Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 28 October 2015

Poney warehouse sale..



selamat pagi...

cerita bulan lepas...last minit tau...pujuk2 en suami nk g...sbbnya nk borong bj jalan azwa...azwa ni jenis cepat tinggi...suar jeans beli raya tu budget nk pkai sampai tahun depan mcm xle je..hhahaha...makan mmg bnyk sekarang ni..umminya konon2 ingt die kurus..skali..eh temabm nk dibandingkan ngan ank kawan2 lain..hahaha..mmg azwa kuat makan skrng ni...

poney warehouse sale ni dekat sri kembangan..xpernah pun g sri kembangan..pkai google je..alhamdulillah xsesat n selamat sampai..syukur...

hrga baju dari RM5 ke RM35...RM35 tu rata2 seluar jeans...berbaloilah...

n paling best sbb baju gegirl yg banyk melambak2..n poney mmg sentiasa restok..bertimbum2 lagi tgok ada dlm plastik..

so mmg xrisaulah...

baju baby boy xbnyk pilihan sngt...tp okeylah..still ada juga...

so.,azwa seperti biasa ngan abah die..ummi memborong..pilih mmg saiz sampai 2 tahun lebih mcm tu..amik yg besar..cepat pulak azwa ni besar..hahaha....geram tau ummi...rindu time merangkak dulu...hahaha

so...ni hasil borongan..



oh..bukan niat nk menunjuk tau..jauh skali..niat sbnrnya nk gtau mommy2 semua..yg sngt2 berbaloi memborong masa sale..lagi2 jenama mahal mcm poney ni kan...serius ckp..azwa xpernah ada pun jenama poney..pernah lah usha2...telan air liuar je tgok..skali ada sales ni mmg balas dendamlah..

cik mah skrng mmg suka beli masa sales..mmg simpan duit..xkuar sngt dah beli2 kat mall...sbb sngt bz skrng..so keluar tu kdng makan n beli stok bisnes je n bw azwa jlan2 je...

n cik mah save duit juga sbb cik mah guna CD..cloth diaper..so tiap2 bulan tu mmg save RM50 tu mmg wajiblah..sbb xbeli pamperskan..marilah menggunakan CD..hehe..tetiba cerita CD pulak...


ni total2 semuanya RM248...tgok total saving kat situ RM900 tau...giler bnyk sngt tau..sngt2 bnyklah kan...huhhh..kesat peluh ummi..mengucap panjng RM900 le byr sewa rumah tau sayng..hahaha...


total barang dlm 12 je..ada seluar jenas 2..dress 1..rm35 ada 3..yg lain dr RM9 mcm tu ke RM25...berbaloi bg cik mah..sbb kualiti seluar tu elok sngt n tshirt tu pun mmg pilihan kain hati ummi n abah azwa...dress ada 1 je..sbb cik mah xsuka sngt pkaikan azwa dress..hehehe...majlis2 tertentu je..selebihnya mmg seluar jenas warna2 lah jawabnya...

so..mari menabung utk next sale yg xtau bila..hehe..klau cik mah tau awal..mmg cik mah share utk mommy2 semua...

TQ

PUAN MAH..

12 00 sudi berkongsi cerita:

mairah mairah said...

bestnya..kat sini takde warehouse sale mcm ni =(

Puan Rad said...

bestnya~!! baju lgn pjg putih sama dgn liyana.. hihi

cik hani said...

Takpe cik mah... masa sale ni la nk berbelanja

InaYusoff said...

ada staff kat opis ni p borong mase warehouse poney ni..
lepas tu jual kat opis..

bisnes..bisnes..
hehehe..

tiga lalat said...

wahh saving byk giler tu makk ;p

cik mah said...

Itulah kan..mmg best..mairah kat mana???

cik mah said...

Yeker...wahhh samalah kita...g juga ek?

cik mah said...

Kan2...kumpul2 dulu duit..sale je borong.

cik mah said...

Wahhhh..yeker...otak bisnes betul tu..hehe

cik mah said...

Kan2..rm900 tu..mcm2 boleh buat..

azizah green line said...

kira murah la time sale poney.. kalau x.. poney tu harga baju mahal oo

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

murah sgt dah tu... time sale la kita nak membeli pon kan hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...