Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 6 June 2013

ketabahan..kecekalan...keredhaan...


selamat pagi cantik manis...selamat hari khamis yg sngt indah....alhmdulillah kita semua masih diberi peluang melihat keindahan alam ciptaan ALLAH...

bukan niat dihati ingin meminta simpati dari sesiapa...tp niat dihati ingin berkongsi dengan semua yg setia memberi sokongan buat puan mah....

semasa meniti hari2 yg penuh dengan liku ini...google sngtlah menjadi teman rapat untuk mendapatkan segala maklumat n cuba memahamkan diri sendiri tntng masalah yg pertama dan berharap ini yg terakhir akn puan mah hadapi....membaca blog mereka yg sudi berkongsi...serba sedikit memberi kekuatan...alhamdulillah hari ni boleh tersenyum walaupun perit terasa...

bercerita tentang sebelum2 ni..akhirnya puan mah berjumpa pakar di hospital tawakal...dengan ketabahan...kecekalan dan keredhaan....drive sendiri dari rumah ke hospital...demi mencari satu kepastiaan...insyaALLAH...

bukan xnk en suami teman...en suami sanggup nk amik cuti...tp lebih rela pergi sndiri dan menghadap doktor n keputusan yg rasanya sudah jelas...

kerana.....xsnggup untuk en suami melihat setitis air mata ini jatuh lagi..sngt perit menghadapi semua ini....

mmglah sngt2 sedih bila tgok kat situ semua dtg dengan suami....tp kuatkan semngt...

masuk jumpa doktor....cerita masalah...n doktor check n scan...

sngt2 sedih...masa doktor letakkan scan tu kat perut...air mata sekali lagi menitis...

YA ALLAH...

rahimku sudah kosong...


masa ni bleeding n xboleh wat upt...then doktor suruh amik darah...doktor check rahim semua okay...xde masalah....n katanya mungkin yg bleeding sekarang ni adalah period..sbb mmg tepat 23 hari lepas last bleeding..mmg nilah kitaran period...alhamdulillah...

dlm kegusaran ade juga senyuman...

then keputusan darah keluar...mmg dah jngka pun yg xkan ade ape2...

ni keputusan ujian darah...




masa ni doktor g tau...then doktor kata...xpe u jgn risau..u muda lagi n baru je kawin...xpe...rahim u semua okay n xde ape2 masalah...

u nk bby lagi x???  (doktor tu senyum2 tnyer)

"mestilah nk doktor...nk cepat2 klau boleh.."smbil senyum2...

"okay.gooddd...klau mcm tu...u makan acid folic ye..bg u cepat pregnant semua n boleh jumpa i lagi.."

hehehhe...sweet je doktor ni...alhamdulillah..walaupun keputusan mengecewakan...tp syukur kerana xde masalah ngan rahim n bolehlah usaha cepat2 dapatkan bby..nk wat en suami hepy...

pada cantik2 manis yg bakal jadi mama tu..jaga diri ye sayang2 semua...puan mah doakan semua akan selamat melalui saat indah ini....moga dapat bby yg sngt2 comel...soleh & solehah...

amin....

terima kasih pada semua yg sentiasa memberi sokongan tnpa jemu2...alhamdulillah bersyukur ada cantik manis yg sentiasa wat puan mah tersenyum....

TQ

PUAN MAH

21 00 sudi berkongsi cerita:

EIKA said...

xpa pn mah....Pasti ada hikmahnya.Tabah ya pn mah :)bidadari syurga dah tgg ibu & ayah dia di sana nanti,insyaAllah......Lepas dah selesai boleh la pn mah berusaha lagi ya :) ika doakan Pn mah selalu....

Amalina Ali said...

sabar ye sayang. pasti ada hikmah disebalik kejadian. Lepas ni kena lebih berhati2 dan usaha lagi. nana doakan semuanya akan berjalan dengan lancar yang penting jangan stress2 ye. :)

FIFI said...

sabar ye Mah..Tuhan lebih sayangkan dia..berusaha lagi ye..In Sha Allah ada rezeki..=)

Cik Puan Tqah said...

btul ckp doc tu..muda lagi..insha Allah kalau rahim ok xde masalah..take care tauuu

Ziema said...

