Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 23 May 2013

berbaloi ke???


selamat pagi cantik manis...yeah esok en suami cuti..seronoknyer....hehehe...semua pun cuti kan...sebenarnya esok katanya nk g amik album kawin...hahh..tgok ticker dah berapa bulan..hampeh pulak rase..xpe..tu nanti puan mah cerita ek...bila btul2 dah dapat...

bercerita tentang berbaloi x???

ni semua kerana dengan nekad n selambanya berhenti kerja...kisah yg dah lama jnji nk cerita tapi tertangguh2 berbulan2 ni..hehehe...

okay..mulakan...mula2 sj2 je cari pasal ngan boss...sbbnya dah xde mood keje situ..sbb???

adalah kerana..bosan ngan kerja engineer yg mcm kerani je..just uruskan filling n data2 je...site???adelah sekali sebulan...boss???mmglah sngt xbest...negro..opss...boss marah klau panggil die negro..i'm british okay..hahahahhaha...engineer sepatutnya bz..ni x...puan mah hari2 berblog n berfb kat opis...xpun edit gmbar xpun mcm2 lagi ....hahhh..menyampah...

opss...tp hasil duit kerja setahun tu jugaklah yg gunakan untuk kawin..heheheh....

then bila wat hal 2 hari xdtg kerja lepas kawin..ngan sengaja je xmo gtau boss..hahahha...

bila naik kerja boss panggil masuk bilik...agak dah pun...boss kata sepatutnya puan mah dah kena berhenti...

ewahh...ngan berlagak n poyonya..mentang2 dah ade en suami yg le jaga...terus je cakap...okay...so i will resign....hahahhaha

boss terbeliak mata....terus ckp i need to do something to u...(ele...berhentikan je lah...)

last2 setelah itu ini...siap lah lagi boss ckp yg puan mah kan baru kawin..mesti nk guna bnyk duit...so die kira dah bqerhenti puan mah pada hari isnin 18/2...tp dlm masa yg sama amik blik keje ngan appoiment letter yg baru...eleeee..menyampah...

skali baca je appoiment letter...eh gaji dinaikkan...ele...dah kenapa ngan boss ni...adoi....bila tnyer en suami...okaylah keje je lah dulu sementara nk dpt kerja baru..hehehhe...

sekian....kerja je lah mcm biasa....xsemena mena...engineer jaga projek 1 lagi nk berhenti...laaa...tau dah mngsa yg akan jaga projek yg bz sngt tu...muka ni lah nnti...tekaan sngt tepat...mmg pun...so masa tu hepy sbnarnya sbb ade site n bz...xla dok melangut je tunggu pukul 5.30 je kan...hahahhaa...hepy sngt2 n enjoy dah keje....

then tarikh 25/3 tetiba nk semyang zohor kat site....p toilet dulu,,,masa tu dah tau dah pregnant...tp terbeliak mata...eh ni darah ke????sedikit yg amat pun...sedikit tp cukup wat hati ni resah gundah n macam2 lagi...masa ni hanya ALLAH yg tau mcm ne perasaan.....kebetulan masa tu lepas je solat zohor sbb xkonferm pun tu darah ke ape....terus masuk skite n rasa nk pitam...kaki rasa lenguh n longlai sngt2...dengan panas terik...minum air bnyk2...smpai rasa bdan sngt lemah...ckp kat abg2 opis lain yg nk g rehat jap n duduk....terus p duduk ntah kat mana...asalkan selamat...huhhh...lega...tp still sngt2 letih masa tu....masa ni xde pun pk pape....pk letih je sbb meeting 3 jam...+ berjlan kaki dari site p tempat makan....

masa mndi petang okay je...darah tu dah xde..syukur...tp sebelum tdo sakit pinggang...terus p toilet..tergamam...hahhhh....DARAH!!!!!!!!!

ermmmmmmm....saat tulis entry ni walaupun dah lebih 2 bulan tp still menitiskan air mata yg turun mcm air terjun.....YA ALLAH...besarkan dugaanmu YA ALLAH......

hnya mampu berdiam diri bila masuk bilik....xtau nk ckp mcm ne ngan en suami yg dah ready pun nk tdo.....


xmmpu dah nk taip cerita lagi....sedih bila teringat kembali...

insyaAllah puan mah akan smbung lagi nnti ye..maaf sngt2....tergantung cerita...hati ini minta dipujuk....


credit to google...

TQ

PUAN MAH...

4 00 sudi berkongsi cerita:

Amalina Ali said...

be strong girl!

Shizan Syafik said...

sabar ye puan mah.. insyaALLAH.. ada hikmah disebaliknya..

Fiqah said...

Kenapa tak terus ke hospital? Be strong okay..Walau apa pun terjadi Allah akan bagi yang terbaik for you.

Mimie Najib said...

banyakkan bersabar ye sis..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...