Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 20 March 2014

Terharunya..

selamat pagi cantik manis semua...

tetiba hari ni nk bersayhdu2 sikit...

xsangka pulak yg en suami post sesuatu yg menyentuh hati ni...dah sehari balik umah baru perasan post en suami ni...



cik mah tanya bila en suami post..katanya lepas je cik mah selamat melahirkan azwa...en suami sngt2 tenang melayan cik mah masa contraction tu...mengajak cik mah sama2 berzikir n tenangkan cik mah...

ingatlah sygku nur azwa safrina...bukan ummi sahaja yg merasakan kesakitan n keindahan melahirkan azwa...abah juga merasakannya sygku...

Azwa...semenjak kehadiran azwa...abah mcm dah kurus sikit kot..hehe...mungkin tidur malamnya xlena n xseindah sebelum ni...kdng tu tangisan azwa...ummi sj je wat2 tidur...abah xkejutkan ummi tau...abah akan pujuk azwa dulu..klau xjln juga...itu maknanya azwa nk susu...br abah kejut ummi...terharu sngt ummi...

Abah juga berani mandikan azwa...ummi n sama2 berganding bahu...hehe...mklumlah pertama kali kan..

Abah juga jadi semakin penyayang n sngt2 membantu ummi...lbih2 lagi bila ummi xsihat...abahlah yg jaga n tidurkan azwa smpai lena...ummi mmg dah lama lena,..dek kerana xtahan ngantok lepas mkn ubt...

Abah juga sngt2 atau xpernah berkira untuk beli brng azwa...kdng tu ummi siap survey harga pampers sn sini berapa...tp klau abah...amik je katanya...demi azwa...abah snggu korbankan apa sj...masa...tidurnya...duit n bnyk lagi tau syg...

So..azwa kn ingt...abah bukan shj mencari rezeki untuk kita..tp abahlah segalanya untuk kita...abah tempat kita berlindung n abahlah hero kita!!!!

(ni cik mah jumpa dari FB...rasa nk sngt share ngan cantik manis...)


PESAN IBU TENTANG AYAH:


Anakku… 
Memang ayah tak mengandungmu..
Tapi,
Darahnya mengalir didarahmu. 
Darinya kau diwarisi namanya, kedermawanan & kerendahan hati.

Memang ayah tak melahirkanmu...
Tapi,
Suaranya-lah yang pertama mengantarkanmu pada Allah ketika kau lahir.

Memang ayah tak menyusuimu...
Tapi,
Dari keringatnyalah setiap suapan yang menjadi air susumu.

Ayah memang tak menjagaimu setiap saat...
Tapi,
Tahukah kau dalam do’anya tak pernah terlupa namamu disebutnya.

Tangisan ayah mungkin tak pernah kau dengar...
Kerana,
Dia ingin terlihat kuat agar kau tak ragu untuk berlindung di lengannya dan dadanya ketika merasa tak aman.

Pelukan ayahmu mungkin tak sehangat dan seerat ibu...
Kerana,
Cintaannya dia takut tak sanggup melepaskanmu.

Ayah mu ingin kau kuatkan semangat agar ketika kami tiada kau sanggup menghadapi semua sendiri.

Ibu hanya ingin kau tahu...
Bahawa,
Cinta ayah kepadamu sama besarnya seperti cinta ibu.

Anakku dari dirinya juga terdapat syurga bagimu. 
Maka,
Hormati dan sayangi ayahmu.
Kerana,
Ibu adalah tulang rusuk-nya.

Jauh dilubok hatinya dia hanya ingin mampu membanggakan mu di mata Allah, menjadi penolong di Padang Mahsyar serta menjadi hijab dari api neraka.


 rasa tersentuh sngt bc ni masa kat fb bila kwan cik mah share...Xkira mak atau ayah...sm2 berkorban n bersusah payah membesarkan kita...ingtlah jasa mereka...insyaallah kita semua anak yg soleh n solehah...





TQ

PUAN MAH

16 00 sudi berkongsi cerita:

husna yusof said...

alaaaaa so sweett, cikmah ni buat kita nangis pagi2 heheheh.. :) wish u happy selalu with abah, azwa n semoga dilimpahkan lagi kasih sayang dlm keluarga cik mah.. blh tmbh baby lagi hehehehe

aisyah kz said...

sweet sgt :) pg2 dah bergenang air mata baca entri cik mah nie..moga bahagia bersama mereka berdua yea cik mah..

cik mah said...

Husna...hehehe...tq2...ala2..xmo nangis2 ek...amin2...

Aisyah..tq dear..amin2

LiNda said...

sweet, mase mula2 kita bace kt fb rse sweet sgt tgok husbnd cikmah pos tu. Paling terharu tengok husbnd kita mencari rezeki utk kita kan cik mah. Sekarang pun husbnd linda da excited sgt tgok2 brg baby..

Diyana said...

wuuu~
t'haru nye baca entry ni (^_^)

Cik Jelita said...

sweet abah azwa...semoga sentiasa berbahagia bersama keluarga tersayang cik mah

Yna said...

seriously terharu..

semoga azwa menjadi anak yang solehah dan menyenangkan hati cik mah & suami..insyaAllah

Ecah Ecot said...

Sweetnye cik abg die...betol2, sakit kita rasa..tp bila suami memahami n menghargai, rasa hilang sakit sorang2 tu...:')

merahitujambu said...

terus nangis baca ayat awak dear..sebaknya

cik mah said...

Linda...kan linda...cik mah pun xsangka en suami post mcm tu...btul t...terharu tgok dieorng susah pyh keje cr rezeki untuk kita.,,yeah...ayah to e dah excited tu..

Diyana...kan2....cik mah pun terharu..xwhtsapp pun lg alamat?

Cik jelita...dlm diam sweet rupanya...tq dear..

Yna...amin2...tq dear..

Ecah...kan2...bila die mmhami..ht rasa tenng je...

Mij...ala2..xmo nangis lm2 ek..

Sya Mimie said...

alahai.. touching pula bila membacanya.. syukur suami cik mah memahami kan. moga2 suami saya pun begitu.. wlpun kami jauh sentiasa ambik berat..

cik mah said...

@Sya Mimie

Itulahkan..cik mah mmg touching dh...insyaallah..

~Kmar~ said...

sweetnya cik mah & suami :-)

Mimi Azirah said...

Alahai so sweet...touching tau

anis suryanie said...

soooo sweeeet!!! :)

cik mah said...

Kmar...tq dear...heheh..

Mimi...hehhe...

Anis...tq2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...