Yeayyy alhamdulillah takde masalah. Tkpe, enjoy each moment with husband:)
Yang penting usaha. Be happy ye cik mah :)

Farhana IezAna said...

xpe cik mah, jgn sedih..klo allah nk bg tu ble2 mse pn ada nnt..sama ada cpt @ lambt je..

cik mah kn muda lagi..

khadijah said...

Dija doakan puan mah cepat2 dapat baby ye :) amin..

Princess Feyqa said...

sabar sis insyaallah ada rezeki nanti Allah bagi.. semua berlaku ada hikmah =)

cha said...

takpe belum ada rezeki u lg pun u baru kawen. i ni dh dekat 2 tahun dh :)

Allah swt has the better plan for us. we will never know :)

cintabella said...

semoga cik mah & suami tabah..cuba lagi dear :)

La dOLcE mEa_nAtt said...

puan mah baru tahu ...salam takziah..dan apa yang kita alami adalah sama..so sad kehilangan yang di nanti2

SOULMATE is said...

Be strong dear...insyallah lepas ni ada yg lbh baik utk cik mah n suami...
Jgn stress2 ok..enjoy the life with ir hubby dan insyallah mane tau lepas ni after raya dpt berita gembira kan..
Allah xkn uji.jika kiter xkuat dan myb ujian itu ada nk beri kiter bahagia...
Aminnn... u in lucky dear...allah syg kamu..

Mila Kamil said...

sabar ya Rahmah... insyaALLAH ada rezeki nanti... kita sama2 berdoa k... take care tau...

Miss Zahirah said...

bla dah kawen ni 1 bnda la pling takut.. klu lmbt dpt anak..
tp ape2 pn semua Allah dh tetapkan.. cuma cpt atau lmbat aje.. ;)

bintanghati said...

sedihnya cik bin bace.. huhu.. n sbnrnye x sabar nk tgu cik mah post psl cite ni...
pape pn harap cik mah trs tabah..
insyallah peluang ke-2 pasti ade..
dok pun ckp rahim xde mslh .. so peluang tu ade je, cuma lambat or cpt.. yg tu pn dh syukur kan, dh blh laa senyum2 skit..

cik bin skang plak risau psl dok dh detek yg uri cik bin kat bwh dkt dgn pintu rahim, so,uri tu x naik lg.. dok bg tempoh dlm 2 mgu lg, klu scan still kat bwh, cik bin kne refer hospital n ade kemungkinan utk ceaser... insyallah dh tau keputusan nnt, cik bin post story morynye..ati ari2 risau nii..

so, pd yg msh awl trimester, mmg kne jaga kandungan, x leh wat kje2 berat,letih ape semua.. smeua tu akan efek pd baby or diri ibu..

jaga diri cik mah yer.. n yg pntg usaha tangga kejayaan...hihhi..

Mimie Najib said...

anggaplah Allah beri ujian ni sebab dia nak tgk sejauh mana kekuatan kita. so takmo sedih2 sangat ye sis.. kuatkan hati.. =)
insyaAllah, lepas ni cepat2 ada bby dalam tummy balik..

BungaTulip said...

Semoga puan mah di beri ketabahan...di murahkan rezki lepas ni dapat baby ye.doa banyak2 puan mah :)

sheisjaz said...

Dear puan Mah..

Sabar ye yang..insyaallah ada rezeki nanti..(cakap utk diri sndiri gak)..
Tertarik dengan no ic kamu tu...Kita bkongsi tarikh lahir..hehehe..tahunnya je lain..
Dan tertatik gila dengan group ex ratu sehari yg cantik2..Malu I tau..hehehe..anyway salam pkenalan..

aizu's life said...

tabahkan ati ye kawan :')
kami yg baca ni pun turut rasa kesedihan & kekcewaan tu..
smoga allah permudahkan usaha itu.. dun giv up ya dear.. ALLAH sentiasa ada utk kita

Shizan Syafik said...

baru bca entru ni.. alhamdulillah.. sbb takde masalah lain.. takpe, banyak masa lagi.. teruskan berusaha ye cik mah

aisyah kz said...

moga kamo terus tabah yea dear :)
Alhamdulillah Puan Mah sihat..
mudah2an ada rezeki lagi nanti..aminnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...