Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 18 February 2012

Pertama kali mencuba.....

untuk kali ni...nk tunjuk pelamin yg dah siap DIY je pun untuk pelamin tunang ni..hehhe...xla berapa cantik mane pun...tp cik mah sgt2 la berpuas hati ngan hasilnyer..jauh btol kn berjalan2 untuk mencari keperluan menyiapkan pelamin ni...maklumlah..kan orang kata..jauh berjalan luas permandangan...so kn senaraikan dulu keperluan untuk wat mini pelamin ni sebelum p beli2 brng...jom tgok....

Mini Pelamin:

1) kain langsir depan n belakang ikut warna tema sama ngan hantaran...so semestinya MERAH....

2) bantal2 4 segi...nk beli siap ngan bantal n sarung skali ye..

3) daun2 n bunga2untuk kat bahagian atas... 

4)pomander..ala yg bulat2 gantung tu...

5) pengikat langsir

6) carpet

7)bunga hiasan tepi pelamin

8)pentas untuk duduk tu..

9)bantal ala2 nikah tu bg cantik nk duduk..hehehe

mak ai...bnyak plak keperluannyer ek...tp xpe...hmpir sbhgiannyer kawan cik mah yg tunang dulu dah ade...so dengan bermurah hatinyer cik syafina dah bg pinjam brng2 die...bnyak jg la...pomander,pentas bunga2 lg...tq lg skali ye...jasamu dikenang...hehehe
ni masa bunger yg dipinjam dr Ex bride iaitu along..heheh...xsmpai lg...
ha..ni plak masa nk menambahkan seri pada pengikat lngsir...tq to along sbb sudi bg komen n tlng watkan..love u la..
sterusnyer pengikat lngsir tu...cik mah wat sendiri je...beli polisterin bulat kecik 3...then beli kertas tisu...potong2 je n lipat2 mcm kipas then cucuk2 je...senang...siap n ikat je...beli dah siap tu mau la dlm dlm rm7 untuk 1...ni cik mah DIY untuk 3 dalm rm7 je pun..jimat2...hahahah...puas hati...

ok..ni kasi zoom sikit bahagian atas...
okey2 next plak ada kak sepupu sy yg kreatif lg hebat tu...along la...bunga2..then bantal2 n deco2 seperti bunga ros kat atas pntas tabur2 tu semua idea die...meletop tau..hahaha...tq kat along ye...

ni la yg sudah siap sepenuhnyer..itu dia kelopak bunga ros yg ditabur2kan along..cntik...terserlah btl.....  :)
agak2 nmpak x carpet merah tu..tu la yg cik mah beli..bsar jg saiznyer,,,,
cik mah wat ape je ek sebenarnyer...okay2...cik mah p tempah jahit lngsir,cari2 daun bunga2 tu sikit then beli carpet...semua tu dibeli di NILAI 3 la...murah wooo tempah lngsir kat sane...sejam dah siap....xsmpai pun rm100...dlm rm80 je gtu la untuk semua lngisr kat pelamin tu siap ngan kain skali...ala...carpet cik mah beli xnmpak sngt la..warna merah corak mcm harimau bintik2 sikit...yg coklat dlm gmbr tu mama cik mah yg beli..katanya xcukup..hehehe....carpet pun murah2 je kat nilai 3..yg ada gudang carpet tu...cantik lg tau..ala pkai skali je pun.luper plak pasal bntal kat pelamin tu...cik mah beli siap dah ngan bntal n sarung rm60 untuk 4 biji...ok la kan...nk sewa pun bole..murah2 punyer....ngan lngsir2 nk sewa pun bole je...

TQ

CIK MAH

4 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Mila said...

blog walking ur blog...

creative lah!!nice pelamin =)

Rahmah said...

tq2 sudi blog walking...kita pun slalu jg tgok blog mila...suker jg... :)

dila v(^_^)v said...

cik mah.nk tny..alas pelamin tu guna ape ye? kain bulu2 ke?

Rahmah said...

@dila v(^_^)v

aaa..kain bulu yg xberapa nk bulu sgt...hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...