Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 28 May 2013

hujan dihati ini,,,,

selamat pagi cantik manis...seminggu mencari kekuatan sebelum menulis n kembali bercerita..maaf sngt2 klau ade yg ternanti2...rasa sngt2 bertuah n hepy bila rakan2 diblog sngt2 mengambil berat...terima kasih n terharu sangt...

sambungan dari entry sebelum ni..

sebelum tdo yg ternmpk bnyk dah darah dari tgh hari tu...terus ckp kat en suami yg ade darah...dua2 xtau nk wat ape..mama n ayah dah tdo...xnk susahkan n terus je siap2 p klinik dulu...

sampai klinik...doktor ckp mlm2 die xde wat scan...

oooo mcm tu pulak ek???mesin scan tu boleh 12 jam je ke???bukan 24hours ke???tekan je suis on...huhhh...geram sbnrnya...tp nk wat mcm ne...doktor kat klinik bg surat terus direct emergency HKL...

terus je g HKL yg kat wad bersalin tu...

cerita ape yg patut n doktor terus check...scan atas xnmpk then scan dari bawah...masa ni xtau nk gmbarkan perasaan...rasa bnda yg dilalui masa tu sngt2 perit...

sedih....

sedih sngt...

masih teringt doktor ckp masa tu yg semua akan okay...n masa tu nmpk elok je kantung bby...alhamdulillah....blik n berehat...

2 hari lepas tu darah keluar ngan lebih bnyk..dari pkai pntyliner terus kena pkai pad...huhhhh...tp mmg xde sakit pape pun...xde pun sakit macam nk period tu...just sihat je mcm biasa...tp darah still keluar...

11 hari selepas tu baru darah berhnti...g lagi HKL...

sbb nk konfermkan bby ade ke x...

doktor tu ckp nape dtg klau darah dah berhenti????

snng ckp...die ingt darah tu kuar sikit...ni dekat 4 5 6 7 mug tau...hahhhhhhh...sakit hati....

then masa tu dpt pulak doktor yg malas...siap menguap lagi masa scan tu...pastu siap ckp...ha ni dah xde dah...rasa xsmpai 15saat pun die scan dari bwah tu....adoi...geram pulak...

xpelah..masa blik tu mmg sngt2 down ngn linangan airmata lagi..hujan dihati ni xsama dengan hujan airmata...

en suami sngt2 tabah n sentiasa memujuk...setiap kali tgok en suami rasa teramat bersalah...

then 3 hari lepas tu darah kuar lagi...kali ni ngan lebih bnyk...16 hari darah kuar...

YA ALLAH...

terlalu hebat dugaan mu...smpaikan airmata sudah tidak mampu menitis lagi..hanya hujan dihati...n kemaafan terus dipinta pada en suami...rasa bersalah sentiasa menghantui...

pernah sekali tu tnya en suami....

"abg....darah syg ni kuar makin bnyk...syg boleh mati x klau darah ni kuar bnyk..."soalan yg dah tau jwpn dari en suami...

"insyaAllah xde apa2...smua ni ujian untuk kita..mana tau nnti masa akan dtg ALLAH nk bg kita ank kembar..."

tersenyum setiap kali menangis teringtkan masalah ini..en suami suka ckp mcm tu...

TERIMA KASIH YA ALLAH 
atas pemberian insan bernama SUAMI...

then hmpir 23 hari...tetiba je sakit perut menyerang n darah kuar lagi...tp kali ni bila tgok n rasa yakin ni adalah darah period...sngt yakin...mengikut kiraan hari juga menguatkan keyakinan...

sekali lagi di uji...

puan mah nekad...selepas darah ni berhenti nk g terus jumpa pakar....masalah ni perlu ade jawapan...apa pun jawapan dari pakar akan diterima dengan hati yg redha seredhanya...insyaAllah....


TQ

PUAN MAH

19 00 sudi berkongsi cerita:

qaseh_fariza said...

berlinang air mata baca n3 puan mah kali ni...semoga tabah. Insha Allah akan ada rezeki yang lebih baik nnt.

