Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 1 March 2014

Inilah masanya....

Selamat pagi cantik manis..hari ni nk share pengalaman pling manis yg terjadi baru2 ni...pengalaman melahirkan puteri slung cik mah n en suami...Nur Azwa Safrina...

Untuk checkup yg kali ke 4 kot kat hospital pakar perubatan al islam,kg baru..

Checkup waktu pagi2 lagi...en suami kena amik half day...die xkasi dah drive jauh2...masa ni betul2 dah 39 weeks...pukul 8.30 dah masuk jumpa doktor...

Then Dr ckp nk check bukaan...wah cuak juga masa ni..hehehe....tapi wat2 rilex je...bila Dr seluk je..huhhhh...wat pertama kalinya...sakit jugaklah kan...

'ooo..ni baru 1cm je ni...xpe...sy bantu awk ye...bg 2cm...'

Then Dr pun mengerakkan jarinya...huhhh...sakit juga...

'okey....insyaallah...klau x petang ni..mlm ke awak bersalinlah...'

Eh....terus terkejut..ye ke ni..

Then Dr kata nk wat CTG yg check jantung baby tu...20minit katanya...

Okay..turutkan shj...

Seronok rupanya wat CTG...oh ye...nurse ikat tali yg ada alat nk dengar jantung baby tu xla kuat mcm pernah cik mah bca kat entry2 lain...lain nurse lain caranya kot...amboi..baby...lagilah suka ek ada alat ni...sngt akif bunyi n bergerak2...

20minit berlalu n jumpa Dr semula...

(ni entry pertama rasanya xde gmbr...xtau nk ltak gmbr apa...)

'jantung baby semua okay..baby pun masih aktif bergerak lagi...so..awak boleh blik dulu sbb rumah awk dekat je...tp klau sakit boleh terus dtg kat kecemasan ye....'

Balik tu beli air kelapa lagi..mmg dekat ngan hospital al-islam ada pak cik jual air kelapa..so setiap kali tu beli...t cik mah story bestnya air kelapa ni ek...

Blik umah singgah beli makanan...

Smpai je rumah...perut rasa sakit2 dah sebenarnya...huhuhu....tp diam2 sendiri je memula tu....bila p toilet tgok..

Alamak ai...kenapa pulak bnyk dah darah ngan lendir ni...

Okay2...p makan yg beli tadi..mkn kfc tu sempat lagi...tp masa tu dok tahan2 sakit sebenarnya...huhhh....

Then en suami kena p keje dah..sbb half day je kan...

Sblm p keje tu sempat lg en suami check2 beg nk bw p hospital n masukkan dlm kereta..

Mkn xhbs pun...masuk bilik rehat2 atas katil...amik buku amalan surah semasa mengandung...baca beberapa surah...n perut makin sakit rasanya...then...ckp ngan diri sendiri...kena kira masa ni berapa minit ni dah sakit...

Masa ni dah sakit dah 5 minit sakit...tp xkuatlah sakitnya...sbr n berdoa lagi...baca lagi ayat kursi...doa nabi yunus..ayat seribu dinar...n ayat dlm surah al-araf...baca 3 qul...

Then terdiam..sbb sakit sngt..mama n adik dah gelabah tgok cik mah xbolehnk senyum dah...ajak siap2 p hospital...

Cik mah masih nk wat2 cool...ckp kat mama jap ek adik nk call nurse kk dululah tnya...

Nmpk x...sempat lagi nk call2 tnyer...

Bila call je...cerita smuanya kat nurse..n nurse kata dah bleh g dah....

Then call al-islam pulak n gtau nk dtg...

Siap2 nk p hospital...la siapa pulak dah nk bw kereta ni..nk tunggu en suami balik..ntah sempat x..sakit dah ni...

Okey...adik cik mah offerkan dir nk bw kereta..adik pndai dah bw kereta...tp kereta manuallah..yg kereta cik mah ni kereta auto..

Yg ikut mama n adik..en suami tunggu kat hospital terus...

Naik bukit kat rumah berjaya...kat traffic light pun okey...tp adik mcm sangkut2 je..sbb adik dok tekan brake...yelah autokan..klau xtekan bergerak keretanya...tu yg adik xberapa reti...jadinya kereta sangkut2...huhhhh...

Xboleh jadi ni..

Mama dah tnyer2 adik ok x ni nk bw kete.Cik mah yg td sakit boleh hilang pulak sakitnya tgok adik cik mah gelabah....adik pulak..jd xconfident dah...huhuh

Berhenti tepi jalan....kn tukar pemandu juga ni lah jawabnya...

Siapa yg bw kereta lepas tu????
t cik mah story ek..dah pnjng sngt ni...kita sambung next entry pulak..


TQ

PUAN MAH

14 00 sudi berkongsi cerita:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum cikmah ke tukar driver dengan adik tu? adoii nervous baca ni cikmah... sambung cepat ekk

S. Faezah said...

hehe..mesti cik mah yg jd drivernya kannn..hehehe

Cik Jelita said...

suspen tgu...cepat2 update...

Ecah Ecot said...

Cik mah bawak sendiri ke?power lahh..hehe

cik mah said...

Sheila...waalaikumsalam...nebeskan..cik mah lglah nebes ms tu...ntah smpai ke x ni kat hospital..

Faezah...kn nntikan smbungannya ye...sbr2..

Cik jelita...okay...akn segera di update...

Ecah....kn tunggu....

Sya Mimie said...

assalamualaikum cik mah..
alahai.. nervous je sambungannya ni..hehe

misz sheyla said...

kalau sy jadi adik cik mah pun sy nebes..hehehe..lepas tu pe jadi???

Puan Awin said...

suspen pulak rasanya nk tunggu smabungan cerita ni ;)

cik mah said...

Mimie...waalaikumsalam..nntikan sambungannya...

Sheyla...kan2...ingtkan adik boleh bw..bila tnyer br kali kedua ktnya..

Awin..kan2..sbr ek tunggu sambungannya...

yan@awek hadi said...

Entry yg di tunggu2...
Cik mah bikin suspen je... Sambungan pleaseeeeee.....nk tau kisah selanjutnya...cik mah drive? Husband dan smpai spital? Normal? No epi? Nak tau2...nk kutip pengalaman tok diri sndiri plak ni... Hehehehe....

cik mah said...

@yan@awek hadi

Yan...cik mah dah sambung dah entry ni hari ni...tp pnjng lagi..t cik mah sambung lagi...

merahitujambu said...

debar pulak nk baca next entry

cik mah said...

@merahitujambu

Dah ada sambunganya dah...

Miss Wawai said...

huuu cik mah dah bersalin.. tetiba wawai rasa bedebar!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...