Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 8 May 2013

memberi harapan...


selamat pagi cantik manis semua...maaf atas kesunyian blog ni sekian lama juga....selepas check up 25 april hari tu...xsempat lagi nk share ngan cantik manis ape yg jadi...

patutnya appoiment ngan klinik kol 8pagi..tp lupa..heehe...g kol 9...last2 ramai orng...adoi..penat nk tunggu...mentang2 dah sihat n xde dah darah kuar...sambil tunggu nm panggil tu..p pejabat pos...untuk pos barang yg ditempah..hehhehe..sempat lagi..

pergi klinik mmg hati yg tenang..g sorang2 je..xpyh lah nk bertemankan en suami..bukan xle jln sendiri n bukan perut kedepan yg nk kena semua bg laluan..hehhe...

dengan hati yg redha n pasrah nk cerita dekat doktor semua yg jadi...tp ala nk kena juga amik darah..okey ikutkan je prosedur...hehe...nurse ckp darah bgus...mestilah..cik mah sihat kot..hahahha...alhamdulillah...

then jumpa nurse n cerita2 dulu sebelum jumpa doktor...pastu nurse check2 perut tekan2 sikit...

cerita kat nurse ckp ade rase nyilu sikit kat perut ni kadang2...nurse just take note n die kata mybe berkenaan bby..

"bby dah xde...mcm ne ade rase nyilu pulak..eleh ntah2 sebab lapar"
(xmampu pun luahkan...ckp dlm hati je..hehehe)

then jumpa doktor...doktor yg sama ngan dulu yg masa scan xnmpk pape tu...
doktor tanya mcm ne ngan darah yg keluar hari tu....cerita dari A sampailah ke A blik..hehehe...

okay..xpe...doktor kata scan tgok mcm ne...

dalam hati masa ni..alah doktor..xpayahlah nk scan n bg harapan kat cik mah...br je rase kurang 2 minggu lepas scan xnmpk pape...nk scan lagi...bp bnyk nk scan...

tp turutkan juga arahan doktor...

baring n senyum2..hahhaha...dah kenapa ngan cik mah pun xtau...redha lagi...

okey...doktor sapu gel tu n amik scan tu...then doktor gerak2kan...

cik mah???

xpndang pun skrin scan tu..sbb mmg dah redha kan..so xmolah rase kecewa ke..sedih ke..mengharap ke...huhhh...

tetiba je...

eh ni ade ni kantung bby awak...
(kata doktor yg cantik tu)

eh...sepantas kilat toleh ke kanan nk tgok skrin tu..mane doktor????

ni ..sambil tu tunjuk kat skrin tu...

ngan terpinga2...betul ke x doktor ni???

betullah kot..hari tu kan xnmpk..ni dah nmpk..betul..betul..betul...ipin n upin tetiba je ade..hahaha...

tp ni bukan 2 bulan..ni kurang dari 2 bulan..mybe 5-6 weeks..

eh..adoi..ape dah jadi pun xtaulah...doktor gerak2 kan lagi scan tu...ni pun...eh mcm ade 2 je...

eh lagilah cik mah jadinya...jelas kali ni nmpk..tp masih xnmpk jantung lagi...

so doktor kata tgok lagi sebulan mcm ne...doktor kata jgn lupa mkn vitamin n minum susu dua kali sehari ye...

so..melangkah kuar dari klinik tu ngan terpinga2 lagi..btul ke x ni...???

tp dlm hati masih redha...xnk mengharap ape2...mampu berdoa n bertawakal je...moga semuanya nnti yg terbaik buat kami...

mohon doa cantik manis semua ye..n terima kasih atas nasihat n sokongan selama ini..syang cantwik manis semua...maaf tau lama menyepi...

amik dari google ye..  :)

TQ

PUAN MAH

20 00 sudi berkongsi cerita:

Diyana said...

haa~ update pun.. dari hari tu duk tunggu2 update cik Mah.... hehe
inshaaAllah xde pape tu.. semua akan ok.. doa byk2 ok

Anis_Apis said...

InsyaAllah ada tu cik mah...2 lagi :) happy for u :)

Amalina Ali said...

act kenapa dengan cik mah? nana mcm termiss plak cerita cik mah ni. pape pun take care ye dear. jaga kesihatan diri n baby.

Cik Jelita said...

gud luck pn mah......take a good care...insya-Allah kalau rezeki pn mah n suami...the babies will survive...fun ken if twins...love twin!

aisyah kz said...

mcm ade 2?? waaaahhhh
in shaa Allah puan mah..
jgn cpt putus asa..
moga cpat sihat n bby pun sihat..
:)

SOULMATE is said...

insyallah,jika dia milik kte pasti jd hak kita.
jg dr dan baby2 awk
seronoknya jika dpt kembr...
hehe.kuatkn ati dan emosi tau

merahitujambu said...

kembar ya??alhamdulilah...syukur

SarahSyafiq said...

tahniah2 cik mah.rezeki Allah bg sekali dua lepas sedih hari tu.insyaAllah.
yg penting kne jaga diri utk baby.
tak sabar nk dgr nxt update.

Ziema said...

Yahoooo baby and mummy kuat hehe.
Tak kisahlah twin ke apa jnji dh confirm.
Jg diri ye puan mah :)

s h a said...

Pn Mah...sha doakan semoga selamat semuanya.InsyaAllah ade.ketentuan Allah indah.Banyak2 doa ye dear.Take care. :)

myrah said...

Alhamdulillah..harap masih ada rezeki tuk awk..ha, sekali dapat 2 tau..bestnyaaa. :)

missGogreen said...

cik mah...jg diri yer..klu betol lah dua kan :D sgt best...semoga cik mah chat je..jgn byk pikir yer..

Princess Feyqa said...

wah mcm kembar tu :)
bersabar ye sis Insyaallah ada rezeki tu amin :)

anis suryanie said...

alhamdulillah! takde pape kan? kalau betullah twin.. syoknye.. puan mah kena makan byk2 la, sebab bukan ber2, tapi ber3.. hehehe

Fiqah said...

Mah jangan risau.Kalau boleh pergi jumpa doc lain utk 2nd opinion. Sy dulu pun masa 8mgu berdarah. tak sakit tak de apa2. Sy lg risau sbb 6 tahun dh kahwin baru pregnant. Tabah je. Jgn stress sgt. Kalau rezeki tu Allah nak bagi dia akan bagi juga.

EIKA said...

wah kembar!!!bestnya pn mah...ika asa 2 darah sebab bby baru nak lekat,apa2 pon ika doakan mama & babies sihat la.amin....

Cik Puan Tqah said...

take care.. ape2 update keyy

SFaezah said...

alhamdulillah..jaga kesihatan bebaik yer pn mah. :)

NinaAz said...

Lama xjalan2 sini. Bestnya cikmah. Nina doakan semoga semuanya baik2 jea ok

Mimie Najib said...

hope everything ok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...