Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 14 March 2013

terlebih sudah....


selamat siang....eh2...tetiba je tukar....bukan ape..sj beralih2 angin sikit....bosan!!!!!

xde keje langsung kat opis ni...kerjanya berblog & berFB sepanjang hari..gaji...masyuk ngan jayanya...adoi....bilalah nk maju mcam ni kan...

berbalik pada tajuk...seperti yg lama dah...n kurun2 dah n berabad2 dah merancang tau...tau2 jadi bnda lain..agak sakit hati n terasa disitu ye....

teks ucapan...

awal2 lagi mmg nk MY bff jadi pengacara mjlis...sbb awal2 lagi dah ckp xnk ada karaoke tu...
phm x...XNK!!!!

huhhhh...geram....

pengacara nk bg comel mestilah ade lelaki n perempuan kan...so pilih my BFF & sepupu ku yg tinggi lampai tu...

lagi 2 hari sebelum mjlis kot baru bg teks ucapan..okey...dua2 pun mestilah okay...

pastu tanye mama...PA sistem mcm ne ada x???

mama kata ada dah tp ade masa mjlis sanding je...ala..puan mah yg ngada2 ni nk juga masa nikah...so ayah dealkanlah ngan kawan die nk juga masa nikah....

alhamdulillah dapatlah..bukan apa...nk mic je pun....tp okaylah..ade selawat2 n lagu2 yg menenangkan hati lepas tu..xsure dari kawan ayah punya ke atau dari dlm rumah sendiri..hehehhe...

pada hari majlis tu..mmg cantik n ensem btol pengacara puan mah ni...

tadaaa....



sangt2 menepati tema mereka berdua ni....suka sangt2...
ade klcc tau sebagai latar belakang..hehehe

tetiba masa siap2 dah makeup n tgh amik2 gmbar ngan kawan2 kat mini pelamin dalam rumah....ayu my bff tnyer bila die nk start bc teks???

puan mah kata masa start puan mah turun t...masa pengantin lelaki sampai...

tp kannya...tetiba kawan ayah tu jadi dah pengacara mjlis dengan selambanya...adoihai....

Minta nk ckp kat mama....ckp dah kat mama yg nk juga my bff n sepupu jadi pengacara mjlis...at least masa sampai hbis teks tu...bukan lama mana pun...smpi potong kek je pun....

masa turun tu sempatlah jeling2 tgok mereka berdua sedang jalankan tugas sebgai pengacara...seronok rasa...hepy sngt...smpailah duduk atas pelamin...

tetiba je..ops..terlebih sudah...sudahnyaaaaa...

mic sudah bertukar tgn.....sudah dibolot semuanya...alamak...teks ucapan pun dengn melayang2nya bertukar tngan...pengacara mjlis puan mah???????

huhuhuhuhuhu....masa tu atas pelamin..menyampah pun ade...sngt sebnarnya...then lebih yg sangt!!!!!!!!!! sbbnya ade pulak karaoke tu.....haissssssssshhhhh...melampau ni....lagilah menyampah...tmbah2 tempat PA sistem tu dekat je ngan pelamin...

huhhhh...tarik nafas..wat muka kedut2 senget2 kat bff tnda xsuka n sedih....

tp kan..xkan nk turun dari pelamin p tutup karaoke tu kot...

dengan hati yg sangt tenang walaupun sakit..pujuk diri sendiri...

*dah2...jgn dengar pun lagu tu...layan je tetamu nk amik gmbar ni ha...ramai tu..senyum je..*

tips berguna untuk iri sendiri..last2 mmg puan mah xdengar pun lagu...hahhahaa...punyalah suka n seronok melayan kawan2 n tetamu nk amik gmbar kat pelamin...

dengar lagu pun masa sesi potong kek je..anuar zain tu....

rasanya pengacara mjlis puan mah sekejap sngt dapat pegang mic..panas pun x tau....

terlebih sudah smpai habis mjlis...

bukanlah apa...mmg DJ tu sngtlah best..pndai memeriahkan suasana...pndai bercakap...n pling penting kawan ayah...

supaya xrasa sorang2 je hepy masa hari tu...mood pujukkan hati dtg lagi

*xpelah...dengan ade karaoke tu sedara2 akan rasa lagi hepy...lepas gian nk melalak2 xsedap tu..hehehhe...*

minta maaf sangat2 pada sepupu & BFF puan mah yg sngt2 berdedikasi nk jalankan tugas...