Anis_Apis said...

Mah, be strong ya dear. kadang2 terkilan juga dgn sikap doctor yg sambil lewa je. tak tau ke kt ni teringin sgt nk anak.

Takpe, kt doakan Mah sihat dan dipermudahkan urusan utk conceive lg. Be strong and healthy k

Anis_Apis said...

Mah, be strong ya dear. kadang2 terkilan juga dgn sikap doctor yg sambil lewa je. tak tau ke kt ni teringin sgt nk anak.

Takpe, kt doakan Mah sihat dan dipermudahkan urusan utk conceive lg. Be strong and healthy k

SarahSyafiq said...

ape kata before darah stop g je jumpa doc pn mah.atleast lg cepat dpt consultation doc.g pakar OnG terus.
insyaAllah dugaan ada hikmah yg baik lepas ni.

Farhain Azmi said...

semoga akak sentiasa tabah n sabar menghadapi dugaan. Betoii ckp suami akak tu, mna tau kot2 dpt twin lps ni..hehe

Farhana IezAna said...

sabar cik mah..mgkin ada hikmah semue nie..xpe nnt jumpa pakar terus nye..

NinaAz said...

Pn mah. Sabar dan tabah yea atas dugaan ini.. ada hikmh dsebalik setiap kejadian. Nina doakn y tbaik utk mah dan suami

Nursaila Norman said...

apa je yg saila boleh ckp selain bersabar..cuma puan mah dgn suami je yg melalui..sabar byk2 n kuat yer..saila sedih baca entry2 awk..sabar ye..

aisyah kz said...

dear,moga terus tabah dgn ujian Allah nie..
setiap ujianNya, pasti ade hikmah..
be strong k!!

FIFI said...

sayu hati baca entry mah..
hope mah tabahkan hati ye..
tak mau sedih2..

sara_petakbunga said...

insyallah ada rezki jua nanti..
sara pun kena bleading jgk awal kehamilan..sampai dekat 3minggu jgk mc...alhamdulillah panjang umur lagi anak ni.

merahitujambu said...

baru lagi kan..moga di permudahkan..sedih baca..jgn sedih2 tau..somi tu semangat kta

cintabella said...

semoga cik mah terus tabah hadapi dugaan nie..allah lebih tau apa yang terbaik untuk kita kan..

Mimie Najib said...

Ya Allah..beruntungnya dapat suami yng pernyabar disaat kita mmng memerlukannya..insyaAllah..akan ada rezeki pada masa hdpan..

Mizz Farah said...

be strong..saya da penah laluinya..pape pun yg terjadi..doa byk2..Allah tu Maha Mengetahui..kuatkan smgt~ :)

Miss Fiancée said...

Cik mah.. be strong dear =( inshaAllah yakin dgn Allah. Selagi xde nmpk kntung baby, slagi tu jgn putus berdoa... kte doakn yg trbaik for awk n babies.

bintanghati said...

moga2 xde pape dgn kandunagn cik mah...
kes cik mah ni ade persamaan dgn
X-B2B Me_azryn ..
http://meazrynn.blogspot.com/2013/05/pengalaman-mengandung-luar-rahim.html

tp bleeding dia x byk mcm yg terjadi kat cik mah..

papepn, cik mah kuatkan semangat smentara nk menanti result dr pakar..
yg pntg jaga diri n kesihatan..
moga allah melindungi kandungan cik mah..smaa2 berdoa semoga semua nya selamat..

cik fadh said...

kuat n sabar ye cik mah..ape pown berlaku mesti ade hikmahnyer..

LiNda said...

cikmah, be strong ye.patutla aritu jupe muka cikmah nmpk x sihat n sedih je. Insyaallah, ALLAH tau ape yg terbaik utk cik mah n suami. Linda doakan yg terbaik utk cik mah ye. Jgn sedih2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...