Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 30 July 2013

Dua line...

selamat petang cantik manis....maaf menghilang beberapa hari ni..kadang2 tu berhari2 hilangkan.....cik mah xsihat n dalam proses nk menyihatkan kembali diri ni....yg nk n lama dah simpan n xsbar nk cerita ngan cantik manis....

ni alkisah DUA LINE....

(entry plinglah lama tersimpan...bialah entry ini menjadi kenangan indah buat cik mah dan suami n buat adik2 kepada SAKINAH CINTA yg lebih disayangi penciptaNYA...)

smbil nk menyiapkan entry ni masih lagi tersentuh hati teringat saat yg dilalui atau kerana dengar lagu raya....xtau mana 1 punca air mata mengalir...

cik mah namakan kehadiran insan tersayang yg telah tiada ini sebagai SAKINAH CINTA.....

kehidupan rumah tangga perlu lah sakinah,mawaddah dan rahmah....

rahmah of courselah cik mah....sakinah permata hati pertama walaupun pinjamannya hanya seketika..

MAWADDAH???

insyaAllah andai ada rezeki kami...

14 MAC....

blik keje awal sikit sbb kat site kan...smpai rumah menyiapkan packing2 tasbih untuk yani ..

semalam kakak ngan semngt tanya...

dah period???

puan mah wat muka blurrr...sambil jawab belum...

esok akak bw blik UPT ek..(ni soalan ke nk bgtau...tb2 xphm..hahaha)

berdebar sebenarnya...apelah yg nk jadi ek...

dalam hati berdoa moga2 ade rezeki awal...tgok blik woman log...patutnya esok tarikh last untuk period...tp period xpernah sm ngan womanlog ni...puan mah slalu period 22 atau 23 hari je..ni sudah 27 hari...

petang je kakak smpai umah mama nk amik ultramana2..hahahhaha,,,

terus die suh wat UPT...then kata bg kat die...bia die wat kan...okey...terima je arahan...

akak wat...pastu tgok jap je..kakak kata "ohhh..blum lagi lah..."

then kakak terus blik...

puan mah masuk blik...still debar2...sbnarnya jauh dalam hati terasa sesuatu n yakin ade sesuatu dlm diri ni...

p tong sampah kat dapur diam2 amik blik UPT tu....

jantung terhenti....


Ya Allah....syukur...

tp betul ke ni...mklumlah xpernah tgok bnda alah ni kan...terus google..teringat yg irene blogger pernah tunjuk UPT die...terus bc2...google lagi smpai puas n yakin..

senyum2 sendiri...smbil tunggu en suami blik....

pukul 6.30 petang...

en suami smpai...dh bg en suami rehat2 jap...terus cakap...

"abg tgok ni" menghulurkan UPT yg amik dari tong sampah tu...n sambil buka blog irene....

en suami baca..then senyum...

"kita g beli yg digital mcm ni lah..."tgn dok tunjuk kat ipad yg kat blog irene tu irene ade beli digital UPT....

terus berdebar bgai...siap2...ckp ngan mama nk p kedai je beli kertas...sebnarnya agenda lain..malu nk ckp...hahahahhahahha...

blik dah dekat kol 10 mlm...

masuk bilik...en suamilah pling excited nk baca instruction kat kotak...

"ala esoklah baru wat ek..sbb yg syg baca waktu pagi2 bgus wat"

"xpyah nk tunggu pagi lah...g sekarang...cepat..xsbar ni.."

isteri yg solehah ni mestilah ikut ckp en suami..terus p blik air...

debar bgai....semua ada...

dah shissshiii...pastu terus je wat seperti arahan kat kotak...tunggu bnda alah ni kelip2...ade kuar mcm bntuk air menitis tu...

huhhh..peluh menitis2...adoi...ape ni peluh2 siap...bukan nk jawab exam pun..hahaha...

pastu...terus air mata menitis....

PREGNANT...

tergamam....masih berkelip...sbb akan kuar berapa weeks pregnan klau pkai digital...

2-3 WEEKS...



terus menitis air mata...