pape pun korang mmg the best n menepati tema....

oh ye..lupa..DJ kawan ayah tu pun okaylah n pndai amik hati pengantin yg retak seribu dalm hati ni jelah...DJ tnya mama,pengantin suka lagu apa....

apa lagi...of courselah ANUAR ZAIN kan...

so..sepanjang2 mjlis..ade je terdengar lagu anuar zain...

eh tipu....td kata xdengar pun lagu..hahhaa...

part2 lagu anuar zain..telinga ni sempat je tangkap dengar tau...

ni dj masa hari persandingan puan mah...



n last2 xpasal2 je pengantin pulak kena karaoke...adoihai...

demi juga

*ala layankan je..nk menggembirakan semua 
tetamu & sedara mara....*



lagipun masa tu dh hbis pun mjlis...nk start kemas2 n p outdoor dah pun...nyanyi je lah pape lagu...last2 nyanyi lagi ...kanda.....dinda.....ape ntah tajuknya...seiring sejalan kot...

oh ye...masa mjlis sanding juga ialah hari lahir puan mah...so yg sejuk hati lagi..

DJ putarkan juga lagu besday untuk pengantin ni....

last2 hati lembut juga..lebih2 lembut..sebb ayah yg sponsor...hahahhahaha....xpyh nk marah2 sngt ye...cool je sebnarnya...

TQ pada kawan ayah yg sngt2 pndai memeriahkan mjlis...

price untuk DJ & PA sistem hanya RM400....ni sbb harga2 kawan tau..kawan lamalah katakan...
sedara2 lain tnya..minta maaflah ye..xdpt...pling2 pun RM600...xpun RM700....

TQ

PUAN MAH

11 00 sudi berkongsi cerita:

Ziema said...

Weh kita pun nyanyi lagu tu masa bertandang hehe.
Maluuuuuu :)

aizu's life said...

hamboii.. pengantin siap karok lagi yer.. sporting abess.. org aritu mmg sejuk kaki-tangan bile dj panggil nyanyi.. permintaan kaum kuaga kononnye.. tp berjaya meloloskan diri dgn alasan: nak bergambo!! ahahah

cik mah said...

ziema:la yeker...aaaa.maluuuu...tp layankan je lah..nk bg semua hepy..hahahha

aizu:aaa..kan2..semngt pengantin...bg dah alasan...tp semua diolak..jadinya kena juga nyanyi..hehehe

Farhana IezAna said...

sporting siap nyanyi berduet lg..klo ana dgn tunang dh ckp awl2 xnk kena karaoke2 nie ye..hahaha malu la bab2 kena nyayi dpn org nie..

PA system ana nnt pn pakai kwn2 ayah ana jgk..rm500 ada band/kugiran..hihi semue ayah sponssor..best2..sama mcm cik mah..

NinaAz said...

Umah pn mah kt mana.. nmpk klcc tu. Heeeee..
Btw. Nasib pgnntib sporting. Kalo nina .. menggeletar cair mekap kot nk nyanyi. Haha

Mrs Madin said...

untungnya dia...x de keje, leh berblog n berfb sepanjang hari je ;)

cik mah said...

ana:kan2...pengantin kenalah sporting...walaupun takut..hahahha...oh yeker..yeah kita sama2 bertuah disponsor kan..hehehe...

nina:rumah dekat kg baru dear...jalan raja ali....hahahha....main belasah je tu...

mrs madin:eh ingtkan sapelah tadi nama pelik je...rupanya pengantin barulah...hahhaha...tetiba ade dah keje..kena p site kat rawang jap lagi..hehehe

Amalina Ali said...

wiwitttt... berdinda kanda seyhhh... HIHIHI.

♥ Chacha said...

hehe layankan je cik mahhh time mcm ni. karok pun karok le.. yang penting semuaa happy time tu kan. hehe

khadijah said...

haha kalo dija kene nyanyi mau suara tak kuar..haha kalo sedap tak ape..hee comel je dua2 mc sportng abis.. baju pun cantik :)

sarahhernyzar said...

karaoke itu syiok. bhuahahahha. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...