Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 31 March 2014

Azwa..Puteriku sayang

Selamat pagi cantik manis semua..hari ni nk share lirik lagu dari hijjaz...cik mah tau lagu ni masa cik mah pergi plkn...lama dah...dekat  10 tahun dah berlalu...

Masa tu...cikgu yg ajar kelas plkn tu ada bg lirik lagu ni dlm kad..ingtkan puisi ke apa..rupanya lirik lagu...semua kami2 yg perempuan dpt lirik ni..smpai hari ni cik mah suka dengar...

Kdng tu jadi motivasi wat diri sendiri..so hari ni ummi sharekan...untuk anak ummi...azwa...puteriku sayang...

Aduhai puteriku sayang…
Lembutmu tak bererti kau mudah dijual beli
Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti
Lembut bukan hiasan, bukan jua kebanggaan
Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati
Disebalik bersih wajahmu, disebalik tabir dirimu
Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri
Itulah sekeping hati yang takut pada Ilahi
Berpegang pada janji, mengabdikan diri
Malumu mahkota yang tidak perlukan singgahsana
Tetapi ia berkuasa menjaga diri dan nama
Tiada siapa yang dapat boleh  menghalangnya
Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri
Ketegasanmu umpama benteng negara dan agama
Dari dirobohkan dan jua dari dibinasakannya
Wahai puteriku sayang
Kau bunga terpelihara
Mahligai Syurga itulah tempatnya…

Semoga lirik ni azwa paham bila azwa dah besar nnti...semoga azwa menjadi anak yg solehah..azwa buah hati ummi n abah sampai bila2...

Tempek 1 lah gmbr baby azwa...dh lama tempek kat insta n fb..share sini jugaklah..



TQ


PUAN MAH

9 00 sudi berkongsi cerita:

Cik Jelita said...

kite pun suka lagu puteriku sayang ni.kadang menetes2 air mata dengar...feeling terlebih...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum cikmah. sedapnya lagu hijjaz. semoga baby azwa membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah. amin. singgah menabung ford sini~~~

misz sheyla said...

memang layan lagu2 nasyid dulu2...alahai geramnye ngan dak azwa neh...

cik mah said...

Cik jelita...kan2...mmg feeling habislah dengar lagu ni..

Sheila..waalaikumsalam...aaa..mmg sedap n touching...amin2...tq aunty sheila...nnti azwa singgah blik ye...

Misz sheyla...kan2...cik mah smpai sekrng layan lagi...hehehe....

IMaH said...

imah sebab anak lelaki kan..touching dengan lagu arjuna beta-fynn jamal. yg ni mmg sesuai utk anak lelaki. nyanyi dkt fayyad bersungguh sungguh tp xtaula dia faham ke tidak. hehe..tp lagu hijaz ni pun best jugak.

merahitujambu said...

alahai comel baby awak dear.moga jdi anak baik ya syg

cik mah said...

Imah...aaa...btul tu..lagu fynn tu pun touching juga kan..hehehe...fayyad paham tu...kena nyanyikan slalulah...

Mij...tq2...amin2...xlm lagi bby awak pulak...

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Comelnya Azwa. Semoga membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah (^^,)

cik mah said...

@Siti Nooryanawati Mohamed

Tq2...amin2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...