Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 16 January 2014

Autumnz breastpump...

selamat pagi!!!!!

maaf lagi...xmenyempat nk update...story bnyk je nk share..cumanya...bz menyiapkan order tasbih yg kadang2 tu last minit...xsampai hati nk tolak...rezeki baby kan..so skrang ni nk share2..

hari tu..hari tu...dah jnji nk cerita bab2 breastpump (BP)...ni cerita yg beli je dulu ek..review mcm ne hasilnya n kualitinya tu nnti kena tunggu bby tersayang ni kuarlah ye...

Review auntumnz BP.

seperti yg pernah diceritakan..cik mah beli semua ni ms g expo kat SACC,shah alam...xbdget pun nk beli...survey tu mmg dah survey...semua dah tulis dlm list berapa harga kedai ni..kedai tu..online shop ni n itu...

en sumai kata nk beli avent manual pada mulanya..tp bila tgok kat expo tu harga boleh tahan...sbbnya tu design baru..yg lama punya xde dah...mmg berbeza jauh harga...so survey je lagi...

then terjumpa kedai yg jual barang2 BP n lain2...contohnya maternity bra..n lain2 juga...so...apa lagi..oh ye..kedai yg sama mak tok belikan hadiah baby ni...

tanya2...n discuss2 ngan akk kat kedai tu...terus pilih....yg penting ummi dapat bag warna biru tau..hahahha....bag ni kira mcm dua tingkat tau..ada zip bawah n atas...xbesar sngt n xkecil sngt...just nice...hehehe..


then dalam pakej tu ada BP manual autumnz...ngan aksesorinya skali untuk kita cuci2 skali...pastu dapat skali ice pack tu....yg reusable punya...then ada jug storage botol tu 10pcs n ada yg free p[lastik storage tu 5pcs...klau tgok kat luar..pling murah pun BP tu shj RM99...xtermasuk postage ye...ni...
untuk semua ni just RM135 mcm tu je...

selain tu juga..cik mah beli storage un tuk botol susu yg lepas dah basuh tu...sbbnya murah je...RM20 je...dah survey sebelum ni paling murah RM25...xtermasuk postage ye...so..alang2 dah kat expo ni..rembatlah semuanya skali kan...


ni contohnya..amik dari google ye gmbarnya...

KENAPA PILIH MANUAL BP?

1-yg sbb utamanya adalah bdget...cik mah xletakkan bdget tinggi sngt pun kat BP ni...sbbnya..wat masa ni cik mah masih lagi suri rumah yg berbisnes di rumah..so BP insyaAllah hanya sebagai sampingan...tekad nk Direct feeding bby...so..pump untuk wat stok je..kot2..ummi kena g mana2..tinggalkan bby ngan maktok jap ke kan...

2-cik mah kagum ngan kegigihan kakak cik mah sendiri...fully BF anaknya...pump pun pkai manual je..still dapat buat stok melambak2...walaupun mmg anaknya minum bnyk..bak kata kakak...niat tu n cara tu yg penting..insyaAllah..Allah akan permudahkan...kakak cik mah kerja di klinik kesihatan...so...mmg bukan alasan kan klau bekerja tu xle nk pump susu...kerja kakak mmg sngt bz..tp katanya masa mengepam tu kena btul...insyaAllah next entry cik mah share pengalaman kakak cik mah ye...

ni bg gmbar stok susu kakak cik mah...



kakak cik mah pkai BP avent...lama dah die beli..dari anak pertama dulu...sekarang anak pertama dah 6 tahun pun..ank kedua punya turn pulak..

rasanya ni dua je sbbnya...insyaAllah kan...demi anak tersayang...

okey..smpai sini dulu ek...k..hutang nk cerita BP dah tertunai ye..hehehe..harap2 dapat membantu n bg idea pada cantik manis bakal2 mommy tu...

TQ

PUAN MAH..

11 00 sudi berkongsi cerita:

Nursaila Norman said...

cik mah, saila bru je bertanya2 psl BP dari ofismate husband..akak ni dia mmg positive byk info jimat2 saila amek dari dia..dia pun guna manual BP..dia ckp semuanya mind set masing2..bg dia lg mudah pakai manual BP pastu stock dia pun byk :)) saila nanti pun stick dgn manual BP je..insyaallah :)

cik mah said...

@Nursaila Norman

LA YEKER..EH KEBETULAN PULAK KAN..ITULAH...CIK MAH MMG MEMILIH NTUK MANUAL..INSYAaLLAH..BETULKAN NIAT n mind set...akan dipermudahkan....

Diyana said...

eh eh.. kite nye cooler bag sama lah.. hehehe
sy pun pkai manual je even lenguh laa sikit

cik mah said...

@Diyana

eh eh...yeker...wah sehati sejiwa lah kan..hahaha...aaa...tp xpelah..kira exercise lah tu kan..hahaha

Fiqah said...

Sebenarnya manual BP ok jer..saya pun senang dengan manual BP.

cik mah said...

@Fiqah

Ooo yeker...kan2...go go manual BF

cik enul said...

bestnye dapat bf kan baby..enul ade poblem..takdapat direct bf..pam ajo..n than bg guna botol..so susu bertahan cuma 20 hari je..pastu kering...sedeyh...hopefully cmah nant x macam enul..amin...

cik mah said...

@cik enul

Cik enul xtry supplement ke untuk bnykkan susu?cik mah berharap susu bnyk...

NinaAz said...

betul tu.. yg penting niat. IAllah. harap2 kita dpt fully bf anak kita nanti. :)

Sya Mimie said...

meriahnya stok susu.. :)
seronok tgk..

Farahain Mokhtar said...

betul2 jimat. good bargain. even surirumah pun its good to hv breastpump incase ape2 nnt kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...