Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 25 April 2014

Review:manual autumnz breastpump..

Selamat pagi cantik manis...semoga semunya sihat2...cik mah n azwa alhamdulillah sihat...beberapa hr lepas cik mah kena serangan asthma lagi...huhu...cian azwa n abah...abahnya kena amik cuti...kali ni teruk juga serangan asthmanya...

Hari ni tgok pada tajuk pun dah tahu kan..cik mah nk review sikit manual autumnz BP yg cik mah beli masa expo...

Cik mah start guna masa hr ketiga xsilap,.nk merangsang susu kuar..alhamdulillah...suction BP ni xsakit pun...sangat lembut n mmg xsakit..baru perasan hari tu..suction ada dua..lyg kuat n x..klau nk kuat sikit...alihkan penarik pada level 2...

Sngt ok bg cik mah..sambil pump sambil exercise la kan tgn ummi...hehe...slalu cik mah akn pump pg2...2 3 botol storage boleh dpt..syukur rezeki azwa...

Tp tetiba hr isnin hr tu nk pump,..mcm xjadi...padahal tahu masa tu susu penuh...tp pelik..pump2 mcm bunyi angin...xpelah..pump juga ngan kepayahan...

Bgtau en suami yg BP tu mcm problem je...huhu...en suami suruh tukar yg bwh tu..bila tukar br okey...la rupanya koyak..nasiblah ada spare ms beli set manual BP ni...sedih...mcm ne le koyak ek...


Ke cik mah ni yg ganas ek?

Mommies2 yg pkai manual BP ada masalah ni x?

Klau yg spare ni rosak nk cari kat mana pulak ye?

So far..pkai autumnz breastpump ni xde masalah...xdelah bunyi2 bising masa pam susu...nk guna n cuci pun senng juga...just tanggalkan semua part pastu bersihkan je...t lain kali kita cerita bab2 bersihkan barang ye...


Sambil2 pam susu...sambil2 update blog semntara azwa nyenyak tdo tu..hehe

Mommies yg tau kat ne nk cari spare part ni gtau ek...bantulah cik mah.kot2 lps ni koyak lagi..

TQ

PUAN MAH



10 00 sudi berkongsi cerita:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum cikmah, alhamdullilah. murah rezeki susu untuk baby azwa. cikmah sihat tak hari ni? Cuba try usha fb fabulous mom, pumponthego atau e-mumshop. rasa macam depa ada jual spare breastpump ni.. singgah menabung inti sini~~~

Nursaila Norman said...

lepas cik mah update pasal manual bp tu, saila decide beli terus sbb ada promotion masa tu..saila punya Avent..doakan saila punya susu byk mcm cik mah :)

cik mah said...

Sheila..waalaikumsalam..alhamdulillah dah sihat dah..cuma batuk n selesema sikit je..wah yeker...tq sheila..nk kena wat stoklah pulak yg mudah koyak tu..heheh...tq sudi menabung..

Saila...la yeker...bagus2...insyaallah...rezeki bby nnti kan..

Baby kids said...

akk ada jual=harga family

cik mah said...

@Baby kids

La yeker..k lah..nk 2 lah...

Ayeen Muhammad said...

Cik mah..
Benda tu namanya valve..huhuhu..
ayeen punya pun koyak.. nasib sparepart ada.. dpt 2 valve tu..yg ayeen koyak sbb g berus kuat2..konon nk tgglkan lelemak susu..heee..

ayeen guna rumble tuff..
recommended sgt kalo lepas ni nk cari yg electric.. ayeen punya 3 dlm 1..
nnt ayeen review eh..heeeee

cik mah said...

@Ayeen Muhammad

Aaa..valce kan..yg ni pun ada spare juga..kira lebih die bg...cuma nk simpan wat stok jugalah..takut rosak lagi..huhu...cik mah selesa pkai manual je..hehe

Aty_Fared said...

alhamdulillah...tak kisah pon pump ape kan..yang penting kene gigih mengepam tu.. :)

cik mah said...

@Aty_Fared

Btul tu aty...kerajinan maknya yg penting kan...

Sya Mimie said...

Tak terfikir lg bab2 nk bli pump ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...