Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 9 October 2013

xmain sembunyi-sembunyi dah...

selamat pagi cantik manis...moga2 semuanya sihat2 sentiasa...lama rase xkongsi pengalaman p checkup..yg dulu pun share untuk pengalaman first checkup je..

checkup kat klinik kerajaan ni mmg sngtlah memerlukan kesabaran..yelah..ade tu kerenah ibu2 n anak2 yg dlm 1 klinik tu..ade je yg meragam..ibu mengandung pulak ade yg xle sabar...kesian tgok kat jururawat tu...

second checkup klinik kerajaan...

masa ni dah 10 minggu 1 hari..checkup hari khamis...seperti biasa g sendiri je..klau nurse xtulis kol berapa..slalunya cik mah g kol 9...tp sbb masa ni nurse tulis kol 8.30pg...so kol 8.20pg dah terpacak depan kaunter...hehehe...checkup 25 julai..yg awal julai tu admitted ..then cerita2 lah kat nurse tu...nk dijadikan cerita...

yg amik tekanan darah...tgok air kencing ok x kat kertas ape ntah namanya tu...then timbang berat adalah nurse pelatih..masa ni boleh kata ramai juga orang..huhuhu...

masa ni mmg alahan sngt2 teruk...boleh baca sini untuk pengalaman first trimester...tapi xrase pun kurus ke apa pun..then tetiba bila timbang je..

52KG...  (sebelum ni 57KG ye...)

bukan nk salahkan nurse ke ape...tp nurse tu tgok pun dari tepi je kat penimbang tu..so rasenya macam salah baca je...ikutkan cik mah 56KG...

tp dah nurse katakan..xkn nk melawan pulak...sudahnya turunlah berat ummi ni ha 5KG...huhuhu...

tetiba nk bg cdngn...

agak2 boleh x ek klinik kesihatan upgradekan penimbang manual baca tu ke digital..so xdelah kesalahan dari nurse baca ke ape ke kan...klau bolehlah..rsnya lebih mudahkan kerja n lebih efisien...

jumpa doktor ok je...
xde pulak doktor kisah klau berat ibu mengandung turun ek..klau bertambah beratnya terus masalah besar bagai..huhhhh...

masa ni lah saat2 yg cik mah nntikan..mklumlah excited nk tgok bby..yelahkan..masa g klinik panel tu doktor kata xnmpk pun..padahal cik mah nmpk je..hahahaha...boleh tgok sini ek...

baring n doktor pun scan..smpaikn dua2 doktor dtg nk tgok scan..sbb baby bergerak2 xmo berhenti..xle nk snap gmbar bby...

"amboi...anak awak ni..kecil2 lagi dah xle dok diam ni...awak nmpk x tgn anak awak lmbai2 tu..."
"aaa...tu tgn bby...yg tu kaki bby ek doktor?"
"aaa..kaki bby pun sama...dok tendang2..cuma awak xdpt rase lagilah wat masa ni..sbb baru 10 minggu...so..okey..baby sihat n aktif...bgus.."

alhamdulillah..masa ni menitis air mata kegembiraan ummi tau bila dapat tgok anak ummi bergerak2...mmg excited sngt..then doktor pun printkan sekeping untuk tatapan abah nnti bila balik umah..hehehe...


terima kasih anak ummi sebab xmain sembunyi-sembunyi dah..risau ummi tau...blik tu abah sibuklah belek2 gmbar scan ni..then ummi tmbahkan jeles ngan cerita yg bby aktif gerak2..hehehe...masa ni xdengar lagi pun jantung bby...so..cik mah g checkup kat klinik panel untuk details lebih lanjut...gara2 sakit belah kiri slalu..yg bhgian bawah..n nntikan third checkup yg haru biru....tu nnti next entry pulak ye...

entry dah pnjng sngt ni..bby pun mula dah cramp2 kan perut ummi ni ha...nk minta baring n layan bby lah tu...okey..jumpa lagi cantik2 manis...

TQ

PUAN MAH


6 00 sudi berkongsi cerita:

sara said...

take care, jaga diri..jaga baby..insyalllah semuanya selamat.

Nursaila Norman said...

take care cik mah :)

Cik Jelita said...

baca entri ni tak sabar kite nak g scan jugak 21hb ni.nak tengok baby.

aisyah kz said...

wahhh aktifnye baby puan mah ;)
Alhamdulillah seronok tgk bby sihat kan..
xsbr nkg cek lg nx week ;)

Fiqah said...

Ammar pun aktif dalam perut..bila lahir, penat nak jaga dia..

Farah Firdaus said...

jaga kandungan elok-elok cik mah ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...