jadinya...erm ++++ xtau nk ckp...adoi stress lagi...nk basuh????

mmg xmenyempat..matahari nk terbenam dah pun kan....

last2 spray je minyak wangi simply siti ku..ewahhh...promote jap..hahhaha....

alhamdulillah..segala masalah dpt diatas...terima kasih pada en suami yg susah2 sana sini..BFF n husband BFF yg sentiasa meneman puan mah...

oh ye..xla semuanya xsuka kan...pling suka adalah crown tu,...cantik sngt....hehehhe...ele tu 1 je yg memberikan pandangn terbaik..yg lain hampeh..hahahha...

TQ

PUAN MAH

7 00 sudi berkongsi cerita:

Diyana said...

err~
xsuka jugak baju bau almari... sakit hidung (T_T)

Nasib puan mah pergi awal kan.. boleh betolkan sana sini ikut kepuasan hati.. Alhamdulillah (^_^)

NinaAz said...

Pasir putih kelantan ke cik mah???
Ish. Teruknya la bunga tgn tuu... kalau nina. Suruh balik bridal tu tukar lain. Kita byr kottytt

AyongAtikah Zaid said...

hadoi...mcm2 kan...mmg kne brsabar byk2...dan sediakan byk plan bcdef..huhu...pape pun, cik mah ttp nmpk superb!

Qaseh Qistina said...

banyaknya dugaan dan ketidakpuasan hati time2 dah nak kawen tu..

Cik mah pulak yg alter sendiri..apa la makcik tu..kita customer kan..kena la beri yg terbaik..hoho..

Nasib semua dapat diatasi ye..btw, mekap cik mah cantik la. natural jer =)

Syazana Zainn said...

teruk juga service butik tu.


menakutkan kalau takde buat backup plan -___-

cik mah said...

diyana:kan2...geram btul tau....aaa...syukur pergi awal...mcm2 dpt diselamatkan...

nina:xla dear..kat besut..kg pachakan..btul2 simpang rumah en suami...aaa...geram lah...malas nk ckp lebih2.kawan mak mertua...t lain jadi...

ayong:sngt2 bersabar...aaa..hehhehe...plan kena ade bnyk...tq dear...

qaseh:aaa...dugaan yg xdisangka2kan...syukur sngt2...tq dear....tu lah..nasib makeup tu mmg puas hati...risau juga...

syazana:mmg teruk pun dear....seram btul bila tgok bunga tgn tu...

eddany @ WE said...

ini sudah lebeyyy hehehe boleh pulak cmtu kan... naseb baek cik mah pegi usha line dulu kalau tak lagi lah geramm nak2 bila last minute mmg takde choice. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...