Terima kasih YA ALLAH...

terus kuar bilik air...

tgok en suami ngah golek2 atas katil ckp kat telefon ngan nenek...

xsmpai 30 saat dah letak...hahahha...xsbar dah tu nk tgok ape jadi kat UPT tu...

puan mah just senyum n hulur kat en suami....

terdiam seketika...tengok muka isteri tercinta...

TQ SAYANG...

cium dahi....

xtergambar perasaan masa ni...terus en suami nk kuar bilik...

"eh2..abg nk g mane?"

"nk kongsi kegembiraan ngan 1 rumah..."

puan mah tersenyum...

adik yg pertama tau..excited cite kat genglah tu...hahahha...adik suka n terus p bilik mama..mama yg separuh sedar tidur adik kejut...

"mama,kakma pregnant"

"eh...tadi kakak kata xde.."

"kakak tu xpndai tgok..ni dah siap ckp 2-3 weeks..."hahahhaa

masih lagi tersenyum...

dapat ciuman di dari ayah pulak...

terus wassup kakak....

kakak mmg sngtlah hepy...terus suruh download mcm2 application untuk bby kat ipad n macam2 nasihat...kakak ni dah macam mama lah...hahahahhaha....maklumlah...excited sbb nk tunggu dapat gelaran maklong...hahahahha

alhamdulillah...

terima kasih atas kurnian yg sngt indah ini YA ALLAH....

terima kasih YA ALLAH...walaupun ia hanya pinjaman yg seketika...terima kasih kerana memberikan cik mah peluang kedua...

TQ

PUAN MAH...


16 00 sudi berkongsi cerita:

AyongAtikah Zaid said...

bestnye moment tu kan...seronok baca..arap2 ada rezeki ayong pulak...cikmah doakan ye...jaga diri baik2 ye yang..=)

IMaH said...

Alhamdulillah.....cik mah take care tau. semoga cik mah & bayi sentiasa dilindungi Allah. In sha Allah..andai rezeki kita, nanti anak kita sama umur la...hehe

SFaezah said...

dpt bygkan gembira nye cik mah masa tu..jg diri yerr :)

khadijah said...

Wah tahniah dear. Baca tajuk excited nak bukak. Jaga diri tau :) semoga semuenye selamat sampai lepas bersalin nanti ye puan mah, doakan dija gak ya, berdebar nak tunggu due bulan 10 ni :)

qaseh_fariza said...


Sakinah Cinta... indahnya.

Banyakkan doa insha Allah, ada rezeki nnt.

Haidasafera said...

Happy to read this. In Shaa Allah ada rezeki utk zuriat yg 'double' lepas ni pulak. Aamiin.

missGogreen said...

tahniah cik mah..u are so lucky..MG yg baca pun rs nerbes..heheheh

cik fadh said...

alhamdulillah..tahniah puan mah !! jage diri dab baby baik2 yer ;)

zarith said...

tahniah cik mah!! jaga diri baik baik k

Ijiyu said...

congrats! hepi baca...hehe..semoga sihat sentiasa ye puan mah :)

azizah :) said...

tahniah yunk.. seronok kan bila tahu diri preggy.. jaga diri baik2 oke..

Cik Rad said...

inshaAllah, masih ada rezeki lagi buat pn mah & suami lepas ni.. yg penting jaga kesihatan & jaga diri ya mah.. rad doakan pn mah cepat2 dpt baby lg ya.. :)

bintang hati said...

HEPY JG DGR... TAHNIAH!..
JGA DIRI TAU!...
MOGA LBH BERHATI2 UTK REZKI ALLAH YG KE-2 NI... SELAMAT ARI RAYE..

Sya Mimie said...

alhmdulillah..
tak sabar nak tgk baby cik mah.. jaga diri elok2 ye.. =)

aizu's life said...

sebaknya rasa.. mesti indah sgt saat tu kan.. :')

cik hani said...

terharu baca entry ni......
alhamdulillah cik mah..hope cik hani pun dapat rezeki jugak macam cik mah..
amin..

cik hani pernah test dah 2-3 kali tak pregnant..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...