Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 14 October 2013

dup dup...dup dup...

selamat pagi cantik manis semua..schedule entry sbb dah kat kampung en suami beraya haji esok...hari ni nak share lagi pengalaman bersama si kecil ini...al kisah checkup yg ketiga pulak...

third checkup klinik kesihatan...

29 ogos pulak checkup ketiga...huhhh...masa nidtg awal...kol 8.10pgi dah kat kaunter okey...smngt tau...

kali ni mmg lama giler la nk dptkan nombor je dah sekian lama..ade dekat 45 minit..nasiblah juga kakak bw zafran checkup...so adelah penghibur dok tunggu lama2 ni..huhhh...lepas 45 minit baru dapat nombor..then tunggu lagi turn nurse panggil nk check tekanan darah..berat n air kencing..huhuhu..ni dkt setngah jam...xtaulah nape lambat giler..maybe ramai sngt orang kot...aduhai...huhuhu...

huhhh...ni yg xbest nk cerita ni tau...

sama mcm kes sblm ni masa timbang berat...naiklah atas penimbang...

57KG....

amik ha...sebelum ni 52kg...naik pulak dah 5KG...sudah...adoihai...
nurse biasalah terkejut..hahahha...lepas dah amik2 darah tunggu turn jumpa nurse lagi baru jumpa doktor..

bila jumpa nurse..ngadulah sikit kononnya..minta simpati..hahaha...yg rasenya hari tu salah bacaan berat cik mah...huhuhu...then nurse tnyer naik penimbang mana..bila gtau...nurse kata mmg ade problem kot..ke nurse pelatih hari tu salah baca..huhu...

nurse kata...ni klau doktor tgok mesti awak kena minum air gula...

cik mah..tersengih je lah..hahahaha....

then nurse kata tunggu jumpa doktor jap lagi...

part yg sedih n gembira sikit bila jumpa doktor..

dokotr mmg n semestinyalah terkejut bila tgok naik 5KG kan..bila turun 5KG xde pulak nk kecoh2 kan..hahahha...then doktor kata doktor bg peluang sekali lagi...tp doktor nk pantau...seminggu dua kali kn dtg untuk check tekanan darah n air kencing n berat..selama dua minggu...

wahhhh...terpaksalah iyekan aja...daripada kena minum air gula kan...relakan jelah...kira gembiralah terlepas azab minum air gula...hahahaha...

part yg xbest pulak..sbb doktor xscan bby pun..huwaaaaa...ummi rase nk nangis tau..adelah jugak dekat 4 jam ummi kat klinik ni tau syg ku...last2 berakhir tanpa dapat tgok anak ummi...adoihai...kecewa giler punyer lah,...huhuhu...

kuar je klinik terus tepon en suami..mengadu domba..hahaha...nk nangis tp control lah kan...sikit2 je nk nangis..mmg xde keje lain..hahaha..en suami kata t mlm g klinik panel check...so..ke klinik panllah ummi nk tgok ank ummi...

third checkup klinik panel....

disebabkan...bila petang je slalu sakit belah kiri bahgian bawah tu...takut juga kenapa2 kan..so bila en suami blik ajak g klinik panel check...

bila cerita kat doktor...doktor ckp maybe kencing kotor...so kena check kencing...

rasenyer kencing okey..sbb pagi td nurse kat klinik kesihatan tu ckp okey...

lepas dah check..alhamdulillah okey...so doktor kata die nk try scan pulak..tgok macam ne...

masuklah en suami dlm bilik doktor nk sama2 tgok bby discan..hehehe...

amboi..anak ummi....xtdo2 lagi ek...masih aktif juga berenang2 kata doktor...

"wahhh..bby dah besar dah...14 minggu 6 hari.."

then doktor tunjukkan kepala bby..kaki..tulang belakang,...tgn..tulang peha..perut...n ukur skali..alhamdulillah EDD masih sama...cuma berat bby lebih sikit dari sepatutnya..sepatutnya antara 90gram ke 100gram..tp bby cik mah 110gram..lebih sikit je..okeylah..asalkan bby sihat...

buat pertama kalinya dengar denyutan jantung baby...

DUP DUP DUP DUP...

wahhhh..sekali lagi air mata ummi nk menitis tau...tp malu pulak..tahan2 sikit..hehehe...

abah to be mestilah lagi teruja kan...hahahha...suka btul...bby pulak..amboi..mentang2 tau yg doktor ngah scan..berenang2 pusing2 belakang tunjuk..depan..kiri kanan...sukalah tu...syukur alhamdulillah.

puncanya sakit belah kiri bawah tu sbb bby duduk kat situ..kerap dok belah kiri je..smpaikan kadang2 tu nk jalan pun terbongkok2...nk tdo malam pun sama..suka btul dok himpit belah kiri...xpelah syg ummi...mana2 pun boleh..jnji anak ummi sihat...


kasi kenang kenangan untuk anak ummi...ni xpayah dah kot nk tunjuk2 arrow..sb dah jelas nmpkkan..hehehe...pling seronok..hidung bby pun nmpk juga...ngan pipi2 skali...

oh ye masa scan tu bby menghadap hadapan..nmpk mata..hidung n mulut yg terbntuk..sbb bukan 4d ke 3d ke xnmpklah btul2 sngt kan..tp ini pun dah cukup bersyukur...

TQ 

PUAN MAH

6 00 sudi berkongsi cerita:

Syaz Rozelt said...

cantik hasil scan..jelas nampak muka baby =)

Cik Jelita said...

sweet sgt...wish kite pun dapat momen macam ni soon.cant wait to see my baby too.

Diyana said...

xpernah paham kalau doktor tunjuk baby kat scanner tu..
huhuhu

S. Faezah said...

alhamdulillah semua baik2 saja..
just curious la cik mah..mcm mane doc measure weght baby..
saja nk tau sbb xde pengalaman..huhu

❤Mrs. Myra❤ said...

Alhamdulillah..bestkan cik mah bila kite dah nampak baby ...:))

Puan Awin said...

miss this moment...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...