Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 2 May 2014

Keperluan juga ni...

Selamat pagi cantik manis..mommies semua n bakal2 mommies...hari ni nk share antara yg penting juga..kira keperluan juga ek...

RAK BOTOL BABY

Cik mah beli rak untuk botol susu baby ni masa g expo baby dekat SACC..ingt lagi x cerita ni??.beli kat satu tempat skali ngan breastpump auntumnz tu...murah masa dekat expo...mmg dah survey2...so bila jumpa teruslah grab...

Cukuplah 1 je..xpyah beli 2 3 rak..heheh...melainkanlah anak berkembar2 kan...perlukan rak yg lebih dari 1 lah kan...ni mmg sngt berguna..

Sebabnya..lepas kita pam susu n cuci..kita kena keringkan..nk terus lap pun boleh je..then letak kat rak ni...cik mah letak skali spare part pam kat rak tu...so mmg pentinglah..klau letak kat rak pinggan kita tu n campur2 maulah hilang pulak part2 kat pam tu nnti..silap2 lagilah koyak yg xsepatutnya mcm yg cik mah cerita hari tu...

Tadaa...ni cik mah punya...lepas basuh2 tu..terus letak sini n lepas tu baru lap2...



PENCUCI BOTOL BABY

Oh ye...lagi 1 bnda yg cik mah rasa penting juga bila dah start guna pam untuk susu...sekali xperasan sngt...masuk 2 3 kali..baru perasan..yg orng kata lemak susu...cantik manis pernah dengar???melekat kat botol susu n pam tu...rasa2 basuh macam xlicin n macam melekit2 sikit....so...bila tgok iklan kat tv tu..yg sleek...ke sleeq...ala..ctau pulak ejaan yg ne..yg untuk cuci botol susu baby tu...

So cik mah g lah cari ka kedai bby dekat rumah je...cari2..wah bnyk pilihan rupanya...ada yg perisa orenlah..mintlah...n mcm2 lagi...tp cik mah pilih yg neutral je...mcm pelik pulak ada perisa2...rasa nk mkn pulakkan..hahaha

So guna setiap kali basuh botol2 n pam...lepas tu baru rasa puas hati ngan hasilnya..mmg bersih betul botol susu n pam tu..xdelah melekit2 n ada lemak2 susu tu...hrga kalau xsilap dlm RM17 mcm tu..sebotol besar ni ha...Boleh pkai lama..sebab setiap kali basuh xdelah bnyk mana guna pun..



Ni contoh yg cik mah guna...

Cik mah harap dptlah membantu bakal2 mommies untuk persedian bby ye...sebab bagi cik mah penting juga dua bnda ni...xla mhl mana pun...so kenalah beli...

TQ

PUAN MAH

8 00 sudi berkongsi cerita:

misz sheyla said...

rak tu mcm nak beli jugak, walaupun rmai kate tak perlu

natasha said...

cik mah tunjukkan rak pengering botol tu baru teringat kita pun ada jugak kat rumah tp stil xpakai2 lg..bila nak klua kan asyik terlupa je..smpai skrg duk keringkan kat rak pinggan mangkuk..haha

Diyana said...

liquid cleanser utk botol tu mmg sgt2 diperlukan..nak guna lama, selama baby guna botol & brg2 dia...
itu hari sale pureen sempat laa amek 2 paket refill...

cik mah said...

Misz...beli juga...t kn menumpang rak pinggan maknya...hehe...pastu part2 yg kecik pam..hilang pulak nnti...

Natasha.,,la yeker...cpt2 p amik guna...jgn simpan je..hehe

Diyana...kan2...masa pregnant dulu xmo beli...dh kuar bby ni br kelam kabut...haha..

(●*∩_∩*●) said...

Betul2...dua2 adalah 1 keperluan..hehe..xmenyesal beli..

Sheila Salim said...

sheila ada 2 benda ni. hihiiii

Sya Mimie said...

Waaa.. Bgus nya cikmah bgthu ni.. Sng nti klau tetiba nk cari..

cik Anggur said...

dok pk gk nk beli ke tak rak...rupanya mmg kena beli ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...