Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 2 April 2014

Hadiah dari Hospital al islam...

Selamat pagi cantik manis,.,

Mesti semua dah tau yg cik mah bersalin di pusat perubatan al islam,kg baru yg dikenali sekrng ngan HOSPITAL PAKAR pakar perubatan al islam,kg baru...

Ni cerita tentang pusat pakar perubatan...kali ni nk share yg lepas bersalin punya cerita...

Seperti yg pernah cerita sebelum ni..lepas je azwa lahir...nurse bersihkan azwa n siap2 kan...sblm tu mmg en suami dah prepare sehelai bj azwa n pampers n keperluan lain dlm beg kecil en suami...tp nurse xminta pun...nurse mmg dah sediakan siap2 dah...sweet pulak rasa...azwa xde la kena pkai bj hospital..hehehe...ada bj bby siap2 dah kat al-islam...siap ngan kain bedung bby lagi...comey je anak ummi...

Masa pg yg first time susukan azwa tu..nurse tolak ngan bekas yg letak bby tu..bawah tu ada pampers 1 paket...kapas n ubat cui pusat azwa...ada mandian skali.n ada tisu basah sepaket...bila nk balik tu nurse suh bw skali balik...wah rezeki azwa...pampers tu xpkai lagi..sbb saiz s...azwa masih pkai yg new born punya...huggies RM25.50 ada 64...sibuk je nk gtau...

Pastu pulak..smentara tunggu en suami dtg tu..ada nurse dr bahagian kewangan dtg...eh bukan nurse...pegawai...bg bill hospital..then sambil tu hulur lagi dua bag untuk baby azwa...alhamdulillah rezeki anak ummi lagi...masa tu xsempat pun nk tgok2 apa ada dlm tu...sbb xle nk gerak bnyk...blik umah tok en suami dah kemas kan..so xsempat nk snap beg hadiah...hadiahnya je ada...

Ni antara yg menarik sngt bg cik mah...bacaan yg sngt berguna untuk ummi n abah dlm mendidik puteri ummi ni...



Selain tu ada juga air zam zam n kurma bekalan dari al-islam...

Pastu ada pampers pet pet yg kecil tu...ala yg mcm trial tu.ada 2 packet..1aket ada 4 pcs...so jadinya ada 8...dlm tu juga ada travel pack baby johnson...pastu ada disposable breast pad...n tisu basah juga...

Pastu ada juga yg ni...boleh jadikan travel pack g mana2 senang...semua lengkap dlm ni ada...then ada juga tuala yg besar untuk mandi...warna biru tu...bnyk juga yg dpt..sampai jadi xingt...sbb dah dibuka oleh en suami..hehhe....so ni je antara yg ingt...tu yg bila nk blik.dr mula2 dtg 2 bag je..ummi n baby azwa...bila blik..jadi berganda2.xmenang tgn abahnya nk angkat beg hadiah tu...padahal dok kat wadnyer xsmpai 24 jam pun...


N yg pling2 cik mah suka sngt adalah ni....Ya Allah kenangan hari pertama kelahiran anak ummi...


Terima kasih buat semua staff...nurse n doktor yg sngt2 membantu...sngt2 memberikan motivasi n sokongan buat cik mah melahirkan azwa...layanan yg sngt baik...sentiasa meberikan kata2 semngt n mengingatkan kita pada Allah...terima kasih diucapkan...

Pada cantik manis yg masih terpikir2 nk bersalin kat mana...cik mah mmg suggestkan al-islam ni...mmg sngt bagus...insyaallah..adik2 azwa nnti pun cik mah nk bersalin kat sini juga..ops...dah terpikir masa depan pulak...

Hari tu dah tersasul kat en suami...

"abg...syg nk beli bj mengandunglah..."sbnrnya xsedar dah salah ckp..hahha..

"ha!!,boleh2..."

Amboi..en suami senyum je ek..

Sebenarnya nk ckp nk beli bj untuk menyusu...salah ckp pulak..hahaha...mcm ne lah boleh salah...

Okeylah..nk menyiapkan entry ni amik masa sejam..sbb azwa minta nk susu..nk suh tdokan..hehe...mcm ni lah gayanya dah jadi mak2...

Jom join GA cik mah ye,,



TQ

PUAN MAH

17 00 sudi berkongsi cerita:

Petak Bunga said...

sabar dulu cikmah..
bg azwa besar sikit..

Cik Jelita said...

murah rezeki azwa...part sijil tu mmg best la...kreatif n comel...

cik mah said...

Petak bunga..hehe...ish2..mmg tunggu azwa besar..le tolong jaga adiknya..hahaha

Cik jelita..aaa...syukur sngt...kan2...comel..

permatabiru said...

bersalan dekat GH pun dpt juga hadiah cam gitu..mc2 ada kecil2 je sebagai saguhati kan..
cumanya sijil tu mmg comel siap bercop baby lg kan..

husna yusof said...

hahah cikmah ni.. baru besalin nk beli baju ngandung lg.. excited heheh.. semoga azwa membesar jadi anak solehah ye :)

Nursaila Norman said...

saila ada buku mendidik anak pmpuan tu..yg kelakarnya saila beli masa nak dekat2 kawen.. hehehe! excited nak baby girl.. :P

cik mah said...

Permata biru..ooo yeker...xtau pulak..sbb masa kakak cik mah..xde dpt pun..ke die xcerita..hahaha...

Husna..itulah nya...salah sebut sbnrnya...niat nk beli bj menyuau...g ckp bj mengandung...

Saila..la yeker...wah...excitednya mommy to be ni...hehhe...bgus2...take care tau...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum cikmah. alhamdullilah. murah rezeki baby. bestnya siap dapat macam2 barang lagi. paling best sijil ni. alahaii melting sheila tengok tu cikmah. hehe singgah menabung ford sini. cikmah, total kos berhabis kat al-Islam ni berapa ekk?

cik mah said...

@Sheila Salim

Waalaikumsalam..itulah..syukur sngt...boleh umminya menabung untuk yg lain pulak..kan2...cik mah pun suka sngt sijil tu...tq aunty sheila..oh lupa pulak nk gtau..total rm2700...bersalin normal tanpa sebarang bantuan lain...klau pkai vacum ke forsep hrga lain...

Lizzie Yasmin said...

Sweetnya dapat sijil tue. Terharu.

Lyaa Suriany said...

best nya hospital ni. rezeki baby azwa ni.
kite mintak2 ade pengalaman best jgk nnti. tkt serik nk bersalin kang.
hehe

S. Faezah said...

comel nye cert tu..ada tapak kaki azwa :)

Diyana said...

best part yg ada cap jari ngn kaki tu...
huuu~ nak jugakkkk~~

cik mah said...

Lizzie,..itulah..mmg trharu sngt..l

Lyaa...alhamdulillah...rezeki azwa bertambah2...ish2...xkn serik..pengalaman tu xsemua boleh rasa kan...seronok sngt..

Faezah..kan2...t dah besar le tunjuk kat azwa...comeynyer die punya kaki...

Diyana...kan2..ape lagi...g cop kaki darwisqnpulak..hehe...join tau GA kita..

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Tahniah Cik Mah. Murah rezeki Azwa.
Bagus juga pusat perubatan ni. Comel btol sijil tu.

cik mah said...

@Siti Nooryanawati MohamedTq dear...aaa...itulah..semua suka ngan sijil tu...

Ecah Ecot said...

Pusat perubatan ni kalau ade event ke ape rajin sgt bg free gift...sangat berguna pulak tu..hari tu dpt set solat utk org sakit...buku panduan solat utk pesakit.bagus sgt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...